Brandwond

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Crissy, Joey en KiwiCrissy, Joey en Kiwi

honden foto van Crissy, Joey en Kiwi

Ik wist niet waar ik het moest plaatsen dus maar even hier. Ik heb me zondag fiks verbrand aan de oven. Dit deed ontzettend pijn en heb een hele lelijke plek er aan over gehouden. Sinds vandaag likt onze hond constant aan de brandwond en elke keer ben ik er te laat bij en denk ik 'wat doet ie nu?'. Onze hond likt ons in principe niet tenzij hij iets lekkers ruikt ofzo. 

Waarom wil hij aan mn brandwond likken? 
Ik heb het ook met pleisters, die wil Joey er altijd af trekken... Ik snap niet waarom hij dit doet. Iemand enig idee?

honden page profiel .. 3 doggies

honden foto van .

hier doen ze dat om mijn wondjes te verzorgen. Als ik eens een schaafplekje of dergelijk aan mn hand of arm heb wordt dat ook zorgvuldig schoongehouden en verzorgt door Gaya ;-). Pleisters wilde ze er voorheen ook aftrekken alleen vond ik dat plan niet zo geweldig. ik heb haar op die momenten even vriendelijk afgeleid. Want ze bedoeld het immers goed.

vanmiddag nog, kwam ze heel lief naast me liggen en kreeg een paar lieve lebbers over me onderarm. ik had me de dag er voor bij een client met ramenwassen opgehaald aan een klein spijkertje. O-)

honden page profiel Crissy, Joey en KiwiCrissy, Joey en Kiwi

honden foto van Crissy, Joey en Kiwi

Ah zij doet het dus ook. Klinkt heel lief. Joey likt ons over het algemeen nooit dus vond het wat vreemd. Goed om te lezen dat jouw hondje dit ook doet. Dat pleisters er af halen is idd geen goed idee haha maar wel een ontzettende uitdaging als het niet mag ;-)

honden page profiel .. 3 doggies

honden foto van .

ja vooral als pup had ze hier erg veel moeite mee, en ze heeft nog al een lomp vrouwtje die regelmatig wel een wondje had. dus vaak pleistertje om de vinger ofzo O-), moest ook altijd goed opletten dat er niet als ik op de bank een pup naast me zat die vrolijk aan me pleisters aan t trekken was... 

maar wat kiki-wodan zegt moet je zeker wel in acht nemen, brandwonden zijn toch iets anders dan een gemiddeld schaafplekje of klein krasje op de arm. Dat zijn weer open wonden waar gauwer vuil in terrecht kan komen. waarschijnlijk lief bedoeld maar toch zou ik dat een beetje proberen af te houden en zelf even onderhouden ;-)

honden page profiel DoberkikiDoberkiki 3 doggies

honden foto van Doberkiki

Dat kan verschillende oorzaken hebben;

het wondvocht smaakt zout en de hond vindt dat lekker,

ofwel voelt de hond instinctief aan dat dat een wonde is die pijn doet. Likken is zijn reactie van troost(in combi met het zoute wondvocht).

Persoonlijk zou ik nooit een hond aan een mensenbrandwond (of welke wond dan ook op je lichaam laten likken)

Het is bemlangrijk de wond schoon te houden en regelmatig te deppen met betadine en zalf te smeren zoals Flamigel of Flammazine.

beterschap!

honden page profiel Crissy, Joey en KiwiCrissy, Joey en Kiwi

honden foto van Crissy, Joey en Kiwi

De brandwond is wel dicht, probeer het niet open te stoten, wat best lastig is. Het is helemaal bruin uitgeslagen (niet ontstoken) maar ziet er gewoon lelijk uit. Ik vind het ook geen puik plan dat hij aan de wond likt i.v.m. ontsteken maar ben elke keer al te laat met mn hand weg halen. Dan heeft ie al een lebber gegeven ;-)
Betadine heb ik zondag meteen gesmeerd maar daarna ook niet meer. Ik zal het in de gaten houden. Thnx!

honden page profiel D&DD&D 3 doggies

honden foto van D&D

de fabel dat honden wonden schoonhouden , kan je geloven hoor! (jeuk gaat er trouwens wel van weg) Maar laat hem van die wond afblijven anders heb je straks een ontsteking.

Een tong van een hond doodt bacteriën heeeeeeeeeeeel veel bacteriën!
even de kattenbak leeg eten, even likken aan een andere hond zn kont, even een likje van een plasje, toch even een rot stuk vis eten etc. Daarom kan een hond zijn tong bacteriën doden, maar ook kan een hond zn maag beter tegen vieze dingen.

Een brandwond is een wond die goed schoongehouden moet worden.......maar wel door jezelf

honden page profiel Crissy, Joey en KiwiCrissy, Joey en Kiwi

honden foto van Crissy, Joey en Kiwi

Ja inderdaad. Hij bedoelt het vast goed maar beter van niet. Ik weet niet waar hij met die tong allemaal is geweest... Ik zal er op letten. Ik ben nu veilig, hij ligt te snurken ;-).

honden page profiel Crissy, Joey en KiwiCrissy, Joey en Kiwi

honden foto van Crissy, Joey en Kiwi

Ik kom elke keer weer andere/nieuwe dingen tegen die onze hond doet.. Hij lijkt op ontdekkingstocht ofzo. Moeilijk uit te leggen. Hij laat elke keer weer wat anders zien. Soms heel lief en vaak heel ondeugend ;-). Ik zie meteen aan de stand van zn oren hoe hij zich voelt. Die flappies vertellen heel veel.

honden page profiel DoberkikiDoberkiki 3 doggies

honden foto van Doberkiki

Even een fabel ontkrachten;

hondenspeeksel is bacteriedodend voor de bacillen die de hond tegenkomt, maar bevat ongelooflijk veel bacillen die wij absoluut niet erbij moeten hebben!

Pas op; een hondenlik is lief bedoeld, maar maakt mensen(baby's vooral) gewoon ziek.

Het is als fabel ontstaan, net omdat bij een gezonde hond het bacteriële evenwicht optimaal is( we zien hoeveel bacteriële viezigheid die hond wel niet kan verwerken), maar een hond zijn evenwicht is niet ons bacteriëel evenwicht!

honden foto van Heavenly en de hond King (En Marvey en Ginny)

nou dan had ik allang doodt moeten zijnO-) aangezien hij altijd aan mijn wonden likt:-D of aan me ijsjeO-)

honden page profiel Danielle, Kyra*Kaylin*, Djaira en DjaideyDanielle, Kyra*Kaylin*, Djaira en Djaidey 3 doggies

honden foto van Danielle, Kyra*Kaylin*, Djaira en Djaidey

mijn honden likken ook allebij aan wondjes, ik  heb mij afgelopen donderdag verbrand aan een bakplaat op mijn werk (  ik ben banketbakker van beroep, dus verbrand mij wel vaker ).
Mijn brandwond is wel een open plek geweest, zit nu eenn flinke korst op, wordt regelmatig open gestoten, of gekrapt door 1 van mijn honden, maar ook mijn beide honden willen er elke dag aan likken ( ik laat dit ook niet toe, omdat het anders inderdaad kan gaan ontsteken )

honden page profiel Patricia & de MusketiersPatricia & de Musketiers 3 doggies

honden foto van Patricia & de Musketiers

hier willen ze het ook verzorgen dmv likken

honden page profiel D&DD&D 3 doggies

honden foto van D&D

Het is maar wat je zelf toelaat.

En als je je wondjes wil laten likken door je hond......doe het hoor, je ben vast niet de enige.
Maar hou wel even bij wanneer je een ontsteking krijgt, want wanneer je echt ziek word kan je dat aan de dokter geven.

En dit is niet voor TS  maar voor de rest die positief reageert over de hondentong en de geneeskunde

honden page profiel Crissy, Joey en KiwiCrissy, Joey en Kiwi

honden foto van Crissy, Joey en Kiwi

Blijkbaar doen meer honden dit... Maar inderdaad oppassen dus. Ik heb net even mijn hand weg getrokken en dat begreep hij niet goed haha. Hij zat me verbijsterd aan te kijken ':-). Het is ook zo'n schatje maar sommige dingen kun je beter zelf oplossen inderdaad.

honden page profiel ..

honden foto van .

" Het is maar wat je zelf toelaat.

En als je je wondjes wil laten likken door je hond......doe het hoor, je ben vast niet de enige.
Maar hou wel even bij wanneer je een ontsteking krijgt, want wanneer je echt ziek word kan je dat aan de dokter geven.

En dit is niet voor TS  maar voor de rest die positief reageert over de hondentong en de geneeskunde "


net als alles moet je er verstandig mee omgaan, open wonden die makkelijk ontsteken is niet handig, maar daar moet je zelf voor meer mee beschermen, straatvuil, ook eigen vieze handen e.d 

daarom schreef ik ook ergens dat een dicht schaafwondje of krasje op de arm ook totaal iets anders is natuurlijk als een brandwond. daar zou ik naast dat het natuurlijk niet echt lekker voor je zelf aan voelt, ook voorzichtiger mee zijn om me honden aan de laten likken cq snuffelen. mensen met slechte conditie, of kleine kinderen daar zou ik ook mee oppassen, die zijn een stuk vatbaarder dan mensen met een goede/ gezonde lichamelijke conditie. 

nu is het ook niet zo dat ze hier hele dagen wonden zitten te lebberen hoor ;-), sterker nog door mijn werk zit er vaak om wondjes tot ze zo goed als dicht zijn, (werk in de als thuishulp wel zo hygiënisch dus). maar een kleine lebber over een krasje op de arm zie ik dan weer niet direct het kwaad in.

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Ook een klein likje aan een klein wondje kan grote gevolgen hebben. http://arbroath.blogspot.nl/2013/07/mother-of-four-loses-three-limbs-to.html
En dan heb ik nog een hele hoop smerige plaatjes overgeslagen.

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Pleisters heeft vaak met de geur van de lijm te maken of puur omdat het er niet hoort.
Honden likken/verzorgen ook elkaars wonden wellicht is dat een reden dat ie aan je brandwond likt. Wellicht handig om de brandwond in te zalven met hiervoor bestemde zalf en ontsmettende werking en goed af te dekken. En als het een lelijke brandwond is is het ook nooit verkeerd even langs een arts te gaan ;-) ook eventueel qua advies betreft verzorging ervan. Sterkte

Volgende forumvraag: Duizend nieuwe rassen?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^