Het nieuwe voer-plan!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Pauline, Punk en CosmicPauline, Punk en Cosmic

honden foto van Pauline, Punk en Cosmic

Sinds kort is Cosmic ook helemaal over op KVV. Ik had wat vlees overgenomen van iemand wat Punk niet at, dus kreeg Cosmic het. Maar inmiddels is alles weer hard aan het opraken, en moet ik dus een nieuw voerplan bedenken. Ik wil goed voer voor mijn honden, maar de prijs is ook belangrijk, aangezien ik het geld niet op mijn rug heb groeien!

Allereerst; Punk.
Punk is een LASTIGE eter. KVV is ze niet zo gek op.. Wat ik tot nu toe geprobeerd heb..

- Smuldier (alle smaakjes), ging heel lang goed, maar nu weigert ze het inmiddels.
- Kivo (alleen kip/paling), eet ze sporadisch.
- BARFmenu (kip en natuurlijk), eet ze goed maar zit teveel bot in waardoor ze moeilijk gaat poepen, ik kan er spiervlees bij geven maar.. een andere KVV zoeken is makkelijker..
- Alaska (alleen rund), eet ze goed, maar is zo duur..
- Naturis, lust ze geen enkele smaak van.
- Rodi (rund/groente), één keer geprobeerd, ging er op zich goed in, wel met lange tanden.
- Prins hamburgers (alle smaken), gaan goed, maar met lange tanden.
- Lotgering (lam/kip/rund en lam/rund/ree/haas/nog wat), gaat goed en eet ze met smaak.

Ik had voor Punk het idee om Lotgering te gaan halen bij een trimsalon hier in de buurt (20 min rijden). Ik mag één vriezerlade bij mijn moeder "huren", dus ik wilde 5 kg gewoon gaan halen en 5 kg met wild. Dit kan als het goed is in die vriezerlade en het is betaalbaar, 10 kilo voor 18,50 euro. Dit wil ik af gaan wisselen met Rocco blikvoer (waar ze gék op is) en Renske "vers vlees" (waar ze gek op wás, ze eet het steeds minder goed maar op zich gaat het er nog in), zodat ze meer verschillende diersoorten binnen krijgt én goed blijft eten door de afwisseling.

Dan voor Cosmic;
Over Cosmic ben ik snel uitgesproken. Die lust ALLES. Dit geeft wat meer mogelijkheden, maar maakt het ook lastiger juist omdat er meer opties zijn.

Voor Cosmic zat ik te denken aan Naturis, dit is redelijk betaalbaar en ik kan er makkelijk aankomen. Ik geef Cosmic liever geen Lotgering omdat het best een dikmakertje is en Cosmic dit niet nodig heeft. Maar ik twijfel wat smaken betreft. Als ik het goed begrepen heb moet je 4 diersoorten per week voeren, en eens in de twee weken vis? Ik wil voor haar 5 kg per keer gaan kopen, gewoon in de dierenwinkel. Via een vriendin kan ik een korting krijgen op hert en geit. Naast hert en geit zat ik te denken aan konijn, eend en zalm. Of zijn er andere smaken die misschien "beter" zijn? Ik geloof dat ze ook nog kalkoen, paard, struisvogel, etc. hebben namelijk.

Ik ben benieuwd wat jullie vinden van het nieuwe voerplan. Komen ze op deze manier iets te kort? Hebben jullie op- of aanmerkingen om het beter te maken?

honden page profiel Lynn & CharlieLynn & Charlie 3 doggies

honden foto van Lynn & Charlie

Van Naturis heb je zowel complete voeding als enkelvoudige voeding (Barfdiner). Wanneer je de complete versies neemt, hoef je je geen zorgen te maken over voldoende diersoorten maar kan je ook gewoon hert en geit geven. Ik zou toch ook eenmaal in de week vis geven, dus Naturis zalm (in de Naturis compleet zit ook kip in geloof ik). Verder viel Naturis kalkoen hier erg in smaak, dat was dan ook meteen de enige smaak (naast de zalm/kip) dat Charlie van Naturis wou eten.. ;-)

honden page profiel GingerGinger 3 doggies

honden foto van Ginger

Ik vind het hartstikke mooi hoor!
Ook de smaakjes voor Cosmic zijn prima, je zou zelfs nog kunnen zeggen dat je 1x in de week de wild versie geeft van lotgering
. Die is ook niet zo heel vet en dan krijgt ze ook weer een aantal diersoorten binnen. Je zou zelfs ook nog kunnen zeggen ene keer neem ik die smaakjes mee en andere keer weer andere smaakjes.

Op deze manier komen  ze niks te kort hoor vind het er prima uitzien!

honden page profiel Pauline, Punk en CosmicPauline, Punk en Cosmic

honden foto van Pauline, Punk en Cosmic

Ah ja, dat kan natuurlijk ook. Het "lastige" (maar ook wel het fijne) van Cosmic is dat ze ook echt geen voorkeur lijkt te hebben.. Alles wordt dankbaar naar binnen geslurpt ;-)

honden page profiel .. 3 doggies

honden foto van .

kwa diersoorten mag je er 4 in drie weken voeren uitgezonder van vis en dan voer je compleet. Vis wordt hier 1 keer per week of eens per twee weken gegeten ligt net aan wat ik uit de vriezer trek.  

Voor punk zou ik het lekker zo laten, wat ze wilt eten eet ze lekker op. met de smaken van lotgering zal ze echt niks meer te kort komen. 

de smaken voor Cosmic zien er ook prima uit, ik vind het persoonlijk ook altijd fijn om iets van wild te geven, omdat het toch weer andere vitamines heeft dan tam. de rest kwa smaken is toch wat uit testen wat ze wel of niet lekker vind. hier heb ik de laatste keer kangaroe besteld, en wonder boven wonder ging het er nog in ook O-).

merken afwisselen kwa kvv kan je ook prima doen, dus varier daar ook lekker mee. 
Verder ziet het er prima uit. Naturis heb ik zelf niet zo ervaring mee maar begrepen dat het best een goede kvv is.

honden page profiel Pauline, Punk en CosmicPauline, Punk en Cosmic

honden foto van Pauline, Punk en Cosmic

Misschien dan haas i.p.v. konijn? :-)

honden page profiel Denise; Nova & VanchaDenise; Nova & Vancha 3 doggies

honden foto van Denise; Nova & Vancha

Misschien offtopic maar: Is een klein marktplaats vriezertje geen optie voor je? Wij merken namelijk dat hoe meer je inkoopt in 1x, hoe goedkoper het word (vooral lotgering). Lijkt me ook prettiger dat je dan niet telkens naar je moeder voor voer moet.

honden page profiel Pauline, Punk en CosmicPauline, Punk en Cosmic

honden foto van Pauline, Punk en Cosmic

Het punt is.. Ik heb geen idee hoelang ik hier kan blijven. En wanneer ik weg moet, zit ik dus met een vriezer die nergens heen kan. Dat is eigenlijk wat me tegen houdt :-)

honden page profiel Pauline, Punk en CosmicPauline, Punk en Cosmic

honden foto van Pauline, Punk en Cosmic

Change of plans, helaas, wederom. Punk doet weer moeilijk met haar Lotgering (gelukkig vóórdat ik 10 kg kocht..) en van Naturis kan ik alleen geit, hert, zalm, eend, kip, rund en kalkoen krijgen.. Kalkoen dus i.p.v. haas/konijn, maar ja, het is niet anders! :-)

Volgende forumvraag: Kvv natuur en dier en Lupa?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^