speels

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel wim hartmanwim hartman

honden foto van wim hartman

Hallo allemaal


Dit is mijn eerste berichtje op dit forum hier. Sinds april de trotste eigenaar van Tommie, een border van 2 jaar oud nu. Ik heb hem overgenomen van iemand die er niet meer voor kon zorgen. Is een superlief beestje, en ik doe sinds kort behendigheid met hem.


Ik heb alleen 1 vraagje waar ik me iedere keer over blijf verbazen. Hij lijkt wel een beetje te speels. Ik speel graag met hem hoor, en ook lange tijden speel ik met hem. Maar als ik een werpstok met bal bij me heb, of een ander speeltje, dan is die daar zo op gefixeerd dat niets meer telt. Als er een andere hond in de buurt loopt, of snuffelt aan Tommie, dan knalt die zonder pardon die hond omver zonder er maar een blik naar te werpen zodra ik de bal gooi. Het is wel handig soms, want hij loopt geen meter van me vandaan zolang ik die bal heb. Hij brengt hem ook keurig terug, maar ik kan verder heel weinig met hem. Alleen zijn speeltje telt. Neem ik geen speeltje mee pakt die wel een tak, of desnoods een houtsplinter, en gooit die die constant voor me voeten. Dit ziet er allemaal heel grappig uit voor andere mensen, en hij ziet er goed getraind uit, omdat hij alleen mij, of mijn bal eigenlijk in de gaten houd en verder niets meer telt. Maar hij doet dus ook nauwelijks zijn behoeftes omdat hij alleen wil spelen. Als we na een uur of langer naar huis wandelen, moet die dus nog snel even zijn behoeftes doen in de bosjes vlakbij huis. Speeltje verstoppen helpt niet want hij blijft dan net zolang staan kijken met zijn eye. Is dit normaal gedrag voor een border? Of is hij ook echt te speels?

honden page profiel Carine en haar meisjesCarine en haar meisjes

honden foto van Carine en haar meisjes

een grappig verhaal :-D zelf nog geen tijd om zijn behoefte te doen ':-) want ik wil spelen baasje

ik denk dat dit heel normaal gedrag is bij een bc
het zijn echte werkhonden die vele uren per dag bezig gehouden moeten worden, fysiek en mentaal

maar bij deze geef ik jou een upje en hopelijk zullen bc eigenaren hier op het forum je verder helpen

honden page profiel wim hartmanwim hartman

honden foto van wim hartman

Bedankt voor je reactive.


Ik ben vele uren bezig met hem J ik woon dicht bij een boulevard langs de oude maas. Daar is anderhalve kilometer grasveld met een klein strandje, dus hij kan zich helemaal uitleven. Ik ben nog lerende om een hondje te trainen. Mijn vorige hondje (kruising border collie – terrier) was meer een boerderijhondje, die was niet getraind. Hoop dat iemand een manier weet dit in zijn voordeel te gebruiken, want ik vind dat spelen met hem helemaal geweldig ook. Kon die maar snappen dat als die ff gewoon ze behoefte doet dat die daarna eindeloos mag spelen J ik ben wel helemaal van de positieve training kan ik wel zeggen. Heb daar veel over gelezen, en geloof daar meer in als in welke training dan ook

honden page profiel BullekeBulleke

honden foto van Bulleke

Ik heb geen border maar een bull terrier teef en zij is precies hetzelfde. Als ik niets mee neem naar het bos, wil ze met alle honden spelen, heb ik de werpstok met bal, loopt ze bijna tegen mijn been aangeplakt. Als honden in de buurt komen, jaagt ze die met een snauwtje weg om vervolgens weer niet van mijn zijde te wijken. Ze heeft ook een grote vriend in het bos, de Duitse Herder Cas, maar die ziet ze totaal niet staan als ik de bal mee heb. Terwijl ze normaal niet van gekkigheid weet wat ze moet doen als ze hem ziet. En haar leeftijd is ruim 5 jaar. Ik moet wel zeggen dat ze in huis heel rustig is. Maar daar moet ik haar ook geen bal geven ;-)

honden page profiel Carine en haar meisjesCarine en haar meisjes 2 doggies

honden foto van Carine en haar meisjes

ik geef je nog een upje, 
misschien dat er nu meer bc eigenaren op het forum zijn,

honden page profiel LavinaLavina

honden foto van Lavina

Ik heb zelf geen border, maar laat er op zaterdag 2 uit, dit doe ik al bijna 2 jaar en heb ik in tijden ook 6 dagen uitgelaten, en heb er 1 3 weken te loge gehad. Hierdoor heb ik wel wat ervaring met het ras.
Wat je zegt is inderdaad vrij "normaal"gedrag voor het ras. De 2 borders die ik uitlaat hebben dit ook vrij erg. wanneer een bal is het ergste. Maar kunnen ook met andere honden omgaan, zullen de bal ook voor ze loslaten, de ene dan... Voordeel ze zijn vrij makkelijk te trainen met de bal. Maar je moet inderdaad ook tijden zonder bal iets gaan doen.
De loge border die hadden ze het commando klaar geleerd, wanneer dat gezegt werd keek ze niet meer naar de bal, deed haar behoefte en was hond zeg maar. Daarom raad ik je aan dit commando te leren.
Als ik die 2 borders uitlaat, gaan we altijd eerst spelen, daarna doe ik de bal weg gewoon in mijn tas waar ze hem ook niet meer zien, en moeten ze van mij hond zijn. Dat houd in gewoon meelopen snuffelen, en zo nu en dan aan een hond snuffelen.
Wanneer ze een tak pakken en steeds naar mij gooien en ik dit niet wil dan is het los, en moet hij meelopen, kan zijn dat hij nog een paar keer die tak pakt, maar na een paar keer snapt hij het wel.
Zo zou je (denk ik, helaas geen echte ervaring mee) het commando klaar aan kunnen leren. En dan niet meer spelen. En vooral volhouden!
Verder las ik dat je bij de oude maas woont, ik loop dus elke zaterdag met die 2 borders in het kralingse bos, als jullie een keer mee willen om te zien hoe zij zijn en het doen, zijn jullie ook van harte welkom.

honden page profiel wim hartmanwim hartman

honden foto van wim hartman

Dank je voor je leuke reactie lavina. Ik kan hier wel wat mee. Ik ga hem zeker dat commando leren. Ik woon zelf in spijkenisse, en heb geen auto. Op zaterdag doet hij behendigheid en EG, dus op zaterdag mee wordt lastig, hoewel het me wel leuk lijot, dus wie weet vind ik keer een gaatje :-)
Ik ben erg leergierig dus ik leer snel over borders. Ik vind het een geweldig ras. Ik ben single dus heb tijd te over voor hem. Komt wel goed met deze dan ook. Ga hem wel leren beheerst te spelen.

honden page profiel LavinaLavina

honden foto van Lavina

IK vind het ook super dat je een hond overneemt en je er ook voor inzet hem dingen te leren, en vragen te stellen, voor de rest vind ik het ook een super ras, en heb er ook al het een en ander over gelezen. Woon zelf ook in capelle, maar met de metro kom je al een goed eind. Hoor het wel als je een gaatje hebt en zin hebt. Succes met het leren en oefenen ':-)

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^