weer diarree...

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Beau Beau

honden foto van Beau

Dasja heeft weer diarree we zijn vanuit de fokker begonnen met Carocroc, hier kreeg ze diarree van. Toen zijn we overgestapt op dog lovers dog en dit ging een tijdje goed maar nu heeft ze weer diarree... Zat er over te denken om nu wolfsblut te proberen, welke variant raden jullie mij aan en waar moet ik opletten bij de brokken bij gevoelige darmen?

honden page profiel Nikki & JetNikki & Jet 3 doggies

honden foto van Nikki & Jet

Wat vervelend dat Dasja zo gevoelig is. Volgens mij zijn onderstaande varianten vrij licht verteerbaar...

Alaska salmon

Range lamb

Wide plain

honden page profiel Marloes, vrouwtje van Nyx, Skye & AmayaMarloes, vrouwtje van Nyx, Skye & Amaya 3 doggies

honden foto van Marloes, vrouwtje van Nyx, Skye & Amaya

ben je al bij de DA geweest? misschien is er wat met haar darmpjes?
en heeft ze al lang diarree? 1x diarree is niet iets om je zorgen te maken, als ze er 3 dagen aan zitten dan moet je als de wiedeweerga naar de DA.

honden page profiel gerda goudvisgerda goudvis 3 doggies

bo is ook zo gevoelig om de haverklap dunne poeperij, anaal klieren overvol etc...
wide plain is inderdaad een goeie,

maar wild pacific beviel ook goed, (brokken stonken wel echt naar vis...)

wat geef je je hond buiten de brokken om?
kan goed zijn dat ze daar icm brokken er gevoelig op reageert.

honden page profiel Beau Beau

honden foto van Beau

" ben je al bij de DA geweest? misschien is er wat met haar darmpjes?
en heeft ze al lang diarree? 1x diarree is niet iets om je zorgen te maken, als ze er 3 dagen aan zitten dan moet je als de wiedeweerga naar de DA. "


ja hoor we zijn bij de dierenarts geweest. Haar ontlasting is onderzocht en daar was niets bijzonders in te vinden. Omdat we bang waren dat de geschiedenis zich ging herhalen (zie verhaal van beau .php " target="_blank"> http://www.hondenpage.com/hondenforum/113320/slecht-nieuws-voor-beau-:'(.php ) hebben we ook bloed laten prikken waar gelukkig niets uit is gekomen. Zodra we haar gekookte kip geven is de diarree over...

honden page profiel Marloes, vrouwtje van Nyx, Skye & AmayaMarloes, vrouwtje van Nyx, Skye & Amaya 3 doggies

honden foto van Marloes, vrouwtje van Nyx, Skye & Amaya

"

ja hoor we zijn bij de dierenarts geweest. Haar ontlasting is onderzocht en daar was niets bijzonders in te vinden. Omdat we bang waren dat de geschiedenis zich ging herhalen (zie verhaal van beau  http://www.hondenpage.com/hondenforum/113320/slecht-nieuws-voor-beau-:'(.php  ;-)  hebben we ook bloed laten prikken waar gelukkig niets uit is gekomen.  Zodra we haar gekookte kip geven is de diarree over...

"


Misschien dan een brok met kip (en rijst)? Of een andere lichtverteerbare brok

honden page profiel Beau Beau

honden foto van Beau

"

wat geef je je hond buiten de brokken om?
kan goed zijn dat ze daar icm brokken er gevoelig op reageert. "


Ze krijgt farmfood trainers en gedroogde kip als beloning en renske naast haar brokken

honden page profiel Lynn & CharlieLynn & Charlie 3 doggies

honden foto van Lynn & Charlie

Wolfsblut Wide Plain is inderdaad een goeie, omdat dit alleen vers vlees bevat wat makkelijker te verteren is dan gedroogd vlees. Charlie eet nu Wide Plain maar moet er erg veel van hebben om op gewicht te blijven omdat de brok maar 9% vet bevat.

honden page profiel hondhond 3 doggies

honden foto van hond

Bel eens met Kynofit. Ze hebben daar een voedingsdeskundige, Auke, die heeft erg veel kennis van voeding. Ze werken samen met de faculteit in Utrecht.
Mijn hond heeft een chronische maag darm ontsteking en diverse allergieën. Hij staat nu 4 jaar op brokken van Kynofit, vers ging ook niet goed, en we hebben geen problemen meer.
Hij reageerde op al het andere voer net alsof hij weeën had zo'n krampen had hij en het spoot als water zijn gat uit. Hij was 1,5 toen het bekent werd en hij is nu 8,5 oud. Zijn conditie is nog nooit zo goed geweest als nu. Na ongeveer een half jaar Kynofit werd zijn vacht beter, is nu prachtig, en vanaf dat we kynofit gebruiken is hij niet meer aan de diaree geweest.

misschien een idee

honden page profiel MattieMattie 3 doggies

Wij hebben goede ervaringen met Specific hypo-allergeen, is op basis van zalm. Onze hond had meteen dezelfde dag na starten al goede ontlasting en haar huid gaat nu steeds beter.

honden page profiel MattieMattie 3 doggies

Ik geef alleen deze brokken, ook als snack en om te belonen. Wij hadden eerst Hills Z/d maar dat wou ze na een paar maanden niet meer eten.

Volgende forumvraag: Beste brok ?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^