Nieuwe RAD (deel 2)

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Margje & BikoMargje & Bikobijna goedgekeurde fokker

honden foto van Margje & Biko

Deze email kreeg ik.
Goed nieuws is dat we kunnen helpen, door bijvoorbeeld de poster te downloaden en die op te hangen bij onze dierenwinkels en dierenartsen.

Zegt het voort!!

Ruim 14.000 proteststemmen tegen nieuwe Regeling Agressieve Dieren (RAD)

Dankzij uw steun is het ons gelukt om in een paar weken tijd meer dan 14.000 steunbetuigingen (Zie ook: persbericht) te verzamelen van dierenliefhebbers die zich net als u bezorgd tonen over de gevaarlijke gevolgen van de nieuwe Regeling Agressieve Dieren (RAD). Namens alle honden maken wij graag van de gelegenheid gebruik u hiervoor hartelijk te danken!

Minister Verburg krabbelt terug
De strijd is nog niet beslecht. Maar onze actie heeft al tot een belangrijk succes geleid: landbouwminister Verburg heeft inmiddels toegezegd dat honden niet louter vanwege natuurlijk agressief gedrag (zoals grommen, het optrekken van de bovenlip en verstijven) al in beslag genomen kunnen worden. Helaas blijft de minister erbij dat een hond opgepakt moet kunnen worden zonder dat hij gebeten heeft. Ook houdt zij vast aan haar plan om de hond te doden als uit de test blijkt dat hij agressief is. Zij negeert alternatieven als gedragstherapie of een muilkorf- en aanlijngebod.


Verplichte opvoedcursus hondenbazen
Om het aantal bijtincidenten werkelijk terug te brengen, moet minister Verburg zich richten op de eigenaren van honden en de fokkers. Veel problemen met het gedrag van honden ontstaan immers door een slechte socialisering, verkeerde opvoeding van de pup en een gebrek aan kennis bij de hondenbaas. Ons voorstel om een opvoedcursus voor hondenbezitters verplicht te stellen, wordt inmiddels enthousiast ontvangen door de Twe ede Kamer. Men toont zich duidelijk niet enthousiast over de nieuwe RAD!


Volgens het recht is Boran slechts een zaak
Boran is een tweejarige rottweiler die twaalf weken geleden in beslag genomen is na een licht bijtincident door een schrikreactie. Boran en zijn gezin wordt groot onrecht aangedaan; daarom hebben wij ons solidair verklaard met het protesterende gezin. Door het lang geisoleerd gevangen zitten in een kennel reageerde Boran angstig agressief op het verschijnen van een vreemde gedragsdeskundige. Hierdoor adviseerde de hondengedragsdeskundige Boran te doden, ondanks het feit dat Boran slaagde voor de enige test die bij hem afgenomen werd. Dit testverslag stuurden wij naar hondengedragsdeskundigen, onder wie Martin Gaus. Zij verklaarden dat de test zeer onprofessioneel afgenomen was en dat het advies om de hond te doden volkomen ongefundeerd was.


Klaagschrift
In een klaagschrift verzochten we de rechtbank Boran per direct terug te plaatsen naar zijn eigenaar en de hond een aanlijn- en muilkorfgebod op te leggen in afwachting van een nieuw af te leggen gedragstest. Tijdens de zitting waar de klaagschriften behandeld werden stelde de rechter luid en duidelijk vast dat strafrechtelijk gezien een hond een zaak is. In de beschikking die vorige week werd gepubliceerd blijkt dat de rechtbank toch twijfelt aan de afgenomen test en de conlusie. Boran zal daarom als een van de eerste honden getest gaan worden door middel van het risico-assessment van minister Verburg. Voor ons staat Boran als geval niet op zichzelf: het laat zien hoe het OM met baas en hond kan omspringen en wat veel meer honden in januari overkomen kan als de nieuwe regeling doorgaat. Wil je meer lezen over Boran kijk dan op www.comitedierennoodhulp.nl


Dringend verzoek aan minister Verburg over overgebleven pitbulls oude RAD
In een brief aan de minister hebben wij ernstig bezwaar gemaakt tegen het feit dat zij ruim 80 pitbulls die vanwege de oude RAD nog in beslag genomen zitten in de periode van oktober tot januari wil onderwerpen aan een risico-assessment en bij een negatieve uitslag wil doden. Het gaat hier niet enkel om pitbulls die betrokken zijn bij bijtincidenten maar ook om een grote groep pitbulls die afwijkend gedrag vertoont. De honden zitten door de oude RAD al maandenlang geisoleerd opgesloten en hebben daardoor gedragsafwijkingen gekregen. Deze pitbulls die slachtoffers zijn van eerdere foute regelgeving hebben recht op een goede plek waar ze kunnen herstellen. Wij hebben daarom de minister dringend verzocht deze honden een eerlijke kans te geven om weer in de samenleving terug te keren. Het mag niet zo zijn dat honden die door de procedure van de oude RAD vanwege maandenlange opsluiting in isolement gedragsafwijkingen hebben opgelopen, dit straks in het kader van een nog nie t goedgekeurde risico-assessment met de dood moeten bekopen.


Bestuursrecht
De minister wil dat de nieuwe regeling via het bestuursrecht wordt gehandhaafd. Dat geeft burgemeesters de mogelijkheid om honden in beslag te nemen en te doden. De minister vindt dit te verkiezen boven het strafrechtelijk traject omdat zaken sneller afgehandeld kunnen worden, honden korter in de opslag zitten en de kosten daardoor lager zijn. Maar voor eigenaren betekent dit dat ze minder mogelijkheden krijgen om bezwaar te maken. Er is geen mogelijkheid meer om een klaagschrift in te dienen tegen de inbeslagname en er is slechts een keer contra-expertise. Hierna kan wel een bezwaarschrift ingediend worden maar dit wordt meestal afgewezen. Het zal daardoor moeilijk worden om onzorgvuldig afgenomen testen te betwisten.


Hoe kunt u helpen?
Het voorbeeld van Boran heeft onze vrees versterkt dat veel honden door de nieuwe RAD onrechtvaardig behandel d gaan worden. Wij gaan door met onze protestactie. U kunt helpen!

Stuur aan zo veel mogelijk emailadressen de link axci.nl door, met het dringende verzoek de petitie te tekenen. Als u een website hebt zet dan de link daarop. Op naar 20.000 proteststemmen!
Schrijf een brief aan de Vaste Commissie voor Landbouw en naar minister Verburg waarin u uw zorgen over de gevolgen van de nieuwe RAD verwoordt. U kunt de petitietekst als voorbeeld gebruiken, maar een persoonlijke brief is altijd beter. U kunt schrijven of mailen aan de Vaste commissie voor Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (Vaste commissie voor Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, Postbus 20018, 2500 EA Den Haag, email: [email protected] en aan minister Verburg (De minister van LNV, Mevrouw G. Verburg. p/a Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, Postbus 20401, 2500 EK Den Haag, email: [email protected]). Indien mogelijk ontvangen wij graag op het e-mailadres dierennoodhulp@ho tmail.com een kopie van de brief die u verstuurd heeft.
Hang posters over de protestactie op hondenuitlaatplekken, bij bibliotheken, dierenartsen en dierenwinkels. Hier kunt u een poster downloaden.
Onze protestactie brengt kosten met zich mee, als u ons financieel wilt ondersteunen, kunnen we meer doen. U kunt ons steunen door een bijdrage over te maken op girorekening 3583611 ten name van Comite Dierennoodhulp te Amsterdam onder vermelding van Protestactie RAD. Al het geld wat op deze rekening binnen komt, zal alleen aan deze actie besteed worden. Mocht er geld overblijven dan zal dit besteed worden aan projecten die honden in nood helpen.


Nogmaals veel dank voor uw steun,
Comite Dierennoodhulp, Sophia-Vereeniging tot Bescherming van Dieren,
Stichting Rechten Voor Al Wat Leeft


Websites:
www.comitediere nnoodhulp.nl
www.sophia-vereeniging.nl
www.animalfreedom.org/paginas/informatie/rvawl.html


Voor meer informatie kunt een email sturen aan [email protected]


Groeten,Margje

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Nieuwe RAD (deel 2)" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Arjen (Webmaster HondenPage)Arjen (Webmaster HondenPage)goedgekeurde fokker

honden foto van Arjen (Webmaster HondenPage)

Linkjes werkend gemaakt !

http://www.comitedierennoodhulp.nl
http://www.sophia-vereeniging.nl
http://www.animalfreedom.org/paginas/informatie/rvawl.html

honden page profiel Margje & BikoMargje & Bikobijna goedgekeurde fokker

honden foto van Margje & Biko

Ah dank u!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Nieuwe RAD (deel 2)" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Rode peper
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^