1e les puppycursus - meelopen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel NadaNada

honden foto van Nada

Hallo iedereen,

Vraagje. Gister heb ik de eerste les van de puppycursus gevolgd met onze Lizzy. Als ik met haar op straat loop gaat het vrijwel goed aan het tuigje en blijft ook naast me lopen. Alleen als ze veel geluiden hoort, mensen/honden ziet is ze heel snel afgeleid. De oefening van gister was om de hond aan de linkerzijde met je mee te laten lopen. Dit lukte echter totaal niet omdat er ook nog andere hondjes waren. We moesten ze met een koekje meelokken maar Lizzy reageerde hier helemaal niet meer op als ik haar liet ruiken, ook pakte ze het niet meer aan. Thuis instructies leren zoals zit, lig en af, heeft ze wel oog voor het snoepje.

Heeft iemand tips welk koekje/snoepje (merk) ik misschien kan gebruiken, in ieder geval iets waarmee ik haar kan triggeren?

Lizzy draagt normaal een tuigje. Ik heb ervaren dat ze veel minder trekt dan met de halsband. Advies wat ik gister kreeg is dat beter met de halsband kan lopen, dan kan ik haar beter corrigeren. Wat zijn jullie tips hierin? Met tuigje loopt ze netjes mee en staat de lijn bijna niet strak. Deze ochtend geprobeerd haar mee te laten lopen met halsband maar dit was voor mijn gevoel geen succes, ook niet met snoepjes.


Bedankt alvast voor jullie tips en adviezen!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "1e les puppycursus - meelopen" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Jana & Romi Jana & Romi

honden foto van Jana & Romi

Neem iets mee dat ze heel graag mag en heel sterk ruikt, het was nog maar de eerste les dus is het vrij normaal dat ze heel afgeleid is. Dit gaat normaal snel beteren.
Probeer tijdens de les te praten tegen je hondje en geluiden te maken om haar aandacht te krijgen en veel wendingen maken zodat je hondje benieuwd is naar wat je als volgende gaat doen.

En een halsband moeten veel pupjes ook aan wennen, een tuigje dan geef je jou hondje de kans om overal naartoe te trekken waar deze wilt (op cursus toch), met een halsbandje heb je op cursus iets meer controle over je pupje

honden page profiel MikeMike

honden foto van Mike

1 ste les dan neem ik aan dat je pupp 8-10 weken is?
Dat naast leren lopen is 1 ding, je mag al blij zijn dat zij met je meeloopt. Ze is nog iets te jong naar mijn mening om nu al in volgpas links van je naast te lopen. Je kan daar beter over een maandje wat meer aandacht aan besteden. Voor nu zou ik haar gewoon beweging en onderzoek vrijheid geven, je zal zien naarmate ze ouder wordt ze ook meer op jou gaat letten.
Naar buiten gaan moet iets leuks zijn voor nu.

Succes

honden page profiel Kim en CasperKim en Casper

honden foto van Kim en Casper

Na de eerste les kun je nog niks verwachten. Het gast om kennismaking, sfeer proeven, andere honden ontmoeten en basis dingen. Socialisatie dus vooral. Je gast leren he je je hondje commando's asn kunt leren en hoe om te gasn met gedrag. Pas na een aantal lessen en verl thuis oefenen ga je echt zien dat je hondje dingen begrijpt. Naast lopen ( volgen) duurt vaak lang voordat ze dit goed doen. Consequent zijn en verl geduld hebben.
Kaas, worst gedroogde long of gedroogde pens allemaal erg lekker!
Speeltje is ook erg leuk!

honden page profiel NadaNada

honden foto van Nada

Onze kleine meid is bijna 4 maanden.

honden page profiel marieke en Sennemarieke en Senne

honden foto van marieke en Senne

Bij Senne werkte stukjes knakworst erg goed. En stukjes gekookte kip! En dan afwisselen met andere snoepjes.
Wij hebben 3 cursussen gedaan (puppycursus en 2 gehoorzaamheidscursussen) met een halsband. Maar het netjes naast lopen lukte maar niet. Nu hebben we sinds een paar weken een tuigje en het ging prima. Vorige week voelde ik onder sennes voorpoten, zit er onder zijn linkervoorpoot een wond. Het haar is er af geschuurd en de huid geïrriteerd. In de dierenwinkel is het tuigje op Senne afgesteld dus het zou toch goed moeten zijn. Nu snap ik waarom hij opeens netjes meeliep, anders deed het pijn!

honden page profiel Lady & de (ex-)Vagebond Lady & de (ex-)Vagebond 3 doggies

honden foto van Lady & de (ex-)Vagebond

Ik zou in ieder geval lekker dat tuigje omhouden..waarom willen ze bij de hondenschool een pup al corrigeren met een ruk(je) aan de lijn.. dat is toch niet goed voor dat kwetsbare puppen nekje?

Maar hier werken kaas, knakworst of kleine stukjes frikandel erg goed.. Verder denk ik dat het vrij normaal is dat ze zo afgeleid is.. Meestal hebben pups in deze fase wel meer 'probleempjes' met meelopen, sommigen gaan er steeds bij liggen of zitten en sommigen zijn veel afgeleid..vrij normaal naar mijn idee en voor mijn gevoel trekt dat eigenlijk altijd vanzelf wel bij :-)

honden page profiel Kim en CasperKim en Casper 3 doggies

honden foto van Kim en Casper

Een halsband dat heeft niks te maken met een een rukje geven. Mocht je verder willen gaan in honden sport dan enkel puppy en gevorderde cursus is een tuigje niet toegestaan. Vanaf sociale huishond ( fhn ) is een vaste halsband verplicht dus zonder enige vorm van slip.
Dus er wordt aangleerd om op de hondenschool een halsband te gebruiken zodat ze dit gewent zijn.

honden page profiel Lady & de (ex-)Vagebond Lady & de (ex-)Vagebond

honden foto van Lady & de (ex-)Vagebond

Nou..ze zegt toch; ze willen liever dat de hond een halsband draagt ivm corrigeren? Dat ze makkelijker kan corrigeren met halsband.. en de link die ik tussen corrigeren en halsband kan leggen is een rukje aan de lijn..en dat vind niet gepast bij een puppennekje..

" Ik heb ervaren dat ze veel minder trekt dan met de halsband. Advies wat ik gister kreeg is dat beter met de halsband kan lopen, dan kan ik haar beter corrigeren. Wat zijn jullie tips hierin? Met tuigje loopt ze netjes mee en staat de lijn bijna niet strak."

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "1e les puppycursus - meelopen" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: serieus probleem
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^