hond treurt

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Sylvana & HummerkeSylvana & Hummerke

honden foto van Sylvana & Hummerke

Wij zijn vandaag 1week verhuisd. Hummer heeft 2jaar doorgebracht met een andere hond. En denk dat hij treurt.. hij eet en drinkt nog goed. Maar blaft veel minder, slaapt contstant, is veeeeel rustiger en niet speels.. hij is zichzelf niet. Het 1e wat in me opkwam was dat hij zich eenzaam voelt.  We neme hem wel zoveel mogelijk mee naar vrienden ofzo en gaan zo een 2 tot 3x per week op bezoek bij onze vorige woonst (waar de andere hond nog is) en alleen daar is hij weer zichzelf.  Vind het zoooo zielig.. herkent iemand dit of heeft iemand een oplossing?

honden page profiel Sanne&DjinoSanne&Djino 3 doggies

honden foto van Sanne&Djino

Wat sneu zeg :( ik heb er geen ervaring mee sorry, maar ik zou zeggen dat hij gewoon moet wennen aan zijn nieuwe huisje en nieuwe omgeving. ik zou hem gewoon de tijd geven (en stiekem wat extra knuffels ;-) ) hij komt er vast weer bovenop. :-)

honden page profiel Sylvana & HummerkeSylvana & Hummerke

honden foto van Sylvana & Hummerke

" Wat sneu zeg :( ik heb er geen ervaring mee sorry, maar ik zou zeggen dat hij gewoon moet wennen aan zijn nieuwe huisje en nieuwe omgeving. ik zou hem  gewoon de tijd geven (en stiekem wat extra knuffels ;-) ) hij komt er vast weer bovenop. :-) "


Ja vind het verschrikkelijk en mn hart breekt. Maar hij word nu wel verwend hoor. Ma het helpt niet..

honden page profiel .. 3 doggies

honden foto van .

Ik denk dat je hem gewoon even de tijd moet geven om te wennen aan de nieuwe situatie. 

nieuwe omgeving, zijn vaste maatje is er niet... dat zal even invloed op hem hebben. 
leid hem lekker veel af, ga wandelen, doe spelletjes binnen en buiten. Probeer verder wel zo gewoon mogelijk te doen, ga hem niet te veel troosten of denken dat hij triest is, dat versterkt vaak emotie... Gewoon lekker actief met hem dingen gaan ondernemen zodat hij met andere dingen bezig is dan alleen slapen, en dan komt t met wat tijd best goed.

honden page profiel Sanne&DjinoSanne&Djino

honden foto van Sanne&Djino

Idd ja hem niet zielig vinden of hem dat laten voelen in ieder geval ;-) voelt ie idd aan ja. wat er hierboven gezegd wordt hlml mee eens lekker bezig zijn samen :-)

honden page profiel Sylvana & HummerkeSylvana & Hummerke

honden foto van Sylvana & Hummerke

" Ik denk dat je hem gewoon even de tijd moet geven om te wennen aan de nieuwe situatie. 

nieuwe omgeving, zijn vaste maatje is er niet... dat zal even invloed op hem hebben. 
leid hem lekker veel af, ga wandelen, doe spelletjes binnen en buiten. Probeer verder wel zo gewoon mogelijk te doen, ga hem niet te veel troosten of denken dat hij triest is, dat versterkt vaak emotie... Gewoon lekker actief met hem dingen gaan ondernemen zodat hij met andere dingen bezig is dan alleen slapen, en dan komt t met wat tijd best goed. "

 Ja probeer veel te doen met hem. Vind het zo zielig. Zie hem nie graag ongelukkig  :-) maar doe ik er goed aan om op bezoek te gaan naar zijn vriendje? Vrijdag is hij een helr dag gaan spelen daar en zijn we hem savonds gaan halen. Hij is daar echt gelukkig. 
.

honden page profiel ..

honden foto van .

dat ligt er een beetje aan, 

Dusty vond het ook vreselijk als de hond van een vriendin hier was en weer naar huis ging. hij kon dan ook een uurtje of twee echt van slag zijn, ik nam hem dan even mee uit wandelen en thuis een lekker botje en hij was het al weer vergeten. Het is wel logisch dat hij daar weer opleeft, oude omgeving, vertrouwde geurtjes, vriendjes, mensen die hij kent. dat is voor hem een stukje "thuis" 

Ligt dus een beetje aan Hummer, als je denkt dat het heel erg veel negatieve invloed op hem heeft zou je het even kunnen laten tot hij meer gewend is in jullie nieuwe huis, Je ziet het ook vaak met herplaatsing honden dat oude baasjes te vroeg op bezoek komen en honden soms erg van slag kunnen raken als ze hun oude bazen weer zien, waar sommige er totaal geen last van hebben. omdat het een stukje vertrouwd is en de band met de nieuwe er nog niet zo sterk is. Zo kan het voor hummer ook zijn met het huis ... Het oude huis is vertrouwd waardoor hij zich daar weer even happy voelt, en in het nieuwe huis zijn draai nog moet vinden. Maar als je denkt dat het niet heel veel verschil maakt dan zou ik het wel gewoon doen, misschien zelfs dat zijn vriendje eens bij jullie kan komen spelen met hummer?

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

je hond treurt. niet leuk voor jou .

ga zoveel mogelijk leuke dingen met de hond doen, leuke plekjes opzoeken, en ga er niet bij zitten van ach wat ben je zielig, laat hem zijn eigen plekje in huis zoeken. het is altijd even een verandering , verhuizing, vriendjes die niet mee gaan, verandering van omgeving, daar kan je zelf veel aan doen voor je hond.

honden page profiel Sylvana & HummerkeSylvana & Hummerke

honden foto van Sylvana & Hummerke

We gaan vandaag eens een leuke wandeling maken en vanavond moeten we gaan eten bij mn schoonouders waar 2 honden zijn waar ie altijd mee  speelde. Hoop dat het vandaag een feestje word voor hem. Want niets is erger dan hem ongelukkig te zien

honden page profiel Flow*Sky*SamFlow*Sky*Sam

honden foto van Flow*Sky*Sam

Wij hadden dat ook met Flow,ze veranderde van een vrolijke,gezellige hond naar leek het wel een zwaar bejaarde hond die alleen nog maar in de bank zat naar buiten te kijken maar wou ook niet eten.
En omdat we altijd toch 2 honden gehad hebben hebben we iets eerder dan gedacht een nieuw vriendje voor haar maar ook omdat wij het wilden erbij genomen.
Ze is nu helemaal opgebloeid en eet weer als vanouds.
Ze zeggen dat het idd zijn tijd moet hebben en veel spelletjes en afleidingen zoeken en doen
maar wij hebben hier bewust voor gekozen.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

daarom is het van groot belang als je meerderen honden hebt, om aparte dingen met een hond blijvend te doen, al is het maar een dag in de week , met iedere hond aparte leuke dingen te ondernemen.

vaak als er meerderen honden in huis zijn, zeker twee , dan wordt er alles samen gedaan, komt er dan een alleen te staan dan is er een groot gemis. voorkom dat.

Volgende forumvraag: Bultje op plek van oude tekenbeten
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^