wanneer gaan straffen als de pup in de woning plast? ofwel: het zoveelste zinderlijkheid topic

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Miss M.Miss M.

honden foto van Miss M.

Ik weet dat hier steeds weer vragen van (ongeduldige)mensen verschijnen over zindelijkheid. Nu ben ik  misschien ook wel ongeduldig, hoewel ik al een stuk geduldiger geworden ben in vergelijk met het begin -haha.(joehoe voor mij)

Becka is nu 17 weken en alle poepjes gaan buitenm(YES). heel goed.
Ik beloonde met snoepjes maar ik had het idee dat die niks bij haar deden, aangezien ik ze vrijwel in haar bek duwde ipv dat ze ze uit mijn hand at... ;-)
Zowiezo lijkt het of het belonen na een plas of poep buiten helemaal niet bij haar aan komt, ik werk met hoge stem, maar ze kwispelt niet. Lijkt wel of ze het gewoon over zich heen laat komen (het belonen) om daarna snel weer verder te kunnen lopen....

Snachts gaat het goed.  Ze houdt het al 7,5 uur vol.  Ze wacht sochtens echt in haar bench tot dat ik haar er uithaal, tuigje om doe en naar beneden (ik woon 3 hoog) til, om dan buiten echt meteen bij de eerste stap meteen te poepen en of te plassen.
Ik heb dus wel het idee dat ze het door heeft.

Maar overdag... oeff. Overdag is het echt niet bij te houden. 
Soms loopt ze tussen haar eten door gewoon weg van de bench en plast ergens in de kamer, om daarna gewoon weer verder te eten.... We staan voor het eten EN na het eten altijd buiten, elke dag, ik ga er toch een beetje van uit dat ze dat wel weet zo langzamerhand.... 
Verder probeer ik een schema aan te houden (elke 2 uur, meteen nadat ze wakker is.. enzo)

Ik heb de vergissing gemaakt te googelen "hoelang een 16 weken oude hond zijn plas en poep kan ophouden" , nou hier kwam dus 4 - 5 uur uit !!
Becka lukt dat snachts wel, maar overdag.. ! Ik sta nog steeds om de 2 uur buiten, en er gaat nog steeds veel binnen (alleen plasjes maar toch). Dus ik heb ook niet het idee dat ik al kan gaan rekken ofzo.

Als ze binnen  plast zeg  ik niks, en ruim ik het gewoon op. Zonder te spreken, zonder haar aan te kijken. Ik dweil ong. elke dag sochtens met water en een beetje azijn, en ook als ze net geplast heeft dweil ik het na met een doek (thank god voor mijn laminaat).

Ondanks dat ik dweilen niet erg vind, en  9 keer dag op en neer vd 3de etage goed voor mijn been- en bilspieren is, vraag ik me toch af:
doe IK iets fout? Of kan ik iets anders doen?
Als het antwoord is: blijf kalm en heb geduld, dan ben ik daar ook blij mee ;-)

Ohja: mijn vraag:  wanneer kun je een pup gaan straffen (bijv.  "nee" zeggen en duidelijk maken dat je het niet wilt) voor het in de kamer plassen?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "wanneer gaan straffen als de pup in de woning plast? ofwel: het zoveelste zinderlijkheid topic" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Jeroen & LolaJeroen & Lola 3 doggies

honden foto van Jeroen & Lola

blijf kalm en heb geduld ;-)

misschien kun je nog zoeken naar een andere beloning??
ipv stem of snoepje misschien wel een speeltje, een balletje, een frisbee, een ehmm alles wat je hond heeeeel leuk vind

klinkt wle als erg veel plasjes, is er verder niets aan de hand? drinkt je hond ook enorm veel?

honden page profiel Miss M.Miss M.

honden foto van Miss M.

na het eten drinkt Becka inderdaad wel veel, maar goed ik geef droge brokken (josera mini best), dus dan ga ik ervan uit dat dat daaraan ligt...
Ohja, vergeten te zeggen: ik beloon ook als we weer boven zijn en krijgt ze een stuk gedr. kip ofzo. Ik heb van die 'pure vlees kauwsnacks'.

Alleen sochtens heeft ze vaak een hele lange plas (en zie je mij denken: HUH, kan er zoveel al in die blaas blijven?! waarom plast ze dan overdag al die mini plasjes?!)

honden page profiel HondenbaasjeHondenbaasje 3 doggies

honden foto van Hondenbaasje

Ik herken je 'probleem' een beetje. Met Moby dacht ik dat hij eeuwig binnen zijn plasjes zou doen.. Maar gelukkig, er komt een eind aan!
Wat ik zelf heb gedaan is eigenlijk hetzelfde als jij. Gewoon negeren en opruimen.
Tuurlijk heb ik weleens ""nee" geroepen, maar hij schrok daar zo van dat hij gelijk de bank onder dook.. Dus hij wist het eigenlijk dondersgoed.
Bij mij werkte negeren het beste. Het is bij de hond ook zo dat hij gewoonweg nog geen volledige controle over de blaas heeft. Ik weet niet of je dat echt moet straffen.
En wat betreft het lang kunnen ophouden van een plasje, dat duurde hier ook lang. Maar het gekke was dat als hij alleen thuis was, het prima ging en hij droog was, maar zodra ik thuis ben weer niet.

In ieder geval ben je goed bezig! En geduld is een schone zaak ;-) Maar daar ben je goed mee bezig!

honden page profiel Miss M.Miss M.

honden foto van Miss M.

bedankt !
Als becka alleen is (tot nu toe max. 2,5 uur) dan zit ze in de bench en gebeurt er ook niks. Tis alleen als ze vrij rondloopt ja.

honden page profiel Spreken is zilver Zwijgen is Goud.Spreken is zilver Zwijgen is Goud. 3 doggies

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Blijven volhouden, plasje in huis negeren en opruimen.
Elke reactie positief als negatief is aandacht en dus beloning.

Elk plasje buiten enthousiast blijven belonen.
De aanhouder wint, het duurt vaak gewoon een tijd voor er in huis geen ongelukjes meer zijn.

honden page profiel KoedooderKoedooder 3 doggies

honden foto van Koedooder

niks belonen het moet heel gewoon zijn ga ieder uur en bouw dit langzaam af vrij eten en drinken de hond geeft het zelf aan maar leer te luisteren naar de hond en zijn gebaren.

honden page profiel Miss M.Miss M.

honden foto van Miss M.

bedankt. maar juist de 2 'vaste' etenstijden die ik heb zorgen ervoor dat ik 'weet'  wanneer er poepjes komen. Dus daar hou ik liever wel aan vast.

honden page profiel Liesbeth... Jack - Max † - BlixemLiesbeth... Jack - Max † - Blixem 3 doggies

honden foto van Liesbeth... Jack - Max † - Blixem

Wanneer ik met Max naar buiten ga... ja, overdag is het soms vaker... dan beloon ik hem door te zeggen: Plasje doen (op 't moment dat Max plast)... vervolgens krijgt hij een beloning


Vooral geduld hebben... het gaat immers al hartstikke goed en Becka is nog maar 17 weken... ;-) ;-) ;-)

honden page profiel Hannah + Ginny & WinterHannah + Ginny & Winter 3 doggies

Winter is nu met 13 weken zo ver dat hij aangeeft dat hij moet, maar ik weet niet of we al zover zouden zijn als ik iedere keer met hem naar beneden zou moeten hollen. Wij hebben op ons balkon een hoekje ingericht voor hem met zo'n hondentoiletje en puppypads. Om de twee à tweeënhalf uur ga ik nu met hem naar beneden. Moet die in de tussentijd nog, dan gaat die voor de balkondeur zitten. Is voor iedereen een stuk rustiger... Voorheen scheurde ik met een pup over mijn schouder alle trappen af om op mijn sokken naar buiten te rennen, haha! Begon hij toch in huis te plassen, dan tilde ik hem op en zette hem op balkon. Ook dat is een stuk makkelijker dan helemaal naar beneden.

Inmiddels geeft die toch echt de voorkeur aan gras boven zijn 'hoekje' op het balkon, en komt het steeds minder voor. Is dit voor jullie geen optie? Ik denk dat het dan een stuk makkelijker gaat worden voor jullie.

Overigens heb ik het buiten plassen en poepen alleen de eerste paar keer beloond. Nu is het de normaalste zaak van de wereld dat die het buiten doet.

Succes!

honden page profiel Miss M.Miss M.

honden foto van Miss M.

opzich zou ik dit kunnen doen ja. hoewel ik eigenlijk vanaf het begin af aan heb besloten alleen buiten te belonen. en vooral geen plek in huis (of het balkon) aan te leren omdat ik dat dan weer moet af leren... maar zoals jij het verteld klinkt het niet slecht

honden page profiel MarijkeMarijke 3 doggies

Ze heeft het idd wel goed door zo te lezen! Ik denk dat het ook ligt aan de maaltijden: een pup eet meerdere keren op een dag om goed te kunnen groeien. Wanneer de frequentie van de maaltijden afneemt, bijv.: van 8 naar 6 en van 6 naar 4 en uiteindelijk naar 3 of 2, zul je merken dat het na verloop van tijd op te rekken valt. Dan kun je van 2 naar 2 en half en naar 3 uur. Jullie zijn op de goeie weg! Bij brokjes drinken ze over het algemeen meer. Nat voer (barf of blik vereist minder water. Dus minder plassen.
Straffen heeft geen zin. Wanneer je gaat straffen wordt ze alleen maar bang en nerveus. Dat werkt alleen maar meer op haar blaasspieren en plast ze nog vaker in huis. Ze moet er a.h.w. naar toe groeien. Blijf belonen, dat werkt echt het beste.
Heel veel succes!

honden page profiel Miss M.Miss M.

honden foto van Miss M.

Becka krijgt 2 keer per dag eten. dus dat heb ik al gereduceerd. Al een hele tijd geleden trouwens. Vooral omdat ik er gek van werd haar steeds te moeten voeren. Nu krijgt ze sochtens en savonds eten.

honden page profiel GiesGies 3 doggies

honden foto van Gies

Geef vooral de moed niet op! Loes was ook meer dan 6 maanden eer ze het volledig doorhad.
Net hetzelfde als bij jou. 's Nachts ging het goed, drollen gingen ook net buiten. Maar die plasjes: ohjee!
Uiteindelijk heb ik besloten om elk uur met haar te gaan buiten staan (tenzij ze sliep). Elk plasje werd beloond met een uitbundige "goed zo! flink plasje gedaan!" en een snoepje (misschien werkt bij jou een kort spelletje of knuffel beter). Na enkele dagen had ze het volledig door.

Dus, wees geduldig en ga heel veel naar buiten!

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

geef geen straf, blijf het steeds opruimen, wat is 17 weken, aan jou om alert te zijn en te blijven.

slapen ? uit, spelen ? uit, eten ? uit, steeds daarna even uitlaten, de een kan het wat langer ophouden dan de ander, ligt ook aan het voer, wat geef je brok of vlees, allebei goed. maar van brok drinken ze wat meer dus meer plasjes. en poepjes.

zelf alert zijn, je gaat je hond leren kennen, je ziet dat de hond zijn behoeftes doet, plassen ? en je ziet dat tie gaat zitten, oppakken en buiten zetten, loop je even naar binnen om het op te ruimen, buiten wat gedaan ? prijzen, binnen hoef je niets te zeggen heus een pup is heel slim. :-D


ik vind dat je het heel goed aanpakt, zinderlijk maken als je op een hoog woont, is het mooist op het balkon, tuurlijk moet er naar buiten gegaan worden, maar op balkon zinderlijk maken is helemaal niet raar alleen maar sneller zinderlijk. zinderlijk ? dan naar buiten iedere keer weer, maar dan zijn de tussentijden wat langer dan nu, opeens kan het zo zijn dat je net buiten geweest bent en hoppa plasje, nou oppakken en op het balkon zetten.

honden page profiel Miss M.Miss M.

honden foto van Miss M.

bedankt allemaal. Het is ook wel meer dat ik me gewoon afvraag of ze het überhaupt kan ophouden. Want net ook  weer. ik ben 1,5 uur weg, kom thuis en METEEN moet er al weer geplast worden... Waar slaat dan die tijd van 4-5 uren op?! Becka kan dat gewoon NIET.

Opzich leer ik becka al beter lezen, maar soms snuffelt ze  niet eens maar laat het gewoon HUPSA lopen... dus dat is wel lastig.

Nouja, ik ga gewoon door met dweilen.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "wanneer gaan straffen als de pup in de woning plast? ofwel: het zoveelste zinderlijkheid topic" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Ochtendwandeling - deel je foto
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^