Mayla - bijna 3 maand oud.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel BrechtBrecht

honden foto van Brecht

80% lief - 20% onhandelbaar! - Hier nog even opnieuw gepost want de link werkt blijkbaar niet van de vorige topic :-)

Hallo allemaal,

Bij het aankopen van onze pup hebben ik en mijn vriendin hier heel veel gelezen (als Guest wel) om te kijken wat we het beste kunnen doen. Het is natuurlijk mijn eerste pup niet dat ik opleer maar met Mayla heb ik toch wat moeilijkheden die ik niet kan oplossen. Misschien kunnen jullie ons helpen?

Eerste nacht in de bench, een drama! Maar we hebben volgehouden, nu ging ze gewillig in de bench met enkele snoepjes en geen probleem meer snachts. Ze heeft ook nooit geen behoefte gedaan in haar bench dus dat was een pluspunt.

Nu wil ze opeens NIET meer in haar bench, alles al geprobeerd (speeltjes, koekjes, etc.). We moeten ze er dus echt insleuren, éénmaal erin, geen probleem. Hier kunnen we nog mee leven maar als Mayla volgroeid zal zijn, zal dit niet meer zo evident zijn om haar in de bench te sleuren/duwen.

Nu een ander probleem is ook dat ze opeens heel heftig kan grommen, bloffen en doorbijten naar ons (wel met kwispelende staart!). En we gaan er dan mee buiten, spelen er wat mee, maar vanaf ze iets misdoet gebruiken wij het woord "foei" maar daar komt ze alleen maar wilder van. Dit is vooral smorgens (wel ergens te verstaan dat ze actief staat maar zo geweldig is gewoon niet meer te doen). 

Ochtendritueel, binnenkomen in de living (waar de bench staat) haar negeren voor het ontsluiten van de achterdeur. Dan haar uit de bench halen om plasje te doen. Dan zit ze buiten of binnen tijdens wij eten (ze komt nooit vragen achter ons eten en krijgt ook niets aan tafel van ons). Dan is het haar tijd om te eten. Maar in die tussentijd staat ze crimineel geweldig en spelen wij daar nu een uur mee, of 2 uur, dat veranderd niets aan de zaak. (We kunnen ook smorgens geen 2-3u spelen als we moeten gaan werken). 

Nu mijn vraag was, hoe kunnen wij het benchprobleem oplossen en eventueel ons ochtendritueel aanpassen om alles wat vlotter te laten verlopen? Eventueel smorgens als ze uit de bench is, direct eten geven? Ze slaapt en rust heel veel, als ze rustig is, speelt ze wat met haar beentje of slaapt ze 2-3 uur.

Graag jullie bevindingen en eventuele oplossingen tips!

BEM (Brecht/Eline/Mayla)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Mayla - bijna 3 maand oud." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Liesbeth... Jack - Max † - BlixemLiesbeth... Jack - Max † - Blixem

honden foto van Liesbeth... Jack - Max † - Blixem

Wat betreft de bench... de ene hond wil wel erin en de andere absoluut niet.
Ik weet dat de oudste hond van mijn zus er niet in wilde en zij heeft het toen maar zo gelaten, de pup zocht zelf een rustplek.
Misschien kan je eens kijken hoe dit gaat, als je een paar dagen achtereen tijd hebt om dit te oefenen en dan eventueel wel de bench te laten staan of vervangen door een kussen.

Wat betreft het ochtend ritueel... als de pup dan zo reageert zou ik het eten na ongeveer 15 minuten weghalen... wat op is = op en anders pech... vanmiddag krijg je weer...

honden page profiel De mannenDe mannen

honden foto van De mannen

Tja de hele nacht opgesloten gezeten in een bench dan moet al die energie er ff lekker uit.
Wij hebben het als volgt gedaan, eerst zelf aankleden dan de pup uit de bench aanlijnen en lekker naar buiten om te wandelen en behoefte te doen dus al een rondje van een minuut of 15.
Daarna was er tijd om zelf even wat te eten en werd er nog even met de pup gespeeld/geoefend.
Pas daarna kwam het eten dit ivm met eventueel een maagtorsie.
Eten altijd in de bench gegeven.
Je zou misschien eerder uit bed kunnen gaan zodat er meer ruimte en tijd voor de pup is om even die energie eruit te gooien.
Geef haar eens een goed gevulde kong zodat ze daar mee bezig kan zijn, worden ze ook mentaal moe van.

Heb je haar misschien eens voor straf de pup in de bench gedaan of heeft ze een andere nare ervaring met de bench opgedaan?
De bench moet echt een veilig plekje zijn en geen strafplek.
Geef voortaan alle beloningen en eten in de bench zodat ze weer leert dat het daar fijn is.

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Waarom zou ze als ze groot is nog in de bench moeten ?:'( ik vind een bench alleen als hulpmiddel bij puppies aan te raden. Jouw hond moet toch niet in een gevangenis heel zijn leven hoop ik ? Hij moet leren van gewoon vrij te kunnen lopen en liggen overal. Dat is jouw taak als baasje, niet  opsluiten.
Vroeger waren er geen benches en geen puppytrainers en onze honden werden ook groot en leefden gelukkig.....dit wou ik maar even zeggen. Verder geniet van je pup , het ziet er een schatje uit. ':-)

honden page profiel BrechtBrecht

honden foto van Brecht

Ze eet en drinkt in de bench. Nooit als straf gebruikt. De kong heeft al lang geen effect op haar meer (de truc heeft ze door voor de snoepjes eruit te krijgen). Ze komt er alleen maar actiever van.

Momenteel reken ik al 1u30 uit voor haar alleen en voor mezelf 15min. Nog meer tijd is gewoon totaal niet juist (ik ken er maar weinig die dit zouden doen!).

Nu als ze bijt en ons soms aanvalt, de ene mensen zeggen, blijf rustig negeer ze, de andere zeggen, beter eens hardhandig (sorry voor het zo te zeggen) via het nekvel nemen en tonen wie de baas is, na een tijd weet je het niet meer. Maar ik vind wel, als we al 100 keer iets zachts geprobeerd hebben is het misschien eens tijd om 1 keer hard uit de hoek te komen?

Berners zijn wel gekend om dominantie te vertonen, misschien wilt ze dit proberen?

En de bench is groot genoeg, vroeger staken de mensen hun hond in een doos of buiten in een grote kooi (of houten platen). Dus dat waren de benches van vroeger. En ook, ze is nog maar 3 maand dus ze is zeker nog niet groot genoeg om alleen in de living/keuken voorbeeld te zitten. Ze heeft nog kleine tandjes dus het bijten zit er nog teveel in.

honden page profiel Mimi Mimi

honden foto van Mimi

Als ik je verhaal begrijp speel je 1 of twee uur met je hond? Hoe heb je de bench aangeleerd? Hoe oud is je hond nu? Heb je al eens vers vlees of andere soorten zachte dingen in de kong gedaan? Het klopt dat je hond druk kan worden van de kong als je er brokjes in doet, ze rollen er dan uit en de hond wil ze pakken. Hoe lang is je hond alleen?
Een dominante hond is rustig zeker, open, vriendelijk en benaderbaar. Kijk maar eens naar een artikel in de bibliotheek.

ALs je hond gek is op eten dan kun je zonder dat hij het ziet eens wat lekkers in de bench strooien, zodat hij op onderzoek uitgaat, dit kun je ook in de kamer doen. Ik begrijp dat je hem er in lokt, vaak hebben ze door dat het deurtje dan dichtgaat en is het op een bepaalde leeftijd niet meer leuk. Ik denk dat je het daar moet zoeken. Wil je geen kong gebruken dan kun je ook een pensstaafje in de bench leggen.
Blijf weer eens bij de bench zodra hij er in is en het deurtje even dicht. Eigenlijk weer van voor af aan oefenen.

ALs een hond hapt in kleren of snapt of tegen de eigenaar blaft of grommerig doet is het vaak dat ze niet begrijpen, het kan zijn dat er iets teveel is maar er kunnen ook andere oorzaken zijn. Als je echt 1 of 2 uur speelt dan zou ik dat veel minder gaan maken en stoppen voordat je hond gaat happen.
Vaak denken mensen dat een kwispel staart vriendelijk is, maar meestal zit er een stuk spanning bij. Misschien leuk om het boekje van Turid Rugaas eens te lezen over de hondentaal. Ik heb er wel een pdf van. Mocht je belangstelling hebben stuur me dan maar een pdf.

honden page profiel Mimi Mimi

honden foto van Mimi

Ik lees dat ze nog maar drie maand is. Heel erg jong nog maar. Ik zou weer tien stappen terug gaan en het weer opnieuw opbouwen of geen bench maar een plek waar het veilig is voor je pup. Hoe lang wandel je.

honden page profiel BrechtBrecht

honden foto van Brecht

Ze is inderdaad bijna 3 maand. Is inderdaad nog jong, maar ze leert echt super snel (zit/lig/pootje). Maar dan de dingen dat ze niet mag is dan wel een ramp :-D. De hond verschiet ook van niets, donder/bliksem, pannen op elkaar slaan, eens met de hand op tafel slaan, die hond verschiet niet.

Volgens de fokker en dierenarts mag ik maar 5min per maand wandelen, dus dat is normaal een 15-tal minuten. Maar op haar tempo is dat soms wel eens 25-30min. (wel met een stopje tussendoor om eventjes uit te blazen). 

Misschien gaat het inderdaad wat te snel. Ik moet wel zeggen, deze nacht ging ze gewillig in de bench (mss wat pubergedrag al?) we zullen zien hoe het vanavond is.

Nu enkel dat bijten en grommen nog :-)

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Nu als ze bijt en ons soms aanvalt

in welke situatie gebeurd dat bijten en aanvallen? Ik neem aan dat je het nu niet over gewoon pupgedrag hebt?

de ene mensen zeggen, blijf rustig negeer ze, de andere zeggen, beter eens hardhandig (sorry voor het zo te zeggen) via het nekvel nemen en tonen wie de baas is, na een tijd weet je het niet meer. Maar ik vind wel, als we al 100 keer iets zachts geprobeerd hebben is het misschien eens tijd om 1 keer hard uit de hoek te komen?

ik zou noch het ene doen noch het andere, ik zou dus gaan kijken naar waarom ze dit doet en de volgende keer het proberen te voorkomen. Het kan zijn dat ze teveel indrukken gehad heeft, het kan zijn dat ze zich onder druk gezet voelt, iets niet begrijpt, of misschien gewoon baldadigheid, of misschien kan ze haar energie niet kwijt, etc.
Haar hard aanpakken zal niet gaan werken, ze verliest dan het vertrouwen in je en dat is wel het laatste wat je wil, omdat het allerbelangrijkste waar je aan moet werken met je pup de vertrouwensband is.
Helemaal negeren moet je het natuurlijk ook niet, ik zou liever voorkomen, of anders haar kalmerend toespreken en uit de situatie halen, even een time out geven.

Het is verder moeilijk om via een beeldscherm een goed beeld te vormen. Ik kan alleen een paar algemene dingen zeggen die heel belangrijk zijn
zorg dat je stem en houding altijd kalm en vriendelijk zijn.
Laat de pup naar jou toe komen en niet andersom
Laat haar rustig eten, ga niet in de etensbak graaien
Geef haar genoeg rust om alle indrukken te verwerken
Geen commando's onder druk, wel leuke oefeningetjes en spelletjes
Zorg voor voldoende denkwerk

Misschien is het ook handig als je een gt mee laat kijken?

Wb het ochtendritueel, zou ik haar eerst uitlaten, haar lekker laten snuffelen, misschien nog wat kleine leuke oefeningetjes, een denkspelletje of zoekspelletje.
En dan zou ik haar het eten geven als jullie ook gaan eten.
Bij het weggaan een lekkere kong, er zijn vele varities mogelijk die je hond vast nog niet kent, ik zou zelf wel voor iets gezonds kiezen, maar de mogelijkheden zijn bijna oneindig

http://www.hondenpage.com/honden-encyclopedie/wid_234-Kong.php


Deze links zijn ook heel intressant

http://www.hondenpage.com/honden-encyclopedie/wid_366-De-puppy-en-de-jonge-hond.php

http://kynoblog.com/artikelen/kalmerende-signalen-de-kunst-van-het-overleven

http://www.hondenpage.com/honden-encyclopedie/wid_359-Wat-is-er-met-dominantie%3F.php

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

Tja je hebt gewoon een hond (tje = BABY ) in huis gehaald, da's alles. En nee een pup is iets heel anders dan een pluche beest, het beweegt.
Je bent nu al op je hoede voor: "haar dominantie, want Berners zijn daarvoor gekend". Het is een BABYTJE!!!! Berners zijn de liefste en aardigste honden die er bestaan, wie heeft je zoiets wijsgemaakt?
En de meeste hondeneigenaren zijn s'morgens voor het werk (minimum) één uur met hun honden bezig hoor. Dit is niet tijdelijk,denk daaraan: de volgende 14 jaar zal dat zo blijven, heb je dat er voor over? Je vind het nu al erg dat je maar 15 min voor jezelf hebt.
Wij, die van de oude stempel, hadden vroeger inderdaad geen benchen, maar wij hadden wel grote rennen buiten waarin ze gingen als wij werken waren. Onze honden konden zich daarin tenminste bewegen en hadden tenminste iets te zien buiten. Binnenkort wordt het een puber, bijna zo groot als een volwassen Berner, die uit verveling vanalles gaat stuk bijten, prop je ze dan in die bench? (ondingen)
De ene pup heeft nu eenmaal meer beweging nodig dan een andere. Karakters van honden verschillen. Je kan wel zien aan een pup hoeveel wandeling ze nodig heeft.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Mayla - bijna 3 maand oud." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Nieuw hondje.
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^