Moedeloos van trekken; geeft niets om snoep/speeltjes

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel CatoCato

honden foto van Cato

Help! Word er moedeloos van. Onze Doodle is nu 1 jaar. Hij trekt nog steeds aan de lijn. 
Het lastige is, dat hij niets geeft om snoepjes en speeltjes tijdens het lopen. Alles is interessant behalve wij en de beloning.
Ik heb nu een tuigje voor hem (happy dog) zodat hij geen stress krijgt van al het getrek aan zijn nek. Nadeel is alleen dat hij er wat minder mee te sturen is.
Wat we hebben geprobeerd:
1.  Stilstaan- heeft weinig zin. Na lang wachten kijkt hij even om, maar hij is niet naast ons      te lokken met een snoepje of speeltje, dus hij blijft staan waar hij staat
2. Bij trekken de andere kant oplopen. Hiervoor moet ik hem echt meesleuren, dus of dat het nou is...
3. Met geluidje de andere kant oplopen vlak voor het trekken (Turid Rugaas methode). Ook hierbij komt hij niet vrijwillig en moet ik hem dus weer meetrekken. 


Pfff... wie heeft er nog een idee?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Moedeloos van trekken; geeft niets om snoep/speeltjes" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel CatoCato

honden foto van Cato

O ja, hij is niet druk voor we de deur uitgaan. In huis is het ook een rustige hond. We lopen 1,5 uur per dag met hem (minimaal) en doen thuis ook spelletjes of hersenwerk. En verder kan hij met (bijna) alle honden goed overweg.
We laten hem sinds kort niet meer in contact komen met andere honden als hij aangelijnd is.
Alleen als hij los is (ongeveer 30 min per dag). Hij wil nl altijd erg graag spelen en dat lukt niet aan de lijn.

honden page profiel Marloes, vrouwtje van Nyx, Skye & AmayaMarloes, vrouwtje van Nyx, Skye & Amaya 3 doggies

honden foto van Marloes, vrouwtje van Nyx, Skye & Amaya

Als Nyx trekt ga ik stil staan en zeg terug of hier. Pas als hij weer naast me staat loop ik verder.
stil blijven staan of de andere kant op lopen was em ook niet voor Nyx, maar die ik nu gebruik wel.
bedenk wel dat alles tijd nodig heeft ;-)

honden page profiel Flow*Sky*SamFlow*Sky*Sam 3 doggies

honden foto van Flow*Sky*Sam

Wij hebben op advies van de hondenschool het U LEAD tuig aangeschaft.
De ring om je band aan te klikken zit op de borst,dus niet boven op,het werkt
perfect vinden wij,en ze zijn goed te sturen de honden ermee,het was ook bij de bull van bijna 50 kilo een uitkomst toen.
Het trekken was direct over maar we hadden ook de ultieme beloning bij ons,hebben hier van alles getest wat nou toch wel heel erg lekker was,we kwamen uit op de hotdog voor honden,
is maar bij 1 site te bestellen,kreeg de tip van een kennis van ons en mocht een stuk testen,alle honden waar we mee trainen krijgen dit tijdens de training,niet hele grote stukken want dat is niet nodig want er zit een gigantische lucht aan.

Het zijn niet de worstjes die bij supermarkten bij de dierenafdeling liggen,
die ruiken veeeel minder en die wij geven zijn ook niet slecht voor ze,je zou er zo een mens mee kunnen foppen als je het aanbied, ;-)
Sinds dien heb ik ze altijd in huis maar alleen als er echt getraind moet worden en niet zomaar als tussendoortje,je kan er ook wat eigen brokjes door mengen en een uurtje laten staan,dan trekt die lucht daarin en eten ze het ook gewoon afwisselend.
Ik weet niet of ik het merk of de link hier mag zetten ervan,anders kan je een pb sturen als je het wilt weten,de verzending van een doosje is gratis. U-

honden page profiel CatoCato

honden foto van Cato

Dat is idd een goede, Marlies, hij kent de commando's "voor' en 'naast'.

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP) 3 doggies

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Om mét tuig beter te sturen kun je dubbel gaan werken: tuig én halsband. Met een politielijn met aan beide uiteinden een musketonhaak kun je dezelfde riem aan zowel tuig en halsband doen.

Bij "precisiewerk" kun je dan de halsband gebruiken, en voor de rest het tuig. Gewoon door de riem op een ander punt vast te houden.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

je krijgt al goed advies wat betreft het tuig waar je mee kan gaan werken, nog een tipje....

hier is nimmer met beloningen wat betreft voer of lekkers getraind, altijd met stem en beloning van aanraking.

misschien een tip om je hond iets te laten dragen ? neem de krant mee, of een frisbee of een dummy, en praat op je hond in.

trekken ? hoppa direkt naar de andere kant heen lopen, je komt niet ver, maar is niet erg je traint het trekken eruit. iedere keer als je hond voor je uit gaat lopen, draai jij je om, de wandeling duurt lang zo, maar is niet erg.

kort de wandelingen in, de duurte ervan, en ga een half uur, langer niet, maar wel meer, zodat je wel aan je tijd komt, ik lees anderhalf uur minimaal, doe dat in drieen... en tuurlijk is er spelen bij, ga ergens naar toe waar dat kan, zodat de wandeling niet alleen oefenen trainen is. succes. :-D

ergens een schoon veldje ? niemand te zien, dan wordt je hond niet afgeleid, neem een lijn van twee meter, en maak wendingen, vele, zodat je hond mee moet lopen. probeer dat maar eens.

honden page profiel FabienneFabienne 3 doggies

honden foto van Fabienne

Het kan écht goedkomen, ben er ook bijna hopeloos van geweest. Byr (net  1 jaar) kan er ook wat van maar tegenwoordig valt het reuze mee! (Tenzij er een andere viervoeter aankomt maar daar wordt nog steeds aan gewerkt.)
Eindeloos blijven herhalen: trekken is omdraaien, ein-de-loos! Trekken nóóit belonen in de vorm van dat hij komt waar hij naartoe wil. Mijn hond is ook niet met snoepjes of een spelletje af te leiden. En meesleuren...? Euh ja, hij doet het zichzelf aan, ik niet! Hij wéet heel goed wat de bedoeling is.  Ik heb ook steeds gedacht dat het niks werd met dat trekken, maar gewoon volhouden! Ik heb er zelfs een tennisarm van gehad haha.

honden page profiel Mimi Mimi 3 doggies

honden foto van Mimi

Trekken aan de lijn kan aangeleerd gedrag zijn maar komt ook voor bij honden die onrustig zijn. Dat betekent dat de onrust buiten eerst weg moet voordat je aan de slag kunt gaan met het rustiger lopen aan de lijn.

Hoe lang loop je achter elkaar aan de lijn? is dat inderdaad anderhalf uur zoals je beschrijft of ga je in totaal anderhalf uur wandelen.

Ik zou hele korte wandelingetjes gaan maken van hooguit een paar minuten in het begin, pas als die rustig loopt maak je de route langer. Het boekje van Turid is prima, alleen kan het zijn dat jullie hierin wat begeleiding nodig hebben. Iemand die kijkt waarom je hond geen voer aan neemt. Bij jonge honden zie ik vaak dat ze na een tijdje er genoeg van hebben van de wandeling en dan onrustig worden en gaan trekken. Verder is het niet altijd nodig om met het geluidje te werken maar meer met je lichaamstaal. ( dat is moeilijk om uit te leggen op papier :-) hoe je dat doet)

honden page profiel De DamesDe Dames 3 doggies

honden foto van De Dames

Is hij ook niet voergericht als hij honger zou moeten hebben? Dus maaltijd overslaan en deze uit je hand geven tijdens de wandeling bij netjes lopen.

Meesleuren...jammer dan, hij moet het toch leren. Je hebt een tuig dus voor zijn gestel maakt het niet zoveel uit. Hij trekt, hup plots omdraaien en de andere kant op lopen met je armen tegen je lichaam, gebruik je eigen gewicht en niet de kracht in je armen. Hij zal wel mee moeten komen. Hopelijk schrikt hij even, verhip wat doet ze nu?! Oh dat is niet leuk, moet ik maar op haar letten want straks doet ze het weer...dan kan je het netjes meelopen gaan belonen met stem.

Succes de aanhouder wint!

honden page profiel Koen VerwimpKoen Verwimp 3 doggies

honden foto van Koen Verwimp

Gewoon blijven volhouden met naar de andere kant op te gaan. Hij moet wel volgen, blijven en blijven volhouden, al moet je het 30 keer op een halfuur doen. Hij zal wel toegeven. !!! ;-) En het voornaamste is : niet toegeven !!!!! En als hij , al is het maar heel even, naast je loopt en naar je opkijkt, uitbundig belonen. Tracht eens een tube zalmpastei of leverpastei te kopen als beloning. Daar zijn ze allemaal verzot op. En je kan gewoon blijven doorstappen tijdens het wandelen. Heel voornaam is : belonen als hij naast je loopt en naar je opkijkt : dan BOEM beloning ( en met die tube gaat dat fantatisch) !! Nog veel succes !!

honden page profiel De mannenDe mannen 3 doggies

honden foto van De mannen

Gebruik je ook een flexlijn tijdens het uitlaten?

Zo ja dan zou ik die gelijk aan de wilgen hangen want dit bevorderd juist het trek gedrag omdat de hond altijd alle ruimte heeft om te lopen.

Iedere dag trainen tot je erbij neervalt ;-)
Uiteindelijk is er dan het gewenste resultaat, een U-lead helpt super maar pakt het uiteindelijke probleem niet aan het verhelpt het zonder zal de hond weer trekken.
Het is een hulpmiddel die je tijdelijk moet gebruiken en niet de rest van de hond zijn leven.
Er zijn al tips genoeg voorbij gekomen, ik zou toch adviseren om 1 trainingsmethode aan te houden voor je eigen en voor de hond zijn duidelijkheid.
Duik nog eens in het boekje van Turid Rugaas en hou dit eens een langere tijd vol.

Veel succes.

honden page profiel CatoCato

honden foto van Cato

Bedankt allemaal voor de tips! 
Nee, we lopen geen 1,5 uur achter elkaar (uitzonderingen daar gelaten) maar 3 keer half uur (en s avonds voor slapen kort).
Ga weer met frisse moet beginnen. En dan vaker wat kortere tijd. Flex lijn hebben we niet. Dat van die dubbele lijn ga ik ook eens proberen.
Dus als iemand een baasje met hond steeds maar heen-en-weer ziet lopen: dat ben ik! ;-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Moedeloos van trekken; geeft niets om snoep/speeltjes" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: (Gedeeltelijke) Groene Poep.
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^