ervaringen uitlaatservice

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel MarleenMarleen

honden foto van Marleen

Ik denk erover om Cinta een dag in de week mee te laten gaan met een hondenuitlaat.
Nu is Cinta best wel onzeker tov honden. Vooral in het begin vind ze het super spannend en verstopt ze het liefst wanneer we een groep honden naderen.
Daarom twijfel ik een beetje, aan de ene kant lijkt het me goed voor haar, om met een vaste groep te gaan. In het begin zal ze het wel spannend vinden, maar misschien leert ze er ook juist van. Maar ik zelf vind het ook wel een beetje eng, omdat ik er dan niet bij ben.. Ik wil dan sowieso de eerste keer wel mee, om te zien wat voor groep het is.
Daarom vroeg ik me af of er hier mensen zijn met ervaring met een honden uitlaat, en hoe dat is bevallen. Vooral bij de wat onzekere honden.

honden page profiel corina meijercorina meijer 3 doggies

honden foto van corina meijer

Hoi,

Ik heb zelf een uitlaatservice en mijn ervaring/mening is dat mits er deskundige begeleiding is, en er goed wordt gekeken naar het gedrag van de honden, en alles gecontroleerd gaat, het best goed kan zijn voor een onzekere hond.
Maar nogmaals: mits de persoon kennis van zaken heeft en de taak serieus neemt, anders is het risico erg groot dat je hond compleet verpest wordt.

groetjes
corina

honden page profiel Pauline, Punk en CosmicPauline, Punk en Cosmic 3 doggies

honden foto van Pauline, Punk en Cosmic

Ik heb bij een HUS gewerkt, en mijn ervaring daar was dat er teveel honden waren om het gedrag goed te kunnen inschatten en hierop in te spelen. 10-15 loslopende honden met één begeleider, zo worden problemen niet snel genoeg opgemerkt en al helemaal niet snel genoeg opgelost.. Ik heb hier dan ook maar een weekje gewerkt. Verder vind ik het voor sociale, stabiele honden wel heel leuk, zo lekker met een groep erop uit, ze genoten zichtbaar!

honden page profiel LavinaLavina 3 doggies

honden foto van Lavina

Ik heb ook een tijdje bij een uitlaatservice gewerkt. En ook hier waren, veel te veel, honden om in de gaten te houden. Ze hadden niet vaak ruzie, maar werd er wel eens vermist (9/10 zelfde dag terug, maar zeer onnodig!!). Spelen wel leuk en ziet dat ze wel veel leren ook.
Maar doordat het zoveel honden waren, duurde het ook vrij lang voor ze allemaal opgehaald en terug gebracht waren, zaten dus redelijk lang in bus, wel met airco..

Maar ik ken ook uitlaatservices met max 5 honden per geleider. Deze spelen ook gewoon normaal met elkaar en zijn vaak een rustigere groep.
Al met al een leerzame ervaring voor de hond!
Soms ook juist voor angstige honden, maar dan raad ik je wel aan naar een uitlaatservice van bv 5 honden per geleider te gaan i.p.v. 15-30 in een groep.
Scheelt voor de hond veel ook qua rust.
Ofwel doe goed huiswerk en ga langs verschillende uitlaatservices, is er vast 1 te vinden.
Succes met de zoektocht

honden page profiel Lotte met HobbeLotte met Hobbe 3 doggies

honden foto van Lotte met Hobbe

Een uitlaatservice kan best. Maar wees selectief. Hier op de hei zie ik er vaak die de honden kwijt zijn...heel hard tegen de honden schreeuwen etc.

Pony gaat ook weleens mee met een uitlaatservice. De mevrouw de haar ophaalt heeft een omheind stuk bongerd hier in de buurt. De honden kunnen dus niet weglopen en ze kan zich dan focussen op de honden en niet op alles wat eromheen gebeurd. Wij zijn wel enthousiast over haar. Zusje daarentegen laten we niet meenemen. Zij kan de tocht in het busje al niet aan en loopt dan mank als ze terugkomt ;-)

honden page profiel MarleenMarleen

honden foto van Marleen

Ja ik zal idd goed mijn huiswerk doen. Kom wel eens in het bos een uitlaatservice tegen waar ik echt Cinta nooit mee zou laten gaan, loopt bijv met een walkman.
15 honden lijkt me ook echt te veel.
Cinta kan wel gewoon met honden, maar wanneer het te wild word wil ze gewoon weg. En als er dan niet op haar gelet word en ik er niet ben, pff begin al weer te twijfelen.
Ik vind het zo lastig om een goede oppas voor een hond te vinden, eentje waar ik ook van op aan kan en die goed is met honden.

honden page profiel LavinaLavina 3 doggies

honden foto van Lavina

Het is ook inderdaad vrij lastig. Je moet ook een beetje de mensen leren kennen eigenlijk, persoonlijk vind ik dat toch wel de beste manier om er achter te komen hoe ze eigenlijk met de hond omgaan. Ook zijn er vrij veel uitlaatservices ondertussen, geen idee waar je vandaan komt.. verschilt natuurlijk, ik woon bij rotterdam, zitten er geloof ik wel meer dan 30..
15 honden teveel, vind ik een goed begin punt van eisen waar moet de uitlaatservice aan voldoen. Ik denk dat als je zo een lijstje maakt, en uitlaatservices afgaat en vragen stellen, en meelopen je een goed eind komt om een geschikte uitlaatservice te vinden.

honden page profiel corina meijercorina meijer 3 doggies

honden foto van corina meijer

" Het is ook inderdaad vrij lastig. Je moet ook een beetje de mensen leren kennen eigenlijk, persoonlijk vind ik dat toch wel de beste manier om er achter te komen hoe ze eigenlijk met de hond omgaan. Ook zijn er vrij veel uitlaatservices ondertussen, geen idee waar je vandaan komt.. verschilt natuurlijk, ik woon bij rotterdam, zitten er geloof ik wel meer dan 30..
15 honden teveel, vind ik een goed begin punt van eisen waar moet de uitlaatservice aan voldoen. Ik denk dat als je zo een lijstje maakt, en uitlaatservices afgaat en vragen stellen, en meelopen je een goed eind komt om een geschikte uitlaatservice te vinden. "


helemaal met je eens!
Loop gewoon eens een aantal keren mee met een hus.
Willen ze dat niet, zou ik er meteen klaar mee zijn.
Ik laat nieuwe klanten altijd de keuze of ze eerst eens vrijblijvend mee willen lopen, alvorens te beslissen, zodat ze alles met eigen ogen kunnen zien.
Dit wordt als heel positief ervaren.
Ik zeg er wel altijd bij dat ze niet moeten verwachten dat ik gezellig met hun een uurtje ga kletsen, daar heb ik de tijd niet voor omdat ik met de hondjes bezig ben.
Ik loop zelf met max. 8 honden, en dat is prima te controleren. Kom ook wel eens collega's tegen met een ca. 20 honden en dat ben ik met je eens dat dat niet jofel is.
Heb er nu verschillende honden bij die van collega's afkomen door verschillende problemen die ze daar veroorzaakten, maar binnen mijn eigen groepen zijn die problemen als sneeuw voor de zon verdwenen.
Rust is een groep is van zo'n groot belang.
Ik zal daarom ook never nooit de honden met stokken of ballen laten spelen. Ik wandel meestal in het bos of op de hei en daar valt genoeg te snuffelen. Spelen met ballen en stokken doen ze thuis maar.
Dus kortom als advies aan ts: loop mee met een hus, kijk naar rust in de roedels, en let op hoe er op tegemoetkomende wandelaars etc wordt gereageerd, dat ze de anderen niet tot overlast zijn.
Veel succes met je zoektocht!
groetjes
corina

.

honden page profiel Kim en CasperKim en Casper 3 doggies

honden foto van Kim en Casper

Casper gaat 1 dag per week met een uitlaatservice mee. En ik ben helemaal blij met haar. Super vriendelijk en rustig meisje. Casper is weg van haar. Ik besta niet eens meer als zij in de buurt is. Ze heeft een goedgekeurde bus waar max 4 grote en 4 kleine honden in kunnen. Ze heeft dus max 8 honden bij maar meestal in kleinere groepen. Er wordt Goed nagedacht welke honden in welke groep. Hoe groot kan een groep max zijn om alles goed in de gaten te houden. Casper zit in een groep van 6 of 7 dus een makkelijke groep. Er wordt goed rekening gehouden met t weer, schoon zwemwaters, niet te lang in de bus, voldoende drinkwater, beloningen etc.

Vooral omdat Casper zo gek met haar is weet ik dat ze goed voor hem is. Casper is een gevoelige hond en een keer naar hem schreeuwen makt hem de volgende keer al onzeker. Als er iets is met Casper krijg ik meteen een sms. Laatst had ie een keer diarree wordt dus meteen doorgegeven

Ik denk dat als je een goed betrouwbaar adres hebt dat t voor de hond echt een feest kan zijn en voor t baasje een fijne uitkomst!

honden page profiel greetgreet 3 doggies

honden foto van greet

ik maak gebruik van de uitlaat als ik op vakantie ben.
mijn dochter zorgt voor mijn dieren na mindere ervaring met een pension.
maar ze moet wel werken dat is zo.
in het pension zitten ze ook maar in een hok of alleen dus ik los het nu zo op en deze uitlaat doet alleen mijn honden.
hij loopt een uur met ze speelt met ze brengt ze thuis geeft ze drinken en wat nodig is en schrijft dan in een soort dagboek om zo aan te geven hoe alles is verlopen.
andere dagen gebruik ik hem niet omdat ik zelf thuis ben en ze ook mee naar mijn werk gaan.
thuis blijven kunnen ze wel omdat ze ook niet altijd overal mee naar toe kunnen uiteraard.
ik ben er erg tevreden over ik denk zo'n groep dat ze dat niet fijn vinden mika zou er geen moeite mee hebben maar matcho vind dat niet fijn zeker erg grote honden vind hij niet fijn te wild zeg maar.
dit jaar geen gebruik van gemaakt omdat ze fijn zijn meegeweest omdat mika hier ook nog niet zolang is en ik ook van de puppytijd wil genieten.
maar als we evt.weer verre vakantie hebben dan los ik het zo op.
deze jonge man heeft een soort bedrijfje in de individuele uitlaat en het loopt goed zei hij niet alle honden kunnen met een groep mee.
groetjes greet

honden page profiel Irene Irene 3 doggies

honden foto van Irene

Hoi Marleen,

Lycan van ons gaat 4x per week mee met een uitlaatservice. Ook hij was in het begin wat onzeker. Daarbij is het ook nog een hele grote hond die dus niet overal gewenst is.

Ik heb nu een uitlaatservice die met max. 8 honden loopt en heel goed kijkt naar het gedrag van de honden. Wanneer hij bijvoorbeeld merkt dat een hond op bepaald gebied wat extra aandacht nodig heeft dan oefent hij dat ook met ze.

Ik vind het echt heel fijn dat Lycan in een groep wandeld, hij kan ook met alle honden goed overweg.

Het belangrijkste is wel dat zowel jij als Cinta zich goed voelt bij de persoon die de uitlaatservice heeft, als dat gevoel er niet is dan zou ik doorzoeken tot je iemand vind waarbij het wel goed voelt.

Succes met zoeken en als je meer specefieke vragen hebt dan kun je die altijd stellen natuurlijk.

Groetejs Irene

honden page profiel MarleenMarleen

honden foto van Marleen

dank jullie wel voor de reacties allemaal! ik heb voor mezelf nu een duidelijk beeld waaraan een goede uitlaatservice volgens mij moet voldoen.
Ik woon in Amsterdam, en er zijn er  veel te vinden, maar volgens mij zijn er daar ook veel van die niet zo goed zijn.  In principe kan iedereen natuurlijk een website maken, en zichzelf uitlaatservice noemen.
Maar ik ga met een paar, die me van achter mijn beeldscherm geschikt lijken, contact op nemen, en dan zie ik wat daaruit komt.
Mocht iemand nog suggesties hebben zijn die zeer welkom!

honden page profiel MarleenMarleen

honden foto van Marleen

Vandaag gaat Cinta voor het eerst mee met de uitlaat. 
Best wel spannend vind ik het! 
Al heb ik er wel alle vertrouwen in, (anders zou ik haar natuurlijk ook echt niet meegeven)
Het zijn twee leuke meiden die ook altijd samen lopen, met groepjes van 5 tot 8 honden. 
En ze lopen in een gebedje waar weinig tot geen andere honden komen, iig geen andere uitlaatservicen en dat vind ik erg positief!
Wat ik wel spannend vind is het busje. Ze heeft namelijk geen ervaring met een bench en ook niet echt met autorijden..
Maar dat ze ieder hun eigen hok in het busje hebben lijkt me wel beter dan dat ze gewoon allemaal samen in een ruimte zitten.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Heel goed dat je mee gaat en eerst kijkt hoe het je hond bevalt, de meeste uitlaatdiensten die met een groep gaan wandelen zijn de honden goed gesocialiseerd, als dat niet het geval is, een goede uitlaatdienst gaat met deze hond apart wandelen.

en kijk ook naar de hoeveelheid, er mogen geen onverwachte dingen gebeuren dat een persoon de honden niet aan kan.

heel goed dat je eerst gaat kijken, mee wandelen, kan ook eerst eens zonder hond, kan je kijken hoe de begeleider met de hond omgaat.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Marleen je bent inmiddels al geweest, :-D heb gereageerd op je openings topic, en niet verder gekeken. :-D

dat de honden apart in een bench zitten in de bus, alleen maar goed, kan er niets onderling gebeuren, en wel zo veilig.

laat je het vandaag nog even weten hoe het gegaan is ? :-D

honden page profiel MarleenMarleen

honden foto van Marleen

Nou ze is vandaag alleen mee geweest en het was helaas niet zo een succes.
Er waren 6 andere honden, en ondanks dat ze een van de grotere was vond ze het eng. Ze werd compleet ondergesneeuwd (zoals zij het verwoorden)
Ze ging ook meteen liggen toen ze thuis kwam en wil niks. Ik had een bot voor d'r maar die wil ze niet.
Echt pff ik baal zo erg.
Volgende week begin ik met een opleiding en het lijkt onmogelijk een oppas te vinden , geschikte dan.
Ik kan echt wel janken nu.

honden page profiel corina meijercorina meijer 3 doggies

honden foto van corina meijer

hoi,

Wat balen zeg......
Hebben ze haar meteen losgelaten dan?
Hoe zitten ze in de bus? :Los of apart?
Welk gedeelte vond ze eng? De bus, het ophalen of de wandeling zelf?

Ik maak het nog wel eens mee dat honden het de eerste keer spannend vinden om hun hok in te moeten in de bus......meestal is dat met geduld, tijd en een snoepje snel op te lossen ;-)

Kan me voorstellen dat als ze haar gelijk los hebben gelaten, ze de toenadering van een boel andere honden eng vind.

Jammer dat het zo gelopen is.....misschien zelf eens meelopen?

Veel succes in elk geval

Groetjes
corina

honden page profiel LavinaLavina 3 doggies

honden foto van Lavina

Hoi,
ik heb inderdaad ook wel dezelfde vragen als corina.
Verder kan het denk ik ook zijn, dat die andere 6 honden elkaar al kende en best wel een roedel gevormd hebben, waardoor ze vrij sterk tegen haar staan/overkomen. Misschien dat, dat met ondergesneeuwd werd bedoeld.

Vreemd idee.. Maar zou je haar niet nog eens mee kunnen sturen, maar de uitlaatservice haar als eerst uit haar hok te halen, aan een lange lijn te doen, even laten snuffelen, en 1 voor 1 de andere honden uit de bus halen en aan haar laten snuffelen.
Ik weet dat dit voor de uitlaatservice wat tijd kost..
Maar ik denk, persoonlijk, voor jou hond een betere benadering.
Waardoor misschien het proberen waard..

of inderdaad nog eens meelopen en kijken hoe dat dan gaat..? anders?

Verder succes.

honden page profiel HankaHanka 3 doggies

Er zijn ook hondenuitlaatbedrijven die honden solo uitlaten hoor! Geen probleem, het zal misschien wel kostbaarder zijn, maar als je met je handen in je haar zit, een tijdelijke oplossing?

honden page profiel MarleenMarleen

honden foto van Marleen

Ik werd gisteren eigenlijk een beetje overdonderd. Ik had niet verwacht dat ze opeens de meest sociale hond ooit zou zijn, maar het leek mij dat het met wat begeleiding wel goed zou gaan. 
Toen ze terug werd gebracht vroeg ik hoe het ging, en toen zeiden ze eigenlijk meteen dat ze vonden dat het beter was als ik voor Cinta een particuliere oppas zou zoeken. Ik had dit niet echt verwacht dus stelde ook niet zoveel vragen, en ze gingen best snel weer weg. Achteraf wil ik natuurlijk wel heel veel vragen, want wat er nou precies niet ging weet ik niet. 
Het voelt voor mij dan ook niet ok om nu nog te gaan vragen of ze het nog een keer willen proberen eigenlijk..
Mijn hond is wel onzeker, maar kan wel gewoon met honden, ze heeft vriendinnen en speelt ook weleens met vreemde honden. Alleen grote groepen rennende honden vind ze eng, maar daarom had ik hun ook geselecteerd. 
Veel uitlaatservicen lopen hier in Amsterdam in hetzelfde gebied, het Diemerbos. Dat vind ik dan echt niet geschikt voor mijn hond omdat er soms wel 6 of meer op een relatief klein stuk lopen, met soms wel meer dan 10 honden.

honden page profiel LavinaLavina 3 doggies

honden foto van Lavina

Ik snap dat je wat overdonderd was en het daarom niet gevraagd heb. Ook weet ik uit ervaring dat uitlaatservices soms met haast (moeten) werken. Maar ik zal nu achteraf toch de vragen stellen waar je eigenlijk wel antwoord op wilt hebben. Ik snap dat het voelt alsof ze het al hebben opgegeven, daarom hoef je het ook niet bij hun op nieuw te proberen, aan jou de keus natuurlijk. Maar als je de vragen niet stelt, weet je ook nooit hoe ze bij hun gedraagt, weet uit ervaring dat honden zich vaak anders gedragen bij uitlaatservice zonder baas... Als je weet hoe het anders is, kan je je op dat gedrag richten en proberen te trainen?
Je weet iig meer, en die informatie zou je aan een eventueel volgende uitlaatservice meegeven.

honden page profiel Puck en IncaPuck en Inca 3 doggies

honden foto van Puck en Inca

Mijn moeder is een uitlaatservice aan het opstarten in Amstelveen (en omstreken). Ze neemt max 4 honden mee en gaat naar het Amsterdamse Bos. Ze is nog niet begonnen, maar als het je wat lijkt kan ik eens vragen of ze ook honden uit Amsterdam op wil halen. Omdat ze nog niet begonnen is heb je best kans dat je hond de eerste keren alleen mee gaat.

honden page profiel MarjoleinMarjolein

honden foto van Marjolein

Als je moeder ook naar Amsterdam Nieuw West komt, wil ik dat graag weten!

honden page profiel MarleenMarleen

honden foto van Marleen

Ja als je dat zou willen vragen zou geweldig zijn! 
Ik woon in Ijburg

honden page profiel MarjoleinMarjolein 3 doggies

honden foto van Marjolein

Hallo
Heb je al opnieuw iemand gevonden?  Ik woon ook (sinds kort) weer in Amsterdam en ben ook op zoek naar een uitlaatservice, in Slotermeer/Geuzenveld.  Als je iemand kan aanraden, stel ik dat op prijs.

honden page profiel MarleenMarleen

honden foto van Marleen

Hoi, als je in west woont zal ik als ik jou was eens contact opnemen met www.hondenbusje.nl.

Ik heb namelijk veel rondgevraagd en zij schijnt heel goed te zijn, ook met wat moeilijkere honden en veel persoonlijke aandacht en kleine groepen, waar rust de basis is. 
Helaas woon ik te er weg..

honden page profiel Sandra, Ozzie (overleden) Iris en Zoë Sandra, Ozzie (overleden) Iris en Zoë 3 doggies

honden foto van Sandra, Ozzie (overleden) Iris en Zoë

Ik heb bij ons in het park een honden uitlaat service aan het werk gezien, en heb Ozzie hier ook voor aangemeld. Een vriendin had wat sociaal problematische hond die door de uitlaatservice een grote vooruitgang heeft gemaakt. Honden leren elkaar enorm veel in een roedel.

honden page profiel Puck en IncaPuck en Inca 3 doggies

honden foto van Puck en Inca

Ik ga het vragen, ik ben alleen net voor 10 dagen in Amerika met m'n vader. Dus het moet wel wachten tot ik weer thuis ben.

honden page profiel MarleenMarleen

honden foto van Marleen

Ok super! 
Veel plezier in Amerika:-)

honden page profiel Kim en CasperKim en Casper 3 doggies

honden foto van Kim en Casper

Ik ben de eerste keer mt Casper meegeweest. Ja hij vond de bus eng en ik heb dit zelf kunnen begeleiden. Dat ond ik erg fijn!

pagina 1 van 2 12
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^