sommige mensen...

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel malamutelovermalamutelover

honden foto van malamutelover

Vandaag heerlijk met 3 honden, waarvan er 2 mals van mij zijn het bos in geweest. Hebben ze lekker gerend en gespeeld. Toen ik weer terug ging lopen waren ze nog lekker aan het rennen. Mijn jongste mal draagt wel een muilkorf omdat ze last heeft van voernijd (o wee als een andere hond, buiten de eigen roedel, een koekje krijgt) en kan soms erg de hiërarchie willen bepalen. Verder houdt ze van lange wandelingen en is ze erg aanhankelijk naar mensen en kinderen toe.

Botst ze op de terugweg per ongeluk tegen een boxer op die zn bal aan het achternajagen is. Boxer boos, grijpt mijn hond. Dus zij ook boos, alleen kan ze vrij weinig uithalen omdat ze de korf om heeft. Komt de 2e boxer er aan van deze man en grijpt ook mijn hond. Uiteindelijk de honden uit elkaar, wil die man mijn hond ook nog eens de schuld gaan geven! Dan denk ik ook echt van wat een helder licht. Meteen oordelen, maar niet naar het gedrag van zijn honden willen kijken! En toen het gebeurde stond hij er niet eens bij!

Ik weet dat mijn hond niet de makkelijkste is, maar neem wel mijn verantwoordelijkheid hiervoor. En sinds ze de korf om heeft gaat ze altijd het gevecht uit de weg omdat ze weet dat ze toch weinig kan.

Sommige mensen... die zullen zelf een keer een gedragstraining moeten volgen om dieren beter te begrijpen.

honden page profiel linnekelinneke

honden foto van linneke

je zou ze soms hé...
waar ik nog meer een hekel aan heb is van die mensen die het normaal vinden of aanmoedigen dat hun hond uitvalt naar de mijne want dat zijn toch zo'n enge/grote/gevaarlijke honden.

ook een keer iemand die het heel normaal vond dat ie met zijn hond met bal op de hondenweide kwam ondanks dat hij wist dat de hond geen bal kon delen... tja, mijn honden moesten maar weg blijven van zijn hond! euhm... ze kwamen groeten dus ze kwamen niet eens aan die bal en Kira kreeg een flinke hap toen ze de baas ging begroeten. het gat in Nala haar hoofd is na maanden nog altijd zichtbaar (genezen maar nog altijd geen haargroei) maar dat was volgens die man dus haar eigen schuld ;-)

honden page profiel malamutelovermalamutelover

honden foto van malamutelover

Ik ben ook altijd van mening dat het meer aan de baasjes ligt dan aan de hond. Een hond kan dominant zijn of gedrag vertonen wat niet prettig is, maar als baas dien je, je hond te kennen en voorzorgsmaatregelen te nemen. Ik doe dat omdat ik weet hoe ze is. En dat ik haar vast had, zijn honden liepen gewoon los en gingen weer naast de mijne staan, begin ze een waarschuwingsgrom te geven, begi die man weer van zie je wel.. het is jouw hond. Als je deze situatie menselijk maakt en zojuist heb je net van 2 personen klappen gekregen, dan ben je ook niet binnen een minuut weer vriendelijk naar je aanvallers. Maar dat verwachten we wel van een hond. Ook zij hebben een geheugen. En mensen zouden meer oog moeten hebben voor hoe hun dier werkelijk is, zowel met alle goede als negatieve eigenschappen!

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

gelukkig zijn het ..sommigen... vervelend dat je hond zich nu niet kan verdedigen.

ballen is leuk, maar zeker niet in een gebied waar je steeds andere honden tegen komt, balnijd is zo gebeurd. zou iedereen eens moeten weten, cursussen zijn er niet voor niets, of zou het daar niet verteld worden ?

gelukkig wat je daar schrijft, het zijn..sommigen.

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^