Beslissing kapsel

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel GiesGies

honden foto van Gies

Loes moet binnenkort weer naar de hondenkapster. Ik weet om eerlijk te zijn niet goed hoe ik haar moet laten knippen.
Zoals je op de foto's ziet is Loes een Maltezer en ik vind ze wel mooi als ze wat langer zijn van haar (tot iets onder de buik bedoel ik dan). Jammer genoeg regent het hier in België nogal veel. Ik vraag me af of dat lange haar dan wel praktisch is.
Aan de andere kant heeft Loes het heel snel koud. Biedt dat lange haar dan niet wat meer bescherming?

Heeft iemand hier meer ervaring mee? Tips en suggesties zijn welkom!

honden foto van Angelique; Bruno, Charlie & Fenna

misschien kan je haar wat korter laten knippen en als het regent haar een regenjasje aangeven? leuk mij wel lkkr voor der: ze heeft geen last meer van lang haar en alles wat lang haar met zich meebrengt (kammen, ontklitten, vieze, natte vacht na lopen) en zo blijft ze ook een beetje warm en droog. voor de winter miss zo'n leuk truitje?
http://www.lutkekitsch.nl/blog/wp-content/uploads/Macho-in-regenjas.jpg
schattig hoor!! maar natuurlijk alleen als het ook echt nodig is, anders vind ik het weer sneu ;-)
groetjes, succes Angelique

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

de onderkant kan je knippen tot de buiklijn toch ?

en ja iedere hond kan natuurlijk vies worden als tie buiten loopt, maar erg ? opdrogen en dan uitborstelen ?

we gaan ook de winter tegemoet, jasjes aan is niet bedoeld voor honden die niets mankeren en een vachtje hebben....jasjes dat bevordert niet de vacht, voor kwetsbare oudere hondjes, of hondjes zonder vacht is het ideaal, maar voor jouw hondje ?

laat ze niet te kort trimmen , een goeie buiklijn zodat het haar niet op de grond komt misschien een optie ?

honden foto van Angelique; Bruno, Charlie & Fenna

ooh dat van het jasje wist ik niet...negeer mn tip maar!

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

nee hoor Angelique, ik negeer je tip niet, :-D jasjes zijn zeker handig voor de honden, en zeker als de kou er straks aan komt, maar nu nog niet, als je nu al met een jasje begint wat moet het dan worden in de winter ? :-D

en jasjes zijn bedoeld voor honden die al wat ouder zijn en niet meer goed in hun vachtje zitten of heel kortharig zijn, maar dan wel in de winter.

voor het schoon houden van je hond is een jasje niet nodig, mooi de buiklijn aanhouden, en niet te kort laten trimmen, beter nog een keer extra terug gaan dan dat er amper haar op zit, oktober komt er aan, het kan zeker dan al koud zijn.

honden page profiel LinseyLinsey

honden foto van Linsey

Hier hebben ze allemaal een lange vacht en Lotje heeft een vacht gehad tot op de grond. Gewoon bij thuiskomst wat afspoelen in bad als ze modderig zijn, anders gewoon wat droogdeppen en klaar.

honden page profiel ..

honden foto van .

Hier wordt Dusty gewoon kort getrimd, of te wel de puppylook... 
Praktisch en fijner voor hem. Vooral nu zijn vachtje weer wat langer wordt met de regen heeft hij het juist langer koud dan met een korte. Zelfs met handdoeken krijg ik de vacht nooit helemaal droog. Met de korte vacht is hij ook veel sneller opgedroogd als hij nat regent. Meestal time ik de trimbeurt zo dat in de koude maanden hij wat langere vacht heeft voor warmte en bescherming in de sneeuw, wel houdt ik vaak de buik en pootjes zelf een beetje bij dat dit niet te lang wordt, ter voorkoming van ijsvoriming aan de haren door sneeuw. ook al zit hij dan nog een maandje voor een nieuwe scheerbeurt dan gaat hij toch nog even naar de trimmer. Daarna weer ongeveer eind maart voor een heerlijk korte voorjaarscoupe. ':-) 

al moet ik wel zeggen dat ik hem persoonlijk op zijn leukst vind als hij zijn wollige volle vachtje heeft met alle eigenwijze plukken O-);-)

jasje kan maar zou ik nu nog niet aan beginnen, omdat de temperaturen nog veel te hoog zijn zit dat alleen maar in de weg, en zoals willemijn zegt het komt de vacht niet echt ten goede.

honden foto van Angelique; Bruno, Charlie & Fenna

haha, ik leer gwn van jullie reacties!! maar goed da Bruno geen klein en snel koud hebbend hondje is...anders was het hier al mis gegaan met de jasjes...hihi *bloos* ;-)

Volgende forumvraag: Om de 5 maanden loops.?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^