Nieuwe Akita!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel nismonismo

Hallo daar! Ik zou graag willen weten wat voor advies ik zou kunnen krijgen voor een Akita ras. Binnenkort krijgen we een puppie en vraag me af of honden cursus de beste manier is om een akita op te voeden. En of er verdere dingen zijn van het ras die ik moet weten.

honden page profiel De DraakjesDe Draakjes

honden foto van De Draakjes

Ik zou als ik jou was me heeeeeel goed inlezen voor dit ras, Zeker voor dit ras. Is er niet 1 die je zomaar even neemt.

Ik weet niet verder veel van de opvoeding van een akita. Wel is er een Hp-er die ook net een akita heeft en er veel over gelezen en geleerd heeft dat is Kito


Succes met je puppy :-D En geniet er vooral van

honden page profiel sneeuwwitje en de dwergsneeuwwitje en de dwerg

honden foto van sneeuwwitje en de dwerg

Als het goed is heb je je op voorhand al een beetje ingelezen en zal de fokker je heel veel uitleg op voorhand gegeven hebben :-).

Akita's zijn niet de gemakkelijkste, dus hoop dat je je heel erg goed ingelezen hebt!

succes! ;-)

honden page profiel nismonismo

Bedankt voor het advies, ik heb me al wel veel ingelezen over het ras maar sommige mensen zeggen dat het geen moeilijke hond is en andere weer wel. Dus ik weet niet of het precies klopt.

honden page profiel --

honden foto van -

Makkelijk zijn ze in ieder geval niet. :-)
Tuurlijk, sommigen zijn makkelijker als de ander. Maar ik denk niet dat je het ras makkelijk kan noemen :-)

Lees je goed in en stel alle vragen aan je fokker, die kan je (als het goed is) heel veel vertellen!
Geniet van je puppenmonster! ;-)

honden page profiel nismonismo

Oke bedankt:-) ik zal voor de zekerheid mezelf dan nogmaals inlezen. Hopelijk wordt het wat^^

honden page profiel sneeuwwitje en de dwergsneeuwwitje en de dwerg

honden foto van sneeuwwitje en de dwerg

Heb je al contact gehad met een fokker?Die kan je het beste adviseren of dit een hond is die bij jou past. Je kan altijd even langsgaan, en deze mensen zullen je heel wat info kunnen geven over opvoeding, gedrag, verzorging, enz...daarna kan je je als je denkt dat dit het ras voor je is, laten inschrijven op de wachtlijst.

Of je kan ook op een hondenshow even een kijkje nemen en dan kom je ook in contact met fokkers ;-)

honden page profiel SiaraSiara

honden foto van Siara

Hey nismo,

De Akita Inu is geen 'moeilijk' hondenras maar we hebben zeker en vast wel een goed en standvastig baasje nodig. Hebben jullie bewust voor dit ras gekozen en komt het pupje van een goede erkende fokker? Is dit jullie eerste hond? Voorkeur reu of teefje?

honden page profiel De DraakjesDe Draakjes

honden foto van De Draakjes

Of neem contact op met de rasvereniging die moet je als het goed is ook heel veel kunnen vertellen. :-D

honden page profiel nismonismo

Een hondenshow lijkt me wel leuk, en nee dit is niet onze eerste hond, daarvoor hadden we ook al een hond maar wegens privé-omstandigheden moesten we hem afstaan. Eigenlijk heeft de pup geen fokker enz, de eigenaar doet hem weg maar had hem wel van een goeie kennel. Dus informatie heb ik niet echt.

honden page profiel kitokito

honden foto van kito

Weet je van welke kennel hij kwam ?

honden page profiel ..

honden foto van .

Moeilijke honden bestaan niet. Zo zijn Akita's ook niet moeilijk, enkel "anders". Je moet hier stevig voor in je schoenen staan, ga consequent maar toch liefdevol te werk. Een cursus is inderdaad een prima idee. Niet alleen is dat goed voor de vaardigheden en socialisatie, maar ook voor jullie band. Bij het aanschaffen van een Akita moet je niet verwachten dat je een hond koopt die altijd los zal kunnen lopen, extreem sociaal zal zijn en goed zal luisteren. Ze hebben geen will to please (uitzonderingen daargelaten). 

Het beste is om fokkers/de rasvereniging te contacteren, bij eigenaren langs te gaan en een kijkje te nemen op een show. Zo kom je aan de beste informatie, kun je honden van dit ras ontmoeten en er zeker van zijn dat het iets voor jullie is.

Succes. :-)

honden page profiel nismonismo

Oke bedankt voor alle reacties, ik denk nu wel dat ik genoeg info heb':-)

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

" Bedankt voor het advies, ik heb me al wel veel ingelezen over het ras maar sommige mensen zeggen dat het geen moeilijke hond is en andere weer wel. Dus ik weet niet of het precies klopt. "


Nee, het is geen moeilijke hond. Maar je moet je wel verdiepen in z'n raseigenschappen (karaktertrekken) en dan voor jezelf even nagaan of dit karakter bij jou past. Een Akita is een baasgerichte hond maar niet op een slaafse manier. Als je hem met respect behandelt, zal ie jou ook respecteren. Maar je moet 'm dus in z'n waarde laten. En dan kan je een hele mooie, diepe vriendschap opbouwen met deze hond.
Veel voorbereidingsplezier!

honden page profiel LavinaLavina

honden foto van Lavina

Alvast gefeliciteerd met de pup!
Waar ik als ik jullie was veel aan zou werken is de omgang met andere honden, reu en teef, ga weg bij deze honden op een positief moment. En akita staan er natuurlijk ook erg om bekent hun neus graag te gebruiken, met de tijd wordt je ook steeds creatiever om de aandacht van de hond bij jou te houden i.p.v. de neus. Al moet een hond ook gewoon zijn neus volgen!
En voor de rest vooral erg consequent zijn, ze zijn zeeer slim, als je 1x iets toelaat doen ze dit voortaan altijd! (Al kunnen ze plaatsen onderscheiden,bv. bij sommige mensen mag hij wel op bank, maar thuis niet).
En voor de rest vooral veel genieten van de pup :-D

honden page profiel kitokito

honden foto van kito

"

 Een Akita is een baasgerichte hond maar niet op een slaafse manier. Als je hem met respect behandelt, zal ie jou ook respecteren. Maar je moet 'm dus in z'n waarde laten. En dan kan je een hele mooie, diepe vriendschap opbouwen met deze hond.
"

 

Hier een akita eigenaar. Onze pup is nu 6 maanden.
Wat christel schrijft ervaar ik heel erg met kito.
Hier wat links waar je nog informatie vind over de akita van andere eigenaren.
http://www.puppies-en-honden.com/
http://www.puppies-en-honden.com/support-files/brochure-akita-film-hachiko.pdf
De brochure lees die maar eens een keer of 3.

Mag ik je vragen wat verwacht jij van je toekomstige hond en wat hoop je dat die zeker niet zal doen ? En zonder te spieken bij de akita eigenschappen.

Denk erg goed na voor je eraan begint. Ik vind het een erg leuke hond maar geen reguliere hond. waar ik me het meeste zorgen over maakte voor we aan ons avontuur begonnen . Was of ik wel genoeg overmacht zou hebben wanneer we over straat zouden lopen. En niet overmacht in de fysieke zin. Maar in de mentale zin . Omdat de akita net zelfstandig is en het heft in eigen handen durft te nemen.
Ik heb het nog niet meegemaakt tot nu . Maar kito is nog maar 6 maanden we gaan naar een privee hondenschool en hij luistert erg goed.
Bewust gekozen om niet te kiezen voor een traditionele hondenschool.
De meeste scholen zijn al bevooroordeeld als je de naam akita uitspreekt.
daar had ik geen zin in.
Moet ook positief voor mezelf zijn . I.v.m. zelfvertrouwen.

Als je vragen hebt mijn mailbox staat open . :-)

honden page profiel kk

honden foto van k

Mijn neef heeft ook een akita. Ontzettend lief en aanhankelijk, maar aan de andere kant kun je hem het beste vergelijken met een kat. Als hij ergens geen zin in heeft, lees: het nut ergens niet van inziet. Dan kun je zelfs op je kop gaan staan, maar bekijk je het maar lekker met je goede wil en commando's O-)

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^