Orzhov, agressie castratie

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Eline, Gruul en ThaliaEline, Gruul en Thalia

honden foto van Eline, Gruul en Thalia

Fijn dat het met jullie hond goed gekomen is, het laatste wat je idd wil is je hond wegdoen.
Wij hebben Orzhov gisteren naar een hondentrainster gebracht, hij verblijft daar nu tijdelijk en dan gaat Chantal kijken hoe ze hem het beste kan trainen. En of het natuurlijk iets is wat er uitgewerkt kan worden. Dus nu moeten we daarop wachten, en heel hard hopen dat Chantal Orzhov kan trainen, dan kunnen wij hem hopelijk over een paar weken (geen idee hoe lang het gaat duren) weer ophalen en weer bij ons gezinnetje voegen. We hebben een speld in een hooiberg gevonden en we zijn er heel erg blij mee dat Chantal dit wil doen voor ons. Het was even lastig om hem achter te laten, maar er zit iig nog een kans in dat hij weer terug komt.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

persoonlijk vraag me af of dat nut heeft en niet eerder voor de hond weer een extra belasting is? Want hoe een hond zich gedraagd is toch grotendeels afhankelijk van zijn omgeving en situatie en of hij zich bij zijn mensen veilig voelt.

Nu moet hij weer gaan wennen, een training ondergaan (wat houdt dat precies in dan?) en dan komt hij weer bij jullie en moet weer opnieuw beginnen.

Zelf zou ik dat niet doen en liever iemand erbij halen die jou en de familie kan begeleiden. Dit is lijkt me niet een probleem van de hond wat er uit getraind moet worden of iets er juist ingetraind, (ik weet niet wat die trainer gaat doen), maar van hoe er het beste met de hond omgegaan kan worden.

honden page profiel Eline, Gruul en ThaliaEline, Gruul en Thalia

honden foto van Eline, Gruul en Thalia

Je hebt gelijk, maar zoals ik al eerder aangegeven heb konden wij het mentaal gewoon niet meer opbrengen om verder te gaan met het hondje. Dat zal moeilijk te begrijpen zijn als je zelf niet in zo'n situatie zit, maar het vreten ons echt op. Ik ga mijn relatie met mijn vriend niet op het spel zitten om 1 hondje. Wij hebben wel het gevoel dat dit de beste weg is voor ons allemaal. Misschien niet de beste weg voor Orzhov alleen, maar Orzhov is dan ook niet alleen. We hebben nog een hondje thuis zitten die zijn kuren over aan het nemen was. Ik heb geen zin in 2 probleem honden. En ik wil niet dat ik over een paar weken een hekel aan honden gekregen heb. Orzhov heeft die gevoelens wel bij mij naar boven weten te halen en dat moet ik ook voor blijven. Ik denk niet dat we in deze situatie een oplossing kunnen vinden waar iedereen het mee eens is.
Maar aan de andere kant hadden we Orzhov al in het asiel kunnen dumpen, kosten dan wel 60 euro. Maar dan waren we er ook vanaf. De hond heeft ons nu een hoop meer geld gekost omdat we hem juist niet willen opgeven. Dat vinden we ook niet erg, want we willen alleen het beste voor hem. Ik probeer alleen maar aan te geven dat we niet dachten: Oh, hij is moeilijk we doen hem wel weg. Absoluut niet, maar we moeten wel eerlijk tegenover ons alle 4 zijn.

Dus of het nut heeft weet ik niet, ik hoop het heel erg.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Nou ik hoop het ook hoor, misschien wordt er door de trainster bedoeld dat de hond eerst maar tot rust kan komen en jullie ook en dan weer vol goede moed samen verder kunnen.

Ik hoop alleen dat je niet denkt dat er een toverformule is die de trainster gebruikt en je zo een hond terugkrijgt die automatisch voldoet aan jullie verwachtingen.;-)

honden page profiel Eline, Gruul en ThaliaEline, Gruul en Thalia

honden foto van Eline, Gruul en Thalia

Nee dat verwachten we ook niet, we zijn reëel genoeg om te weten dat we er zelf ook nog mee aan de slag moeten gaan. Bestond zo'n toverformule maar, daar zouden heel veel baasjes blij mee zijn denk ik zo haha.
Maar dat vinden we ook helemaal niet erg om te doen. Mits het natuurlijk iets is wat we aan kunnen.

Hele goede zin die je neerzet, dat wij de goede moed weer hebben en de motivatie. Ik weet niet precies wat ze gaat doen, maar ze weet wat ze doet. Ze heeft in asielen gewerkt als trainer en is daar al 16 jaar mee bezig. Dus ik heb het volste vertrouwen dat ze weet wat ze doet.
We gaan haar vanavond even een berichtje sturen want we zijn wel heel benieuwd hoe het gaat met hem.
Zodra ik meer weet zal ik het hier neer zetten zodat je het ook een beetje kunt blijven volgen.

honden page profiel MarijkeMarijke 3 doggies

Wat erg allemaal! Kan hij niet terug naar de opvang waar hij vandaan komt? Hebben zij misschien tips waar hij herplaatst zou kunnen worden?
Wat zullen jullie je schuldig voelen, maar soms kan het zijn dat het gewoon geen goeie match is. Soms kun je dit soort dingen van tevoren gewoon niet weten.
Ik voel met jullie mee. Ik heb zelf een keer een lastige hond gehad en 2/3 van mijn vrije tijd ging eraan op. Je moet er helemaal voor kunnen gaan met dit soort honden. De hond kan er zelf niets aan doen. Dat maakt het allemaal zo triest!
Heel veel sterkte en voor Orzhof veel succes!

honden page profiel Eline, Gruul en ThaliaEline, Gruul en Thalia

honden foto van Eline, Gruul en Thalia

Dank je wel voor het begrip, het doet me echt veel om dat te lezen :-). Ik krijg vaak het gevoel dat mensen me niet begrijpen en denken dat ik zeur, ook ik vind mezelf laf om dit te doen dus je woorden doen me goed.
Hij kwam niet uit een opvang maar van een gezin wat er niet meer voor kon zorgen, helaas hebben ze een ander verhaal over het hondje vertelt dan de waarheid.
We hebben gisteren de eerste update gehad van de trainster. Hij loopt bij haar aan de riem wel goed mee, dus ze mag ons wel vertellen hoe ze dat doet haha. Ze heeft zelf een groep honden die rustig zijn dus wellicht dat Orzhov daarvan afkijkt en daarom ook rustig is. Of wij hebben ergens iets goed over het hoofd gezien. Naar honden is hij idd heel erg fanatiek (klinkt beter dan agressief) en hij blijkt ook niet zindelijk te zijn. Dat vermoeden kregen we vorige week al want toen het weer kouder is geworden zijn bij ons de ramen dichtgegaan, waardoor de honden niet meer naar buiten konden. En prompt liggen er drollen in de kamer en overal plasjes. Dus Gruul dacht dat dat mocht en die plast nu ook weer in huis. Maar Gruul hebben we al een keer zindelijk gemaakt dus dat gaat goed komen.
Dus het is weer even afwachten nu, het is iig heel erg fijn dat 1 probleem niet meer zo duidelijk aanwezig is.
In huis kan Orzhov wel bij honden hebben we ook gemerkt. De hond van mijn ouders vond hij bij mij thuis eerst eng en daarna leuk. Terwijl toen we bij mijn ouders waren wilde hij alleen maar aanvallen. De honden van de trainster kon hij het ook gelijk mee vinden. De trainster heeft wel aanbevolen om hem toch te laten castreren. Dat punt vind ik zelf nog heel moeilijk. Maar aan de andere kant heeft ze er wel meer verstand van en ga ik ervanuit dat het klopt wat ze zegt.

Ik ben zo blij met haar, het is in huis nu zo rustig en we hebben weer tijd voor elkaar en Gruul. Weer lekker wandelen op de regulieren uren zodat we andere honden tegenkomen waar Gruul lekker mee kan spelen. De rust in huis is weer terug en dat had ik echt even nodig. Ik krijg nu ook weer een flinke glimlach op mijn gezicht als ik naar Gruul kijk, omdat ik alleen hoef te genieten van de hond, en me geen zorgen meer hoef te maken.

honden page profiel Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje † Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje † 3 doggies

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

Ik kreeg tijdje gelden een pb over deze stichting dierenthuis..ging over hond met kennel syndroom die dreigde te worden ingeslapen..ivm onvermogen van de eigenaren

Deze hebben ze op genomen, en wordt begeleid voor evt  adoptie (veel later)
Ik kan me voorstellen dat ze jou verhaal heel goed begrijpen en een betalende gast welkom zou zijn..je kan het proberen..en anders hebben ze misschien advies over waar je evt terecht kan...

succes

honden page profiel Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P) 3 doggies

honden foto van Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)

Ik denk niet dat het gaat helpen aangezien zijn gedrag al gewenning is en niks meer met hormonen te maken heeft nu. Zou het niet doen als ik in jou schoenen zou staan

honden page profiel Eline, Gruul en ThaliaEline, Gruul en Thalia

honden foto van Eline, Gruul en Thalia

Ik heb het dierentehuis ook gesproken maar ze nemen alleen maar asieldieren op :(. Ik begin de hoop een beetje te verliezen dat hij op een andere plek uit gaat komen dan het asiel.
 Thanks voor het mee denken.

honden page profiel Tamara Tamara 3 doggies

honden foto van Tamara

Heb enkel de beginpost gelezen en nog niet alle reacties, heb ook zo'n hondje thuis Goa, zeer agressief naar andere honden, blaffen naar alles wat bij ons voor het raam passeert en we dacht ok castratie, heeft hij ook gehad maar heeft niets geholpen integendeel hij is na de castratie nog agressiever geworden dus enkel castratie om dit weg te werken is geen garantie helaas... wij moeten GT inschakelen en hoop dat dat wel zal helpen en nu homeopatische middelen .. alleszins veel succes ;-)

honden page profiel Eline, Gruul en ThaliaEline, Gruul en Thalia

honden foto van Eline, Gruul en Thalia

Ik wilde nog even een update geven.
Het lijkt erop alsof we iemand gevonden hebben die de zorg van Orzhov op zich wel nemen. Na van alles geprobeerd te hebben met opvangen en derg, hadden we gisteren dan toch besloten om hem ook op mp te zetten met zijn hele verhaal erbij. Ook in de titel aangekondigd dat het om een probleemhond gaat zodat mensen zich er van bewust zijn en niet op een schattig koppie vallen en dan thuis komen van een koude kermis.
Nou heeft er gisteren gelijk iemand gereageerd dat ze graag een hondje die moeilijkere is wil opvangen. Ze wilde onze Orzhov graag een kans geven. Wij sprongen lichtelijk een gat in de lucht omdat we misschien een thuisje hebben gevonden voor hem.
Ze komt vrijdag langs om te kijken. Ik heb ook tegen haar gezegd dat ze er eerst mee moet gaan lopen en daarna kan ze beslissen of ze hem wel of niet wil. We vinden het heel belangrijk dat ze precies weet wat zijn problemen zijn om te voorkomen dat hij bij haar ook weer weg moet. Omdat ze niet wist waar ze aan begon. Zoals wij mee gemaakt hebben.
Nu het moment daar lijkt te komen dat hij weggaat voelt het toch wel moeilijk aan. Ik ben vanmorgen ook gelijk 2x zo lang gaan wandelen met de 2. Ik ben blij dat we dit hoofdstuk dadelijk misschien kunnen afronden maar ik had ergens niet meer verwacht dat ik het er zo moeilijk mee zou hebben na al de frustratie die hij me gegeven heeft.
Net belde er nog een vrouw maar daar kreeg ik heel erg het idee bij alsof het woordje gratis de overhand nam en dat ze de problemen niet serieus nam. Dus dat leek me geen goede plek. Gelukkig (dat is ook relatief) ken ik mensen via via die een pup aangeschaft hadden en er toch meer werk aanzit dan verwacht. (heel jammer, de pup is 5 maanden oud) dus heb ik die mevrouw maar daarnaartoe verwezen. Ik denk dat dat een beter match is dan onze Orzhov. Nu maar hopen dat dat door kan gaan, is er in ieder geval een dier meer die weer een huis heeft gevonden.

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

Ik duim mee vandaag ;-)

honden page profiel Eline, Gruul en ThaliaEline, Gruul en Thalia

honden foto van Eline, Gruul en Thalia

Heel erg bedankt maar helaas gaat dit al niet meer door. Wij kunnen gewoon echt geen huisje vinden voor hem, het doet me echt veel pijn wetende dat we hem naar het asiel gaan brengen. Dat zal een dag zijn waarop ik mezelf verlies.
Ik heb de oude eigenaren nog een mail gestuurd maar die hebben niks voor niks de boel bij elkaar gelogen dus die zullen hem ook wel niet terug willen. Wat hebben wij een hoop fouten gemaakt de afgelopen paar maanden, zeg maar wat je ervan vind. We verdienen het om uitgekafferd te worden. We zijn heel slecht bezig geweest.

honden page profiel SaartjeSaartje 3 doggies

honden foto van Saartje

Ach meid toch, volgens mij hebben jullie alles gedaan wat binnen jullie bereik ligt. Ik denk dat het asiel meer kans heeft om een goed huisje voor hem te vinden.... Er zijn altijd mensen die dat als een uitdaging zien en ervoor willen gaan. Dat die niet op zijn plek was bij jullie was toch duidelijk.... Mij was het denk ik ook niet gelukt... Je moet toch echt ervaring hebben om met zoon hond omgegaan. Hopelijk bloeit hij helemaal op bij de juiste baasje.

Wees niet te hard voor jezelf... Je hebt je best gedaan...

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

Uitkafferen? Nee hoor helemaal niet, je hebt alleen maar een hondje het beste willen geven, een goed plekje waar hij zich veilig kan voelen. Dat kan niet verkeerd zijn. Wees niet te hard voor jezelf, misschien waren je verwachtingen te hoog, mede door de verhalen van de vorige eigenaren, misschien ben je niet blanco voor de hond gegaan maar wilde je gewoon een leuke hond die plezier heeft aan zijn wandelingen en de hond was blijkbaar niet goed gesocialiseerd en heeft moeite met aanpassen.

Wie weet, als je nu even alles tot rust laat komen, niets verwacht van zowel de hond als jezelf, hem niet in situaties brengt waar hij gaat uitvallen er wel een totale rust over jullie komt wat voor alle partijen goed doet....

Wat heeft die trainster dan praktisch gezien eigenlijk gedaan? Het is bij haar een heel andere situatie voor de hond, logisch dat hij zich daar anders gedraagt, het is ook anders als je een groep stabiele honden mee kan nemen op de wandeling.
Ik blijf nog steeds voor bogen maken, afstand nemen, rust brengen in de hond. Pas dan kan je voorzichtig gaan trainen. En als er weer een terugval is, bij af weer beginnen.

In elk geval, uitkafferen nee hoor, ik wil je alleen succes wensen om de goede beslissing voor zowel jullie als de hond te nemen.

honden page profiel Crissy, Joey en KiwiCrissy, Joey en Kiwi 3 doggies

honden foto van Crissy, Joey en Kiwi

Ach jeetje wat naar allemaal. Voor jullie maar ook voor het hondje. Ik heb het topic een tijdje geleden gelezen dus kan zijn dat ik inmiddels wat heb gemist. Ik las al dat er trainster is geweest (gedragstherapeut?). Heb je het er ook nog over gehad met de dierenarts? Is het een optie om medicatie te proberen (homeopathisch of niet)? Ik wil niet nu nog allemaal dingen roepen waar je niks meer aan hebt maar misschien geeft het nog nieuwe mogelijkheden.

Heel veel sterkte in ieder geval en probeer jezelf niet schuldig te voelen. Het is een complexe situatie. Ik hoop dat jullie een goed thuis vinden voor hem.

honden page profiel Eline, Gruul en ThaliaEline, Gruul en Thalia

honden foto van Eline, Gruul en Thalia

Bedankt voor de lieve reacties. Het is emotioneel gezien echt heel moeilijk om op moment ermee om te kunnen gaan. Ik wou dat ik het goed kon uitleggen.
Ik zal mezelf hier altijd schuldig om blijven voelen als we geen huisje weten te vinden en hij naar het asiel zou gaan.
We waarderen jullie hulp echt ten zeerste en willen jullie allemaal hartelijk bedanken voor de tijd die jullie in ons en Orzhov gestoken hebben. We hebben hem nog niet opgegeven. Ook vandaag hebben we weer nieuwe speeltjes bij de dierenwinkel gekocht op de hoop dat hij er iets mee doet, en zo ja dat hij er rustiger van word tijdens het wandelen.
De afgelopen week begint hij het idee van spelen eindelijk te snappen lijkt wel :-). Zelfs de hondentrainster had hem niet aan het spelen gekregen dus een kleine vooruitgang. Maar het blijft zo moeilijk om niet in de stress te schieten tijdens het wandelen. We hadden idd een heel ander beeld bij het hondje toen we hem ophaalde. Dat speelt ook zeker mee in de teleurstelling en dat we het moeilijker (wellicht) kunnen opbrengen om er maanden in te steken om hem zijn gedrag af te leren.
De trainster is met hem gaan wandelen, in een stabiele groep, dus wellicht dat dat ook zijn uitwerking naar Orzhov had. De eerste week trok hij een stuk minder aan de lijn. We hebben geprobeerd het advies op te volgen maar hij lijkt weer meer te gaan trekken. Ik moet ook eerlijk toegeven dat ik soms de fut niet meer heb om hem continu op zijn gedrag te wijzen. Dan wil ik gewoon lekker lopen met mijn honden en genieten van ze.
Jullie hebben echt geen idee hoe ontzettend fijn ik die wandeling in de drunense duinen vond, dat was zo heerlijk. Alleen maar genieten van je hondje, niet telkens overal naartoe kijken of dat er andere honden zijn. Niet telkens die correctie, niet steeds dat geblaf en gepiep. Gewoon zoals ik het me had voorgesteld toen we aan honden begonnen.

honden page profiel -- 3 doggies

honden foto van -

Kun je misschien aan de modjes vragen om hier een herplaatsings advertentie te plaatsen? Ik bedoel, op HP zitten veel baasjes die weten hoe ze met een hond(met problemen) om moeten gaan en hebben misschien ook kennissen die dat ook weten.....

Jammer dat het niet goed gaat, maar ik begrijp je heel goed.... Soms eens een keer niet ogen in je achterhoofd hebben en bijwijze van gewoon met je ogen dicht kunnen lopen.... Maar wel petje af dat jullie zoveel geprobeerd hebben. Menig mens had hem allang in het asiel gezet, wat alles behalve een goede plek is voor zo een hondje.


Succes met de zoektocht naar zijn goudenmandje. Ik hoop het van harte voor hem! En voor jullie, dat jullie weer even kunnen "ademhalen"... Hoe erg de situatie voor jullie is, waarschijnlijk (dat weten alleen jullie) is dit beter voor beide partijen.

honden page profiel Eline, Gruul en ThaliaEline, Gruul en Thalia

honden foto van Eline, Gruul en Thalia

Nog even een vrolijk bericht, van het weekend zagen we dat Orzhov een thuis heeft!!!! We zijn zo blij!
We hebben 2 maanden lang gezocht, met pijn in ons hart hem naar het asiel gebracht en meneer stond nog maar 3 dagen online en toen heeft hij een nieuw thuis gevonden! Nog geen 3 weken heeft hij in het asiel gezeten, ik ben zo happy!!!
Ik hoop dat hij een plekje gevonden heeft waar hij oud mag worden.

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Piepen en trillen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^