Help we hebben vlooien!!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Het Teckelventje.--Lobke Lodewijk en de rest.

hier zat lodewijk stijf van de egelvlooien.opgelopen in mijn tuin daar zaten egels lodewijk zat steeds in de bosjes ik heb lodewijk ontvlooit en ook de kat en lobke al hun spullen in de wasmachine gewassen op 60graden met azijn .daarna alles in de fellezon tedroge gehangen en daar na met wasmiddel nog maals gewassen . alleen in de hal heb ik tapijt tegels liggen die heb ik in de douche behandeld met azijn en heet water in de achtertuin in de zon op laten drogen.het huis verderalles dicht gedaan en met bolfo omgevings spray gespoten daarna heb ik de boel verlaten alle diern waren uit huis vlaai en Arie bij de buurvrouw en ik met lobke en lodewijk een dagje uit smiddags om drie uur heeft de buurman alles open gezet toen ik om half 5 terugkwam kwam ik in een fris huis. had al jaren geen vlooien dit jaar voor het eerst .de egels zijn weggevangen en in het park losgelaten de tuin is ook gesprayt nu geen vlo meer succes met de bestrijding Hein.

honden page profiel mariskamariska

honden foto van mariska

Gisteren geen vlo gevangen op haar vacht ook geen poepjes.
Nu net een levende vlo van haar af gehaald!
Helpt die omgevings spray en die pipet van stronghold uberhoubt  wel? Als de vlooien uitkomen in de omgeving moeten ze toch dood gaan door de spray!
Ze krijgt nog steeds iedere dag een knoflook bonbon en daar blijven ze zelfs niet voor weg!

honden page profiel hondhond 3 doggies

honden foto van hond

Wanhoop niet het kan zijn dat er bij jullie op het hondenveld bv vlooien zijn. Als je daar dan komt neem je weer nieuwe mee naar huis. Omdat je een pipet hebt gezet legt hij misschien wel eitjes maar die komen niet uit doordat mams bloed met het pipet heeft gegeten.
Er is ook nog verschil in vlooien. Je hebt kleintjes  de jongen. De wat grotere de mannetjes en je het van die hele dikke dat zijn de vrouwtjes die wil je dus eeecht niet. 
Geef je zelf even de tijd je zult zien dat met wat je gedaan hebt je het wel gaat redden.

HOUD MOED !!!!!!!

honden page profiel mariskamariska

honden foto van mariska

Maar als een vlo bloed drinkt gaat de vlo toch dood door de pipet die ik gebruikt heb. Voor dat deze eieren kan leggen? 
Als ze bijten gaan ze dood wordt er verteld dus daar ga ik dan van uit.
Ik hoop echt dat het allemaal werkt hoor want ik ben er zo kapot van.
Het beheerst momenteel echt al me dagen. Kan niks anders doen dan stofzuigen etc. Geen tijd voor andere huishoudelijke klussen.
Ik loop trouwens dagelijks in het stadspark. Ik woon er tegen over.
Ik vermijd al 1 stuk park omdat ik weet dat daar een vlooiebaal uitgelaten wordt.

Pppfff wat kan het frustrerend zijn zeg!

honden page profiel mariskamariska

honden foto van mariska

Is stronghold trouwens nog wel een goed middel tegen vlooien of kunnen ze er inmiddels tegen. Las hier dat stronghold goed was maar lees nu ook net een ander verhaal. Tenminste ik las dat stronghold al een tijdje bij de dierenspeciaalzaak verkocht wordt en dat het dan resistent is geworden ofzo. Was een berichtje uit 2012.

honden page profiel hondhond 3 doggies

honden foto van hond

Niet in paniek raken joh. Je hebt alles gedaan en nu moeten die middelen aan het werk.
Je leest regelmatig dat het een of andere middel niet meer werkt. Dat is allemaal ook heel persoonlijk. Jij hebt alles goed aan gepakt en blijft alert. Als je iemand hebt die alles maar half half doet en dan met vlooien blijft zitten zal zeggen dat het middel niet werkt. 
Ook worden er allerlei testen gedaan door bedrijven. Moet eerlijk zeggen dat ik me daar weinig van aantrek. Zolang het bij mij nog werkt blijf ik het gebruiken.

honden page profiel Het Teckelventje.--Lobke Lodewijk en de rest.Het Teckelventje.--Lobke Lodewijk en de rest. 3 doggies

honden foto van Het Teckelventje.--Lobke Lodewijk en de rest.

Vlooien kunnen wel degelijk immuun worden.het beste is dus niet maanden lang hetzelfde gebruiken . ook nooit meerdere middelen tegelijk gebruiken, steeds wachten tot minimaal 6weken nadat produkt a is gebruikt dan kan men een ander produkt gebruiken. liever voorkomen het is ten slotte allemaal gif. als je hond al vlooien heeft werken die knoflook pillen niet of nauwelijks wel als de hond vlo vrij is. dan verspreid zijn vacht een lucht wat vlooien weer houden om op de hond te springen eenmaal vlo vrij ,gebruik dan natuurlijke middelen.

honden page profiel mariskamariska

honden foto van mariska

Nou lobke ik gebruik al jaren knoflook bonbons en ik gebruik CDvet tegen vlooien en teken. En wanneer we naar het bos gaan gebruik ik ecostyle spray op het dier. Ben er altijd consequent mee want je wilt geen vlooien. Precies zoals op de gebruiksaanwijzing staat. Maar helaas is het niet voldoende geweest en heeft ze toch vlooien opgelopen. Dus de natuurlijke middelen geven ook geen zekerheid. Dat heb ik nu wel gemerkt. Wat dan wel gebruiken om je hond vlo vrij te houden? Geen idee. Ik denk dat je nooit 100% zeker kan zijn van een product. Ik heb het liefst natuurlijke middelen maar nu ik dit mee maak terwijl je er vanuit gaat dat je hond vlo vrij blijft door het product, weet ik niet meer wat ik dan wel kan gebruiken. Één ding is zeker ik wil dat mijn hond goed beschermd wordt tegen dit ongedierte en ik wil dit nooit meer mee maken...

honden page profiel DoberkikiDoberkiki 3 doggies

honden foto van Doberkiki

Mariska, krijg je de vlooien eronder?

Na alle tips gelezen te hebben denk ik niet dat er nog iets leeft daar.

herhalen tot 4 weken lang.

ps; Wendy; wat gebeurt er dan...Lazarus?

honden page profiel mariskamariska

honden foto van mariska

Hallo Kiki, ik heb gisteren zoals hier beschreven staat een levende vlo bij haar weg gehaald. Heb haar net nog weer gekamd en vandaag niets gevonden. Ook geen vlooien poepjes.
Ik kan in huis ook niets vinden er zal vast wel ergens een verdwaalde vlo zijn. Door de omgevings spray hoop ik dat wat uit komt dood zal gaan. Over een paar weken zullen de we omgeving nog een keer behandelen. Ik heb witte sokken aan maar ook daar zie ik alleen wat stofjes op. Geen vlo of poepjes. Toch raar dat na het stofzuigen je toch zo snel weer viezigheid op de vloer hebt haha. Komt van buiten na het wandelen ':-)
Ik heb geen idee hoeveel vlooien we nog hebben of hoe veel er nog uit moeten komen. De temperatuur hier in huis is altijd nog boven de 20 graden zonder verwarming. Hopelijk is het meeste dood of misschien dat we er optijd bij waren en anders gaat de rest na een tijdje door de behandeling ook dood. Tenminste daar ga ik van uit.

honden page profiel mariskamariska

honden foto van mariska

Hallo allemaal, even een update wat betreft de vlooien.
We zijn al weer een week verder en ik vind geen vlooien meer tijdens het kammen.
Ik kam 3 x per dag, hoe groot is de kans dat je een vlo mist als je 3x per dag kamt?

Heb de verwarming ook al weer aan s avonds maar voor als nog niks gevonden.
Ik zuig iedere dag nog goed en behandel de kussens om de dag met een spray.

Geen idee of ik het nu bijna onder controle heb, we hebben nog nooit eerder vlooien gehad.
Wat vinden jullie??

honden page profiel Kimeta Kimeta 3 doggies

honden foto van Kimeta

Ja alles goed stofzuigen werkt het beste.. en iets in de stofzuiger doen, waar ze niet tegen kunnen.. anders gaan ze daar vrolijk verder.. brrrrrrrrrrrrrrrr..

Verder gebruiken we hier een natuurlijk poedertje.. en dat is voor tegen teken en vlooien en andere parasieten en dat werkt perfect.. 

Succes!

honden page profiel DoberkikiDoberkiki 3 doggies

honden foto van Doberkiki

Ik denk dat het daar goed komt!

Je kunt na de stronghold ook eens Frontline (ev. Combo) proberen als follow up.

Dat werkt directer; de vlooien moeten niet eens zuigen om te sterven en dat is bij stronghold wel het geval.

om de andere dag spuiten is wel...euh...zeker voldoende! ;-)
uche uche

honden page profiel mariskamariska

honden foto van mariska

Kikki ik gebruik geen gif om te spuiten hoor want we zitten natuurlijk gewoon op de bank. Ik vind het belangrijk dat er niks tussen de bank kan blijven leven of op de kussens van de bank. De hond mag op de bank komen dus ik spray om de dag even de kussen in en tussen de naden ;-) Ook de vloerbedekking in de slaapkamer spray ik om de dag na het zuigen. De hond komt nooit boven maar je weet maar nooit.

honden page profiel mariskamariska

honden foto van mariska

" Ik denk dat het daar goed komt!

Je kunt na de stronghold ook eens Frontline (ev. Combo) proberen als follow up.

Dat werkt directer; de vlooien moeten niet eens zuigen om te sterven en dat is bij stronghold wel het geval.

om de andere dag spuiten is wel...euh...zeker voldoende!  ;-)
uche uche "


.Die frontline combo zijn ze daar niet resistent voor geworden? En hoe lang werkt dat spul? Stronghold werkt een maand en dan moet je dus iedere maand die troep op de huid doen en dat vind ik zoiezo niks.

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Agressie
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^