Beste brok ?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Sander en WoefSander en Woef

honden foto van Sander en Woef

Hoi hoi!

Mijn husky pup krijgt op dit moment eukanuba puppy lam en rijst, maar ik vind hem erg mager. Wat is nou eigenlijk op gebied van brokken het best dat ik kan geven. Graag jullie tips, 

honden page profiel MarijkeMarijke

Eukanuba voer ik nooit meer. Ze lustten het niet en kregen er jeuk van.
Ik geef hier brokken die samengesteld zijn op het rauwvleesvoer principe. (Ongeveer 40 - 60 % vlees, rest groenten en zetmeel ) Die bevallen mij het beste. En de honden lustten het ook graag. Ik heb hier ook een jonge hond gehad die erg spichtig bleef tijdens het opgroeien. Hij is er inmiddels overheen gegroeit en komt nu eindelijk wat aan.Het hoeft niet aan het hondenvoer te liggen. Heb je je hond al eens ontwormd?

honden foto van Jacqueline, Jackie en Joy

Eukeneuba is wel een van de slechtste brokken die je kan geven.Niet om je af te kraken want je hebt het waarschijnlijk gewoon mee gekregen van de fokker en je gaat ervan uit dat het dan goed voer is.
Eukaneuba doet nog steeds aan dierproeven, eten zit veel te veel toevoegingen in die er niet in hoeven te zitten en er zit bijna geen vlees in.

Kijk even op voerwijzer.com.
In mijn ogen is een brok met veel vlees en geen tot weinig graan het beste.
Eventueel zou je ook kvv kunnen gaan voeren dat is rauw diepgevroren vlees.
Dat honden daar agressief van worden oid is onzin.

honden page profiel HummeltjeHummeltje

honden foto van Hummeltje

Nou valt erg mee hoor. Zou absoluut niet mijn eerste keuze zijn, maar van de mainstream brokken is hij nog helemaal zo slecht niet.Vleespercentage ligt bij veel varianten rond de 25%, dus bijna geen vlees dat klopt niet.
Beetje jammer van de mais die erin zit.

Om het feit dat het bio-industrie vlees bevat en hun gruwelijke verleden mbt tot dierproeven (schijnt nu wel in orde te zijn) zou ik het niet kopen.

honden page profiel Sander en WoefSander en Woef

honden foto van Sander en Woef

Ja, mijn hond is gewoon ontwormd volgens de procedure van dierenarts

Madel (Gast)

Mijn puppy krijgt ook Eukanuba. Ze vind het heeeerlijk. En ze doet het er erg goed op. Kwa andere brokken moet je gewoon dingen proberen. Je hond reageert altijd anders dan andere honden.

Slecht voer bestaat niet!

honden page profiel hondhond

honden foto van hond

Wij voeren Kynofit en dat met grote tevredenheid. Past de brok niet helemaal dan word deze gewoon aan jou hond aangepast zonder dat je bergen geld kwijt bent.Wil je advies dan bel je gewoon met hun voedingsdeskundige. Iemand met erg veel kennis en doorzettings vermogen. Hier is Cullen allergisch voor rund, gluten, heeft een hele lage weerstand en een chronische maag darm ontsteking. Vanaf de eerste keer Kynofit geen spuitpoep meer gehad. Wel nog samen een jaar door geknutseld om het helemaal perfect te krijgen. Nu hebben we zelfs geen problemen meer als mensen hem per ongeluk toch een ander brokje geven. Onze andere hond zit ook op Kynofit met als gevolg prachtige uitgebalanseerde groei, lekkere brok en prachtige volle vachten.
Voor mij niks anders meer. het word ook nog thuis afgeleverd dus ook geen gesleep meer met die zware zakken.

honden page profiel MarijkeMarijke

Een voedingsdeskundige van het brokkenmerk zal altijd het merk adviseren waar hij zelf voor werkt. Ik weet het niet zeker: je kunt beter iemand benaderen die onafhankelijk is van welk merk brokken danook en daar je vragen aan stellen. Maar is het een idee om gewoon wat goede merken uit te proberen?

honden page profiel De mannenDe mannen

honden foto van De mannen

http://brokkenvergelijken.wordpress.com/
http://www.voerwijzer.com/hondenbrokkenvergelijken

Persoonlijk ben ik voor een brok waar chemische toevoegingen inzitten en waar een hoog vleespercentage in zit en weinig graan en andere toevoegingen waar een hond weinig tot niks aan heeft en weer uitpoept.
Een hond is een carnivoor en dat is zo simpel als vleeseter.
Het zijn geen geitjes die we vol kunnen stoppen met graanbrokken.

Er zijn veel natuurlijke brokken te krijgen die niet net als de grote merken 3-4 jaar houdbaar zijn.
Als je bv Eukanuba geeft vergelijk ik het met een volkorenboterham met een heel klein likje smeerworst en daar betaal je ook nog eens de hoofdprijs voor.

Een goede brok is zoeken waar de ene hond het super op doet blijft de ander op achter.

Geef je wel de juiste hoeveelheden?
De ene hond heeft meer nodig dan de ander op de verpakking staan richtlijnen meer of minder voeren mag altijd.

Als je overstapt op ander voer hou dit dan zeker een week of 6 vol zo kun je goed beoordelen of je op de juiste voeding zit voor jou hond.

Slecht voer bestaat helaas wel maar voldoet aan de wet als volledige diervoeding dus je hond kan er prima oud op worden.
Maar ook wij kunnen prima oud worden op de MC Donalds en een zak chips maar of het gezond is????

Gewoon eens bewust kijken wat je je hond voert en niet simpelweg laten voorkauwen in de dierenwinkel en dierenarts die gesponsord worden door de grote merken.
Groot merk wil niet gelijk zeggen super goed voer ;-)

honden page profiel Sander en WoefSander en Woef

honden foto van Sander en Woef

Ik heb gekozen voor profine junior large breed chicken potatoes, laat graan gehalte, en 2 dagen p week vers vlees

honden page profiel MarijkeMarijke

Profine lijkt mij een redelijk hondenvoer en i.c.m. vers vlees zeker niet slecht! Het is volgens mij ook goed van samenstelling. (meer vlees dan zgn. bijproducten)
 Mijn fokker zei altijd: voeren met je ogen. Ik vond het best lastig: eerst was mijn hondje te dik, daarna te dun, en als ik hem goed op gewicht had rende hij het er gewoon weer af of hij schoot ineens door met groeien. Hij heeft heel lang op een geraamte op stelten geleken. Uiteindelijk begoen hij uit te zwaren. De ene hond met 1 jaar en de ander pas toen hij 2 jaar was. 
Misschien moet je gewoon iets meer geven? Ik vind trouwens dat de geadviseerde hoeveelheid op de zak niet altijd klopt. Ik moet hier de een meer geven en de ander minder. Alle twee hebben ze een totaal andere verteringssnelheid. Of is iets erbij gevenwat calorierijker  is voor een hond een idee? Succes!

honden page profiel hans masthans mast

honden foto van hans mast

beste sander

het beste wat je een hond kunt geven is vlees,dat staat vast,want een hond is en blijft ten alle tijden een CARNIVOOR hoe je het ook keert of draait, en door het vlees kun je wat vet en olie door doen,als je vind dat je hond te mager is,nooit alleen vet of olie de hond alleen geven,dit geef je ten alletijden te gelijk, dierlijk is vet en olie is plantaardig,dit heeft bijna iedere hond nodig,ik zelf doe er ten alle tijden ook visolie door het voer,dit omdat mijn honden
sledehonden zijn,en in de winter hard moeten werken de honden die ik heb zijn ALASKAN-HOUNDS dit is geen rashond maar een soort hond,en het zijn geweldige loopers,de vacht die deze honden hebben zijn niet zo dicht en vol behaart,wat in houd dat ze veel meer eten als de doorsnee husky,dit om warm te blijven en als het extreem koud is worden de honden bij gevoerd maar dat gebeurt maar zelden of nooit,de ALASKAN HOUND
is geweldig hard voor zich zelf,en zijn geweldige goede loopers, en zeer mens vriendelijk

honden foto van Sanne, Djyla en Quinto

Even een oud topic uppen hoor O-)
Hoe bevalt de Profine brok ??

honden page profiel Sander en WoefSander en Woef

honden foto van Sander en Woef

Slecht moet ik zeggen, woef is ontzettend Aan de dunne geweest door profine, maar iedere hond is een individu en reageert natuurlijk anders.
Mijn hond krijgt nu brouwers large breed lam en rijst en dat gaat uitstekend. Super ontlasting
Daarnaast af en toe vers vlees. Happy dog en happy ik

honden page profiel DianaDiana

honden foto van Diana

Specific en Royal Canin!

honden page profiel DianaDiana

honden foto van Diana

Srry ik heb geen husky, maar een staff;-)

honden foto van Sanne, Djyla en Quinto

Ooh haha dat is minder Sander! Fijn dat ie t nu wel goed doet!
Profine is onze laatste redding, we hebben nogal een kieskeurige hond en daarbij willen we zelf wel brok wat ietwat vlees bevat en dus niet alleen graan is EN er mogen geen kleurstoffen inzitten O-)

Als dit niet bevalt of ze laat t weer staan, gaan we over op KVV... Ook al zie ik dat nog niet zitten haha!

honden page profiel MattieMattie

FarmFood is een natuurlijke brok die goed werkt in combinatie met vers. Geen onnatuurlijke toevoegingen. Ik ben er heel enthousiast over. Voor ons hondje had ik eerst Hills maar ze doet het erg goed op FarmFood of Specific

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

En ik ben heel blij nu dat mijn Lance zijn brokjes Proplan eet. Heb ook al vanalles geprobeerd, dikwijls met hevige diaree tot gevolg. Nu zo n mooie drolletjes dat ik ze zelfs wil laten vergulden om op de kast te zetten ;-)

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^