blaffen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel gerard en sorayagerard en soraya

honden foto van gerard en soraya

Hallo mensen, 
Wij hadden een vraagje over onze cane corso van 11 maand oud. als wij niet thuis zijn blaft zij heel erg. De buren hebben er last van... Als wij thuis zijn blaft die niet alleen als wij even gaan roken buiten en donya wil graag mee. Eerder deed donya het nooit zo erg maar sinds die in de pubertijd zit begint ze steeds meer te blaffen. Helaas kunnen we haar er dan niet op wijzen omdat wij niet thuis zijn. (we zijn ook niet zo gek veel weg, Gerard werkt volledig en ik (soraya) werk ma 4 halve dagen)Als we wel thuis zijn en ons dochtertje zit in de kinderstoel en wij gaan roken of halen ff wat uit de auto etc dan blaft ze niet maar als ons dochtertje mee naar buiten gaat dan wordt donya helemaal gek en blaft ze erg hard en moeten we echt naar binnen toe lopen om haar stil te krijgen. Negeren hebben we ook al geprobeerd maar werkt ook niet... We zitten nu te denken om een blafband te kopen alleen vinden we het stiekem wel erg zielig maar heeft iemand hier ervaring mee en tips?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "blaffen" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Nee, alsjeblieft geen blafband!

Hebben jullie het alleen laten wel goed opgebouwd?
Misschien de radio aan doen als jullie weg gaan? Dan worden geluiden van buiten wat meer naar de achtergrond gedrukt en is er toch wat 'leven' in huis.

Maar alsjeblieft geen blafband, daar bereik je helemaal niks mee.

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Begin de training even helemaal opnieuw. 
Dus: ga 5 seconden de deur uit en kom terug binnen. Loop weer buiten, 10 seconden, en weer binnenkomen. Bouw langzaam op: 20 seconden, een halve minuut. Varieer ook in die typische dingen die een mens doet voor ie de deur uitgaat (zoals: schoenen en jas aandoen, sleutels pakken, nog even naar toilet, enz.) Gooi het allemaal door elkaar: doe je schoenen en jas aan, maar ga niet buiten. Ga buiten zonder jas of tas. Neem je sleutels maar ga op een stoel zitten, enz. Zo leert ze de typische links (de mensen doen hun jassen aan dus gaan ze me alleen laten) los te laten. En bouw de tijden dat je weg blijft heel langzaam op. Als ze zonder probleem 10 of 15 minuten alleen kan zijn zonder blaffen, ga dan de tijden door elkaar gooien: blijf al es 10 minuten weg, de volgende keer maar een halve minuut, en dan weer 2 minuten, enz. Dit is om de hond niet te leren dat ie gaat wachten. Als je altijd maar tijd opbouwt (dus steeds langer en langer gaat wegblijven), kan het zijn dat de hond gaat leren wachten ipv op z'n gemak te zijn. En een wachtende hond is niet hetzelfde als een rustige hond. Wachten kan uitdraaien in ongeduld en frustratie (zoals slopen of blaffen).

Is ze al loops geweest? Want ook teefjes die rond een loopsheid draaien of een schijnzwangerschap kunnen wel es dit gedrag gaan vertonen, omdat ze extra aanhankelijk worden en niet meer alleen willen zijn.

honden page profiel gerard en sorayagerard en soraya

honden foto van gerard en soraya

bedankt voor jullie reacties. Ja ze is al loops geweest en al 2 x schijnzwanger. Sinds ze schijnzwanger is geweest is haar gedrag erg veranderd. Ze blaft dus elke keer als we weg gaan, we hebben een hok gemaakt voor donya met als afsluiting een traphekje. Het is 1.30 bij 2.30. Dus groot zat voor haar. In dat hok hebben we vinyl gelegd en ze heeft het vinyl gesloopt tijdens de periode dat ze schijnzwanger was. Voordat ze in het hok ging heeft ze het vinyl gesloopt in de gang omdat ze toen ook schijnzwanger was en dus ging graven. Ook heeft ze daardoor veel last van huidproblemen gehad haaruitval etc. We hebben nu medicijnen tegen schijnzwangerschap. De dierenarts raadde ons aan om haar te laten helpen omdat ze nu al 2 x schijnzwanger is geweest en nog maar 11 maand oud is. We gaan zeker het advies volgen en proberen of dat werkt!

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

stiekum zielig, nou dan niet stiekum aan beginnen. :-D

wat je eens kan doen, oefenen, als je hebt gewandeld met je hond, dan alleen laten, een goeie plek in het huis geven, daar alleen laten, maak een goeie plek waar je hond een goed vetbed heeft, desnoods een goed bot erbij, muziekje, een klein radiootje erbij, jullie uit zicht.

gewoon doen wat jullie anders ook doen, zo ben je thuis en kan je corrigeren, van stil. er moet wel eerst een plezierige wandeling aan vooraf gaan, anders blijft je hond hyper.

zo kan je corrigeren als je thuis bent, en dat voer je op door af en toe even weg te gaan, maar iedere keer na een wandeling, ook niet goed vinden als de hond zomaar blaft, je hond kent heel snel het commando ..stil, als tie blaft, maak een gebaar met je hand dat tie stil is, tegelijkertijd met het commando, op een gegeven moment pikt tie dat gebaar op. en ook het commando. nou is blaffen vaak wrevel van ik wil niet alleen zijn, maar na een wandeling geef je de hond rust, alleen, niet waar die jullie ziet. rustig opbouwen.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "blaffen" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Leuke training gehad
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^