Asiel hondjes

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel kiandracaillykiandracailly

honden foto van kiandracailly

Iedereen wil zo'n kei schattig en heel lieve puppy..
maar denk is aan de dieren uit het asiel die 1 voor 1 een spuitje krijgen? :( 
later als ik alleen woon ga ik een asielhondje kopen ? ze kunnen ook best lief en dankbaar zijn hoor!!?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Asiel hondjes" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Pauline, Punk en CosmicPauline, Punk en Cosmic

honden foto van Pauline, Punk en Cosmic

Asielhondjes die 1 voor 1 een spuitje krijgen? Hoezo dat, dan?

honden page profiel silkesilke

als ze die niet goed verkopen na een jaar of zo krijgen ze een spuitje omdat er dan andere bijzijn anders heeft het asiel veelteveel dieren honden en katten daar om krijgen ze een spuitje

hier al een asielhond in huis sameen met 2 asielkatten

honden page profiel Pauline, Punk en CosmicPauline, Punk en Cosmic

honden foto van Pauline, Punk en Cosmic

Dit gebeurd absoluut niet in Nederlandse asielen. Honden worden alleen ingeslapen als ze dusdanig ziek zijn dat ze niet meer te redden zijn of ongelooflijk veel pijn hebben. Of als zo'n enorme gedragsproblematiek hebben dat ze een gevaar zijn voor zichzelf en hun omgeving, en daarom dus niet meer in de maatschappij herplaatst kunnen worden.

Zelfs áls dit gebeurd, moet dat via het asiel hier in Tilburg via een euthanasie-commisie die bestaat uit zeven personen die ieder dier bekijken en bespreken. Dan moet iedereen het er mee eens zijn dat de hond/kat ingeslapen wordt, anders gebeurd het niet.

Nee, dieren in Nederlandse asielen worden niet ingeslapen omdat ze te lang in het asiel zitten of iets dergelijks.

Overigens wil niet iedereen een schattige pup, ik moet er niet aan dénken, een pup in huis ;-) Hier alleen maar volwassen "tweedehandsjes".

honden page profiel Jantina, Laila & LunaJantina, Laila & Luna

honden foto van Jantina, Laila & Luna

kijk even naar de nieuws berichten over dierenasiel winschoten. is nog een hele stuk over op internet geweest dat ze daar onschuldige dieren hebben ingeslapen. ook heeft in in de krant gestaan.

honden page profiel Pauline, Punk en CosmicPauline, Punk en Cosmic

honden foto van Pauline, Punk en Cosmic

Ja, dat heb ik gelezen ja, maar dat asiel is dan ook meteen grondig aangepakt door de Dierenbescherming. Je neemt mensen in goed vertrouwen aan, soms blijkt het dan anders te gaan, en dat is natuurlijk absoluut niet goed te praten. Maar het is in ieder geval niet de insteek van de Dierenbescherming, en het is zéker geen gebruikelijk iets binnen asielen.

Plus, die mensen waren gewoon gek ;-) Lieten vanalles inslapen, en niet per sé de langzitters..

honden page profiel Jantina, Laila & LunaJantina, Laila & Luna

honden foto van Jantina, Laila & Luna

nee de dierenbescherming kon hier NIETS aan doen, ja ze aanpakken en dat hebben ze idd gedaan. maar het vervelende is het is wel gebeurt.

had het zelf nooit verwacht van het asiel want heb er zelf een kat weg. ze hadden we een foutje gemaakt kwa geslacht. zijden dat het een meisje was en ik had het niet gecontroleerd. pas toen ik die kat had gebracht voor ik dacht sterilisatie kwam ik later er achter dat het een castratie was geweest. ze zijden naar die tijd wel toen die operatie was geweest dat de balletjes weg waren gehaald maar heb ze keihard uit staan te lachen. geloofde ze niet. een dag later zag ik ineens dat ie zijn gevalletje uitstak. die fout hebben ze wel gemaakt maar maakt niks uit ben blij met me kat en hij is de dood bespaard want wie weet wat er met hem was gebeurt :'(

honden page profiel Pauline, Punk en CosmicPauline, Punk en Cosmic

honden foto van Pauline, Punk en Cosmic

Punk komt ook uit het asiel en was anderhalf jaar oud geschat door de dienstdoende dierenarts. Toen ze drie weken bij mij zat kwam ik haar oude eigenaar tegen. Niet alleen bleek ze zes jaar oud te zijn, maar ze bleek ook gechipt te zijn. Het asiel had de chip nooit gevonden, ze was inmiddels dus twee keer gechipt. Plus, de oude eigenaar stond in zijn recht, want ze was waar de chip geregistreerd stond als vermist op gegeven.

Ook een grove fout. Maar gelukkig zijn er geen doden bij gevallen.. Waar mensen werken, worden fouten gemaakt, helaas.

honden page profiel Jantina, Laila & LunaJantina, Laila & Luna

honden foto van Jantina, Laila & Luna

oef das ook een grote fout,

idd je hebt helemaal gelijk. heb liever dat ze zo'n fout maken dan zomaar onschuldige niets mankerende dieren laten inslapen. het maakte me ook niet uit. dit moest gewoon zo zijn met deze fout, was op zoek naar een vrouwtjes kat omdat ik dacht dat mannetjes katten overal tegen aan zouden piesen hahaha. maar ben super trots op me dieren zal niets mee moeten gebeuren

honden page profiel silkesilke

in nederland ook hoor ijn amsterdam ook daar hebben wij onze asielhond gered die bijna een spuitje kreeg maar dit gebeurt in de meeste asielen zo'n 95 procent doen het van asielen
in nederland doen ze het ook maar niet in alle

honden page profiel Pauline, Punk en CosmicPauline, Punk en Cosmic

honden foto van Pauline, Punk en Cosmic

Ik weet dat ze het in Amsterdam niet doen, toen ik bij het dierenasiel in Tilburg werkte deden we namelijk regelmatig uitwisselingen met Amsterdam. Werd er een hond daar of bij ons niet herplaatst, dan ruilden we wat honden, om zo hun plaatsingskansen te vergroten.

Ik ken natuurlijk niet IEDER asiel in Nederland maar naar mijn weten gebeurd dit in geen enkel Nederlands asiel, althans, niet de officiële asielen van de dierenbescherming. Misschien mensen die honden opvangen en zichzelf asiel noemen, wel. Ik heb het hier alleen over de asielen die door de gemeente gesubsidieerd worden.

honden page profiel SallySally

honden foto van Sally

Ben het met Pauline eens.... het gebeurd hier in NL niet dat honden 1 voor 1 een spuitje krijgen.... ja tuurlijk krijgt er best wel eens een hond een spuitje, maar dat gebeurt niet zomaar omdat het dier te lang in het asiel zit... daarvoor moet of een medische indicatie zijn of vanwege GROTE gedragsproblemen.

Ik zal er even cijfers bij pakken van 2002 tot 2004 in NL asielen:

De Dierenbescherming werkt nauw samen met ongeveer 100 asielen in Nederland. De laatste jaren heeft zij grote aantallen honden en katten opgevangen, en deze voor een groot deel herplaatst. Het gaat dan om zwerfdieren, afstandsdieren en in beslag genomen dieren. Een positieve ontwikkeling is dat het aantal honden dat de afgelopen drie jaar is opgevangen is afgenomen. Het aantal opgevangen katten blijft daarentegen onveranderd hoog. Rond de 90-95% van het aantal honden wordt herplaatst en naar de eigenaar teruggebracht. Soms vindt uitwisseling van dieren plaats tussen asielen. Dat kan gebeuren als een asiel vol zit, terwijl een ander wel plaats heeft. Of het kan gebeuren dat een dier in een asiel moeilijk te plaatsen is, terwijl een ander die mogelijkheid wel heeft. Oorzaak van overlijden is gewoonlijk ouderdom of een medische reden. Euthanasie gebeurt veelal op medische indicatie of vanwege een karakterfout.

Hond 2002
Opvang 28.050
Herplaatst 14.550
Terug eigenaar 11.130
Uitwisseling* 570
% herplaatst 94%
Overleden 265
Euthanasie 1120

Hond 2003
Opvang 25.750
Herplaatst 12.935
Terug eigenaar 10.965
Uitwisseling* 495
% herplaatst 95%
Overleden 118
Euthanasie 963

Hond 2004
Opvang 23.900
Herplaatst 11.620
Terug eigenaar  9.600
Uitwisseling* 405
% herplaatst 90%
Overleden 234
Euthanasie 881

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Je hebt gelijk hoor dat je de asielhonden onder de aandacht wil brengen.

In Polen waar Lola vandaan komt worden geen honden ingeslapen. Het gevolg is daar wel dat er asiels bestaan met een enorm aantal honden, om moedeloos van te worden. Tussen honderden honden kan het gebeuren dat je niet opvalt als je er als hond heel gewoon uitziet en je grote kans hebt er nooit meer uit te komen. Aangezien sommige asiels echt heel weinig geld en steun krijgen zijn de omstandigheden daar erbarmelijk.

Ik ben blij Lola daar weggehaald te hebben, maar helaas hebben vele anderen niet zoveel geluk.

honden foto van Marloes, vrouwtje van Nyx, Skye & Amaya

Het is voor asielen in Nederland verboden om dieren in te slapen, tenzij ze lijden, zeer ziek zijn of gevaarlijk zijn voorzichzelf/ de omgeving, mits een speciale euthanasie commisie van het asiel unaniem eens is met het besluit tot inslapen.

Daarnaast zitten de asielen in Nederland niet propvol.
En er blijkt ook een wettelijk gesteld minimum voor het aantal asieldieren in Nederland (ja, dat vind ik ook raar)

honden page profiel Eline & VinoEline & Vino

honden foto van Eline & Vino

Lief en dankbaar zijn ze zeker! Dat merk je heel hard! ;-)

honden page profiel Pauline, Punk en CosmicPauline, Punk en Cosmic

honden foto van Pauline, Punk en Cosmic

Vertel dat maar tegen Cosmic.. Ik heb haar uit een erbarmelijke Spaanse situatie gered, en wat doet zij?? Op mijn vloerbedekking plassen en weglopen! Ondankbaar kind! O-)

honden page profiel Eline & VinoEline & Vino

honden foto van Eline & Vino

Misschien ligt dat aan het spaanse.O-)
Maar ik merk het toch bij mijn asielschatjes dat ze gewoon dankbaar zijn voor het wandelen en de knuffels en het lekkers.:-D Heerlijk zijn die asielhondjes! ;-)

honden page profiel Pauline, Punk en CosmicPauline, Punk en Cosmic

honden foto van Pauline, Punk en Cosmic

Spaans temperament, hé! ;-)

honden page profiel CCgoedgekeurde fokker

honden foto van C

De asiels in Nederland met een keurmerk van de dierenbescherming zullen nooit een asieldier in laten slapen zonder reden. Enige reden dat een dier word ingeslapen is bijvoorbeeld bij uitzichtloze medische oorzaken of zodanig ernstige gedragsproblemen dat ook dat uitzichtloos is.

Is zowel mijn kennis als eigen ervaring.

honden page profiel Rox & FarahRox & Farah

honden foto van Rox & Farah

Eh ja en...? Zijn vast leuke asielhonden maar ik wil eigenlijk alleen een pup en dan ook alleen uit lijnen die ik mooi vind.

Niets tegen herplaatsers en asielhonden maar ik heb nu eenmaal erg veel eisen als het op een hond aan komt.

honden page profiel Pauline, Punk en CosmicPauline, Punk en Cosmic

honden foto van Pauline, Punk en Cosmic

Zo heeft ieder zijn prioriteiten, natuurlijk!

Mij kan het echt een bips roesten welke lijnen een hond heeft, of hoe oud een hond is.. Zelfs qua ras heb ik niet per sé een voorkeur (hoewel ik wel een lijst rassen heb die ik NOOIT zou willen, haha). Ik vind het karakter het belangrijkste. En de klik. Voor mij is een asielzoeker geen probleem, al kan ik me jouw insteek ook heel goed voorstellen!

honden page profiel Rox & FarahRox & Farah

honden foto van Rox & Farah

Kijk er zijn natuurlijk uitzonderingen op de regel, ik kom zo nu en dan een hond tegen die normaal niet mijn ding is maar gewoon zo'n super karakter heeft of iets soortgelijks dat ik die zo mee zou nemen.

Maar goed ik ben erg kieskeurig wat betreft uiterlijk en karakter, daarnaast vind ik het showen en fokken erg interessant. Voeg daar ook nog eens een liefde voor bijna elke vorm van (honden)sport toe en dan kom je snel uit op "rassen". En als ik dan een ras kies wil ik een echte en niet een broodfok look-a-like van marktplaats. Als je wilt showen en goed fokken hoort daar nu eenmaal een stamboom bij.

honden page profiel Pauline, Punk en CosmicPauline, Punk en Cosmic

honden foto van Pauline, Punk en Cosmic

Dat ben ik met je eens. Als ik ooit eens voor een ras zou gaan (een Lundehundje lonkt wel heel erg..) dan zou ik ook absoluut de beste pup die ik kon vinden willen.

honden page profiel silkesilke

net het asiel geneld maar dat is nu verandert waar ik sassie heb gokocht nu doen ze het niet meer gelukkig

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Asiel hondjes" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Sint Bernard of Mastin espagnol
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^