Nieuw op het forum!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Denise; Nova & VanchaDenise; Nova & Vancha

honden foto van Denise; Nova & Vancha

Over het puppypakket;

Het belangrijkste vind ik een nestdoekje, dat helpt de eerste nacht heel erg. Bij mijn fokker kregen we er ook een redelijk grote knuffel bij. Daar zat de geur ook in en kon ze lekker tegen aan liggen. Verder vind ik een cd met fotos en filmpjes leuk, maar het leukst ook een boekje waarin in staat wat ze wogen per week en wat er gedaan is per week. Extra dingetjes die je aan de pup opvielen. Verder misschien voer, kauwmateriaal (ook voor onderweg naar huis), wat speeltjes (de leukste dingen kun je tegenwoordig vinden!), misschien een informatie boekje over hoe een pup in huis en de eerste nacht 'werkt', en een halsbandje en lijntje, en vergeet vooral (als je het gebruikt om ze uit elkaar te houden bijvoorbeeld) het lintje niet mee te geven, dat vind ik zo schattig om te bewaren.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

honden page profiel MaartMaart

honden foto van Maart

als je vragen hebt, stuur maar gerust een pb ;-)

(echo van mijn eerste nest waren er overigens 6 a 7 te zien, er zijn er 12 uitgekomen ;-) Maar goed, ook niet ferm gezocht natuurlijk, echo duurt in beste geval 1 seconde bij mij).


je mag je hond nu zeker meer dan genoeg eten geven, tot vaak het driedubbele... geef maar hetgeen ze wil opeten.
De kist kun je ook beginnen klaarzetten, zodat ze daar op haar gemak in zit.

Het is geen moeilijk ras, dus ik zou vooral de teef het zelf laten uitzoeken, dat vind ik toch het beste.
erbij zijn als ze dat wil, maar verder niet te veel aan lopen klooien.

als ze nu 8 weken ver is, kan het dus elk moment gaan gebeuren, vanaf dag 58 na dekking dus. (nu ja, dat hoeft niet perse van de dag zelf te zijn, dekking staat niet gelijk aan bevruchting). maar je kunt je dus voorbereiden op de komst.

tijdens de worp als het even wat moeilijker is, kun je wat druivensuiker geven. Het kan prima zijn zelfs dat je hond even een dutje gaat doen, niet te veel in tussenkomen.
Enkel als ze echt perst en er komt geruime tijd niets, dan kun je de DA bellen.

de eerste weken moeder en pups ook stillaten, rust is het meest belangrijke. Eerste 3 weken zou ik ook geen bezoek toelaten, daar heeft niemand iets aan.

honden page profiel NathalieNathalie

honden foto van Nathalie

Bedankt allemaal voor de reacties!

Ze krijgt nu ook onbeperkt te eten. Ze zit nu op dag 56, dierenarts zei ook dat het het beste was dat ze tot dag 63 uitdroeg, maar ja, dat kun je niet voorspellen. Ik heb in ieder geval de eerste week vrij genomen van mijn werk.

Dat het geen moeilijk ras is, ben ik het niet helemaal mee eens, soms denk ik wel eens dat onze Ridgeback schizofreen is hihihi, ik ben daarom ook op tijd begonnen met aan de werpkist wennen, want meestal is ze al een week van slag als ik haar mand had verplaatst. Maar nu slaapt ze gelukkig al 2 weken heerlijk in de werpkist. De Mechelaar daarentegen is een supermakkelijke hond. Denk dat het ook aan het karakter ligt en niet een zozeer aan het ras. Onze andere Ridgeback Lex was een totaal andere hond dan Kira.

Voor wat betreft het puppypakket, ik heb al een boekje wat ik mee ga geven, over pups, ze krijgen allemaal een identificatiebandje in kleur, een knuffel wat in het nest heeft gelegen en een zak met voer wat ze hier krijgen. Foto's gaan er ook sowieso bij, van dag 1, dan een week later, dan weer een week later en zo door. Fotografie is mijn hobby, dus ik zal een paar mooie plaatjes er bij doen! Ik hoop dat ze allemaal een fijn nieuw thuis krijgen, raken we ze niet direct kwijt is dat ook geen probleem.

Ik had een foto opgezocht van een volwassen kruising Ridgeback/Mechelaar en 't zijn geen rare honden om te zien, integendeel! Dus ik ben ook wel benieuwd hoe deze monsters eruit komen te zien. Maar liever niet weer, dus we gaan als dit achter de rug is Kira waarschijnlijk castreren.

Ik heb met de DA al het moment van werpen besproken, ze zijn altijd bereikbaar en op de hoogte, dus als we het niet vertrouwen, bellen we direct. Verder zijn we goed voorbereid, hebben van verschillende dieren bevallingen gehad/meegemaakt. Ik hoop op een worp uit het boekje en gezonde pups.

honden page profiel Ina, Misty en AysaIna, Misty en Aysa

honden foto van Ina, Misty en Aysa

Welkom op HP...., en heel veel sterkte met de laatste loodjes ;-)

honden page profiel Sigrid, Sandy, Diva & NalaSigrid, Sandy, Diva & Nala

honden foto van Sigrid, Sandy, Diva & Nala

over het puppy pakket wat ik vind dat er in moet zitten :
een nest doekje/knuffeltje ( geur van mama en anderen pups )
voer dat ze bij joue krijgen
wat leuk is als dat er in zit :
speeltje
kluifje
snoepje
foto's
mapje met hoe het in het nest ging en wat info

honden page profiel mariska & leska,chicka,roykemariska & leska,chicka,royke

honden foto van mariska & leska,chicka,royke

ik volg ook wil graag wel foto's zien als ze geboren zien ben benieuwd

honden page profiel Iris, Lynn & Sam   Iris, Lynn & Sam goedgekeurde fokker

honden foto van Iris, Lynn & Sam

Wat gebeurd is, is gebeurd. Mijn hond komt ook uit een oeps-nestje en hoewel het erg onverantwoord is, zal ik haar voor geen goud willen missen! ;-)

Let je ook goed op de socialisatie van de pupjes? Ik denk dat je daar al wel van af weet, maar het is dan ook erg belangrijk!

Ik blijf dit topic volgen, ik ben ook wel benieuwd naar de pupjes! Hou je ons op de hoogte? :-D

honden page profiel Sanne, Djyla en QuintoSanne, Djyla en Quinto

honden foto van Sanne, Djyla en Quinto

Ik vind dat je goed bezig bent hoor. Het is nu eenmaal fout gegaan, maar je kent je hond wel goed. Je geeft aan dat je soms denkt dat ze schizofreen is en daarom al tijdig de werpkist aanbiedt.. daar is wel over nagedacht... Want als ze het zo zou doen als met dr mand, was er paniek geweest wanneer het zou beginnen. Don´t worry! Geniet ervan!

honden page profiel NathalieNathalie

honden foto van Nathalie

Zodra de pups er allemaal zijn, komen ze op de foto!

Nog even een foto van beide ouders:

honden page profiel judithjudith

honden foto van judith

Wat een prachtige honden zeg ;-) ;-) ;-)

honden page profiel Iris, Lynn & Sam   Iris, Lynn & Sam goedgekeurde fokker

honden foto van Iris, Lynn & Sam

;-)

Dat kunnen alleen maar schitterende pupjes worden!

honden page profiel MaartMaart

honden foto van Maart

"
Dat het geen moeilijk ras is, ben ik het niet helemaal mee eens, "


Het is toch echt wel een makkelijk werpend ras.

honden page profiel NathalieNathalie

honden foto van Nathalie

.

honden page profiel NathalieNathalie

honden foto van Nathalie

.
Edit: 3 dubble post

honden page profiel NathalieNathalie

honden foto van Nathalie

Okee dan weet ik dat, ik had verschillende verhalen gelezen, van diverse fokkers, en het is overal verschillend, dus ik dacht dat dat gewoon per hond zou verschillen en niet per ras.

honden page profiel KathKath

honden foto van Kath

hele mooie mama en papa hoor ;-)

honden page profiel N & dogs N & dogs

honden foto van N & dogs

Welkom! Je hebt 2 prachtige honden. En ondanks dat het een oepsnestje is vind ik dat je er heel goed mee om gaat en zo te zien doe je er alles aan om het tot een goede afloop te brengen.

Veel succes met de pupjes, ik volg':-)

honden page profiel Veronique, Hugo, Jay-Dee & MandyVeronique, Hugo, Jay-Dee & Mandygoedgekeurde fokker

honden foto van Veronique, Hugo, Jay-Dee & Mandy

Heb je gerichte vragen die je wil stellen over het aankomende nest, want wij als fokkers moeten ons hier aan de regels houden zodat we gezellig over het nest kunnen praten en foto's kunnen plaatsen, mensen die een nest krijgen waarvan de ouders niet getest zijn op erfelijke afwijkingen mogen vragen stellen en zullen hier antwoord op krijgen, maar het is niet de bedoeling om hier gezellig over de pups te kletsen en foto's te plaatsen. Zo zijn de regels van het forum opgesteld.

Ik zag 2 vragen voorbij komen, die niet echt dringend zijn maar als fokker zal ik ze beantwoorden.

Je vroeg iets over enten, de pups zullen volgens normaal entschema geënt moeten worden, in jou geval zal dit gaan om de 6 weken enting, de overige entingen zullen de nieuwe eigenaren zelf moeten doen op 9 en 12 weken. De kosten hiervan zijn afhankelijk van jou dierenarts, wat berekend hij/zij en krijg je korting of niet. Dit is dus voor elke fokker verschillend.

Een puppy paket kan bestaan uit verschillende dingen, maar daar heb je al verschillende antwoorden over gekregen.

Persoonlijk vind ik het niet vragen die nu al van belang zijn, vragen over aankomende bevalling en de 1e 8 weken van de pups vind ik meer van belang. Maar goed dat ben ik en iedereen is anders.

Veel succes met je nest.

honden page profiel NathalieNathalie

honden foto van Nathalie

De vraag over het enten ging me niet zozeer over wanneer, want dat weet ik al. Net als het chippen, ontwormen e.d. Het ging me meer op wat handiger is, of de pups meenemen naar de DA, of is het juist makkelijker om de DA thuis te laten komen. Wat is de ervaring daar mee? Ik hoor ook dat het rustiger is dat het thuis gebeurd, maar ook dat ze alvast aan de auto wennen als je ze mee neemt naar de DA. De kosten heb ik inderdaad al nagevraagd bij de DA, ben ik in ieder geval op de hoogte van het kostenplaatje.
Vragen over de aankomende bevalling heb ik niet echt, ik laat het op me afkomen, heb al verscheidene bevallingen meegemaakt, vertrouw ik het niet, bel ik natuurlijk direct de DA! :-)

O ja volgens mij moest ik vragen over de bevalling in het andere forum plaatsen en vragen over na de geboorte in dat forum daarvoor. Voor nu vragen om me voor te bereiden op wat komen gaat.

honden page profiel Veronique, Hugo, Jay-Dee & MandyVeronique, Hugo, Jay-Dee & Mandygoedgekeurde fokker

honden foto van Veronique, Hugo, Jay-Dee & Mandy

Het wennen aan een auto rit hoeft niet afhankelijk te zijn van de rit naar de DA, wij hebben ze voordat de pups geënt wordt al meerdere malen in de auto gehad. Eerst zonder te rijden om puur aan de ruimte te wennen, daarna met een draaiende motor. Pas daarna om een stukje te rijden.

Hiervoor hoeven de pups niet al een enting gehad hebben, maar kan in de loop van de weken langzaam opgebouwd worden.

Voordat de pups 4 weken zijn kom ik met hun niet bij de DA zelf, dan laat ik ze altijd bij mij thuis komen mocht dit nodig zijn en aangezien we al heel wat mee gemaakt hebben de afgelopen nesten zijn ze hier regelmatig geweest.

Ik neem de pups dus altijd mee naar de DA als ze geënt worden. Dit juist om zo samen (wat altijd veiliger is) al te wennen aan de ruimte en geur van de DA.

Verder is het sowieso verstandig om het gedeelte fokken eens goed door te nemen, er staan meerdere topics met verschillende nesten tussen alle andere vragen en dingen door, vaak gaat het om topics van begin tot het eind. Dit houd in vanaf de dekking totdat de pups weg gaan. Daar staat vast info tussen die je nodig zou kunnen hebben, of andere topics die de moeite waard zijn om te lezen.

honden page profiel Uma & JokerUma & Joker

honden foto van Uma & Joker

Wauw, mooie ouders. Vind vooral de reu gaaf :-)

honden page profiel D&DD&D

honden foto van D&D

Ik denk ook dat als je gezellig mee wil kletsen en je het niet over de dracht of je puppy's wil hebben dat je dit topic moet sluiten.

ik ben hier nog niet lang lid maar lees wel al even mee en alle topics over oeps nestjes worden gesloten omdat HP voor verantwoord fokken is.
En je hebt al een antwoord gegeven op het moderator bericht dat je  het niet over de pups wil hebben want je weet alles en je hebt de maatregelen met de DA genomen.

Ik begrijp Veronique en menig ander fokker hier. Die moesten aan het begin met testen en weet ik het was komen en jij zegt dat je het alleen over een puppy pakket wil hebben en je mag foto's neer zetten van papa en mama en vragen stellen en beantwoorden zonder maar iets te laten zien.'

Maar op je vraag over het puppypakket.
Eigenlijk ben ik er niet zo van, want als je je hond bij een goede fokker haalt krijg je al zoiezo voer mee. Foto's heb je al omdat je een pup wil en die ook toegewezen krijgt. en een knuffel is altijd leuk voor de pup, want daar zit de nestgeur aan. Maar je hebt net al verteld wat je wil meegeven..
Snoepjes vind ik onzin , maar dat is mijn mening.

honden page profiel NathalieNathalie

honden foto van Nathalie

Ik heb inderdaad daarna ook een pb van een mod gehad, en ook een bericht terug gestuurd dat het verstandig was het topic te sluiten aangezien ik alleen mijzelf en mijn honden wilde voorstellen en dat een discussie over puppies niet de bedoeling was, ik wilde na het voorstellen het forum doorbladeren. Als ik dringende vragen had, dan kon ik een nieuw topic openen. Maar daarna is mijn topic verplaatst naar dit forum. :-)

honden page profiel YvonneYvonne 3 doggies

honden foto van Yvonne

Welkom hier!

Hoop dat je hier kunt vinden wat je zoekt en wij willen natuurlijk foto's van de pupjes straks!!

Succes met de bevalling en geef mama maar een knuffel van me!

honden page profiel NathalieNathalie

honden foto van Nathalie

Mama krijgt al knuffels genoeg haha, die wordt lekker vertroeteld en dat vindt ze ook helemaaaaaaaal niet erg ;-) Maar toch bedankt, ik zal de knuffel doorgeven :-)

honden page profiel D&DD&D

honden foto van D&D

" Ik heb inderdaad daarna ook een pb van een mod gehad, en ook een bericht terug gestuurd dat het verstandig was het topic te sluiten aangezien ik alleen mijzelf en mijn honden wilde voorstellen en dat een discussie over puppies niet de bedoeling was, ik wilde na het voorstellen het forum doorbladeren. Als ik dringende vragen had, dan kon ik een nieuw topic openen. Maar daarna is mijn topic verplaatst naar dit forum. :-) "


.ow nouja ok
dan zal het wel goed zijn

honden page profiel judithjudith

honden foto van judith

Toch vind ik het vreemd dat er niet over pups (of zelfs ouderhonden volgens Veronique) gesproken mag worden. We vertellen toch allemaal over onze honden? Ik vind het raar dat dat dan niet mag.
Ik snap best dat het niet toegejuigd wordt, maar het is nu toch al gebeurd en ik vind het nogal overdreven dat er dan gelijk nergens meer over gepraat mag worden.

Tuurlijk doen de fokkers veel hun moeite om de ouderdieren te testen en dergelijke, maar om hen dan alleen het alleenrecht te geven om op een forum te mogen spreken vind ik eigenlijk vreemd. Het is toch niet voor niets een forum? Voor mij is het geen forum meer, als er geen discussie's mogen worden gevoerd of als men niet hun eigen mening mag geven. Jammer dat er van die vaste richtlijnen zijn.

Ps...
Topicstarter: Ik vind het echt jammer dat ik dus niet je nestje kan volgen, want ik ben best benieuwd wat voor pups er uit komen en voor een oepsnestje vind ik dat je erg veel al weet en over heel veel dingen al goed hebt nagedacht!

honden page profiel Veronique, Hugo, Jay-Dee & MandyVeronique, Hugo, Jay-Dee & Mandygoedgekeurde fokker

honden foto van Veronique, Hugo, Jay-Dee & Mandy

1. Fokken
HP is voorstander van verantwoord fokken. Om deze reden is het alleen voor fokkers die verantwoord fokken toegestaan om te schrijven over dekking, dracht en hun nestje pups. Onder verantwoord fokken verstaan wij o.a. juiste leeftijd ouderdieren, uit laten voeren van testen op erfelijke afwijkingen, goede leefomgeving voor moeder en pups, een juiste verzorging en begeleiding van de pups in het nest. Topics waarvan wij de fokwijze niet weten worden op slot gezet.

Een uitzondering wordt gemaakt voor dringende vragen rondom fokken. Ook al is HP niet op de hoogte van het fokbeleid of onderschrijft HP in die gevallen het fokbeleid niet, mensen hebben volgens de visie van HP ten aanzien van welzijn van de hond wel recht op advies en informatie.






Het gaat er niet om dat er niet over gesproken mag worden, als er problemen zijn mag dit zeker wel. Het gaat erom dat er geen leuke verhaaltjes geschreven kunnen worden en foto's in een topic geplaatst mogen worden.

Dt recht is toebedeeld aan de fokkers die zich houden aan bovenstaande tekst. En dus fokker (dit kan ook prima van kruisingen zijn) die zich houden aan de regels. Dit houd ook in dat erkende fokkers die af en toe een foutje maken ook geen topic mogen openen omdat ze dan niet voldoen aan de regels.

De regels zijn duidelijk, en als je het er niet mee eens bent zou ik als ik jou was contact opnemen met de modjes Judith.

honden page profiel S&F.S&F.

honden foto van S&F.

Sowieso is het dan niet meer alleen voor de TS maar voor iedereen met een oeps- of pretnest. Niet de een wel en de ander niet.

Ts doet erg haar best om er nog het beste van te maken (wat natuurlijk super is) maar dan kun je niet ineens maar regels aan gaan passen. Juist om wat dan de gevolgen zijn.

honden page profiel moosmoos

honden foto van moos

Succes met je nest!

Goed dat je hier komt, en dat er zo fijn gereageerd wordt!

Fijn dat je haar straks laat steriliseren.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

pagina 2 van 3 123
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^