Bench

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Kim en CasperKim en Casper

honden foto van Kim en Casper

Hallo,

Ik lees op dit forum heel verschillende verhalen over een bench. De een is erg enthousiast over een bench en de anders is tegen een bench. Ik ben overigens enthousiast over een bench toch wil ik graag ook weten waarom mensen tegen een bench zijn?

bedankt groetjes Kim en Casper

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Bench" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel aadjeaadje

honden foto van aadje

ik ben eigenlijk niet tegen een bench
maar bij ons is het niet nodig de pup
kan bij ons in de gang, de keuken en de tuin! in de kamer is de deur dicht!

dus hij kan niks stukmaken!

veel mensen hebben een bench en vind er niks mis mee hoor!

liefs

honden page profiel LindaLinda

honden foto van Linda

Als een plek om te slapen/tot rust te komen vind ik het prima, en dan overdag maximaal twee tot twee-en-een-half uur, vooropgesteld dat je jonge hond vantevoren zich uit heeft kunnen leven.

Het wordt voor mij wat anders als de hond zich tot vier uur lang klaarwakker in de bench zig moet gaan liggen vervelen. Dan zou ik meer in de richting van Aadje gaan en de hond in een ruimte zetten waar hij weinig kwaad kan.

Of als de bench gebruikt wordt als hok, iedere keer als de pup vervelend is, en hij erin gezet wordt of het nu tijd is voor een dutje of niet. Honden, en zeker puppies, hebben geen uitknop, en als baasje heb je daar maar mee om te gaan:-)

Dus het is een hulpmiddel, waar je goed mee om kunt gaan, maar wat je ook kunt misbruiken.

Groetjes,

Linda.

honden page profiel DinekeDineke

honden foto van Dineke

Mijn hond slaapt ook in de bench en als ik weg ben gaat hij daar ook in. Hij vindt het helemaal niet erg denk ik, hij gaat er overdag ook vaak zelf in liggen ook al hoeft dat niet. Als ik's-avonds naar bed ga en ik zeg "gaan we lekker slapen" dan loopt hij zelf de bench in en gaat liggen.

honden foto van Monique van Lotje en Kwibus!!! ***Flos en Buster en Morris***

Hoi,

De bench is in mijn ogen een fijn hulpmiddel om je hond zindelijk te krijgen en je hond het alleen zijn te leren. Tevens voorkom je met een bench dat je hond dingen gaat vernielen... De bench moet het veilige holletje worden van de hond.....Als dat het veilige holletje is, is er niets mis met een bench en verblijft de hond heel graag in zijn veilige holletje.....Ik heb er wel af en toe moeite mee, als mijn hond een aantal uren achter elkaar in de bench moet, maar ik verwacht dat ik daar meer moeite mee heb als de hond zelf...Ik ben dus eigenlijk wel voorstander van het gebruik van de bench.

Groetjes Monique

honden page profiel NikkieNikkie

Aadje, het is toch niet alleen maar een hulpmiddel tegen het slopen? een bench is ook een veillig plekje voor de hond waar hij altijd in kan kruipen en om snachts in te slapen.

honden page profiel EstherEsther

honden foto van Esther

Voor mij is de bench ook een heel mooi hulpmiddel. Rust in de roedel wanneer ik wegben.

En als we naar een wedstrijd gaan dan zitten ook in de bench. Puur voor de rust Ze kunnen ook in een mand of aan een spit maar het is hier een vertrouwd holletje en alle honden hier zijn daaraan gewent.

Ook de logeehonden komen in beches. Ik heb dus ook veel benches want niet iedere eigenaar gebruikt de bench. Ik gebruik de benche ook dan voor de rust maar ze krijgen hun voer ook in de bench zodat ze rustig en veilig kunnen eten.

Wanneer wij thuis zijn dan mogen ze er meteen uit en mogen door de hele kamer heen denderen.

honden page profiel Margje & BikoMargje & Bikobijna goedgekeurde fokker

honden foto van Margje & Biko

Hey,

Wat ik belangrijk vind aan de bench is dat je er zoals vele al zeggen,
1. een veilige plek voor je hond kunt creeren en
2. heel veel negatief gedrag kunt voorkomen.

Het meest belangrijk vind ik het echter bij pups en kinderen.
Als een pup leert dat ze in de bench altijd met rust gelaten worden en kinderen leren dat ze gewoon NOOIT de hond lastig mogen vallen bij de bench, dan voorkom je echt een hele hoop ongelukken.
Een bench is dan makkelijker dan een mand omdat een bench afgesloten is, het nodigt de kinderen minder uit om toch stiekem even erbij te gaan liggen of even te kroelen.

Biko heeft thuis geen bench, maar ik heb altijd een bench bij me. Als ik op een plaats ben en Biko heeft een veilige plek nodig, of ik moet hem even 'kwijt' dan rits ik die in elkaar en Biko ligt er heerlijk in te slapen. Alsof ik zijn 'slaapkamer' altijd bij me heb.
Nu gaat mijn hond heel veel mee en heb ik hem bij mijn werk soms wel en soms niet nodig. Voor een ander is zo'n reisbench niet eens nodig.
Maar wel logeren bij iemand anders, een hond voelt zich een stuk fijner als hij zijn eigen huis bij zich heeft.

Mensen moeten de bench alleen niet misbruiken. Maar dat vind ik hetzelfde als mensen met die hun kinderen in de box zetten zelf tv gaan zitten kijken, en dat kind uren aan een stuk in de box zit... dat is de bedoeling niet van dit hulpmiddel.

Groetjes, Margje

honden page profiel blackyblacky

honden foto van blacky

Hallo Kim,
wij hebben Blacky vanaf dat ze bij ons is in de bench - s'nachts en overdag als we weg zijn. Dit is gelukkig echt altijd goed gegaan, de eerste nacht hefft ze zich heel even laten horen maar dat was echt eenmalig. Dat kan ook anders zoals je wel eens leest en hoort maar hier gaat het goed. Als ik haar alleen laat in de kamer gaat ze lopen piepen, doe ik haar in de bench hoor ik haar niet dus zal ze zich wel veilig voelen. Ik gebruik de bench nooit maar dan ook echt nooit als strafhokje - ze krijgt er haar eten en soms wat lekkers in.
Heb je al een bench en hoe oud is je hondje?
Groetjes Astrid en een pootje van Blacky

honden page profiel mariaamariaa

honden foto van mariaa

Ik heb een herplaatser van 1,5 jaar,hij was al gewend aan een bench.
Zelf ben ik eigenlijk niet zo'n voorstander,ik vind het een lelijk ding in de kamer en het idee van opsluiten spreekt mij niet echt aan.
maar....
In de prakijk blijkt het toch erg fijn te zijn.
Buck gaat er alleen s'nachts in en soms als we even weg zijn.
Als hij erin gaat,dan is hij op slag rustig ( het voelt het zelfde als je baby inbakend...de bench haalt meteen alle prikkels en spanning weg)
Ook is het fijn omdat we 3 katten hebben, het gaat nu heel goed maar in het begin wilde ik voorkomen dat Buck achter de katten aan zou gaan. Dus als we boodschappen gingen doen dan ging Buck ook even in de Bench.
Buck is een onzekere hond die niet zo van vreemden mensen houd,als de situatie thuis te spannend is voor hem omdat ik hem dan even niet goed kan begeleiden dan kan hij nu ook in de bench.
Naast de bench hebben we een grote mand met een lekker zacht kussen erin.
Deze mand staat op een plek zodat buck rustig kan liggen en alles kan overzien.
Deze mand hebben we ook ingetraint,zodat hij naast de bench nu nog een veilige rustplek heeft.
Buck is een hond die mij de hele dag wil volgen,dus moet hij soms in de mand liggen om rust te krijgen.
Als we nu overdag weg zijn mag Buck gewoon los in de kamer,als we dan terug komen ligt hij met 4 poten omhoop op de bank! dus Buck weet nog wel méér veilige en lekkere plekken in huis..haha.

In de toekomst wil ik graag de bench eruit maar eerst moet Buckie zich helemaal hier veilig voelen.

Gr marieke


honden page profiel BrigitteBrigitte

honden foto van Brigitte

Ik ben totaal niet tegen de bench, maar wij hebben er bewust voor gekozen om het met onze 2 honden zonder bench te doen..
En tot nu toe gaat het gewoon goed, dus gaan we hier gewoon mee door... :-)

Toen onze honden jong waren, zijn ze allebei begonnen met de bencht, maar vanaf dat ze een jaar waren of iets, zijn we begonnen met afbouwen.. En nu zijn ze er allebei vanaf... :-)

In mijn geval is een bench niet nodig, dus doen we het zonder...

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

Wij hebben wel gekozen voor een bench, puur omdat we 2 drukke kinderen hebben en we ze zo kunnen leren dat Max als hij in de bench ligt met rust gelaten moet worden. S'nachts ligt Max ook in de bench en dat gaat heel erg goed. Overdag ligt hij gewoon daar waar hij wil liggen en dat is soms in zijn mandje, soms in de bench en sinds vandaag is de onderste tree van de trap ook favoriet.

groetjes Monique

honden page profiel Kim en CasperKim en Casper

honden foto van Kim en Casper

hallo,
bedankt voor al jullie reacties. Casper is 13 weken oud en volgens mij vindt hij het zelf niet erg om in de bench te liggen maar het gaat mij soms wel aan het hart. Caz ziet zijn bench als zijn nestje en gaat er nooit nooit in voor straf!
Hij is wel veel alleen maar met een speeltje of een bot vermaakt hij zich volgens mijwel. Als we thuis komen slaapt hij vaak zo vast dat hij het niet eens in de gaten heeft!

groetjes kim

honden page profiel nele - Tiëstonele - Tiësto

honden foto van nele - Tiësto

hallo,

Onze hond sliep vroeger ook in de bench en hij was onmiddellijk zindelijk in de bench, dus ook wel handig hiervoor, maar nu is hij nooit meer opgesloten in de bench. Het deurtje staat altijd open en hij kruipt er geregeld in tijdens de dag uit zichzelf of als we onze jas aandoen en weggaan dan kruipt hij daar ook in uit zichzelf. Vroeger zat hij er altijd in toen we gaan werken waren en om te slapen ook maar dat vonden we na een tijdje teveel (want toen was het deurtje toe).

Dus hebben we hem 's nachts bij ons op de kamer laten slapen op een mat (ondertussen ligt hij al dikwijls eens bij ons...hihi)en was hij enkel nog overdag in de bench als we niet thuis waren. Dat was al een stuk minder. We vonden dat ook nog zielig en toen deden we hem in de namiddag in onze tuin maar dat liep niet goed af. Hij graafde altijd uit eenzaamheid.

Nu ligt hij de ganse dag binnen in de zetel en in de bench en hij doet niets meer. Zaaaalig is dat.

Ik bedoel alleen maar dat je een hond mss beter iets meer in de bench laat als hij klein is omdat ze dan graag eens op de vernieltoer gaan als ze langer alleen worden gelaten en omdat ze zo supersnel zindelijk worden. En dan zou ik het een beetje afbouwen naarmate hij ouder wordt. De onze ligt er dikwijls in te slapen als ik in de keuken bezig ben. Dus ze vinden het zeker niet zo erg als ze er maar niet in moeten om te straffen.

Ik geef hem er altijd iets lekkers in.

groetjes

Nele en Tiësto

honden page profiel

Toen Jazz een ukkepukje was sliep hij 's nachts in een afgesloten bench. Later werd de bench beneden geplaatst (open) met eraan vast een ruime puppyren. Hij slaapt daar 's nachts en verblijft er als we moeten werken. Nu is dat 's ochtends en dan is meneer (tot een uur of één) toch niet vooruit te branden, dus dat scheelt maar hij kan z'n beentjes strekken. In de ren staan ook z'n voer- en drinkbakjes, er ligt speelgoed en een extra kleed (+ een puppymat voor een eventueel ongelukje). Mijn vorige hond liep altijd los in de kamer als we weg waren (kamer/keuken/hal is één geheel) maar Jazz kan (helaas) door het kattenluik en aangezien ik wil dat de katten óók een leven hebben...

honden page profiel mandy missy molly en butchmandy missy molly en butch

honden foto van mandy missy molly en butch

Ik moet zeggen dat ik nooit echt een bench nodig heb gehad, mijn honden lopen gewoon los door het huis, behalve in de slaapkamer niet en ze hebben nog nooit iets kapot gemaakt.
het enige wat ze af en toe doen ( wat ik zelf veroorzaak) is als ik ergens een rol toiletpapier laat staan of post waar ze bij komen dan wil ze dat nog wel eens in stukjes bijten maar ik moet zeggen dat is alles wat ze doet.
ze was ook al na een paar weken zindelijk dat ze niets meer in huis deed, dus ik denk dat je gewoon geluk moet hebben.
als jij een hond hebt die alles stuk maakt zou ik ook kiezen voor een bench, heb je dat niet nou dan maak je hem zijn bed ergens in een rusige ruimte en is dat ook goed.
groetjes mandy missy en molly

honden page profiel  G & M G & M

honden foto van  G & M

omdat ik het verschrikkelijk aandoenlijk vind om een puppy te horen janken. dan krijg ik zelfs nog verdriet ervan.. ja klinkt wel heel dramatisch maar dat gejank gaat door merg en been.. ik probeer me dan te verplaatsen in de pup van zo iets; jij komt binnen als peuter en word helemaal alleen gelaten. dan ga je in het begin aan dingen trekken, enzo en dan waar is mama? waar is de baas? BLEHHHHHHHH
MEHHHHHHHH BLEHHH.. nou idem met een puppy

ik dacht ook laat maar janken maar nee..
rot bench.. hij heeft er zelf ook een hekel aan
want zat er net gewoon rustig in de plassen...

honden page profiel IrisIris

honden foto van Iris

Hallo,

toen wij bowie met 5 maanden kregen had hij al 3 baasjes gehad.
wij zijn voor hem het 4de baasje.
hij heeft altijd opgesloten gezeten.
in de schuur en in de bench.
toen wij hem kwamen ophalen zat hij ook in de bench.
dus voor hem was het niet meer echt een veilig plekje (wat dat overigens wel voor een hond moet zijn)
wij hebben hem daarom ook niet meer in de bench gedaan.
zelf ben ik niet tegen de bench als de hond het maar niet beschouwd als straf.

Groetjes, Iris

naomi (Gast)

Is een bench wel nodig?
Ik wil het graag zo snel mogenlijk weten AUB.
grtjs naomi

honden page profiel tanatana

honden foto van tana

een bench is niet nodig, maar wel een prettig hulpmiddel voor hond en baas.m.h.gr. tana.

honden page profiel

Een bench word vaak gebruikt voor honden die dingen stuk bijten.

het doel van de bench is eigelijk een stukje anders.
een bench is iets waar ze in liggen en dus als nest beschouwen. honden voelen hier ook meer dan veilig in. een bench is niet nodig, maar wel prettig voor de hond. (de meeste dan) sommige honden zijn er ook bang voor, en komen niet over hun angsten heen... daarom voeld niet iedere hond zich veilig.

Een huis voor een mens, is vaak het zelfde gevoel voor een hond als hij een bench heeft.

klein maar fijn, wij leven ook niet graag op straat.

wij zijn zelf erg blij met een bench... de honden liggen er graag in.. en ze willen er eigelijk de hele dag in blijven! toen we nog 6 honden hadden stonden er 4 benchen in huis.. en soms lagen ze met zijn 6en in een kleine bench! wonderbaarlijk.. dat ze dat fijn vinden, op een klutje liggen. :-D

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Bench" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Rode peper
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^