Wij verhuizen!!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Sylvana & HummerkeSylvana & Hummerke

honden foto van Sylvana & Hummerke

Zaterdag is het zover, dan gaan we eindelijk verhuizen.
Maar hebben jullie gevolgen gedragen van een verhuis bij jullie hond? 
Dat ik mss weet waaraan ik me kan verwachten..

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Wij verhuizen!!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinko 3 doggies

honden foto van Hilde & Twinko

Ik ben nooit verhuisd met de hond maar wel eens een tijd op vakantie geweest en wat me opviel is dat Twinko er totaal geen problemen mee had. Ik denk dat het belangrijk is dat je Hummer snel z'n eigen plekje geeft met z'n spulletjes uit het oude huis. Zo is er temidden van al dat nieuws toch een vertrouwde plek/geur voor hem.
Succes!

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance 3 doggies

honden foto van Anny en Lance

Neen hier ook niks problemen met andere omgeving. Ze herkennen direct hun eigen dingen met hun geuren eraan....wel misschien nog niet direct alleen laten ? 
Veel plezier.....alles nieuw zeker ? eigen kamer voor Hummerke toch zeker ?:-D

honden page profiel Sylvana & HummerkeSylvana & Hummerke

honden foto van Sylvana & Hummerke

" Ik ben nooit verhuisd met de hond maar wel eens een tijd op vakantie geweest en wat me opviel is dat Twinko er totaal geen problemen mee had. Ik denk dat het belangrijk is dat je Hummer snel z'n eigen plekje geeft met z'n spulletjes uit het oude huis. Zo is er temidden van al dat nieuws toch een vertrouwde plek/geur voor hem.
Succes! "


Hummer neemt al zijn spulletjes van hier mee ja, en er zijn een paar nieuwe speelgoedjes bij hihi :-D

honden page profiel Sylvana & HummerkeSylvana & Hummerke

honden foto van Sylvana & Hummerke

" Neen hier ook niks problemen met andere omgeving. Ze herkennen direct hun eigen dingen met hun geuren eraan....wel misschien nog niet direct alleen laten ? 
Veel plezier.....alles nieuw zeker ? eigen kamer voor Hummerke toch zeker ?:-D "


Ja, toevallig krijgt hij een eigen kamer wss :-D
En mijn vriend heeft een week verlof genomen om hem niet meteen alleen te laten ;-) Ik heb me ingeschreven om via de vdab 3jaar naar school te gaan en die lessen beginnen jammer genoeg de 2e sep al dus ik kan moeilijk thuis blijven ;-)

honden page profiel Het Teckelventje.--Lobke Lodewijk en de rest.Het Teckelventje.--Lobke Lodewijk en de rest. 3 doggies

honden foto van Het Teckelventje.--Lobke Lodewijk en de rest.

Ga zodra je bentverhuist goed de omgeving verkennen met je hond gewoon om hem aan zijn omgeving te laten wennen meestal geeft verhuizen weing problemen zorg dat zijn spullenop zijn plekje staan geef hem dus een eigen plek dan is hij zogewent.

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Ja, toevallig krijgt hij een eigen kamer wss 


Fijn kan hij ook feestjes beginnen houden, Lance komt zeker , hij ruikt nu heerlijk naar zeep O-)

honden page profiel Sylvana & HummerkeSylvana & Hummerke

honden foto van Sylvana & Hummerke

" Ga zodra je bentverhuist goed de omgeving verkennen met je hond gewoon om hem aan zijn omgeving te laten wennen meestal geeft verhuizen weing problemen zorg dat zijn spullenop zijn plekje staan geef hem dus een eigen plek dan is hij zogewent. "

Ik kijk er echt naar uit, alles krijg een mooi plekje, en da van Hummertje is toch het belangrijkste ;-)

honden page profiel FabienneFabienne

honden foto van Fabienne

Waarschijnlijk rijd je met Hummerke al een paar keer naar je nieuwe huis om wat te schilderen of wat schoon te maken. Dan neem je toch altijd gelijk al wat vertrouwde spulletjes mee vanuit je oude huis. Beetje bij beetje verandert het nieuwe huis in een vertrouwde omgeving. Het wandelen bouwt zich ook op, want ook als je daar bezig bent zal hij toch ook even moeten plassen ;-).
Gaat vast goed, nooit problemen mee gehad.

honden page profiel Pauline, Punk en CosmicPauline, Punk en Cosmic

honden foto van Pauline, Punk en Cosmic

Ik ben in januari samen met Punk verhuisd. Ik heb weinig aan Punk gemerkt, maar Punk is super makkelijk. Waar ik haar ook heen breng, om te logeren o.i.d., ze gaat ergens liggen en ze is thuis.

honden page profiel Jeanine :)Jeanine :)

honden foto van Jeanine :)

Coach en Sally gingen van nederland naar belgie naar luxemburg en weer terug naar belgie en toen weer naar ander huis in het dorp. 
Tuur is ook vaak verhuist ' H ' 1 keer. Maar bij geen van de honden iets gemerkt ze hadden hun eigen spullen, wij waren er ook en nee .... 

Denk als je zelf gestrest bent rond en met de verhuizing dat ze dat mss dan kunnen oppikken maar ach ... ik deed gewoon doos voor doos en het inpakken ging ook  doos voor doos van boven naar benden  heel rustig.

succes met de verhuizing.

honden page profiel Marlies met FrøyaMarlies met Frøyagoedgekeurde fokker

honden foto van Marlies met Frøya

Hier een hond die 2x verhuisd is, en allebei de keren ging het prima. Haar bench/bed en voerbak hadden we beide keren meteen neergezet waar we 'haar plekje' hadden bedacht. Even lekker door het huis laten snuffelen en 'naar je plaats' en hup, daar ging ze, loodrecht naar haar nieuwe plek.

We merkten wel dat ze iets onzekerder was de eerste dagen. Ze heeft beide keren een keer geblaft (één keer toen ze een andere hond ergens buiten in de verte hoorde blaffen, en één keer toen ik van d'r wegliep en ik haar in de tuin had gezet), terwijl ze normaal gesproken dus absoluut nooit blaft.
Maar na een paar dagen was alles eigenlijk weer zoals normaal. Als je er niet echt een punt van maakt, dan komt het vast goed :-)

Succes met de verhuizing!

honden page profiel LupiLupi

honden foto van Lupi

Ben net verhuisd... als ik 1 tip mag geven: breng je hond de dag van de verhuis eventjes weg naar familie, vrienden, opvang... zo kan jij je op de verhuis concentreren en bespaar je de hond een hoop stress

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Wij verhuizen!!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Foto's van Estrella
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^