Hotspot

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel YvetteYvette

Hallo allemaal,

Sinds afgelopen zondag heeft Jay-Jay last van een hotspot die de helft van zijn kop beslaat. Wij hebben van de dierenarts ontstekkingremmers en antibiotica gekregen. Daarnaast moesten wij groene leem smeren. 

Omdat Jay-Jay zo in paniek raakte toen we zijn haren weg wilde scheren heeft de dierenarts besloten de haren te laten zitten. Echter moesten wij wel de groene leem smeren. Dit hebben we gedaan maar het afwassen is haast niet te doen.

Daarom ook dit berichtje. Wie heeft er tips hoe we de groene leem uit zijn vacht kunnen wassen zonder teveel zijn huid te beschadigen? 

Alvast bedankt voor de reacties!

Groetjes Yvette en een poot van Jay-Jay

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

je hebt de groene leem op de hotspot gesmeerd ? niet afwassen , ondanks dat de haren niet weggeschoren konden worden, jammer, doet de leem toch zijn werk, wacht er mee tot de hotspot genezen is, geef het een dag of tien, vraag dan of de hond weer normaal mag zwemmen, en zoek een fris watertje uit, dan laat de leem vanzelf los. wel moet de hotspot echt helemaal dicht zijn, zodat er eventueel korstjes op zitten.

honden page profiel YvetteYvette

Hallo Willemijn, bedankt voor je reactie!

Ik ben gister eind van de dag even bij de dierenarts geweest. De plek werd, ondanks het dragen van de kap, toch groter. Hij heeft nu antibiotica voor 14dagen en 5dagen ontstekingsremmers. De plek begon namelijk meer te etteren en helaas ook te ruiken.

Als hij droog is, adviseer je dan om naar zee te gaan of meer naar een schone plas/beekje?

Hij krabt, sinds de groene leem, niet meer, daar ben ik al heel blij mee. Alleen tijdens het opsmeren heeft hij met zijn oren geflapperd en zit het op beide oren. 1 oor mocht ik schoonmaken, andere oor niet. Zit precies naast en onder de hotspot. Oor is wel schoon van binnen. Is dat flapperen dan schadelijk of meer omdat hij de leem er af wilt krijgen?

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

de hotspot is dus uitgebreid. jammer dat de arts de hond niet even kaal gemaakt heeft,het aan de lucht openstellen is toch een betere genezing dan dat er haren inzitten en bij zitten, hier bij Bamse heeft de arts het gedaan, het was bij Bamse toendertijd door wespen gekomen, vele.

en hier werd hydrocortiderm gegeven... tien dagen en het heelde snel daarmee. antibiotica wilde ik toender tijd niet hebben, bamse was nog te jong.

groene leem is uitstekend, dat flapperen is niet erg, maar mag niet met zijn oren natuurlijk te maken hebben. dat tie de leem eraf wilt hebben, dat doen veel honden.

en dat als je het erop smeert zal dat even pijnlijk zijn, de openwond van de hotspot doet pijn. en als je daardan aankomt is dat eventjes toch pijnlijk, maar iedere dag een beetje beter.

ik zelf zou wachten met zwemmen tot de wondjes dicht zijn, en dan als je bij zee woont ? zou ik voor zee kiezen. :-D

honden page profiel YvetteYvette

Hoi Willemijn,

Bedankt voor je reactie.

Wij hebben dus sinds donderdag ontstkkingremmers prednoral en als antibiotica ciavubactin. (Dit omdat de Rimadyl en ceferal niet aansloegen) Gelukkig is er al wat verbetering met de hotspot. Bovenop zijn hoofd begint al een laagje te vormen. Zijn wang nog niet. Inmiddels krabt hij er helemaal niet meer aan.

Nu heb ik 2 vraagjes. Hoelang moet net dicht zijn voor we de zee in kunnen? En hoelang dient hij zijn kap nog te dragen? Als wij in dezelfde ruimte zijn draagt hij zijn kap niet maar voorrnamelijk snachts nog wel. 

Groetjes

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

verstandig als je er niet bent dat je toch nog even de kap om houdt, de wondjes zijn nog vers en als tie er aan krabt verspreid de hotspot zich weer.

en als je er bij bent, mooi afhouden. kan je ook zien of het nog jeukt. zodra die krabt , kap weer om.

zwemmen, ik begrijp dat je dat graag wilt voor je hond, is ook heerlijk en dan kan de leem er overal even af... maar zou echt wachten tot de huid weer geheeld is, geen open wondjes meer te zien zijn, korstjes er bijna afvallen, en dan gaan zwemmen, toch even voorzichtig er mee zijn, en bij twijfel, vraag het je dierenarts. zeewater is goed voor de huid.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Yvette, een hotspot krijgen honden niet zomaar, daar is wat aan voorafgegaan, of een bijtende insect, kan van alles zijn, vlooien teken of wespen hommels of schaafwond, enz. dus van alles kan een hotspot veroorzaken.

maar ook een verlagende en verminderde weerstand, dat zou ook kunnen. zorg voor een goede weerstand, hoogwaardige voeding, maakt niet uit brok of vlees.

misschien kan je eens gaan kijken naar een voedingssupplement zoals Sanofor, gezonde darmflora enz. goede weerstand van huid haar en ook de binnenkant van je hond. Of een probiotica.. een gezonde weerstand voorkomt een hotspot, beten door insecten dat kan je niet altijd voorkomen.

zwemmen , plekken die te lang nat blijven, waardoor je hond jeuk krijgt en dan gaat krabben, kunnen ook hotspot veroorzaken.

honden page profiel YvetteYvette

Hallo Willemijn,

Wederom bedankt voor je reacties en adviezen.

Wij laten de kap komende nachten en momenten als hij alleen is om.
Overdag krabt hij er gelukkig niet aan dus dat is volgens mij wel positief.

Met zwemmen zullen we dan nog evem wachten. Het leek mij fijn voor hem als de leem eraf is maar inderdaad als de wonden nog niet goed dicht zijn zal het niet prettig zijn.

Kun je een probiotica vergelijken met een weerstandstablet die wij slikken als de r in de maand zit?

Wij merken nu wel dat de prednoral in zijn lichaam werkt. Hij heeft veel dorst en moet ook veel meer plassen. Elke 4 uur (ook snachts) moet hij nu zijn behoefte doen, iets wat hij nooit zo heeft gehad. Weet jij of dit weer stopt nadat we met de prednoral stoppen?

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

ja zodra je de Prednoral niet meer geeft, is het binnen een paar dagen weer gewoon. zou de kuur even afmaken, best vervelend dat tie dan ook snachts moet, maar gelukkig is het zomer. :-D
swinters is je bed zo lekker warm, hahaha

je kan ook iedere dag wat yoghurt geven of magere kwark, neem de magere variant. een kom een x per dag, de meeste honden vinden dat lekker, daar krijgt je hond ook een goeie darmflora van.
geen reclame hoor, maar Sanofor is ook een goeie probiotica voor een goeie weerstand en darmflora... kijk even bij google , tik dan in Sanofor, dan kan je zien wat het allemaal doet.

ik begrijp dat je popelt om je hond te laten zwemmen, maar zolang het nog niet dicht is de wond, dan niet laten zwemmen, zie je dat er korstjes opkomen en de wond echt dicht is, dan ga je. :-D

geef het een dag of tien, hier was het met tien dagen helemaal dicht.

honden page profiel CarlaCarla

honden foto van Carla

Sterkte er mee,hier hebben ze ook vaak gehad gelukkig nu niet

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Yvette, misschien lees je nog eens je eigen topic ?

zou je een update willen geven hoe het nu er aan toe gaat, je bent immers nu een maand verder...

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

het moet over zijn O-)

heel toevallig van de week iemand die haar hond ook onder de hotspot zat, wangen kop en oren, in het weekend gegaan, want het zag er niet uit, hoe komt het ? waarschijnlijk gebeten of ergens in gezeten, en door het krabben van de hond met zijn poten is het gaan ontsteken, deze hond kreeg...

hydrocotiderm, van het weekend zondag gegaan, gisterenavond sprak ik haar, het gaat al een stuk beter, zij blijft er door toediening van de hydrocortiderm mooi af, is ook jeuk verlichtend. een dag of tien smeren, en dan hopen dat het voorbij is.

Anoniem (Gast)

Hoi Willemijn,

Sorry voor de late reactie, kon door omstandigheden niet eerder reageren.

De hotspot is gelukkig helemaal verdwenen. We hebben uiteindelijk 1,5 week prednoral en 2,5 week antibiotica gegeven. Nu is alles dicht en hebben wij hem afgelopen maandag uitgebreid bii de trimster laten wassen. Zijn haren moeten nog wel aangroeien want het is een flink kale plek geworden.

Gelukkig is hij zelf weer helemaal de oude, daar kan niets tegenop.

Ik weet wel dat ik er de volgende keer geen groene leem opsmeer. Doordat hij erg paniekerig reageerde op de tondeuse was het afvies de leem maar op de hsren te doen maar door t schudden vloog de leem met plukken haar eruit.

Ik ben nog aan het kijken voor saniflor. Yoghurt en kwark vind hij heerlijk maar door zijn minder goede darmen verdraagd hij producten met melk niet goed (diaree).
Zodra ik even wat meer tijd heb hoor je van me!

Groetjes

Hydtocortiderm hadden wij ook gekregen masr werkte bij hem niet voldoende, daarom toen de overstap naar antibiotica en ontstekkingremmers.

Volgende forumvraag: onkruidverdelger giftig?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^