Wat zouden jullie doen?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel DreamteamDreamteam

honden foto van Dreamteam

Dit is al een tijdje geleden gebeurd maar ik wilde het toch nog even vertellen en weten wat jullie zouden doen in een situatie als dit.

Bij ons in de straat loopt er een oudere vrouw met een zwarte herder die behoorlijk veel trekt als ze een andere hond ziet.
Nou was ik lekker met Libby aan het fietsen, kom ik dat vrouwtje tegen met de herder.
Die hond trekken natuurlijk want die wilde naar Libby en ik dacht nog bij mezelf dat gaat een keer mis. Net op het moment dat ik dat denk laat ze de hond per ongeluk los dus die schiet natuurlijk op Libby af. Libby trekt gillend haar halsband van der kop omdat ze schrok en ging achter mij staan. Ik de fiets op de grond gegooid en die herder bij de halsband gepakt en gevraagd of hij beet want dat wilde ik wel even weten natuurlijk, haha. "Nee alleen spelen" zegt de vrouw dus ik al wat meer opgelucht want ik dacht natuurlijk dat hij me aan wilde vallen, tenminste daar leek het wel op. Ik met alle kracht in mijn armen die hond naar die vrouw toe trekken want ja, die stond er bij en keek er naar. Zegt ze "sorry, sorry! Ze trekt ook zo hard!" Ik wist me echt geen houding te geven. Ik vroeg nog of ze haar hond nu wel vast ging houden zegt ze in eens je hond loopt los! Pak hem! Dus ik kijk naast me naar een best wel bange Libby die toch netjes naast me staat en ik zeg maak je je daar maar geen zorgen om die blijft wel bij me. Ik Libby maar weer vast gemaakt en ik ben naar huis toe gegaan. Ik was echt helemaal overdonderd dat mij dit overkwam! Wat zouden jullie doen in zo'n situatie? Ik vind het gewoon belachelijk dat zei een hond heeft die ze niet eens onder controle kan houden.. Ik word er zelfs een beetje boos van want stel ze komt een meisje tegen van 12 die daar loopt met haar hondje en het gebeurd weer? Dan loopt het denk ik iets minder goed af.. 
Elke keer als ik nu in die straat fiets of loop waar het gebeurde zit ik echt om me heen te kijken of die vrouw er niet loopt want wil dit niet nog een keer mee maken. 
Mijn vinger heeft toen ook vast gezeten in de riem en mijn vinger doet nu nog zeer terwijl het 2 weken geleden gebeurd is. Nouja wat vinden jullie hiervan en wat zouden jullie doen?

Even de tekst aan gepast omdat er een foutje in zatO-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Wat zouden jullie doen?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel DreamteamDreamteam

honden foto van Dreamteam

Upje':-)

honden page profiel Heavenly en de hond King (En Marvey en Ginny)Heavenly en de hond King (En Marvey en Ginny) 3 doggies

honden foto van Heavenly en de hond King (En Marvey en Ginny)

Je kan naar die vrouw der huis gaan en uitleggen wat je er van vindt en als er dan geen actie ondernomen wordt dan zeg je dan komen er verdere maatregelenn, misschien deze oplossing?

honden page profiel DreamteamDreamteam

honden foto van Dreamteam

Ik weet niet waar ze woont. Daarbij ben ik ook niet echt iemand die zoiets zou zeggen, haha. O-) Zou jij dat wel doen?

honden page profiel Heavenly en de hond King (En Marvey en Ginny)Heavenly en de hond King (En Marvey en Ginny) 3 doggies

honden foto van Heavenly en de hond King (En Marvey en Ginny)

ja O-)

honden page profiel .. 3 doggies

honden foto van .

tja ik had vanmorgen even het zelfde als die mevrouw... schaamde me kapot en tegelijk zat me hart in me keel. Gaya kwam de herder tegen die haar heeft gebeten als pup, Deze hond kan ze niet meer luchten, en zijn bloed wel drinken. ze wist zich van me los te trekken. (ik was al de weg over gestoken om deze hond te ontlopen,) Dus mevrouw rent ook nog de weg over. was ik even blij dat de oplettende auto bestuurder op tijd kon stoppen. 
nu praat ik de acties van deze mevrouw met haar herder niet goed hoor, even als mijn onhandige fout vanmorgen. alleen blijft het soms wel dat we geen robots aan de riem hebben, en wij ook niet altijd het sterkste, juiste reactie vermogen hebben. in een stom onbewaakt klein ogenblik wist Gaya zich los te trekken van mij en weg te komen, ik ben erg blij dat vanmorgen met een sisser afliep. En Gaya gepakt kon worden door het baasje aan de overkant. En ik me tot een paar keer heb verontschuldigd. Het zijn dingen die soms je overkomen hoe vervelend het ook is. ik snap wel dat je je rot geschrokken bent en libby ook ...

honden page profiel DreamteamDreamteam

honden foto van Dreamteam

Dat is dus het dubbele ik vind het ook vervelend voor die vrouw maar heb wel zo iets als je hond niet luistert ga je toch trainen met het beestje? Heb gehoord dat haar kinderen de hond ook wel eens uitlaat en dan trekt de hond helemaal niet.

honden page profiel Puck & Fenrir Puck & Fenrir 3 doggies

honden foto van Puck & Fenrir

Ja lastig.... ik heb hier in de buurt ook een vrouwtje lopen met een nogal drukke en, sorry dat ik het zeg, dikke labrador... Heel lief beest hoor, hij doet niks, maar wil altijd heel enthousiast naar andere honden toe en trekt dan zo hard aan de riem dat de mevrouw hem bijna niet houdt..
Ik kwam haar vorige keer tegen, haar hond aan de lijn en Loki moet van mij doorlopen bij honden die aan te lijn zitten dus bleef netjes naast.. Haar hond daarintegen begon zo hard te trekken dat die mevrouw keihard op de staat viel...
Ik ging me nog een soort van schuldig voelen ook ;-) Ik heb de mevrouw overeind geholpen en de blije springende hond, die gelukkig om Loki heen van gebleven, gepakt en aan haar gegeven.
Mevrouw zei "Oh hij wordt zo sterk... ik kan er al bijna niet meer mee lopen..." ;-)

honden page profiel DreamteamDreamteam

honden foto van Dreamteam

Had de vrouw niks verder? Zou me toch wel rotschrikken als ik iemand op zijn snuit zie vallen.

honden page profiel Puck & Fenrir Puck & Fenrir 3 doggies

honden foto van Puck & Fenrir

Nee gelukkig niet, ik heb haar ook 3x gevraagd of het wel ging en of ze hulp nodig had..
Maar er komt een dag dat ze echt verkeerd valt natuurlijk!

honden page profiel DreamteamDreamteam

honden foto van Dreamteam

Inderdaad ik zie het met de winter heel veel. Mensen vallen andere mensen lachen erom maar ik schrik altijd als ik het zie. Je kan behoorlijk hard vallen en vooral buiten. Maargoed dat de vrouw zich niet ernstig bezeert heeft.

honden page profiel Marloes, vrouwtje van Nyx, Skye & AmayaMarloes, vrouwtje van Nyx, Skye & Amaya 3 doggies

honden foto van Marloes, vrouwtje van Nyx, Skye & Amaya

helaas kom je dit wel vaker tegen. onverantwoordelijk vind ik.

tijdje terug hoorde ik van een vriendin die in t asiel werkte dat er een ouder stelletje (een van de 2 was slecht ter been als ik me niet verhis) bij t asiel langs kwam voor een husky. het asiel heeft geweigert en ze een aantal leuke kleinere (en minder sterke) honden laten xien, waar die mensen het niet mee eens waren.

honden page profiel DreamteamDreamteam

honden foto van Dreamteam

Zo werkt het wel, je kan niet zomaar even een hond kopen en niet de verantwoording nemen met dat je de hond misschien niet houd. Zo breng je ook andere in gevaar en de hond natuurlijk ook. Zo kwam ik laatst een stel joggies tegen die dachten dat ze Libby wel konden houden. Dus ik met hun naar een rustige plek toe en de riem aan hem gegeven. (Nou weet ik dat Libby altijd bij me blijft lopen) en ik ben de andere kant op gelopen. Libby natuurlijk trekken en die jongens lieten bijna los, ze werden 3 meter naar voren getrokken. Zo zien sommige mensen maar wat voor kracht een hond in zich heeft en dan is Libby nog maar een puppie.

honden page profiel luzluz 3 doggies

honden foto van luz

Als je iets gaat zeggen tegen die vrouw loop je de kans dat ze niet meer durft te gaan wandelen met haar hond, en dan wordt die de dupe.
Kan misschien de hond van haar zoon zijn die ze in huis heeft gehaald of de hond van haar overleden man....oude vrouwtjes alleen die niet sterk zijn halen echt niet zomaar een sterke hond in huis.
Ikzelf heb op dit moment ernstige rugklachten gekregen waardoor je veel minder sterk op je benen kan staan, en toch heb ik ook sterke grote honden, maar die had ik al voor de klachten. Kan ze toch niet gaan weg doen he?

honden page profiel Pauline, Punk en CosmicPauline, Punk en Cosmic 3 doggies

honden foto van Pauline, Punk en Cosmic

Hier in de buurt woonde jaren geleden een oudere (80+) vrouw met terminale kanker die een Beauceron pup aanschafte. Het ging een maand of tien goed, maar toen niet meer. Ik heb toen aangeboden te helpen. Ze wandelde zelf kleine, rustige stukjes met hem, en 's avonds haalde ik hem op voor een grote ronde, dan kon hij ook lekker los met Punk spelen en zijn energie kwijt. Soms nam ik hem mee naar huis, konden ze lekker in de tuin spelen. Nadat ik hem terug bracht, dronk ik altijd nog een kopje koffie bij die mevrouw. Vertelde ze over de oorlog, en zo.

Maar na een tijdje kwam ze ermee dat ik de hond geslagen zou hebben, en mocht ik hem niet meer uitlaten. Niet veel later overleed ze. De hond zit nu bij een man die een hondenopvang/hondenschool heeft. Vind het erg vervelend dat het zo gelopen is.

Oudere mensen en grote, sterke honden.. het is vaak niet zo'n goed idee. Misschien kun je deze mevrouw helpen? Op de een of andere manier?

honden page profiel Irene Emma. Irene Emma. 3 doggies

honden foto van Irene Emma.

Ik kan nu zeggen als mijn hond er niet meer zal zijn wij geen andere hond zullen nemen. Ook geen kleintje en ook geen oudere hond.
Als ik er aan denk zonder hond te moeten, raak ik heel emotioneel. We weten allemaal wat een huisdier met mensen doet. Maar zouden wij aan een nieuwe pup beginnen en die zou een hoge leeftijd halen zijn wij over de 83 jaar. Wij vinden dat je dat een hond niet aan kan doen. Er moet wel gespeeld en flink gewandeld worden.
Deze herder is veel te zwaar voor deze vrouw.

honden page profiel Wakkere huskyWakkere husky 3 doggies

honden foto van Wakkere husky

Allereerst; prima gereageerd en complimenten voir Libby, dat ze rustig en netjes bij je bleef. Een kleine tip; ik weet niet hoe hard je langs kwam met Libby en of de vrouw je gezien had. Mijn honden reageren ook uh, nogal enthousiast op langs rennende honden ('wij willen meerennen!) en ik vind het dus wel heel fijn als mensen even bellen en niet in volle vaart langskomen. Zelf rem ik ook af en afhankelijk van wie ik bij me heb, stop ik soms ook even (als een andere hond mij tegemoet komt waarvan ik denk nou.... Die zou wel eens uit kunnen vallen...)

Een van de redenen dat ik met uleads loop, is dat ik anders ook moeite heb ze te houden als ze ineens wat zien. Geloof me, 2x 22 kan je bij voldoende versneling je ook ondersteboven trekken... Het probleem is als je de straat op gaat met een hond waarvan je al weet dat je hem niet gaat houden, wordt het ook steeds moeilijker om de controle te krijgen. Ik weet nog dat na onze puppy cursus een stel kwam met een zwarte herder, die ook zijn baasje een paar keer omgetrokken had. Bij die hond zijn ze begonnen met een neushalti en dat gaf een enorme omslag omdat de bazin eindelijk controle had over haar hond. 
Dusals je haar nog eens tegen komt en je raakt met haar aan de praat, zou je kunnen zeggen dat er anti trek hulpmiddelen zijn, misschien kan ze contact opnemen met een hondenschool daarover? En als ze dat niet wil, dan kan ze naar ulead kijken (die kan het minste 'kwaad', een neushalti bij verkeerd gebruik kan bv forse nekproblemen geven).

honden page profiel DreamteamDreamteam

honden foto van Dreamteam

Een antitrek hulpmiddel daar had ik nog niet over na gedacht! Wat een goed idee!

Ik fiets altijd heel langzaam met Libby want dat was pas de 3de keer dat ik met haar fietste.
En tussen mij en die vrouw zat nog een heel veld tussen waar je de hond kan uitlaten. Is een beetje lastig uit te leggen maar ik hoop dat je dat begrijpt, haha. Dus niet dat zei op de stoep liep waar de weg aan zat. Anders was ik wel omgedraaid want ik vertrouw die hond voor geen meter. Bedankt voor de tip als ik haar is zie dan zal ik kijken of ze wil praten!

honden page profiel Het Gouden Kwartet & BaasjeHet Gouden Kwartet & Baasjegoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Het Gouden Kwartet & Baasje

Ik was de baas met de hond die de eigenaar omver trok. ;-)

Het was winter en ik had ontzettend last van mijn knie, kon amper lopen. Ik ging dus alleen met Eef naar buiten voor een pas rond je en voor de rest waren we aan het puzzelen. Ze was toen 8 maanden oud en zat barstes vol energie.
Gevolg was dus dar die energie er op dat kleine stukje uit moest. Ontzettend trekken en doen terwijl ze dat normaal nooit deed. Uiteindelijk had ze succes en lag ik om. Zo was er een nieuw probleem gwboren. Achter uit lopen werkte niet, kon mezelf amper op de benen houden met mijn krukken. Uiteinselijk hebben we een GL aangeschaft onder begeleiding van de hondenschool en nu trekt ze nog zelden. Ze loopt nu sinds ze 10 maanden is weer zonder GL en ze is nu 14 maanden.

honden page profiel DreamteamDreamteam

honden foto van Dreamteam

Wat goed dat het zo goed gewerkt heeft! Ik hoop dat die vrouw er ook wat aan heeft!;-)

honden page profiel N & dogs N & dogs 3 doggies

honden foto van N & dogs

Ik ben altijd een beetje in dubio over dit soort gebeurtenissen, het is heel vervelend voor die mevrouw dat ze de hond niet kan houden en het kan zo zijn dat de hond niet altijd trekt maar wel wanneer ie een andere hond ziet, dat is erg vervelend en ik begrijp erg goed dat er dan een situatie kan onstaan waar jij in dit verhaal in zat. Vind dat je erg goed hebt gehandeld en dat die mevrouw netjes was toen ze haar excuses aanbod. Ik hoop wel dat ze er wat aan gaat/probeert te doen want inderdaad zoals je zei als dit met een klein jong meisje was gebeurd dan had het niet zo goed afgelopen als dat dit afliep.

Mijn honden hebben ook wel eens zo'n bui als ze met z'n 2en zijn en PERSEE naar een bepaalde hond toe willen, als ik die hond dan niet gezien heb heb ik pech. Gelukkig gebeurd dit niet vaak maar als ze eenmaal begonnen zijn met uit volle macht trekken hou ik ze bijna niet meer, ik weeg zelf 66 kilo en mijn honden 30 en 35... maar goed ik voel me dan heel erg stom want dan lijkt het net alsof ik m'n honden niet aan kan terwijl ze dit bijna nooit doen en alleen als ze met zn 2en of 3en zijn. We zijn druk bezig dit af te leren maar ze wonen momenteel niet bij mij helaas dus dat gaat erg lastig. Verder lopen ze gewoon altijd netjes mee aan de riem maar als ze een hond hebben gezien en ik niet.. tja..O-)

Wil alleen maar even zeggen dat er verschillende redenen/situaties zijn waarom een hond dit doet. Nogmaals ik hoop echt dat ze er wat aan gaat doen of aan het doen is. Want het is niet fijn als je hond je mee trekt.

honden page profiel DreamteamDreamteam

honden foto van Dreamteam

Klopt ben het met je eens!
De mensen bij ons in de buurt zeggen dat de hond altijd trekt maar als haar kinderen er mee lopen trekt ze niet.. Het heeft denk ik te maken met te veel energie de enthousiastme naar een andere hond en het niet conceqent zijn aangezien haar kinderen wel met de hond om kunnen gaan.

honden page profiel N & dogs N & dogs 3 doggies

honden foto van N & dogs

Dat zou zomaar kunnen inderdaad, ik weet dat als mijn moeder met mijn honden loopt dat ze trekken aan de riem en bij mij doen ze dat niet. Het ligt niet altijd alleen aan de hond':-).

Maar wel fijn dat dit een vriendelijke hond is, als het een agressieve hond was had ik wel actie ondernomen.

honden page profiel DreamteamDreamteam

honden foto van Dreamteam

Inderdaad!

honden page profiel Corina Corina 3 doggies

honden foto van Corina

Heel herkenbaar. Ons hondje Danja (maltezer) is nu bang voor grote honden vanwege hetzelfde. Alleen dan was de hond wel agressief. Wij lieten haar uit netjes aan de riem. We komen langs een huis met een agressieve hond (die mensen gaan niet goed met de hond om) en was heel toevallig dat als wij telkens langs liepen dat de deur perongeluk nog open stond of dat het omaatje van het gezin in de tuin stond en ook vergat om de deur dicht te doen. Dus die hond neemt een loop en springt op Danja af. En grijpt haar zo in haar nekvel etc. De eerste keer was ik overdonderd.... want mevrouw stond erbij en keek ernaar. De 2de keer gebeurde hetzelfde bij mijn ouders. De 3de keer weer bij mij. Weer dat omaatje. Dit keer greep ik haar hond bij zijn halsband en trok hem deels omhoog omdat hij mij anders zou bezeren zo wild was hij. en wilde ook niet dat hij mij zou bijten. Mevrouw stond erbij en keek ernaar.

Ik riep: Zou je verdomme die agressieve rothond nou eens niet pakken joh? je staat er bij en kijk ernaar...!!!! toen kwam ze gauw de hond pakken. ging naar binnen en deed gauw de deur achter dr dicht zonder wat te zeggen... Stond perplex! niet even vragen of mijn hond in orde was etc.... nee gauw gesmeerd...

De 4de keer was met mijn ouders. nu pikten we het niet langer. Danja had wondjes in haar nek en we hebben de dierenarts kosten op hen verhaald. we hebben gezegd dat dit al de 4de keer was, en dat die oma erbij stond. Die mensen wisten nergens van... we hebben ze flink gewaarschuwd dat we de volgende keer er persoonlijk voor zouden zorgen dat de hond of herplaatst zou worden of een spuitje zou krijgen. Want wat bleek is dat wij niet de enige slachtoffers waren. Er zijn nog meer honden die gewond zijn geraakt...

Sindsdien hebben ze de deur goed dicht. en heb ook gehoord dat de dierenbescherming meerdere keren is langs geweest omdat ze blijkbaar een 2de hadden aangeschaft en ook deze niet goed verzorgd werd. Iemand had melding gemaakt. Volgens mij is de 2de nu weg...


Maar heb er wel van geleerd dat ik het van niemand meer pikt. Kunnen ze de hond niet de baas, gaan ze maar op training.... en anders moet je geen grote hond aanschaffen of beter gezegd: moeten ze maar een keffertje bij Bart Smit kopen...

Zou je vinger even in de gaten houden. Als er kosten van komen zou ik elke dag zoeken totdat ik die vrouw weer tegenkwam om de kosten te verhalen... het is jammer voor die vrouw maar jij hoeft niet de dupe te zijn toch?

honden page profiel DreamteamDreamteam

honden foto van Dreamteam

Jeetje wat erg!
Klopt helemaal wat je zegt maar ik ga eerst proberen om met haar te praten. Gelukkig is deze hond ook niet agressief anders zou ik net als jij ook extreem woedend worden en andere maatregelen nemen.

honden page profiel luzluz 3 doggies

honden foto van luz

En dan waren dit nog de "goede" mensen. De echt slechteriken zouden gewoon weigeren om de kosten vd dierenarts terug te betalen. Dan kan je voor je centen te krijgen nog naar de rechtbank gaan.

honden page profiel De DraakjesDe Draakjes 3 doggies

honden foto van De Draakjes

Ik heb zelf ook zo een situatie meegemaakt alleen was de hond wel agressief. Ik werd op dat moment opgehaald door mijn moeder met mijn hond. Dan gooien we hem altijd even los zodat hij naast me kan rennen als ik fiets. Zo raakt hij alle energie kwijt. Het laatste stuk naar huis lopen we altijd zodat hij bij thuiskomst weer rustig is.

Tijdens dat lopen kwamen we een beauceron tegen, deze hond valt alle witte honden aan en heeft mijn herder ook al eerder gegrepen. Hij liep naast de dochter van het gezin los. Aangezien ik mijn hond al aangelijnd had en wist wat er ging komen vroeg ik van een afstand of ze de hond kon aanlijnen. Helaas kwam dat niet aan en viel de beauceron mijn hond weer aan. Deze hond kreeg zowel ik als mijn moeder niet te pakken bij de halsband dus heb ik tegen de dochter gezegt dat ze moest door skaten en de hond moest roepen, en dat heeft ze gedaan waarna de hond wegging. 
Deze mensen zijn al meerdere keren gewaarschuwd door iedereen met witte honden hier maar schijnen er niet naar te willen luisteren. Nu ontlopen wij dat gebied omdat mijn hond die hond zijn bloed kan drinken (wat wil je na 2x aangevallen worden), erg zonde want het was een heerlijk gebied om te fietsen en te wandelen.

Ik zou de vrouw van jou verhaal in ieder geval een cursus te volgen of iemand raad te plegen die haar kan helpen met het trekken van de hond (gedragsdeskundige??)
Een halti of iets degelijks raad ik persoonlijk niet aan, ik loop stages in dierenklinieken en die halties brengen aardig wat schade aan. Ik heb al genoeg hernia's gezien en honden die er juist agressief van worden (dit komt door de constante riem op de neus, dit is voor honden een dominant teken en een constante correctie... daar zou je zelf toch ook niet vrolijk van worden) . Mevrouw zou in mijn ogen beter af zijn met een Hunter of K9-tuigje. Die heb ik ook gekocht zodra mijn herder ging trekken en dat doe hij nu vrijwel nooit meer, en hij trek zijn tuig met plezier aan.

honden page profiel DreamteamDreamteam

honden foto van Dreamteam

Oke. Ik ga er nog even overna denke

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Wat zouden jullie doen?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: twee border collies
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^