Gladiator modus

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel MikeMike

honden foto van Mike

Goedemiddag/avond allen,

Ik zie dat er een babyboom aan topics is vandaag op het puppyforum :-D maar ik hoop ook nog wat advies te krijgen.
Ik een een rottweiler pup van 5maanden nu (zoals velen hopelijk al weten). Het gaat goed met de kleine, in huis is alles te reguleren en buiten doet hij het ook goed (even afkloppen).
Hij loopt wanneer het kan los buiten, zeker wel een 1 uur per dag ongeveer. Hij luistert hierbij redelijk en houd me constant in de gaten.
Het eerste punt dat ik wil aanhalen is dat meneer nog steeds poep eet van andere honden (los of aan de lijn, allebei). Ik heb het genegeerd tot nu toe, maar vraag me toch even af of dit in de toekomst vanzelf ophoud??

Het 2de en laatste punt dat waar ik over zit slaat terug op de topic titel:
Wanneer ik TJ uitlaat dan komt het geregeld voor dat hij een voorwerp (servetten, lege zak chips of iets in die trend) oppakt en er de wandeling mee voortzet. Een servet of een lege zak chips krijg ik wel uit zn bek na wat morren (duurt soms wel 5min maarja), gaat meestal gepaard met wat gegrom en getrek.
Nou heb ik ook daarvoor de ruiltechniek toegepast maar dat werkt niet zo goed naar mijn mening. Meneer raakt in een gladiator mode wanneer ik 2 koekjes op de grond gooi en roep LOS. Hij raakt dan gestressed, want hij denkt volgens mij al stappen vooruit (waarschijnlijk krijgt het voorwerp in zijn bek extra waarde als hij ziet dat ik het voor koekjes wil ruilen). Wat er dan gebeurd is dat hij eerst probeert beide veilig te stellen , koekje en servet. Wanneer hij inziet dat ik de servet ga pakken wanneer hij de koekjes pakt dan gaat hij terug naar de servet en begint naar mij te blaffen. Na wat tactisch zetten van mij kom ik als winnaar uit het duel (5minuten) verder. Zijn hier andere strategieen voor?

alvast bedankt,

Mike

honden page profiel <3 Ayla&Jara <3 <3 Ayla&Jara <3 3 doggies

honden foto van <3 Ayla&Jara <3

Over het poep eten, ik weet niet hoe je dit afleert, heb geen poep etende hond, maar lees vaak dat sanofar ofzoiets helpt.

Voor de spullen oppakken.
Mijn tante heeft een labradoodle pup nu, met een flinke kop erop O-)
Maar ik pak de lekkerste koekjes die ik heb, zo deed ik het ook altijd bij Jara, meestal is dat iets gedroogd kipfilet, pens, vis ed.
Ik laat het koekje zien, ga op mijn hurken zitten, roep hem, komt ie geef ik het commando los en soms laat hij los en soms pak ik het uit zijn bek en dan krijgt ie een koekje.

Met de ruilmethode is het niet de bedoeling snoepjes op de grond te gooien en dan te rennen voor je leven om een veilig gestelde servet te pakken, haha.

honden page profiel MikeMike

honden foto van Mike

Ik gebruik de lekkerste koekjes :o, gedroogd kip en gedroogd runderkoekjes. Wat jij beschrijft heb ik ook gedaan, hij komt dan naar me toe en probeert het koekje te krijgen met de servet nog in zn bek, meneer denkt superslim te zijn -_-. Schijn loslaten en snel handelen zijn hem niet vreemd :P

honden page profiel <3 Ayla&Jara <3 <3 Ayla&Jara <3 3 doggies

honden foto van <3 Ayla&Jara <3

Haha, Ik denk toch echt zo volhouden.
Ook veel oefenen thuis met een speeltje! Helpt ook!
speeltje gooien ed., hij pakt hem roepen, koekje geven en commando los!

Loop je op een hondenschool? Puppycursus?

(Rottweiler ;-) Favo ras)

honden page profiel Kat&CoKat&Co 3 doggies

honden foto van Kat&Co

Mike,

Poep eten van andere honden heb ik geen ervaring mee. Onze hond at alleen wel heel veel paardepoep. Alleen verse. Op advies van een trainer zijn we dit gaan negeren, best moeilijk, maar het is nu vele malen minder. 

Veel ervaring met het meenemen/ oppakken van spulletjes (veeel lege blikjes/ stokken/ papiertjes) van de straat. 
Wat wij hebben gedaan is er helemaal geen aandacht aan geven. Eigenlijk gewoon negeren....indien dit mogelijk is natuurlijk, als het niet gevaarlijk is, bedoel ik....
Eenmaal thuis, blikje/ stokje afpakken. Zonder iets te zeggen. Weggooien.
Dit heb ik geleerd van een trainer want wij wisten ook niet wat te doen. Bij ons heeft het geholpen, we hebben de magie weggehaald van de 'vondst' 
Wat jij nu steeds doet, je zegt het zelf al, is dat je de 'vondst' van je hond GEWELDIG maakt. Helemaal als er koekjes tegenover staan...
Onze hond doet het nu nu niet meer. Heel af en toe maar dan heb ik gewoon het gevoel dat ze soms iets wil dragen..
Misschien heb je er wat aan....

honden page profiel MikeMike

honden foto van Mike

ja zit op een hondenschool, puppycursus heeft hij 2 weken geleden voltooid en de vervolgcursus begint volgend week, zal het volgend week ook even voorleggen bij de trainers daar.

Negeren dacht ik zelf ook al aan, maar ik ben bang dat hij het doorslikt. Ik kan het proberen, misschien werkt het voor mijn hond ook.
dank voor het advies tot nu toe!

honden page profiel Linda en TessyLinda en Tessy 3 doggies

honden foto van Linda en Tessy

Onze pup eet veel blaadjes en prut. Ik weet niet in hoeverre dat kwaad kan?

honden page profiel MikeMike

honden foto van Mike

upje':-)

honden page profiel *niet meer actief**niet meer actief* 3 doggies

Tja, kom ik weer aan met mijn huis,tuin en keukenadvies, maar ik heb het gewoon afgepakt bij onze hond. Ik snap dat je bij een volwassen hond, een herplaatser of zo, ff moet uitkijken, dan is gedrag er al ingeslopen, maar een pup...die pak ik het gewoon af. Ik heb niet liggen dimdammen met lekkers. Ja, wel eens geprobeerd, maar met bijzonder weinig effect. 
Dus een nieuwe tactiek, loop op hem af zonder wat te zeggen en gris het af. Dan zei ik het woord bah! en had hij pech. Dat deed ik binnen en buiten.Dat is er zo ingeslopen, en als ik nu bah roep snuffelt hij maar pakt het niet. 

Stront vreten deed hij alleen bij ganzenstront. Steeds bah roepen en wegsturen bij de stront. Naar verloop van tijd wist hij het en met 1,5 jaar was het over.

honden page profiel SaartjeSaartje 3 doggies

honden foto van Saartje

Misschien wil hij gewoon wat te doen hebben, is het niet een ide om een speeltje of balletje mee te nemen.... Laat hem daar maar mee rond lopen doet Saartje ook heel graag.

Poep eten heb ik geen ervaring mee.

honden page profiel WendyWendy 3 doggies

honden foto van Wendy



Leave it, leer je hond om geen verleidelijke dingen op te pakken.

honden page profiel WendyWendy 3 doggies

honden foto van Wendy



Drop, los op een andere manier dan ruilen. Niet gebruiken bij honden met voernijd.

Volgende forumvraag: Camera aan tijdens alleen zijn
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^