Zal hij ooit los kunnen? Ervaringen gevraagd!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Yasmine, Perdie & OrgaYasmine, Perdie & Orga

honden foto van Yasmine, Perdie & Orga

Wij gaan vooral samen wandelen tegenwoordig omdat dat zo goed gaat :-) Het voordeel aan één loslopende hond is wel dat ik tijdens 'losse' wandelingen mij vooral kan focussen op Orga. Stel je voor dat je twee honden hebt die niet los kunnen, dat is een pak moeilijker denk ik :-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Zal hij ooit los kunnen? Ervaringen gevraagd!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel MarijkeMarijke 3 doggies

Ik verstop me weleens. Dan zijn ze me kwijt en gaan me zoeken. Wanneer ze langs me heen lopen kom ik tevoorschijn en roep. Ze zijn dan echt bezorgd geweest waar of ik was. Verder roep ik niet altijd, maar gebruik gebaren. Dan letten ze meer met hun ogen op me en zijn iets minder verdiept in hun eigen belevingswereld.

honden page profiel Yasmine, Perdie & OrgaYasmine, Perdie & Orga

honden foto van Yasmine, Perdie & Orga

Ik ben bang dat Orga niet echt bezorgd zou zijn! Haha :-D Ohja ik zwaai ook vaak hevig in de lucht, dat werkt ook wel :-)

honden page profiel SallySally 3 doggies

honden foto van Sally

Ik heb niet alle reacties gelezen... dus als iets dubbel staat sorry voor de extra tekst...

Band op bouwen is het eerste wat me te binnen schiet :-) Dat heeft tijd nodig. Bij de ene gaat het wat sneller dan bij de andere maar op een gegeven moment voel je het gewoon!
Ruby luistert best goed en is erg op mij gericht, zeker als ik alleen met Ruby (of met Lex) erbij wandelen plakt ze erg aan me... als er meer speelse honden mee gaan is het wel iets minder... Toch heb ik ruby ook ruim 3 maanden aangelijnd gelaten, zelfs op plekken waar ze eigenlijk prima los kon... maar ik wilde het meteen vanaf moment 1 zeker weten dat het goed zou gaan.... ik heb haar voor het eerst los gelaten met een HP wandeling want door de groep (en spannend zoveel honden) blijven ze ook vaak makkelijker bij elkaar.

Om te trainen heb je al best veel tips gekregen volgens mij.
Als je met 2 personen bent die Orga al goed kent, kun je er ook een spelletje van maken.
Bij kinderen noemde je dat ook wel lummelen..... maar voor een hond is dat net iets anders... beide gaat op 1 lijn tegenover elkaar staan, in het begin niet te ver uit elkaar... 1 heeft de hond, de andere roept hem bij zich... als de hond aandrang heeft om naar die leuke persoon te rennen die hem roept, een leuk speeltje heeft enz... laat de andere persoon hem los.... zodra hij aankomt dikke beloning met stem en iets lekkers... daarna is het de beurt aan de andere persoon... de gene waar de hond is, houdt hem even tegen... de andere roept hem bij zich met enthousiastme.... als de hond weer aandrang heeft om naar die persoon te gaan.... laat je hem los, bij die persoon weer aangekomen is daar een feestje... beloning met stem en iets lekkers... enz enz enz...  Mocht je denken dat de hond echt niet komt kun je die i het begin ook nog met een lange lijn doen, zodat je hem altijd nog vast hebt....Als dat goed gaat, kun je langzaam de afstand wat groter maken enz....

Als je dit doet met 1 bekend persoon en 1 onbekend persoon voor de hond, is het uiteraard alleen zijn baasje die hem bij zich roept en houdt de onbekende persoon de hond alleen even vast zodat het baasje hem bij zich kan roepen....

Zo kun je werken aan en oefenen met het commando hier komen of kom voor enz.... want bij jou komen is altijd leuk voor de hond.... ook al duurt het misschien even... komen is altijd leuk :-)

Gewoon lekker bezig zijn en blijven, oefeningetjes doen die jullie band gaan versterken en wie weet voel je op een gegeven moment gewoon vertrouwen van... en nu is de tijd rijp om hem los te laten!

honden page profiel Yasmine, Perdie & OrgaYasmine, Perdie & Orga

honden foto van Yasmine, Perdie & Orga

Dat van dat spelletje is nog een goed idee! :-D Begin September willen we graag met hondenschool starten dus dat zal ook wel goed zijn voor de band. Niet dat er nu geen band is natuurlijk! Binnen in huis komt hij meteen en ligt hij ook altijd heerlijk met ons te knuffelen. Maar ja buiten zijn er natuurlijk veel dingen interessanter hé ;-)

Perdie liet ik na 2 weken al los, dat voelde meteen goed. Ik wist zeker dat ze toen niet zou weglopen. Maar bij Orga voel ik dat toch anders aan ;-)

honden page profiel SallySally 3 doggies

honden foto van Sally

Leuk om zo bezig te zijn en ook de hondenschool zal je zeker gaan helpen... niet alleen je hond leert er veel, maar het baasje ook :-)

Pauline en ik hebben dat spelletje ook een keer met Cosmic gedaan en daar heeft pauline toen een filmpje van gemaakt.

Ruby en ik hebben over 2 weken ons eerste examen E-G (na 2,5 maand vakantie, wordt best pittig denk ik) en zaterdagmorgen gaan we starten bij een andere club met behendigheid... ik ben heel erg benieuwd of zij al voldoende luistert daarvoor maar dat gaan we mee maken.... Ruby heeft voor mij totaal geen opvoeding gehad, laat staan iets geleerd... maar zij is zo leergierig en echt een plak hond aan mij (zij is maar wat bang dat ze mij kwijt raakt) dat ik het wel aandurf...

Met mijn jack-russel, die duidelijk een heel ander en zeflstandiger karakter heeft, was het ook wel een heel stuk lastiger hoor.... daar stond ik op een gegeven moment op cursus met frikandel en kaas en hij peerde hem meteen weg zodra hij los was.... ging eerst alle mensen op het veld gedag zeggen, dan nog even rondje kantine en dan als er echt niets anders meer was, kwam hij vrolijk alsof hij niets "verkeerds" had gedaan aangerend voor zijn beloning..... dat was dus echt geen doen met hem op cursus.
Nu loopt hij alleen nog weg als hij water ruikt of als hij mensen ziet lopen (liefst mensen zonder hond, want andere honden vind hij niets)... die gaat hij ook heel even gedag zeggen maar komt dan altijd toch weer terug gerend.
Sommige prikkels blijven gewoon lastig voor honden om te negeren....

honden page profiel luzluz 3 doggies

honden foto van luz

Da gezelschapshondjes lopen hier altijd los. Bij het adoptiehondje heeft het wel een half jaar geduurt voor ze het belangrijk genoeg vond om me goed te volgen. Snoepjes hadden geen effect op haar.
Bij de staander heb ik het opgegeven, aan de flexi, altijd. Liep ie netjes opgevoed bij me, komt er natuurlijk net zo'n (rot)konijn de boel verpesten ;-)
Hij kan wel elke dag een paar uur eens goed zijn energie kwijt in ons omheind bosje.

honden page profiel GuusGuus 3 doggies

honden foto van Guus

Als ze niet komt als je roept zou ik gewoon doorlopen dan merkt ze dat er niet op haar gewacht word, pas als de naar je toe komt als je verder loopt pas een snoepje geven ! Bij ons heeft deze methode al 4x geholpen alle vier de honden kunnen los lopen en komen meteen als je roept !   Succes ermee !

honden page profiel Manon, Silver Sky&MalaikaManon, Silver Sky&Malaika 3 doggies

honden foto van Manon, Silver Sky&Malaika

Wij gingen soms verstoppen en dan de hond roepen. Ze gingen ons dan altijd zoeken en als ze ons vonden waren ze blij. Als ze nu los lopen kijken ze om de paar meter om om ons in de gaten te houden en gaan dus nooit ver weg. Bij ons lopen ze eigenlijk al van pup af aan los. Wij oefenden aan de riem ook vaak ''kom voor'' en ''aan de voet''.

honden page profiel Yasmine, Perdie & OrgaYasmine, Perdie & Orga

honden foto van Yasmine, Perdie & Orga

Ja Orga is al volwassen hond bij ons gekomen en ik denk niet dat zijn vorige 'baasjes' veel met hem hebben geoefend op het loslopen... Ik vrees ook dat verstoppen weinig indruk zal maken op hem, al kan ik het natuurlijk altijd eens proberen :-D

honden page profiel MaartjeMaartje 3 doggies

honden foto van Maartje

Ik volg even...

Mijn jongedame liep altijd los maar is ook 'n echte jachtneus.
Zodra ze spoor ruikt gaat haar neus open en haar oren dicht.
Ze komt uiteindelijk wel heel blij naar me toe maar uiteindelijk kan van 10 tot 100 minuten variëren en dat is niet altijd even handig.
Toen ik ziek werd durfde ik haar niet los te laten omdat ik haar niet overal achterna kon en zeker bij water moest ik erg uitkijken, nu ik weer bijna helemaal beter ben wil ik niets liever dan haar weer loslaten en haar heerlijk haar ding laten doen want oh wat is 't genieten als zij zo geniet maar ik ben er helaas voorzichtiger in geworden.

Aan elkaar vast maken is 'n super tip maar ik moest er ook heel erg om lachen, die twee partners in crime van mij gaan er vast samen vandoor, ik zag 't al helemaal voor me hihi

honden page profiel Yasmine, Perdie & OrgaYasmine, Perdie & Orga

honden foto van Yasmine, Perdie & Orga

Ja ik vind het ook zalig om ze zo los te laten, maar ja als het niet kan is dat zo hé... Veel succes met het loslopen ;-)

honden page profiel Liesbeth... Jack - Max † - BlixemLiesbeth... Jack - Max † - Blixem 3 doggies

honden foto van Liesbeth... Jack - Max † - Blixem

Onze Jack kan ook niet loslopen... heel erg jammer, want ik gun het hem zo... ':-)
Jack hebben we nu 1 jaar, hij komt uit het dierenasiel.

Ik ken het helemaal niet, een hond die niet kan loslopen.

Thuis is Jack een geweldig, lieve hond, luistert goed... ik probeer het steeds meer los te laten dat Jack niet los kan lopen... tijdens het wandelen roep ik af & toe zijn naam en als Jack reageert krijgt hij natuurlijk een beloning... ook het commando hier gebruik is tijdens het wandelen.
Wie weet als Jack wat ouder is en de wilde haren het jachtinstinct verminderd zijn, dat hij dan op zijn oude dag kan loslopen.

Max heb ik vanaf de 1e week dat hij bij ons is geleerd om ook los te lopen... aandacht voor het vrouwtje = beloning... commando hier en Max komt = beloning...

honden page profiel Kim, baasje van Laika, Caelin, Lizzy en Bella +Kim, baasje van Laika, Caelin, Lizzy en Bella + 3 doggies

honden foto van Kim, baasje van Laika, Caelin, Lizzy en Bella +

Net nog gereageerd op Liesbeth haar probleem :-)
Inderdaad verstoppen werkt bij die van mij heel goed.

Maar vooral ook en wat ik een beetje mis in de reacties, het is handig om een 'doel' te hebben. Dat je er samen met je roedel op uit trekt, duidelijk gevoel van richting en ook gewoon een flinke pas erin zetten, zodat de honden het gevoel hebben, oh kijk we gaan iets doen en we gaan ervoor. 
Als ik blijf lummelen op dezelfde plek, gaat die van mij toch op onderzoek uit (wachten bij de baas is saai;-))
Ik probeer nooit 2x hetzelfde rondje achter elkaar, altijd variatie in de wandeling. Ook time ik mijn wandeling, zodat ik een goed tempo bijhou. Ik ga eens een andere weg, ik verstop me eens, maar ik sta niet vaak stil, want zodra ik stil sta weet mijn hond, oh daar is de baas, ik ben weg, zie haar zo wel weerO-)

honden page profiel Het Teckelventje.--Lobke Lodewijk en de rest.Het Teckelventje.--Lobke Lodewijk en de rest. 3 doggies

honden foto van Het Teckelventje.--Lobke Lodewijk en de rest.

wat ben ik op momenten dat lodie los mag toch blij dat het zon klever is van dat hij los mag speert hij er vandoor om dan abrubtte remmen en om te kijken waar ik of Lobke zijn dan komt hij terug om direkt weer verder te rennen 1keer roepen is genoeg komt hij dan niet weet hij dat hij de volgende dag aan de lijn blijft is dus een keer gebeurt hij ging een loops teefje achterna.was geen gezicht zo,n buikschuiver achter zo,n grote duitsedog aan . lobke loopt ook los maar blijft in de buurt zelfs als er konijnen lopen ze gaat er even achteraan maar zodra ik haar roep komt ze direkt. heb nooit problemen gehad lodie liep de tweede dag al los durfde nog geen meter bij mij vandaan te lopen. wat meer vertrouwen hebben in je hond niet gaan doemdenken dit gaat altijd fout .gewoon die riem los en vertrouwen hebben . niet je angst tonen dat hij wegloopt relaxen dan luisterd de hond het best ik heb een teckel uit een jachtlijn maar ze luisterd als de beste.lodewijk is een halve teckel maar ook hij luisterd perfect geduld en veel vertrouwen dat is de sleutel. succes Hein.

honden page profiel Yasmine, Perdie & OrgaYasmine, Perdie & Orga

honden foto van Yasmine, Perdie & Orga

Ik denk alleen echt dat het niet gewoon doemdenken is, maar dat hij momenteel echt zijn neus achterna zou gaan en gewoon blijft lopen :-) Het is ook zo dat bij ons in België honden bijna nergens los mogen. Dus als je je hond los laat moet hij al goed onder appèl staan vind ik en dat is gewoon niet het geval bij Orga :-)

honden page profiel Lian & IndyLian & Indy 3 doggies

honden foto van Lian & Indy

Lastig...
Uit eigen ervaring zou ik zeggen zorg dat je iets vind (speeltje of iets lekkers) wat hij ten alle tijden over dat lekkere luchtje zal kiezen.
Bij Indy was het snel duidelijk dat een balletje voor haar de wereld betekende dus daar heb ik ook dankbaar gebruik van gemaakt met trainen van diverse commando's.

honden page profiel MarleenMarleen 3 doggies

honden foto van Marleen

Ik heb niet alle reactie's doorgelezen dus misschien is dit dubbel...
Bij Harold riep ik 1 keer en ging daarna op mijn hurken zitten, vraag me niet waarom maar het werkte. Alsof hij ff wou kijken wat ik gevonden had...ook met onze puber Zoë werkt het ook. Let wel op want Harold maakte er een sport van om mij omver te duwen!!! Lekker bijdehand niet!!

honden page profiel Yasmine, Perdie & OrgaYasmine, Perdie & Orga

honden foto van Yasmine, Perdie & Orga

Haha kan ik eens proberen!! Hopelijk loopt hij me dan ook niet omver :-D

honden page profiel GoldensGoldens 3 doggies

honden foto van Goldens

Ik heb dit getraind met een hondenfluitje, en een speciaal koekje (frolik) Luna kon al wel los maar luisterde dan niet altijd. Sinds ik het fluitje heb getraind komt ze ALTIJD als ik fluit. Ik fluit wel alleen als het echt nodig is. + voordeel is dat ze het van ver hoort (niet dat ze verweg gaat maar weet niet hoe het bij jou zit?)

honden page profiel Yasmine, Perdie & OrgaYasmine, Perdie & Orga

honden foto van Yasmine, Perdie & Orga

Een fluitsignaal is misschien ook wel een goed idee! Dat is duidelijk en kan hij inderdaad ook van verder horen! :-)

honden page profiel MaartjeMaartje 3 doggies

honden foto van Maartje

" Ja ik vind het ook zalig om ze zo los te laten, maar ja als het niet kan is dat zo hé... Veel succes met het loslopen ;-) "


Thanks... maar ze loopt niet los hihi

honden page profiel Yasmine, Perdie & OrgaYasmine, Perdie & Orga

honden foto van Yasmine, Perdie & Orga

Ahja maar ik bedoelde met het oefenen met loslopen ;-)

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~ 3 doggies

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Nu ik de reactie van Marleen lees, ik hurk ook wel eens of ik buk. 
Dan roep ik "ooooh, kijk nóu eens!" en dan komt ze heel vlug kijken wat ik heb gevonden (blaadje, veertje, zoiets simpels ;-))

Verstoppen doe ik aan de lange lijn wel eens, achter een struikje of boom ofzo. Best leuk :-)

Ik merk wel dat Mellow nu steeds vaker luistert. Niet dusdanig dat ik haar los durf te laten want ze hoeft maar íets te ruiken (vos, ree) en ze is foetsie.
Ze kijkt ook regelmatig even om als ze aan de Flexi loopt, dan beloon ik haar ook (met mijn stem). Als ik haar roep en ze komt bij me beloon ik met mijn stem en een aai ofzo. Snoep neem ik al heel lang niet meer mee, dat wil ze toch vaak niet.

Ik hou er rekening mee dat ze nooit los zal kunnen, ben al heel blij met het feit dat ze wat beter luistert (uitzonderingen daargelaten ;-)). En wie weet over 5 jaar?

honden page profiel GoldensGoldens 3 doggies

honden foto van Goldens

oh en trouwens, sinds ik weer train bij de hondenschool luistert ze los ook beter...

honden page profiel Yasmine, Perdie & OrgaYasmine, Perdie & Orga

honden foto van Yasmine, Perdie & Orga

Ik denk (hoop) dat dat bij ons ook zal helpen. Binnen een tweetal weken starten we in de basisklas op de hondenschool ;-)

honden page profiel GoldensGoldens 3 doggies

honden foto van Goldens

ah leuk! heel veel succes dan:-) wij beginnen ook over 2 weken met de GG:-)

honden page profiel Yasmine, Perdie & OrgaYasmine, Perdie & Orga

honden foto van Yasmine, Perdie & Orga

Jij ook veel succes! :-D

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Zal hij ooit los kunnen? Ervaringen gevraagd!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 2 12
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^