allergie

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel imke steevensimke steevens

honden foto van imke steevens

Dat al beginnen met een verlichtende jeukzalf dacht ik ook al :-) Die andere twee ga ik ook opschrijven om te kijken of ergens een verschil in zit, ook omdat hij allergische is voor parfum! Daar moet hij ook van dabben en niesen!! Ik vind het heel fijn dat er zo mee gedacht wordt ;-)

In de toekomst {is dat dit jaar nog? en anders volgende lente/zomer, soms ook winter omdat wij hier nog ouderwetse stoven hebben :'( } ga ik zeker voor behandelen met jullie methodes, ik heb dit al besproken met mijn vriendin en zei keurt dit ook goed, ze wilt alleen dat ik dichter in de buurt rond kijk voor alternatieve producten, dus moet nog naar mijn bio winkel hier in de buurt ;-) .

We gaan proberen zijn leven zo aangenaam mogelijk te maken, zodat hij niet meer zo moet ´afzien`als zijn eerste twee jaren {tot nu dus, dit is zijn tweede zomer} want geloof me vrij ik heb er hartzeer van als ik al da rood zie. Ik ben allergische voor warmte ontwikkeling op mijn huid en zie dan ook allemaal rode plekken en krijg kleine bultjes die jeuken, dus al is dat nog niet half zo erg als bij hem, omdat ik methodes zelf kan zoeken, ik heb het echt met hem te doen.

We gaan in aankomende tijd dingen uitproberen wat betreft zalven en wassen {ze moeten hier toch eens dringend gewassen worden en dat is een goed excuus}en hopelijk kan ik zijn meeste jeuk lekker vermijden en moet hij maar een paar keer per jaar een kuur{of minder O-) } dan zijn ongeveer 10 kuren op een jaar nu :'( als het niet meer is, er zit al meer in dat lijfje dan onze oudste van 10 ooit heeft gehad, maar dat is een zeer gezonde jongen, met precies goede genen, want dien doet alsof hij een pup is af en toe haha!! :-)

Iedereen een dikke merci van mij en zeker van RAICO :-D

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "allergie" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden foto van Rita  Cosmo†, Duke†,  Digger, Bayco, Nanu en Dokyo

" Ik lees veel over niet enten, maar ik ben opgevoed met wel enten, vind dit een waar idee om eens met onze DA en mijn vrouw over te praten. ik heb altijd het idee dat het je hond gezond houdt, dat het daarvoor ook ontwikkeld was, we hebben vorig jaar niet opgemerkt dat onze jongen een zwaardere aanslag had, daar hij toen er midden in zat ;-)

Ik ga dit zeer zeker bespreekbaar maken, maar daar wij met veel ongedierte zitten wil ik eerst zekerheid, want het is al een gevoelige jongen!

RITA mag ik weten welke voeding uw hond dan kreeg, wij hebben al van alles geprobeerd, maar hij is niet voor alle soorten voeding allergische, rijst pakt hij heel goed en groenten ook "


Onze Cosmo kreeg Proplan Lam en Rijst, dus de Athletic, daar kreeg hij tweemaal daags een beetje Carnibest Eend of Lam doorheen, hij is er ruim 17 jaar op geworden.

Weet je dat de meeste DA's vast houden aan jaarlijks enten, terwijl de cocktails geschikt gemaakt zijn om eens in de drie jaar te enten? Net als de Rabiës trouwens.

Google maar eens op wat er in jou ent-boekje staat ;-)

honden page profiel imke steevensimke steevens

honden foto van imke steevens

Santa weer een dikke merci voor je positieve antwoorden {iedereen trouwens} en ook uitgebreid, ik ga je bevindingen weer opschrijven en onderzoeken {ben nog al een precieze, sorry} en dat met een snack is wel eens een goed idee, nu krijgt hij wat de andere ook krijgen qua snoepgoed! En sindsdien is hij wel wat achteruit gegaan, met de verse koeken was hij veel beter en meestal maakte ik de zelfde, kruidenkoeken!! en honingkoeken!En ze zijn er dol op, als ze mogen kiezen doen ze alle drie de verse variant :-D vrouwke trots dat ze het van de grote industrie wint haha!!

Ik ken het boek niet, maar ga nog eens op haar site neuzen, ben benieuwd.

Ontzettend bedankt nogmaals van mij en raico.

En tja, als ie zo een reacties heeft ben ik zo teleurgesteld en heb ik het zo met hem te doen dat ik het niet kan laten, net als bij de ampu van Darco en zijn hernia. Duurt even voor je dat kunt loslaten. Zeker toen hij een bloeding kreeg die ik niet gestopt kreeg en in paniek mijn vrouw uit bed haalden {ik sliep toen onder{}en wij hem overal mee naar toe namen, om maar geen draadjes door te laten knauwen, niet gelukt trouwens O-) met een verwende jongen als gevolg want dien liet het zich wel welgevallen natuurlijk, al die aaitjes, lieve reacties van mensen, wandelingen {korte, naar auto, van auto, naar terras, haha!! meer mocht niet natuurlijk!!}en dan al die lekkere dingen, eer we het er weer uit hadden, hmm!! ;-)
Maar zo ben ik, heeft er ene dunne ontlasting, hup ik hou het in de gaten, laatst deed onze oudste na dunne ontlasting in zijn hok een dag niets!!! Het is LAB, dat kan niet, ik maak mij zorgen, wat heeft hij binnen gekregen??? ;-) Dag erna, hele dag daarvoor alles, maar ook echt alles nagekeken om zeker te zijn dat hij niets deed, was meneer vol en deed drie pogingen in eens ;-) haha!! Ik content, vrouw content haha!! Tja, aard van het beestje. Ik hou heel veel van ze en ga daar af en toe {volgens mijn vrouw te vaak} ver in!!}

honden page profiel imke steevensimke steevens

honden foto van imke steevens

Hoe ik het had vernomen {echt ik bedoel ik daar niks mee}maar dat een hond één keer per jaar voor vijf jaar doet, dan om de twee en daarna vanaf tien niet meer!! ;-) Oké, Het is misschien ook een gewetens gegeven, daar mijn vrouw al haar hele leven dit schema doet en mijn vader vroeger in Nederland ook {daar was hij dit verplicht {in onze gemeente in ieder geval ;-) } maar hier doet hij de eerste keer bij een pup en daarna hun hele leven nooit meer en die honden worden ook oud}} dus ja, ergens weet ik dat het kan, want zijn oudste hond is 14 en gaat nog altijd door, doof, maar door haha!! O-) maar deze komen ook niet verder dan zijn tuin in de meeste tijd van hun leven, gaan af en toe mee naar de paarden, maar daar heb je het mee gehad, onze honden komen bij water, bos, hei! Ik moet hier nog eens goed navraag op doen, want ik krijg het nog niet echt uit mijn koppeke haha!! En mijn vrouw snapt het ook niet echt, maar zei is nu wel iemand die op haar strepen staat en dan alleen rechtdoor gaat en geen zijpad neemt ;-) Hij krijgt dinsdag nog wel en dan gaan we het eens uitzoeken of het minder kan, want onze Yenzo moet eigenlijk volgens de lijst niet meer, maar ik wilde twee jaar eigenlijk voortzetten, dus 12 -14 en hopelijk langer, maar ja er iets in spuiten wat er niet in moet!!! ;-) MOEILIJK!! aar ik ga eens googlen!! vind ik zowiezo leuk om te doen, meer weten!! en bij leren!! O-)

honden foto van Rita  Cosmo†, Duke†,  Digger, Bayco, Nanu en Dokyo

Ook onze honden komen overal, van vieze stinkende bosslootjes tot vennen tot rivieren.

Ze komen bij paarden, schapen en geiten.
Het enigste dat je zou kunnen doen is enten tegen Weil, maar Weil is een virus en daar bestaan net als bij griep bij mensen meerdere soorten van en de Weil enting beschermd maar tegen 1 virus.
Dan ka je, je afvragen waarom enten een gezonde hond kan een virus aan, net als mensen!

Onze honden krijgen een enting op 6, 9 en 12 weken, dan nar een jaar eenmaal de cocktail en dan is het klaar.
Ze hebben dan al veel anti stoffen opgebouwd.

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Ziekte van Weill is een bacterie.

honden page profiel imke steevensimke steevens

honden foto van imke steevens

Update.

Met onze Rai gaat het nog steeds niet echt lekker. Het wassen van zijn vacht en de druppeltjes van puur natuur helpen tot nu toe nog niet. Ook heeft hij nog een kuur cortisone gehad, wat niet echt helpt. Het is nog even zoeken naar een juist evenwicht hier Maar hij is vrolijk, lief en speels, echt zorgen maken we ons dus niet.

Wel even om ons ander sukkeltje van deze zomer: Onze Darco is nogmaals bij de DA geweest, vanwege een pootje dat hij scheef hield en optrok van voor. Na een paar dagen pijnstillers werd het te erg en kregen we ontstekingsremmers, meneer heeft ook nog eens scheurtjes in zijn ligamenten. Het houdt niet op hier!! Hij is ergens achter blijven haken denkt de DA. Hopelijk is het nu gedaan, want lollig is het niet meer.

Bij het zusje van Rai {yoena} heb ik vandaag met spoed een takje dat vast zat in haar mond moeten verwijderen, mijn schoonzus durfde dat niet!!! Dus belde ze op, er zat ìets`vast of imke {ik dus} dat er uit kon komen halen {heb geen schrik van handelingen naar honden toe} maar het vervelende is dat ik daardoor altijd de kwade ben naar de honden toe. Haar andere hond heb ik ook moeten bij staan toen ze heel ziek was en de baarmoeder eruit moest, natuurlijk vinden honden je met die mindere leuke en stressvolle momenten niet de leukste persoon. Ook hier thuis met verzorgen van teen of geven van pillen ben ik degene die het moet doen. Maar ons Yoena ziet me nog graag, haar een koekje gegeven en gespeeld en ze was het vergeten haha!! Maar een vijf min moest ze toch echt niets van mij hebben.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "allergie" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Welk ras
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^