Hond uit opslag: Solo

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

Ja Margje ik vind het ook helemaal top wat jullie doen.

Ik heb zelf met Lola de ervaring (die dus ook heel lang vast zat, jaren zelfs) dat ze in het begin juist heel angstig /agressief was en dat ook duidelijk liet merken in haar gedrag. Ze dwong daarbij ook respect af, want je kon niet anders dan haar gedrag respecteren aangezien ze nogal sterk was en een paar flinke tanden had en in het asiel ook mensen gebeten had uit pure angst. We konden dus niet anders dan in haar tempo gaan en goed opletten dat ze niet in contact kwam met mensen of andere honden.
Ik ben bang als ze bij de verkeerde mensen terechtgekomen was dat ze er nu niet meer zou zijn terwijl het toch een ontzettend lieve hond is en juist behoefte heeft aan erkenning en liefde en aandacht.

Bij ons was het dus eerst agressief, daarna pas kwam de rust erin. Zonder trainingen, wel met een hoop liefde en geduld en haar goed leren kennen zodat je weet wat je doet.

Ik ben er zelf van overtuigd als je genoeg inzicht en geduld hebt dat elke hond weer vertrouwen kan vatten, al zal dat niet op hetzelfde niveau zijn voor elke hond. Niet dat het altijd makkelijk is want dat is het helemaal niet.

Gedrag hang ook wel ervan af waar hij terecht komt natuurlijk, ik hoop echt dat hij bij mensen komt met verstand en gevoel wat de hond aankan.

Maar goed dat geldt m.i. voor elke herplaatser.

honden page profiel Margje & BikoMargje & Bikobijna goedgekeurde fokker

honden foto van Margje & Biko

Vind dat je helemaal gelijk hebt.
De training van Solo bestaat eigenlijk met name uit wederzijds vertrouwen opbouwen. De eerste stap is: ik heb respect voor jou, maar ik vraag dat ook terug. Dus geen idioot trekken aan de lijn, niet zo hoog opspringen dat je me pijn doet, respect voor mijn lijf en mijn spullen. Maar hetzelfde geld voor mij. Geen geruk aan de riem, ik zal nooit aan zijn mand of voerbak komen, ik zal hem alleen aaien als ik hem roep hij komt naar me toe en geeft aan dat hij geaaid wil worden.
En wat je geeft krijg je dan gewoon terug. In ieder geval, dan is tot nu toe mijn ervaring. Je investeert, geeft het goede voorbeeld en de hond geeft het je terug en volgt je voorbeeld.
Trainen doen we ook, maar dan nu vooral leuke dingen. Hij kan nu twist en 'plat'. Hij vindt het geweldig om rondjes te draaien, maar hij kan ook heel goed doodstil liggen, dan kwispelt alleen zijn staart! Heel erg leuk om te zien. Dat doen we natuurlijk om samen te werken.
Verder bestaat de training uit veel wandelen, we oefenen aan de lange lijn het hierkomen, we zijn op maandagmorgen de stad in geweest. (in een dorp) maar met alle winkels dus dicht. Puur om te kijken wat hij daarvan vindt. En daar doen we dan ook onze oefeningtjes. Staan we te twisten voor de dorpskerk :-D

honden page profiel Eline, Gruul en ThaliaEline, Gruul en Thalia 3 doggies

honden foto van Eline, Gruul en Thalia

Super dat je dit doet! Zo geef je de hond een kans op een mooi nieuwe leven bij een liefdevol gezin. Je bent er een uit duizende!

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Alaska's Finest!

Heel mooi om lezen is dit, hoe je uitgaat van het beste in de hond, vanuit het idee: alle honden verdienen een kans. En met volle respect aan de slag gaat, op het tempo vd hond, en hem zo mooi in z'n waarde laat.
Ik kan niet anders dan hier een hele dikke ;-);-)bij zetten!
Succes, Margje!

honden page profiel Jeroen & LolaJeroen & Lola 3 doggies

honden foto van Jeroen & Lola

mooi verhaal :-)
erg leuke hond, en ik moet zeggen, ik vind die oren hem prachtig staan ;-)

ja ik weet het, zielig....dat kennen we, maar de ze hond heeft ze nu eenmaal al zo...

verrassend hoe relaxed hij honden begroet en als je hem met biko ziet...
maar bijtincidenten bij mensen met dit ras, of nouja kruising, vind ik best zorgelijk...

maar je hebt het over de postbode...je zou dan bijna denken dat hij door gebrek aan uitdaging, beweging, die brievenbus maar aanvalt...en daarbij de postbode mee heeft genomen? ik dnek niet dat je na een gerichte aanval namelijk met alleen schrammen overblijft...

maar ik roep maar wat, dnek maar wat...want ik weet er niks van natuurlijk...dus ik mag dit natuurlijk niet gaan minimaliseren...

wel schijnen deze rassen zich enorm goed en snel te kunnen herstellen van de meest nare dingen, en hier een goed vermogen voor hebben...dus wie weet komt het met Solo best goed allemaal

maar je hart breekt als je het leest, vanaf januari in de opslag..zn hok niet uit en niemand durft erin...wat een bestaan :'(

honden page profiel Margje & BikoMargje & Bikobijna goedgekeurde fokker

honden foto van Margje & Biko

Er is zo weinig bekend van de bijtincidenten. Alleen van de laatste, maar dan komen er vanzelf verhalen van eerdere bijtincidenten die nooit eerder gemeld zijn.
Dat is zo moeilijk te controleren en is niet nagegaan door de politie. Alleen maar notitie van gemaakt. Van het laatste bijtincident weten we wel meer, dat het dus de postbode was en dat de kinderen de deur open deden. En de hond 'greep' de postbode. Die heeft aangifte gedaan, hij had een schram op zijn arm. Geen behandeling of iets dergelijks nodig.
De andere melding die hierna kwam uit de buurt was een eerdere schram bij een bezorger aan de deur en een man in de straat liep, Solo met zijn baasje ook en Solo schijnt ineens uitgehaald te hebben. De man moest naar het ziekenhuis voor behandeling en is ook opgenomen. Het rare is, daar is nooit melding van gedaan. De man om wie het gaat is niet bekend, waarvoor de man is opgenomen en wat hij had is niet bekend. Maar een aantal buurtbewoners geven aan dat dit wel gebeurd is.
Ik was er niet bij. Maar ik vind het zelf een nogal ongeloofwaardig verhaal. Als je in het ziekenhuis beland omdat je bent gebeten en je maakt geen melding of doet aangifte? Niemand die de naam van de persoon weet?
Maar goed, het staat dan in het proces verbaal..
En het is een pitbull, groot ook nog, 'enge' oren.. ik merk het met uitlaten, mensen lopen voor me om. Vanochtend iemand die niet langs me durfde. Solo stond gewoon wat te snuffelen, gewoon aan de lijn met muilkorf nog wel, want daar is hij nu mee aan het wennen. Maar ze durfde echt niet hoor. Op gewoon een best breed pad. Mensen die de lijn van hun hond helemaal opbossen en strak trekken terwijl we nog 15 meter bij ze vandaan zijn, het gras oplopen of omdraaien. Meteen die hond natuurlijk helemaal in hoogste staat van paraatheid. En Solo? Die probeert de geur op te vangen, staat te kwispelen en een beetje naar mij te kijken..

Solo heeft wel 1 obsessie en daar kan een van jullie als bullachtige kenners me misschien mee helpen! Hij heeft een bomen/overhangende takken obsessie. Ook van struiken. En die staan veel op eigen terrein, waar we ook oefenen, ook zonder de muilkorf (want hij went er nog aan). Hij kan vijftien keer langs een boom met laag hangende takken lopen, of een struik met een uitgestoken tak, maar ineens gaat hij om. Bij de takken aan de boom als de wind erdoor heen gaat en hij ziet ze bewegen. Hij springt zich haast een hernia om erbij te kunnen. Zijn lichaam voelt dan aan als staal zo hard. Als ik hem gewoon meeneem aan de lijn, dan hapt hij in de lijn. Zo gefrustreerd is hij dan.
Vandaag had ik dat ik dus langs een tak van een struik liep, dat ritselde en hij stort zich op de struik (eigenaresse van het pension zal blij zijn..) pakt een aantal takken vast en gaat er aan trekken. Heel ritmisch, lijkt wel een soort trance. Ondertussen staat hij gewoon te janken, alsof iemand hem pijn doet. Zo vol adrenaline zit hij dan. Ik heb geprobeerd hem mee te lokken, te roepen.. maar al snel door dat wachten de enige optie was.. Trekken aan de lijn, of boos worden geeft alleen maar meer adrenaline...
Dus ik wachten.. zeker vijf tot acht minuten geduurd. Toen liet hij even los en kon ik hem wegtrekken, hij was kapot! Hij protesteerde niet eens, kwam naast me staan, wou meteen gaan liggen, maar ik wou even de stress eruit lopen. Dus even flink doorgelopen, hij met de tong op zijn hielen achter me aan.
Maar wat een focus komt er dan los zeg! Het stomme is, dit heeft hij dus alleen met takken aan een boom of struik. Losse takken, hebben zijn interesse niet, losse ballen of flosstouwen, geen interesse. Maar als jij de andere kant van de floss vast hebt, dan wel. Hij pakt het niet zomaar van je af, hij hapt niet in je hand, maar als je wil spelen (ik gebruik een bal van touw, aan een gevlochten touw) dan is het meteen een trekspel en zie je dat hij fanatiek wordt. Dat was na 1 keer voor mij dus klaar. Hij liet los toen ik het zei, maar zijn houding is dan enorm veranderd. Veel te strak.
Ik denk dat hij echt is opgejut om dit soort 'spelletjes' te doen.
Woont tegenover mij iemand met een ambull die zijn hond in bomen laat hangen.. heb het ook wel vaker gezien.

Heeft iemand ervaring met hoe dit te temperen. Want hij gaat van 1 naar 100 in een fractie van een seconde. Hij is normaal echt heel relaxed. Ging vanmiddag een rottweiler uit zijn dak tegen hem. Wij liepen een stukje verderop. Kan hem niet boeien.. In de kennel, alle honden slaan natuurlijk aan als ik hem terug zet, sommige grommen en blaffen, hij staat met een rustige kwispel.. Rennende kinderen aan de andere kant (buren van de pensionhouder) van het hek (goed en stevig hek ook!) hij staat te kwispelen. Maar allemaal zo rustig en kalm.
Het gekke is dat hij met die takken wel heel fanatiek is, maar nog steeds met een hele rustige uitstraling. Je voelt dat hij gespannen is en door het janken hoor je ook dat hij echt heel opgewonden is. Maar hij springt niet als een gek, hij lijkt nog steeds heel gecontroleerd.
Misschien heeft iemand tips!
Met een muilkorf kan het natuurlijk niet, maar ik vind dat geen oplossing.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

zou hij misschien zo n takhap sport  (kan even niet op de naam komen) hebben moeten doen en daar flink bij opgejut zijn?

honden page profiel sorayasoraya 3 doggies

honden foto van soraya

" zou hij misschien zo n takhap sport  (kan even niet op de naam komen) hebben moeten doen en daar flink bij opgejut zijn? "


Lijkt dat niet op flirtpole? of hoe je dat noemt...tenminste dat is ook iets hoog pakken/achterna zitten,ook hoog tegen bomen laten oplopen op die manier.


Nou...kun je niet heel consequent gaan oefenen op het los commando,in een prikkelarme rustige omgeving enz (jij weet wel wat ik bedoel O-))
Zo kun je hem als het je een keer niet lukt te voorkomen ,hem direct gewoon vertellen om los te laten en door te lopen.
Dus het commando 'lopen' ook meenemen in een oefening.

Dat van 0 naar 100 is volgens mij gewoon wat er bij het ras hoort,dat zit en hoort er in te zitten.In een keer 120% je energie in zetten.
Het lijkt heel leuk voor een hond om zo te doen-denken sommige mensen-maar als je idd hoort en ziet hoe hij veranderd en wat hij daarmee verteld ,is het niet iets leuks,maar alleen maar overmatige drukte in die kop ,dwangmatigheid en zelfs stress.

honden page profiel Margje & BikoMargje & Bikobijna goedgekeurde fokker

honden foto van Margje & Biko

ja als je hem hoort janken dan kan je je niet voorstellen dat het leuk is.
En hij gaat binnen een fractie van een seconde echt vol. Het is dus heel moeilijk om voor te zijn.
Ik ben nu wel bezig flink doorlopen, want zoals nu met de wind.. die gaat door de blaadjes en dan wil hij zo graag.
Maar dan zie je ineens een wel hoe volhardend hij kan zijn. Echt enorm.

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP) 3 doggies

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

" Ik denk dat hij echt is opgejut om dit soort 'spelletjes' te doen.
Woont tegenover mij iemand met een ambull die zijn hond in bomen laat hangen.. heb het ook wel vaker gezien.
"


Dat denk ik ook. Maar als iets zo gestimuleerd is en zelf belonend zal het heel lastig zijn om dat er uit te krijgen. Ik heb dat met Dobby en voetballen. Onze flat ligt bij een voetbal court, met hekken er omheen. En naast dat plaatsje zit het metrostation. Toen we hier nog aan het klussen waren was het me toch een gevecht om bij het station te komen, echt niet normaal. Trekken, rukken, janken, zich vol in de riem gooien, mij zowat omkieperen, en dan nog 15 minuten hyper in de metro zitten.

Nu kan ik op sommige dagen er redelijk langs komen als ik het uiteinde van de lijn nog een keer om zijn nek sla en half voor zijn borst laat hangen als extra remming.

Maar we zijn daar nu al een maand dagelijks mee bezig en het blijft een drama. En bij zulk lijn gedrag is een tuig ook geen optie, voor ik spieren en pezen scheur, of val en iets breek.

honden page profiel TamaraTamaragoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Tamara

Ik lees de postbode "aangevallen" pakket bezorger "aangevallen".
Gaat volledig uit zijn dak van ritselende bladeren aan bomen en struiken.
Postbode met post wat geluid maakt waar je ook een link mee kunt leggen met het geluid van ritselende bladeren aan bomen en struiken, pakket bezorger met misschien een pakketje wat ingepakt is met papier dus ook dat geluid maakt.

Is het mogelijk dat hij dus niet de mensen heeft willen "bijten" maar gewoon zo geobsedeerd door het geluid dat hij daarop gereageerd heeft?
Misschien eens proberen hoe hij buiten op het geluid van ritselend papier reageert?
Ik weet niet hoor maar als ik dit zo lees zie ik een link.

honden page profiel Margje & BikoMargje & Bikobijna goedgekeurde fokker

honden foto van Margje & Biko

Het zou kunnen, ik ga het in ieder geval eens uitproberen!
De laatste postbode had een brief bij zich, dus in een envelop, zo'n venster kan best knisperen.

honden page profiel FrankFrank 3 doggies

honden foto van Frank

" hij gaat van 1 naar 100 in een fractie van een seconde. "


Dit is absoluut een eigenschap van Bullterrier-achtigen. Ik noem het wel eens "alles-of-niets" honden, want het is 100% of niet.

Ik neig in dit gedrag naar ook naar eerdere stimulatie. Bullterrier-achtigen houden van trekspelletjes en als zoiets er in zit is het lastig het eruit te grijpen. Trainen met een flirtpole zou zeker een oplossing kunnen zijn, in de zin dat je kan proberen die energie zo te beteugelen dat het alleen met de flirtpole eruit komt.

Makkelijkste manier om zelf een flirtpole te maken is een lange zweep zoals een longeerzweep en daar een target aan te binden die de hond kan grijpen. Daarmee kan je ook trainen op het loslaten en de hond weer in een ontspannen toestand  krijgen na de spanning van het pakken en grijpen.

honden page profiel FrankFrank 3 doggies

honden foto van Frank

Aanvulling op het gebruik van een flirtpole:
Alleen op zachte ondergonden, denk aan grasvelden of zandgebieden. Het is kort draaien, stoppen en in algemene zin hard en intensief werken voor de hond. Niet te lang dus en rekening houden met gewrichten en dergelijke.

honden page profiel Margje & BikoMargje & Bikobijna goedgekeurde fokker

honden foto van Margje & Biko

Probleem is een beetje dat als hij 'aan' gaat, dan is hij met geen mogelijkheid meer te bereiken. Ik denk zelfs dat een schokband ofzo niet eens door zou komen.
Niet eens de geur van rookworst in ieder geval :-)

Met een flirtpole ben ik erg bang dat hij straks een wapperende sjaal, of iemand met lange mouwen ook ziet als flirtpole.
Of klopt dat niet?
Ik weet echt niets van dit soort dingen.

honden page profiel FrankFrank

honden foto van Frank

Ik ben geen flirtpole expert.  Probeer Mick eens, di7 traint ook daadwerkelijk met een flirtpole meen ik.

honden page profiel LisanneLisanne 3 doggies

honden foto van Lisanne


Klinkt inderdaad als flirtpole/ tug of war.
Bijtlap reageert hij daar op? Harig knuffeltje?
Hij kan zn energy echt niet kwijt lijkt t.
Ik denk om het gecontroleerd te krijgen dat je dan toch met hem moet flirtpolen, en veel het los en vast oefenen.
En dan natuurlijk niet met een tak haha

honden page profiel Margje & BikoMargje & Bikobijna goedgekeurde fokker

honden foto van Margje & Biko

Moeilijk is alleen het loslaten. Omdat hij zo snel in die overdrive gaat bereik je hem niet meer.
En hoe ik hem nou op een rustige manier iets kan laten vasthouden.. daar ben ik nog niet helemaal over uit. Zo'n bal aan een touw brengt ook die focus bij hem naar boven. Het mooie is dan wel dat hij het absoluut niet van me af probeert te pakken.

honden page profiel DorrieDorrie 3 doggies

honden foto van Dorrie

" Er is zo weinig bekend van de bijtincidenten. Alleen van de laatste, maar dan komen er vanzelf verhalen van eerdere bijtincidenten die nooit eerder gemeld zijn.
Dat is zo moeilijk te controleren en is niet nagegaan door de politie. Alleen maar notitie van gemaakt. Van het laatste bijtincident weten we wel meer, dat het dus de postbode was en dat de kinderen de deur open deden. En de hond 'greep' de postbode. Die heeft aangifte gedaan, hij had een schram op zijn arm. Geen behandeling of iets dergelijks nodig.
De andere melding die hierna kwam uit de buurt was een eerdere schram bij een bezorger aan de deur en een man in de straat liep, Solo met zijn baasje ook en Solo schijnt ineens uitgehaald te hebben. De man moest naar het ziekenhuis voor behandeling en is ook opgenomen. Het rare is, daar is nooit melding van gedaan. De man om wie het gaat is niet bekend, waarvoor de man is opgenomen en wat hij had is niet bekend. Maar een aantal buurtbewoners geven aan dat dit wel gebeurd is.
Ik was er niet bij. Maar ik vind het zelf een nogal ongeloofwaardig verhaal. Als je in het ziekenhuis beland omdat je bent gebeten en je maakt geen melding of doet aangifte? Niemand die de naam van de persoon weet?
Maar goed, het staat dan in het proces verbaal..
En het is een pitbull, groot ook nog, 'enge' oren.. ik merk het met uitlaten, mensen lopen voor me om. Vanochtend iemand die niet langs me durfde. Solo stond gewoon wat te snuffelen, gewoon aan de lijn met muilkorf nog wel, want daar is hij nu mee aan het wennen. Maar ze durfde echt niet hoor. Op gewoon een best breed pad. Mensen die de lijn van hun hond helemaal opbossen en strak trekken terwijl we nog 15 meter bij ze vandaan zijn, het gras oplopen of omdraaien. Meteen die hond natuurlijk helemaal in hoogste staat van paraatheid. En Solo? Die probeert de geur op te vangen, staat te kwispelen en een beetje naar mij te kijken..

Solo heeft wel 1 obsessie en daar kan een van jullie als bullachtige kenners me misschien mee helpen! Hij heeft een bomen/overhangende takken obsessie. Ook van struiken. En die staan veel op eigen terrein, waar we ook oefenen, ook zonder de muilkorf (want hij went er nog aan). Hij kan vijftien keer langs een boom met laag hangende takken lopen, of een struik met een uitgestoken tak, maar ineens gaat hij om. Bij de takken aan de boom als de wind erdoor heen gaat en hij ziet ze bewegen. Hij springt zich haast een hernia om erbij te kunnen. Zijn lichaam voelt dan aan als staal zo hard. Als ik hem gewoon meeneem aan de lijn, dan hapt hij in de lijn. Zo gefrustreerd is hij dan.
Vandaag had ik dat ik dus langs een tak van een struik liep, dat ritselde en hij stort zich op de struik (eigenaresse van het pension zal blij zijn..) pakt een aantal takken vast en gaat er aan trekken. Heel ritmisch, lijkt wel een soort trance. Ondertussen staat hij gewoon te janken, alsof iemand hem pijn doet. Zo vol adrenaline zit hij dan. Ik heb geprobeerd hem mee te lokken, te roepen.. maar al snel door dat wachten de enige optie was.. Trekken aan de lijn, of boos worden geeft alleen maar meer adrenaline...
Dus ik wachten.. zeker vijf tot acht minuten geduurd. Toen liet hij even los en kon ik hem wegtrekken, hij was kapot! Hij protesteerde niet eens, kwam naast me staan, wou meteen gaan liggen, maar ik wou even de stress eruit lopen. Dus even flink doorgelopen, hij met de tong op zijn hielen achter me aan.
Maar wat een focus komt er dan los zeg! Het stomme is, dit heeft hij dus alleen met takken aan een boom of struik. Losse takken, hebben zijn interesse niet, losse ballen of flosstouwen, geen interesse. Maar als jij de andere kant van de floss vast hebt, dan wel. Hij pakt het niet zomaar van je af, hij hapt niet in je hand, maar als je wil spelen (ik gebruik een bal van touw, aan een gevlochten touw) dan is het meteen een trekspel en zie je dat hij fanatiek wordt. Dat was na 1 keer voor mij dus klaar. Hij liet los toen ik het zei, maar zijn houding is dan enorm veranderd. Veel te strak.
Ik denk dat hij echt is opgejut om dit soort 'spelletjes' te doen.
Woont tegenover mij iemand met een ambull die zijn hond in bomen laat hangen.. heb het ook wel vaker gezien.

Heeft iemand ervaring met hoe dit te temperen. Want hij gaat van 1 naar 100 in een fractie van een seconde. Hij is normaal echt heel relaxed. Ging vanmiddag een rottweiler uit zijn dak tegen hem. Wij liepen een stukje verderop. Kan hem niet boeien.. In de kennel, alle honden slaan natuurlijk aan als ik hem terug zet, sommige grommen en blaffen, hij staat met een rustige kwispel.. Rennende kinderen aan de andere kant (buren van de pensionhouder) van het hek (goed en stevig hek ook!) hij staat te kwispelen. Maar allemaal zo rustig en kalm.
Het gekke is dat hij met die takken wel heel fanatiek is, maar nog steeds met een hele rustige uitstraling. Je voelt dat hij gespannen is en door het janken hoor je ook dat hij echt heel opgewonden is. Maar hij springt niet als een gek, hij lijkt nog steeds heel gecontroleerd.
Misschien heeft iemand tips!
Met een muilkorf kan het natuurlijk niet, maar ik vind dat geen oplossing. "


.Mijn hond deed dit ook toen ik hem net had. Ik heb het heel simpel opgelost eigenlijk.
Ik heb een grote tak met bladeren gepakt, en iedere dag sleepte ik die tak mee met uitlaten. Hij was er echt fel op, maar het werd gewoon. Ik legde bijv. de tak op zijn rug, met een zachtjes uhh of nee bleef hij er van af. Hij wilde wel, maar keek me aan van...en en en. En bouwde het op nu kan ik zwaaien zwiepen en doet ie of ik gek ben, zelfs los tussen laaghangende takken heeft ie geen zin meer.
En zo leren ze zich heel goed te beheersen, het zijn honden die echt alles voor de baas doen, en wat je zegt doe je het respectvol en met vertrouwen kom je met deze honden echt heel ver. Het is echt dat ik geen rijbewijs heb, anders zou ik je willen helpen (ben bekend met dit ras vanaf mijn 12e) En hier ligt mijn hart ook bij.

honden page profiel Margje & BikoMargje & Bikobijna goedgekeurde fokker

honden foto van Margje & Biko

Dankjewel, dat is een ook een goede tip! Nu genoeg takken met blaadjes.

honden page profiel RoosjeRoosje 3 doggies

honden foto van Roosje

Ik ga vanavond het hele topic door lezen. Vind het bere intressant. Van wat ik tot nu toe gelezen heb: goed gedaan Margje!!

Heb je nu niet de neiging om hem zelf te houden?

honden page profiel Margje & BikoMargje & Bikobijna goedgekeurde fokker

honden foto van Margje & Biko

Ik vind hem wel heel lief en een leuke hond. Maar ik ben meer een herdertype.
En ik heb een afspraak thuis.. ;-)
Ik mag ze wel trainen, ik mag ze niet houden.
Ik snap dat ook wel.. maar als ik alleen had gewoond.. dan zat ik al vol :-)

honden page profiel D&DD&D 3 doggies

honden foto van D&D

Hier (den haag) loopt ook een man met een pitje, maar die laat hem in bomen klimmen en dan zegtie dat de hond dat leuk vind. Die hond hangt ook aan takken en echt met zn poten boven de grond! Ik vind dat niet normaal, maarja heb er 1x wat van gezegd en dan krijg je een scheld kanon.
Maar het is toch niet normaal dat die hond in een boom klimt??

Ik denk dan ook, als jij die hond straks niet meer wil , hoe krijg je dat er dan weer uit?

Ik ben wel benieuwd hoe jij dat gaat aanpakken met Solo :-)

honden page profiel LisanneLisanne 3 doggies

honden foto van Lisanne

.. maar even advocaat van de duivel hoor.. als jij iets niet leuk vind voor je hond hoeft toch niet te betekenen dat een ander dat ook niet wil?

Doggydance lijkt me helemaal niets, maar als andere mensen dat graag doen en de hond heeft er plezier in waarom niet? Ga ik toch niets van zeggen dan?

.. en denken in 'als je straks de hond weg doet'.. uhh dat doe ik niet eens, mijn hond gaat nergens anders heen. Beetje raar :-)

honden page profiel D&DD&D 3 doggies

honden foto van D&D

nee gaat ok niet om jou? :-)
Maar hier lopen ze iedere zomer weer met een andere hond.
Dus daarom zei ik dat

honden page profiel LisanneLisanne 3 doggies

honden foto van Lisanne

Nee het gaat niet om mij, maar ik snap die andere kant wel. Dat ze iedere zomer met een andere hond lopen heb je er sowieso niet bij verteld dus dat is lastig oordelen dan.

Iig, valt me gewoon op hier, dat alles maar via eigen gedachtengang gaat, ik doe dit dus zo moet jij het ook doen anders ben je raar :-)

Ik vind andere dingen leuk om te doen als jij, maar daar is toch niets mis mee.. Als ik mijn hond wel in een boom laat klimmen omdat ze daar plezier in heeft en ik ook.. Waarom zou dat slechter zijn als dat jij bij wijze van een doggydance wedstrijd doet.

(swiff klimt niet in bomen, maar flirtpolen vind ze bvb wel heel erg leuk.)

honden page profiel Margje & BikoMargje & Bikobijna goedgekeurde fokker

honden foto van Margje & Biko

Ik vind het lastig met een flirtpole, want hoe leer je de hond matigen?
Bij het aanleren kan ik me er nog wat bij voorstellen. Maar Solo doet het natuurlijk al behoorlijk..
En hij is gewoon niet meer te bereiken. In geen enkele sport vind ik dat leuk.
Zoals bij flyball, van die gillende honden tot ze mogen, dat geeft dan zoveel stress lijkt mij.

honden page profiel LisanneLisanne 3 doggies

honden foto van Lisanne

Laten doorgaan tot hij moe is -lost en dan direct belonen, los commando en doorlopen/meenemen.

honden page profiel Margje & BikoMargje & Bikobijna goedgekeurde fokker

honden foto van Margje & Biko

Dat is op dit moment inderdaad de enige optie!
Maar hoe ik hem dan straks krijg om eerder los te laten.. want dat trekken zelf is zo'n grote beloning.

honden page profiel LisanneLisanne

honden foto van Lisanne

Toch een grotere beloning vinden dan, ..
K zou eens kijken hoe hij op een bijtlap reageert.
Piep reageert hij ook niet op? ... Iedere hond heeft toch wel iets zou je denken... Fietsen? Misschien makkelijker? .. Denkt verder...

pagina 3 van 9 12 34 5 6 7 8 9
Volgende forumvraag: Afleren boven slapen: idee?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^