verharen!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Lisanne & TysonLisanne & Tyson

honden foto van Lisanne & Tyson

Tyson is sinds 2,5 ongeveer extreem aan het verharen. Overal in huis zie ik zijn haar en zijn kleedje is gewoon zwart geworden van alle het haar. Is dit gewoon de tijd van het jaar, of zou er meer aan de hand zijn?

honden page profiel SuzanneSuzanne

honden foto van Suzanne

Als Lennon flink verhaart ligt het ook overal. Zelfs Joey zijn kussen zit soms onder zijn haren. Zou het nog even aankijken en misschien een keer goed borstelen, kijken of dat scheelt.

honden page profiel Lisanne & TysonLisanne & Tyson

honden foto van Lisanne & Tyson

Oh, nou dan zit het duidelijk in de genen, haha. Ga hem zo even lekker borstelen, hoop dat het wat helpt.
 Is het nu een rui periode eigenlijk? Heb echt geen idee namelijk O-)

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

de winter komt er toch echt aan, de dagen gaan korten, dat betekent dat er een verharing nog in zit, het is geen verharing zoals in het voorjaar.

immers de wintervacht is er al uit, of je moet een jonge hond hebben die nog niet verhaard is.

deze tijd heb je een korte verharing, het dekhaar van de zomervacht gaat er uit, een lichte rui, je hoef niet overdreven te kammen, gebruik een vochtige zeem of een grove kam, zodat het ergste eruit is.

zodra de dagen gaan korte , de nachten gaan lengen dan komt de winter eraan, de zomerrui heet dat nu. altijd in het najaar. :-D

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Mijn honden verharen los van het seizoen. Ze hebben hun eigen cyclus. Eens je die kent, is het heel makkelijk te voorspellen wanneer je hond in de rui zal gaan.
Nanu is om de 7 maanden. Haar vorige rui was februari. Dus ik wist: september gaan ze in de rui. En ja, hoor: ze is vorige week begonnen! Dus geen verrassingen hier.
Noteer de rui-periodes van je hond es, kans is groot dat je er een cyclus in ziet.

honden page profiel MarijkeMarijke

Ooo! Ja: ik heb het hier ook: de jongste heeft niet eens meer onderwol! Ook de dekharen verliest hij op dit moment. Ik denk dat het te maken heeft met voorbereiding op de wintervacht ofzo...
Ik januari begint de eerste rui. Men denkt vaak dat het temperatuurgebonden is, maar volgens de trimster is het licht gebonden. Wanneer de dagen langer worden (wat nou eenmaal in januari is) moet je niet vreemd staan te kijken als de hond gaat verharen.
Nu worden de dagen langzaam korter. Dus: stofzuigen maar... (zucht).

honden page profiel GuusGuus

honden foto van Guus

Onze border collie is wel echt een gekke als ik dit zo lees, die van ons verhaart niet eens sinds we hem hebben :-)

Volgende forumvraag: Luca operatie - UPDATE terug thuis
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^