weglopen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel monique van der vaartmonique van der vaart

Heeft er aub iemand tips...... ik heb een amerikaanse bulldog pup van ruim 5 maanden, doet het goed, ben op cursus geweest , heb al 30 jaar honden waaronden ridgebacks. Maar dit heb ik zelf nog nooit meegemaakt. Onze hond Nose loopt als hij bij ons achter is , dus buiten de tuin daar is een wandelpad met sloot, als hij daar los loopt , loopt hij weg. Natuurlijk de 1e opm is vast doen, dat doe ik nu ook! Maar als ik ergens anders oop dus niet zo'n bekend terrein is er niets aan de hand, loopt hij bijna naast me en houdt alles in de gaten. Ik ben al vanaf dat hij 8 weken is met hem aan het trainen, dat doet hij werkelijk heel goed, maar nu is hij dus achter een man aangelopen met een hond, gewoon echt helemaal een vreselijke drukke weg overgestoken ik was echt in paniek, omdat we hem niet meer konden vinden..... die man ging uiteindelijk weer richting huis met zijn hondje en heeft hem weer mee teruggekregen. Maar ik snap niet waarom hij dit doet, en ook met een vreemde? Ik loop elke dag best wel veel met hem ondanks dat hij jong is omdat hij ntzettend veel energie heeft? Is er ook maar iemand die dit herkent? Of beter nog die een tip heeft hoe ik dit moet aanpakken.

honden page profiel De rode HuskyDe rode Husky

honden foto van De rode Husky

klinkt als een pup die begint te puberen en zijn grenzen opzoekt. even aangelijnd houden daar dus en als hij een stuk ouder is opnieuw proberen

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Euh... het is toch logisch dat ie wegloopt? Jij kan dan wel weten waar de grens van jouw tuin is, maar je hond niet. Die loopt los, en ziet wat interessants en gaat lekker op onderzoek. Geheel normaal, toch?
Het feit dat ie wel bij je blijft als je wandelt, is net omdat jij dan samen met hem op pad gaat. Lekker erop uit! 
Maar in je eigen tuin ga jij er niet met hem op uit, dus zoekt ie zelf wat interessants.

Omheining plaatsen of je hond enkel in de tuin als je er zelf ook bij bent.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

vijf maandjes... ga met hierboven mee, nog te jong om al te luisteren en niet op ontdekkingstocht te willen gaan.

vasthouden, en oefenen met terug komen met een lange lijn. als dat goed gaat en hij komt terug, de lijn aan de hond houden, zodat je kan corrigeren als tie niet luisterd, gaat dat heel goed dan steeds een wat kortere lijn, net zolang dat je geen lijn meer nodig hebt.

vijf maanden moet nog alles leren. :-D

honden page profiel monique van der vaartmonique van der vaart

Hee Christel, 
in ieder geval bedankt voor je reactie, maar het is niet in onze tuin, het is de poort uit , en wij zijn erbij. Er stat gewoon een hele omheining om de tuin

honden page profiel monique van der vaartmonique van der vaart

In ieder geval bedankt voor de reacties, we gaan het proberen

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

" Hee Christel, 
in ieder geval bedankt voor je reactie, maar het is niet in onze tuin, het is de poort uit , en wij zijn erbij. Er stat gewoon een hele omheining om de tuin "


Excuses, dan had ik het fout gelezen. Ik had begrepen dat je hond in de tuin losliep en er achter je tuin (overkant vd sloot) een wandelpad loopt waar die meneer met z'n hond wandelde... mijn fout!
Dus het komt erop neer: op plaatsen die hij goed kent, neemt ie wel es de benen, en op plaatsen die minder vertrouwd zijn blijft ie bij je?

Persoonlijk zou ik nu dan vooral nieuwe gebieden opzoeken, zodat ie toch kan blijven loslopen. En als je achter je tuin gaat wandelen, misschien wat nieuwe dingen uitproberen? Een spelletje spelen, z'n favoriete bal meenemen, inspelen op wat ie heel erg leuk of interessant vindt (bijvoorbeeld piepspeelgoedje of wat lekkers dat ie mag zoeken in het struikgewas). Zo hou je spelenderwijze toch de aandacht bij jou en hou je de wandelingen verrassend.

honden page profiel monique van der vaartmonique van der vaart

Maakt niet uit, ik ben al blij dat er gereageerd word, ik was echt een b in paniek geraakt. Ik was al bezig met idd lekkers of zoiets, maar ik ga zeker het verder uitproberen en op andere plekken lopen. Nogmaals bedankt voor de reactie en de tips

honden page profiel karibokaribo

hoihoi,
misschien heeft je hond op dat veldje/pad een vervelende ervaring gehad waardoor hij daar niet wil blijven. probeer met bijvoorbeeld een hele lange lijn er een keer te lopen zodat hij zich vrij voelt. roep hem terug en als hij niet komt gewoon een corrigerend trekje geven. als hij nu wel komt kan je hem belonen. herhaal dit totdat je het aandurft om hem los te laten. als je een korte riem hebt kan je ook gewoon de riem aan zijn halsband laten, hij voelt zich zo minder vrij en zal hoop ik beter luisteren!
succes!

Volgende forumvraag: vandaag puppyles scody
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^