blaffen naar kleine kinderen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel MichelineMicheline

honden foto van Micheline

Hallo, 
Ik heb een vraagje mijn labrador blaft naar kleine kindjes ? ze legt zich wel neer maar begint dan te blaffen, hoe kan ik dit oplossen ?
Ik heb vandaag toen een vriendin langs kwam met haar klein kindje haar aan de leiband gezet, en ze bij mij gehouden, telkens ze blafte riep ik nee mag niet en trok aan de leiband, toen ze niks deed zei ik flink en gaf haar een snoepje, denken jullie da dit op deze manier snel over gaat gaan? Of moet ik een ander manier proberen ?
Ze doet dit ook bij mijn poezen, is al veel beter maar soms begint ze daar ook nog op te blaffen, ze wil daar mee spelen.
alvast bedankt voor jullie reacties alle tips zijn welkom
groetjes
Micheline

honden page profiel kk 3 doggies

honden foto van k

Probeer ook uit te vinden waarom ze begint te blaffen. Wil ze jou in bescherming nemen? Is ze enthousiast omdat ze met de kinderen wilt spelen? Blaft ze omdat ze kinderen spannend of onwennig vindt? Je zult eerst op zoek moeten gaan naar de oorzaak voordat je allerlei gedrag (onnodig) gaat "corrigeren"

honden page profiel D&DD&D 3 doggies

honden foto van D&D

Even een paar vragen

- Kent je hond kinderen?
- en waarom aan de riem? in huis?
ALS je hond niet vals is tegen kinderen is het onwennig.
een lab is lomp maar probeer je hond gewoon los te laten en zelf te laten wennen ipv NEE gillen en aan de riem trekken . Maar wijs de hond gewoon naar de plaats als het teveel word

Sorry dat dit bot overkomt maar ik weet niet beter hoe ik het schrijven moet haha als ik tegen je zou praten klinkt het gewoon aardig en behulpzaam

honden page profiel sorayasoraya 3 doggies

honden foto van soraya

Als jij begint te praten..krijg je dan ook een ruk aan je nek?
Denk het niet.

Je hond staat of ligt te communiceren.
Je kan haar aangelijnd laten...maar ik denk in dit geval dat ze het kindje staat weg te blaffen,en vraagt om meer ruimte en afstand.

Geef haar dat dan ook,geef haar de kans om in een andere kamer te gaan liggen,of in haar bench,zónder dat dat kindje daarbij kan.

Kinderen/mensen en honden hebben gewoon een héle andere taal,volwassen zouden zich daar nog over in kunnen lezen,maar kinderen kunnen dat nog niet,dus daar heb je die volwassenen dan voor om dit allemaal verstandig aan te pakken.

Als het kindje naar jouw hond toe komt lopen..dan kunnen er een paar dingen al mis gaan in communicatie:
-kind loopt in 1 rechte lijn,met rechte houding op de hond af= voor de hond dreigend
-kind kijkt hond in de ogen= dreigend voor de hond.
-hond kan ook echt rust willen op dat moment.

honden page profiel D&DD&D 3 doggies

honden foto van D&D

Nou Soraya,
Ik mag nog niet waarderen , maar dit komt heel erg onvriendelijk over.
Tenminste de 1ste 2 alinea's.

Daarna ben ik het helemaal met je eens :-)

honden page profiel kk 3 doggies

honden foto van k

Er is gewoon veel onduidelijkheid in je openingspost. Zoals je ziet gaat Soraya er vanuit dat je hond meer afstand wenst. Maar niemand kan zien of dat ook echt is wat jouw hond bedoeld. Er kan van alles aan de hand zijn, waarom jouw hond tegen een kind begint te blaffen. Het kan zelfs van situatie tot situatie verschillen... Vooralsnog kan ik er niet zoveel mee, helaas.

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

" Nou Soraya,
Ik mag nog niet waarderen , maar dit komt heel erg onvriendelijk over.
Tenminste de 1ste 2 alinea's.

Daarna ben ik het helemaal met je eens :-) "


Was niet persé om onaardig over te komen,maar ik vind het rukken aan een nek zelf zo onaardig O-) ..indirect zeg je nu dan ook dat jij het daar mee eens bent O-) :-D

(lijkt trouwens wel een dreigement..'ik mag nog niet waarderen'..want anders ?)

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

" Er is gewoon veel onduidelijkheid in je openingspost. Zoals je ziet gaat Soraya er vanuit dat je hond meer afstand wenst. Maar niemand kan zien of dat ook echt is wat jou hond bedoeld. Er kan van alles aan de hand zijn, waarom jouw hond begint tegen een kind begint te blaffen. Het kan zelfs van situatie tot situatie verschillen... Vooralsnog kan ik er niet zoveel mee, helaas. "


Ook al zal de hond willen spelen en dan blaffen...dan staat hij te blaffen uit overprikkeling.. ook dan mag er meer afstand bij komen,want op die manier een kind uitdagen tot spel is niet echt de bedoeling,labradors willen nog weleens doordouwen O-) zeker als ze overprikkeld zijn.

Voor mij staat een hond nooit te blaffen om zijn baasje te beschermen,honden handelen heel instinctief,kunnen ook al alleen zo communiceren,de hond voelt zich op zo'n moment bedreigd en praat voor zichzelf.

honden page profiel D&DD&D

honden foto van D&D

"

Was niet persé om onaardig over te komen,maar ik vind het rukken aan een nek zelf zo onaardig  O-) ..indirect zeg je nu dan ook dat jij het daar mee eens bent  O-)  :-D

(lijkt trouwens wel een dreigement..'ik mag nog niet waarderen'..want anders ?) "


.nee een modje zei dat ik wel mocht zeggen wat ik van een post vind.
en een dreigement nee.... ik zou neutraal kiezen maar buiten dat
lees mijn vorige post , want ook ik ben het daar niet mee eens

honden page profiel MichelineMicheline

honden foto van Micheline

Het gaat om een klein kindje van 5 maand en ze ligt in de koets, het is de tweede keer dat ze daarmee langs komt mijn vriendin en telkens blaft Tessa er op, de eerste keer lag ze hoog en kon ze het kindje niet zien, maar nu lag ze in haar bugy en ze blafte en wilde daar natuurlijk naar toe gaan, ik heb dat niet gedurfd en mijn vriendin ook niet !Daarom legde ik haar aan de lijn.
Ze heeft nog niet veel van die kindjes gezien eigenlijk is dit de eerste deze kleine uk, het is misschien ook daarom dat ze blaft omdat ze niet weet wat dat is? De kleine zelf was niet bang maar lag te lachen :-)
Ze hebben me gezegd dat een hond normaal voor zijn drie maand kennis zou moeten maken met al die dingen, zoals baby, honden enz... maar ik had ze maar op 3 maand en een half bij mij, ik heb ze van iemand overgenomen.
Dus probeer ik toch men best te doen om ze netjes op te voeden, met andere honden is het geen probleem meer ze speelt en wil dag zeggen, ze is wel inderdaad heel  enthousiast, ze altijd iedereen dag zeggen :-)
allemaal bedankt alvast voor jullie antwoorden
groetjes
Micheline

honden page profiel D&DD&D

honden foto van D&D

ja maar ik denk dat je het met de lijn erger maakt,
eigenlijk (klinkt heel stom) moet je een hond vergelijken met een jaar of 3.
benieuwd en een beetje bang.

Laat je hond gewoon los en vraag aan je vriendin haar kindje vast te houden als ze zit.
Ga samen met je hond naar het kind, laat hem kijken even ruiken en misschien een lik, als je dat niet wil corrigeer dat en praat gewoon lekker met je vriendin.
Als je hond te opdringerig word stuur hem dan weg. Of als je ziet dat het teveel word.

Maar zodra jij bang ben voor het onbekende is je hond dat ook

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

Oh ,dan vindt ze hoogstwaarschijnlijk die kinderwagen gewoon vreemd.Daarom het geblaf wat een vraag om meer ruimte is,denk niet dat ze nu al specifiek naar de baby blaft hoor,de baby kan en doet namelijk nog niks,is op dit moment geen bedreiging.

Wat je kunt doen,als zij de volgende keer komt met kinderwagen,is die gewoon in de kamer zetten,niks zeggen,maar pak kleine stukjes koek en strooi deze door de kamer,de koekjes gaat ze zoeken.Het zoeken/snuffelen en kauwen maakt goede stoffen in de hersenen los,wat de situatie dan positief zal maken,of in ieder geval neutraal.

honden page profiel D&DD&D

honden foto van D&D

5 maanden is een kindje wat kan (zitten), kraaien dingetjes pakken, draaien, dus de kinderwagen beweegt.

Wat Soraya zegt kan waar zijn.
Die kinderwagen beweegt OJEEE dat is raar voor een hond.

Maar probeer wat ik net zei, kindje op schoot bij mama en jij leid je hond er heen en foceer het niet voor de mama van het kindje ;-)

Het zou toch leuk zijn als ze samen op de grond kunnen spelen over een paar maanden kruipt je vriendin haar kindje, en dan zit je hond nog steeds aan de lijn.
Probeer je eigen angst opzij te leggen, je kent je hond en je weet wat die doet

honden page profiel MichelineMicheline

honden foto van Micheline

oké ga ik zeker proberen hoor bedankt iedereen, ik hou jullie op de hoogte :-)

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^