bench afbouwen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel chantal dekkerchantal dekker

honden foto van chantal dekker

Jessie heeft van zijn vorige eigenaren geleerd om in de bench te zitten als zij weg waren. uiteraard is dit logisch, hij is nog jong (gisteren 9 maanden). maar ik zou hem graag vrij in huis kunnen laten als we weg zijn. zo heeft hij veel meer bewegingsruimte, wat me voor hem veel fijner lijkt. 

hoe kan ik dit het beste aanpakken? Jessie is zindelijk, en bijt niet op spullen waar die niet aan mag zitten.

honden page profiel Elvira ElzingaElvira Elzinga

honden foto van Elvira Elzinga

Ik zou kijken hoe het gaat als je eerst hele korte momenten even weg bent :-) even boodschappen doen enzo en kijken hoe het gaat.

honden page profiel YukiYuki

honden foto van Yuki

Zo hebben wij het met Yuki ook aangepakt. Eerst overdag uit de bench gelaten als ik boodschappen ging doen. Qua tijd dit uitgebouwd om te kijken wat ze zou doen. Had het idee dat ze het in de bench nooit fijn vond, wilde er ook niet uit zichzelf in. Zag het niet echt als haar plekje. We hebben een traphekje geplaatst en een kussen in de hal gelegd zodat ze ons een beetje zou horen. Vanaf de eerste nacht ging dat al geweldig. Als we weggaan laten we nu gewoon alle deuren open en kan ze door het hele huis lopen. Sinds een paar weken heeft ze nu echt haar favoriete plek gevonden, in het toilet! Dus die deur laten we nu ook maar open ????

honden page profiel chantal dekkerchantal dekker

honden foto van chantal dekker

ik zat ook te denken om te beginnen met de hal. dat is geen grote plek, de deur kan dicht en er zit een traphekje zodat hij niet naar boven zou kunnen. hij ligt ook graag in de gang. ik zou eventueel de bench daar neer kunnen zetten met het deurtje open zodat hij eventueel wel in de bench kan gaan liggen?

honden page profiel MikeMike 3 doggies

honden foto van Mike

Misschien is het een idee om met een camera even alles op te nemen (camera,webcam, ip camera), zo zie je wat hij precies doet als je weg bent :-)

honden page profiel chantal dekkerchantal dekker

honden foto van chantal dekker

dat is ook wel een idee ja, we hebben ook nannycams bij de jongens op de kamers. (soort babyfoon maar dan ook te bekijken via pc en mobiel)

honden page profiel Amélie†Amélie†

honden foto van Amélie†

" Ik zou kijken hoe het gaat als je eerst hele korte momenten even weg bent :-) even boodschappen doen enzo en kijken hoe het gaat. "


Zo zou ik het ook doen, gewoon "vergeten" hem in de bench te zetten..
Als dat goed gaat zou je de bench nog even kunnen laten staan om te zien of hij er uit eigen beweging in gaat ( het dus als zijn plekje ziet) Zo niet: gewoon weghalen!

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Ik ben begonnen met 's nachts het deurtje open te laten. Eerst wel dicht, maar niet het schuifje erop, de nacht erop een klein kiertje open en zo steeds wat verder. Na 4 dagen stond het deurtje dusdanig ver open dat ze haar kop erdoor stak, ik zag haar denken 'hee, dit klopt niet' :-)
De nacht erop deurtje nóg verder open en de volgende ochtend lag ze heerlijk te slapen. Op de bank ;-)
Na een week hoefde ze er 's nachts niet meer in, overdag nog wel, omdat ik een hele ochtend in een keer iets teveel vond.

De eerste zaterdag van de kerstvakantie zijn we boodschappen gaan doen en hebben het deurtje open gelaten. We zouden met een half uurtje terug zijn. Werd iets langer, ruim 2 uur. En weer lag ze heerlijk te slapen buiten de bench.
Eerste kerstdag is haar mand bezorgd en heb ik de bench ingeklapt.

Dat was afgelopen december. Nu was Mellow wel ouder, maar ik denk wel dat ze eerder zonder bench had gekund (ware het niet dat ik dat met poes Puk niet aandurfde).

Fijn he, als de bench niet meer nodig is :-)

honden foto van Liesbeth... Jack - Max † - Blixem

Ik zou beginnen met korte momenten... bijvoorbeeld een boodschapje doen (15 - 30 minuten)... dit een tijdje aanhouden, gaat dit goed, dan kan je het uitbouwen.

Misschien kan je een iets geven waardoor je hond een tijdje bezig is, bijvoorbeeld een kong, als jij weggaat.

In ieder geval heel veel succes... ;-)

honden page profiel Luca & de poezels ^_^Luca & de poezels ^_^

honden foto van Luca & de poezels ^_^

Wij laten de bench ook staan :-) Luca kan vrij rondlopen in het woongedeelte en daar staat zijn bench ook. Met momenten zit hij daar zelfs in als we thuis komen. Het is zijn veilige/knusse plekje :-)

Maar ik zou inderdaad beginnen met bvb kort bezoekje aan de winkel. Zodat hij niet te lang alleen zou zitten in die grote nieuwe ruimte :-)  In het begin kon Luca bij ons in de oude keuken zitten. ALS hij dan ergens op knabbelde was het nog niet zo erg. Ze ging er toch uit :-) Want een "ongelukje" is snel gebeurd :p

honden page profiel chantal dekkerchantal dekker

honden foto van chantal dekker

vanmorgen even via de winkel mijn zoontje bij de crèche opgehaald. ik ben ongeveer een half uurtje weg geweest. alles waar op te knagen viel opgeruimd, traphekje dicht en de tussendeuren los gelaten. ik heb Jessie in de bench gelegd en het deurtje open laten staan. toen ik weer thuis kwam lag hij heerlijk te slapen in de gang. ik ben helemaal trots!

honden page profiel Alexandra & MikeyAlexandra & Mikey

honden foto van Alexandra & Mikey

Leuk zeg  :-D  ;-) 
Fijn gevoel is dat hè ;-)

Gr. Alexandra

honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca +

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

Ik zou de bench gewoon openzetten. Dat heb ik bij Luca gedaan en ook bij Romeo. Romeo slaapt nog steeds in zijn bench. Het is zijn terugtrekplekje, als het onweert of knalt buiten gaat hij er uit zichzelf inliggen. Deze bench is wel iets groter dan gebruikelijk voor zijn ras. Hij kan zo in de bench van de hondenuitlaat en ik weet dat het voor honden die geen bench gewend zijn, soms heel moeilijk is. Ik heb de bench ook nooit als een strafplek gebruikt, maar met een kussen, deken en knuffels is het een lekker relaxed plekje. Als het onweert of knalt doe ik het deurtje dicht en hang ik er een deken over.

honden foto van Liesbeth... Jack - Max † - Blixem

Ik hoop Max in de toekomst ook lekker los in de kamer te kunnen laten... net zoals Jack.

Gistermiddag moest ik mijn zoontje ophalen van school... ik had ze beide een botje gedaan en Max ging uit zichzelf in de bench... ik heb in twijfel gestaan: deurtje open - deurtje dicht... ik heb er toch voor gekozen om het deurtje dicht te doen.

honden page profiel chantal dekkerchantal dekker

honden foto van chantal dekker

inmiddels ligt Jessie met de mand in de gang als wij er niet zijn en snachts. hij gaat gewoon lekker slapen, en piept of blaft niet. ik ben zooooo blij dat hij lekker de ruimte heeft! nu gaan we langzaam aan opbouwen om vrij te kunnen bewegen over de hele beneden verdieping.

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^