Morgen begint de cursus!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Femke & StormFemke & Storm

honden foto van Femke & Storm

Na lang wachten, en balen omdat we nog niet konden...
Begint morgen voor ons eindelijk de cursus! 
Die was net afgelopen toen Storm bij ons kwam,
en we wilden persé naar die hondenschool...

Hij is nu een halfjaar oud, en daarom gaan we gelijk starten met de beginnerscursus ipv de puppycursus, omdat hij dan bij honden zit die ongeveer even oud zijn.
Na overleg met de cursist natuurlijk, aangezien Storm behoorlijk lomp wil spelen altijd... of het nu een pup is of een oudere hond... 
Hij kent ook de basis dingen al..  zoals zit, af, blijf, poot etc. 
en als er nog dingen zijn die hij niet kan krijgen we 1 op 1 les om dit te leren! 

Ik heb er super veel zin in! Ben er aan toe om iets nieuws en leuks te gaan doen met mijn schatje!
Ik denk dat Storm het goed gaat doen, als hij eenmaal aan de andere hondenbeesten gewend is... 

Hierna gaan we verder met behendigheid... maar eerst 15 lessen beginnerscursus ! 

Morgen een update natuurlijk, we starten om 10 uur!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Morgen begint de cursus! " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel judithjudith 3 doggies

honden foto van judith

Hopelijk was het een leuke les! Ik ben benieuwd hoe het jullie bevallen is! Ik ben altijd met heel veel plezier naar cursus gegaan, echt een super leuke activiteit om samen te doen ;-)

honden page profiel Femke & StormFemke & Storm

honden foto van Femke & Storm

Het was erg leuk! Echt goed luisteren lukte nog niet want alles was interessanter dan ik haha. Hij durft al door de behendigheid tunnel heen dus das een goed begin! 

Moet heel erg gaan oefenen met Storm dat ie op mij focust ipv andere honden en konijnenkeutels haha.

Mijn handen zitten vol blaren met die 25 kg aan de riem die continue trekt haha, maar ik was niet de enige met een zware trekkende hond gelukkig!

honden page profiel judithjudith

honden foto van judith

Ach ja die eerste keer is alles ook zo interessant, dat komt vast helemaal goed ;-) Heel veel plezier verder nog met de andere lessen!

honden page profiel LieslLiesl

honden foto van Liesl

Conan had dat in het begin ook dat ie alles veel interessanter vond!! (en hij was 2 jaar en een paar maanden toen we weer op cursus gingen) Koekjes of snoepjes vond ie niks aan, hij had het niet eens door dat er wat lekkers voor zijn neus bungelde (waar hij thuis je vingers erbij opeet). Heb nog heel stellig tegen een medetrainster staan beweren dat Conan buitenshuis niet voergedreven is O-)  Tot we enkele weken verder waren...... En met het examen sprong hij mij telkens bijna omver (niet zooooo moeilijk, hij weegt evenveel) voor dat snoepje ipv op de andere honden te letten! Conan kan in de regel niet met andere honden - vooral reutjes- (tegenwoordig haalt hij wel zijn speelhouding tevoorschijn bij een kruising Boerboel-chickie uit de buurt ;-)   ) dus het kostte in het begin best wel moeite om hem te laten weten dat er een lekker snoepje te verdienen was. De tweede cursus hebben we ook al achter de rug en die ging gelijk stukken vlotter! Zelfs uitvallende (kleine) reutjes boeiden hem niet terwijl hij er twee meter langs liep. Volgende week starten we met nummer 3!

Onze Bliss is dan weer heel enthousiast/nieuwsgierig dus daar moet ik altijd voor zorgen dat ik er een extra meter tussen laat op de cursus. Zolang ik ver genoeg van een andere hond sta, taalt ze daar niet zo naar ;-)

Dit allemaal terzijde, het is zooooo leuk om samen met je hondje aan het werk te zijn! Samen dingen leren en ondervinden, vertrouwen in mekaar krijgen, echt super leuk! Als je eenmaal een paar weken verder bent, zal Storm waarschijnlijk ook minder trekken en merken dat hij samen met jou leuke dingen gaat doen én je wat lekkers bij hebt ;-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Morgen begint de cursus! " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: woord van 2013
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^