De broekhapper

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Binky & baasje Binky & baasje

honden foto van Binky & baasje

Binky, nu 13 maanden oud, heeft een vervelende eigenschap. (of ik zie het helemaal verkeerd) Ik vertel het even uit mijn perspectief!

Toen hij pup was, was hij fan van broekhappen. Nu was dat over, tot op een paar dagen geleden. Als we aan het wandelen zijn, loopt meneer weleens achter me, blijft soms gewoon staan. Meestal lukt het dan om hem te lokken met een snoepje, of een klein rukje aan de lijn te geven. Echter blijft hij achter me lopen en vind ik het niet zo gezellig wandelen. Ik heb liever dat hij naast me of voor me loopt, dan heb ik ook zicht op wat hij allemaal uitvogelt. Als hij achter me loopt, heeft hij ook weleens mijn broekspijp te pakken. ;-)Na een harde 'nee' en de riem strak houden zodat hij niet weer kan bijten, lukt het vaak wel weer.

Alleen het gebeurt ook weleens dat hij achter me loopt als hij losloopt. Dan is mijn broek ook weer favoriet. Draai ik me dan om en kijk hem ietwat boos aan met een harde 'nee', gaat hij op de grond liggen, plat, met zijn oren naar achteren en de staart kwispelend en keihard blaffend. Blijf ik staan, blijft hij liggen. Zet ik een stap naar voren, gaat hij heen en weer springen en proberen om toch mijn broek weer te grijpen.. Stamp ik op mijn plek met mijn voet, wordt meneer helemaal wild! Hard, schel blaffen, nog steeds kwispelend. Ga ik door mijn hurken, gebruikt hij mijn handen als speeltje. Negeren heb ik ook gedaan, rug toekeren, maar hij neemt ook een stuk kuit mee als hij bijt, dus dat doet flink zeer!!

Ik heb ook proberen te rennen, dan rent hij mee en lijkt hij afgeleid, maar begint als ik weer rustig verder loop weer. Loop ik terug, dus weer richting huis, is het totaal afgelopen! Ik ben alleen niet van plan om steeds meneer zijn zin te gaan geven! ;-) Ik kan hem ook aanlijnen, als ik hem überhaupt te pakken krijg, maar dan ben ik bang dat hij de lijn als straf ziet en dat ik hem dan niet meer te pakken krijg of zo.

Wat doe ik fout? Hoe moet ik deze kleine schat aanpakken? ;-);-)

honden page profiel Nouri Nouri 3 doggies

honden foto van Nouri

Misschien simpel gedacht, maar kan je niet als hij broekspijphapt (nieuw werkwoord;-)) stijf blijven staan als een lantaarnpaal en pas weer gaan lopen als hij ophoudt? als hij dan weer begint, weer de lantaarnpaal totdat hij doorheeft dat het geen effect heeft? Ik heb het idee dat hij iedere vorm van geluid/aandacht naar zijn richting ziet als bevestiging voor zn broekhap hobby.. O-)

honden page profiel Binky & baasje Binky & baasje

honden foto van Binky & baasje

Haha, ja, ik snap wat je bedoelt. Maar dan moet ik denk ik iets van scheenbeschermers en kuitbeschermers aantrekken, want het doet echt venijnig zeer. Negeren had namelijk op korte termijn geen effect...

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

wandelen met die ..lieve schat. hihi, ja je schrijft het zelf, hahahaha

korte lijn , naast je laten lopen, dan kan dat niet gebeuren, en als het gebeurt zie je het aankomen, en een luid .nee.

de hond kijkt naar je op, je leid de hond af, wat je ook kan doen is zijn/haar lievelingsspeeltje mee nemen, korte lijn naast je laten lopen en het speeltje laten dragen, als het nog maar weer net een paar dagen is kan je dat cirkeltje nog mooi doorbreken. :-D


wanneer de hond los mag, dan een speelveldje opzoeken en niet met je rug naar je hond toe gaan staan, vrijheid mag maar dan niet in je broek happen. :-D
juist als jij onwijs roept, en er te veel aandacht aan geeft, leuk dit spel. :-D

honden page profiel TineTine 3 doggies

honden foto van Tine

Oh wat ben ik blij dat ik niet de enige ben met dat probleem.
Mijn benen staan al vol met krassen, tot bloeden toe... door mijn jeans uit happen.

Als we buiten zijn, Roxx loopt los, dan krijgt die het ineens op zich en wilt hij zijn balletje niet meer bekijken en komt hij recht op me af en begint hij naar mijn benen / broek te happen.
Het is wel spelen denk ik want hij blaft of huilt erbij en zakt door zijn voorpoten met het achterste omhoog en kwispelende staart.

Maar het doet echt wel pijn hoor! Hij is inmiddels 15 weken oud en zijn kaken zijn al sterk.
Hij gromt er ook bij.

Hoe kan je zoiets afleren?
Ik probeer dan zijn bal in zijn muil te stoppen of keihard het commando 'zit' te roepen.
Hij gaat dan flink zitten en kijkt me zo met zijn kop scheef aan... maar een paar seconden later loopt hij weer rond me te huppelen en te happen.

Kan dit afgeleerd worden en zo ja, hoe?

Volgende forumvraag: Wat doen jullie fout?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^