Help tekenbeet

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Oona Oona

honden foto van Oona

Hallo,

ik heb zojuist ontdekt dat Oona een teek had. De laatste tijd krapte ze aan haar oor, ik stond daar niet zo enorm bij stil. Maar ik aaide haar daarjuist over haar oortjes en ik voelde een boebeltje... Ik pluisde haar vacht uit en zag een bruinachtige bol zitten. Toen wist ik dat het een teek was. We hebben ze eruit gehaald met een gewoon pincet maar we hadden niet volledig mee. Dat trok ik het hoofd van de teek eruit , die redelijk vast zat. Ik geloof dat alles eruit is. Het bloed een beetje en ziet rood. Moet ik me zorgen maken??

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Alaska's Finest!

Nee, als de teek eruit is: gewoon het wondje ontsmetten. Het kan de volgende dagen een bultje worden, maar dat trekt normaal gezien uit zichzelf weer weg.

honden foto van Rita  Cosmo†, Duke†,  Digger, Bayco, Nanu en Dokyo

Nee hoor maak je geen zorgen.

Zou wel even in plaats van een pincet, koevoetjes halen, die zet je om een teek en door te draaien laat de teek los, voor de hond ook een veel fijnere manier om teken te verwijderen :-D

honden page profiel D&DD&D 3 doggies

honden foto van D&D

nee helemaal niet :-)
je hebt het goed gedaan, alleen inderdaad even een tekentangetje ofzo halen.
Als het erg geïrriteerd is kan je er een beetje vaseline op doen , maar dat is meer voor je eigen gemoedsrust :-)

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

het wondje even ontsmetten, en een bult daar heb je grote kans op, met een kleine week is het weg.

de kans dat een teek besmet is die is er altijd, maar er zijn zoveel teken dat je niet met iedere teek naar de dierenarts kan lopen.

houd het wondje goed in de gaten, je weet waar het gezeten heeft, bekijk het af en toe eens, zie je er niets bijzonders aan in de loop van een paar weken, dan is er niets aan de hand.

zie je dat de huid daar verkleurd of geirriteerd is, dan dierenarts, en houdt de datum even aan. zodat je bij je dierenarts dan aan kan geven dat er die en die datum daar een teek heeft gezeten.

honden page profiel MattieMattie 3 doggies

Ik zou haar preventief behandelen met proline tegen teken en vlooien. Elke maand herhalen tegen teken gedurende de lente en zomerperiodes. Een teek bijt je hond dan niet snel en mocht dat toch gebeuren dan gaat hij meteen dood en heeft dus geen effect op het hondenlijf.

honden page profiel Kim en CasperKim en Casper

honden foto van Kim en Casper

ProlIne? Nooit van gehoord? Over t algemeen is een middel tegen tegen en vlooien gemaakt met landbouwvergif. Het vroegtijdig verwijderen van teken of een natuurmiddel tegen teken is veel minder belastend en risicovol voor een hond dan een gemiddeld anti teken spul. Daar zit veel vergif in en heel veel honden zijn hier allergisch voor. Tot epileptische aanvallen aan toe... Ik zou dus goed uitkijken wat je op je hond smeert...

honden page profiel Flow*Sky*SamFlow*Sky*Sam 3 doggies

honden foto van Flow*Sky*Sam

Ik zou ook voorlopig de plek in de gaten houden.
Bij flow kwam enkele dagen na het verwijderen van een teek een abces,dit was op haar neus,zijn toen naar de da geweest en die zag dat er nog een stukje poot van de teek in zat,heeft het opengemaakt en verwijderd,zalf meegekregen en na een week was het weg,
dus ik hou nu altijd de plek na verwijderen goed in de gaten en we hebben toch ook zo,n koevoetje gebruikt.

honden page profiel D&DD&D 3 doggies

honden foto van D&D

je kan ook voor de zekerheid trekzalf op de beet doen en het goed in de gaten houden, maar meestal ALS de hele teek eruit is , is er weinig aan de hand.
En als er een stukje inblijft gewoon die trekzalf doen.

En wat Willemijn zegt lekker schoonhouden, maar een tekenbeet is niet het eind van de wereld en kan meestal geen kwaad

honden page profiel Oona Oona

honden foto van Oona

Oke bedankt voor jullie informatie ;-)

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^