Wat heeft mijn hondje toch?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel LotteLotte

Hallo,

Ik ben nieuw hier, maar kom meteen met een vraag binnenvallen. Ik ben namelijk heel benieuwd of jullie het herkennen.

Ik heb een heel lief dwergpinscher reutje van 6,5 jaar. Hij krijgt van ons KVV (smuldier) te eten, omdat hij anders vachtproblemen krijgt. Als hij eens natvoer van de katten of een andere hond (waar we wel eens logeren) eet, word hij heel ziek: braken & diarree. Het is een heel speels hondje en lekker enthousiast. Maar kan ook lekker rustig slapen.

Maar goed... gisteren was hij 's ochtends aan het hoesten en schrapen, alsof er iets in zijn keel zit. Dit doet hij wel eens vaker, maar op een gegeven moment was het klaar. Hier na is hij over gegaan op reversed sneezing. Hij was een heel stuk rustiger en timide. Maar ook ERG aanhankelijk. Ons de hele tijd volgen. Toen mijn man eind van de middag weg ging om te gaan werken werd hij heel nerveus en wou hij eigenlijk niet dat mijn man weg ging. De rest van de middag/avond heeft hij mij de hele tijd gevolgd. Het liefst ook mee in het toilethokje. In eerste instantie maakte ik me niet echt zorgen, maar het zit me toch ook niet helemaal lekker.
Ik heb gebeld naar de dierenarts om even te overleggen. Die adviseerden om temperatuur te meten. Deze was 38.0 dus prima. En verder toch even aankijken. Ik mocht hem evt. bisolvon geven of kon honing door zijn water doen om te verzachten. Dit heb ik beide niet in huis en was al avond. Dus nog niet geprobeerd.

Nu lijkt het vanmorgen wel beter te gaan. Maar hij is nog steeds erg rustig. En hij doet niet zoveel reversed sneezing meer. Maar nu ligt hij in mandje te slapen en maakt hij ook knorrende/snurkende geluidjes. 
Heb het idee dat hij last heeft van zijn neus of keel o.i.d. Hij eet en drinkt wel gewoon overigens hoor. En gaat gewoon mee naar buiten. Hetzij met de nodige drama van reversed sneezing.

Ik vind het lastig of het nu ook aandacht vragen is, want dit heeft hij vroeger ook wel eens gedaan dmv reversed sneezing. Maar het is ook alles er om heen.

Ik ben overigens ook 33 weken zwanger, dus misschien voelt hij wel wat aan, maar dan nog vind ik het raar dat dit dan ineens is.

Kortom, misschien herkent iemand iets of heeft iemand tips. Het is een lang verhaal geworden, maar wou wel zo compleet mogelijk zijn. 

Bedankt voor het lezen!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Wat heeft mijn hondje toch?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel gojagoja

honden foto van goja

Het klinkt heel sterk als kennelhoest.
Dat kan heel mild verlopen en beperkt blijven tot wat geschraap en wat hangerug zijn tot een hond die er knap ziek van wordt, veel taai slijm op gaat hoesten en koorts heeft.

Goed observeren, rustig houden en een tuigje ipv een halsband gebruiken. Ze hebben er meestal knap keelpijn bij.

Beterschap !!

honden page profiel LotteLotte

Hoelang blijft een enting tegen kennelhoest dan bescherming geven? Hij is dit jaar nog niet geweest voor entingen (had namelijk ook gelezen dat elk jaar enten niet altijd nodig blijkt te zijn, maar dat terzijde). 
Hij heeft eind juni vorig jaar zijn laatste entingen gehad, en ook tegen kennelhoest.

Ik wou net zijn temperatuur meten, maar dat vond ie niet leuk, dus dat vond ik al een fijne reactie haha. Beetje pit in ieder geval. Ga het straks nog even proberen als hij niet in zijn mandje ligt. Dat is echt "zijn" plekje, dus dat moet k maar even respecteren.

honden page profiel gojagoja

honden foto van goja

In mijn beleving werkt de enting niet of nauwelijks.
De neusenting geeft nog de beste bescherming maar dan maar een half jaar.

Kennelhoest is een soort verkoudheidsvirus in verschillende vormen en maten.

Zelf hou ik er niet van omdat bij het virus bacterieen betrokken kunnen raken die voor bv longontsteking kunnen zorgen.

Ik ga er dus mee naar de da.
Maar het is niet altijd nodig in te grijpen met medicatie.

Ik heb ondanks enten met elk van mn honden kennelhoest gehad. Soms mild, maar ook een keer zeer ernstig tot aan een kritieke toestand toe.

Het is nu "het" seizoen omdat het in vakantietijd in kennels/pensions makkelijk verspreidt en dat gaat gewoon door de lucht door besmette blaffende honden.

honden page profiel LotteLotte

Ja een neusspray heeft hij wel eens gehad, maar is al een tijd geleden.
Ik vraag me af, stel dat het kennelhoest is, hoe hij er dan aan komt? Want we komen wel eens honden tegen met uitlaten, maar meestal lopen we er gewoon langs. Heel af en toe even snuffelen.
We hebben wel een andere hond waar we soms logeren, bij familie, maar dat is al een tijd geleden dat we die gezien hebben. Dus geen idee hoe hij er dan aan moet komen.
Of kan het ook via katten?? Dat die het virus doorgeven op een of andere manier?
Als het maandag nog niet beter gaat, of het verslechterd dit weekend heel erg dan ga ik naar de dierenarts.

Hij ligt nu wel weer rustig te slapen.

honden page profiel gojagoja

honden foto van goja

Tis een virus en dat verspreidt zich makkelijk.

Maar het blijft ook maar een veronderstelling op basis wat je beschrijft..alleen een da kan dat na lichamelijk onderzoek echt vaststellen.

Let op dat de hond blijft drinken en niet benauwd raakt...bij twijfel toch naar de dierenarts gaan hoor, dit is maar internet en kan nooit een arts vervangen.

Nogmaals; beterschap

honden page profiel LotteLotte

Nee dat snap ik. Ik hou hem zeker in de gaten.

Overigens gaat het al een heel stuk beter vandaag! Hij maakt geen gekke geluiden meer, is een stuk meer zichzelf en een heel stuk actiever. 
Hij drinkt en eet prima! :-D

Ik denk dat het gewoon wat irritatie was van de keel/neus en dat het nu beter gaat. 
Heel erg bedankt voor de reacties in ieder geval.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Wat heeft mijn hondje toch?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^