Problemen waar we tegen aan lopen..

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Denise; Nova & VanchaDenise; Nova & Vancha

honden foto van Denise; Nova & Vancha

Hallo allemaal,


Ik loop tegen een aantal dingetjes aan in de opvoeding van Nova.

Ten eerste:
Nova springt (ongewenst) op de bank.. Dit doet ze ook gewoon als mijn vriend of ik erop zitten. Als er niemand op de bank zit, kijkt ze je aan. Dan zeggen we "Nee" en doet ze het toch. Zodra je dan opstaat om haar er af te tillen, springt ze er snel vanaf. Het lijkt alsof ze weet dat het niet mag en het doet om uit te dagen, er een spelletje van wilt maken. Maar haar negeren werkt ook niet.. Wat is een goede methode om dit af te leren?

Dan iets waar ik echt niet van weet hoe ik er mee om moet gaan: Nova is deze week op eens gaan blaffen naar andere honden.. Groot, klein, het maakt niet uit. Het begon toen we in het park zaten, we zaten aan een picknicktafeltje en Nova lag onder de tafel. Toen er een andere hond voorbij liep, kwam er op eens een enorm diepe blaf onder de tafel vandaan. Dat bleef zo door gaan. We hadden echt geen idee wat er gebeurde, we hadden haar nog nooit zo horen blaffen. Bij ons thuis keft ze alleen en we wisten niet eens dat ze dit geluid überhaupt al kon produceren! Uiteindelijk ben ik naar de hond toe gelopen om hem te aaien, zo van "kijk, niks engs ofzo". En later heb ik Nova ook laten snuffelen. Toen was het goed en wilde ze spelen. Heb ik dit op de juiste manier aangepakt?
Sindsdien is ze het vaker gaan doen, nu ook vanuit onze tuin en huis blaft ze naar andere honden. Kan het zijn dat ik in haar ogen niet genoeg "leider" ben en dat ze denkt dat ze ons moet beschermen? Hoe leer ik dit af... Ik heb haar zo veel mogelijk met andere honden gesocialiseerd dus ik begrijp echt niet waar dit opeens vandaan komt.. Eerst was ze heel angstig, daarna heel speels, en nu dit?

Over blaffen gesproken; ze blaft ontzettend als één van ons uit zicht is, daar kan ze echt niet tegen. Zolang ze dit nog niet durft, durf ik de alleen zijn training nog niet aan. Hoe laat ik haar duidelijk merken dat als ik naar de w.c. moet ik ook echt terug kom?

En dan; happen.. Nova gaat steeds heftiger bijten, in je broek, in je handen, je gezicht, waar ze maar  bij kan. We hebben al een aardig wat dingen geprobeerd; telkens 'nee' zeggen werkt niet, even de kamer uitlopen en wachten tot ze terug is werkt niet, bevriezen werkt niet.. van al die dingen gaat ze alleen maar harder bijten. En het doet flink zeer! 

En mijn laatste probleem; hoe laat ik haar netjes aan de lijn lopen? Ik zit al op puppycursus en ik neem aan dat dit vanzelf komt, maar ze trekt zo erg dat ze zich volgens mij zelfs bezeerd (we hebben dan ook een tuigje inmiddels gekocht, komt vandaag binnen). Ik wil dus alvast een beetje oefenen zodat de wandelingen voor haar prettiger worden. Ze trekt en loopt alle kanten op, wilt alles besnuffelen en ook opeten van de straat, hapt in de lijn en doet alsof ze mij uitlaat. Hoe krijg ik het voor elkaar om haar "naast" te leren en hoe zorg ik ervoor dat ze niet meer trekt?

Pff. Zo klinkt het net alsof het heel slecht gaat! Maar dat is niet zo hoor, ik geniet elk moment van het opvoeden van Nova en vind het ook heel leuk om te doen. :-DMaarja, een aantal dingen kan ik niet helemaal zelf oplossen en heb ik wat hulp bij nodig. Ga straks ook even advies inwinnen op de cursus.

Alvast bedankt voor de reacties!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Problemen waar we tegen aan lopen.." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~ 3 doggies

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Mellow kon ook zo hartverscheurend gillen als ik naar de wc moest. Ik heb toen de deur gewoon open gelaten,  kwam ze even kijken en bleef vervolgens bij de voordeur staan om naar buiten te kijken.  
En ineens liep ze weer terug naar de kamer en nog wat later ging ze niet eens meer mee naar de gang.

Je hoort vaak dat je dat beter niet kunt doen, maar hier heeft het juist geholpen.

honden page profiel Denise; Nova & VanchaDenise; Nova & Vancha

honden foto van Denise; Nova & Vancha

Nouja, het is vooral als zij moet slapen en in haar bench ligt. Anders mag ze van mij part de hele tijd achter me aanlopen. Ik heb al meerdere dingen geprobeerd: de deur open laten en een liedje zingen bijvoorbeeld zodat ze mijn stem hoort, of de hele tijd blijven praten. Het helpt wel, maar voor heel even maar. En als ik ga douchen kan het niet. Want ik ben geen 'onder-de-douche-zinger" haha.

honden page profiel Denise; Nova & VanchaDenise; Nova & Vancha

honden foto van Denise; Nova & Vancha

up!

honden page profiel SandraSandra 3 doggies

honden foto van Sandra

Martin Gaus heeft een leuk en begrijpelijk boek over puppys en de dingen die jij noemt worden daarin ook behandeld.

Bv trekken aan de riem: zoals met al het gedrag, zorg dat ongewenst gedrag niet een voor de hond gewenste beloning oplevert. Wanneer hij trekt en je loopt door bereikt hij zijn doel.in plaats daarvan stop je met lopen wanneer hij trekt en als de lijn weer slap hangt loop je door.

Pups bijten graag, probeer het bijten al te voorkomen door hem een alternatief aan te bieden om op te kauwen. Gedrag dat je voorkomt hoeft niet afgeleerd te worden. Zorg dus dat je altijd bijtspeelgoed bij de hand hebt.

In het algemeen, ik zou gaan oefenen met baasgerichtheid. Hij moet op jou letten. Ook als er een andere hond passeert moet je zijn aandacht kunnen trekken met een speeltje, snoepje etc. 

Dit is allemaal kort beschreven en ik ben ook geen enorme ervaringsdeskundige, dus ik raad je vooral aan wat te lezen en op je cursus te bespreken.

honden page profiel Denise; Nova & VanchaDenise; Nova & Vancha

honden foto van Denise; Nova & Vancha

Tsja, een alternatief aanbieden helpt dus ook niet.. Ze bijt gewoon door in je handen oid, hoe leuk het speeltje ook is en hoe leuk ik er ook mee doe.. Au roepen bijv. werkt ook niet, ze bijt gewoon nog wat harder.

honden page profiel Marjo en KibaMarjo en Kiba 3 doggies

honden foto van Marjo en Kiba

op dat moment zou ik toch zonder wat te zeggen weglopen uit de kamer. Misschien dat jullie niet lang genoeg wachten? Als ze dan toch door blijft gaan op het moment dat jullie terug zijn zou ik haar verplichte rust geven.

honden page profiel Denise; Nova & VanchaDenise; Nova & Vancha

honden foto van Denise; Nova & Vancha

Nou, het is heel lastig om dat vol te houden, want als wij de kamer uit lopen raakt ze in paniek dat we weg zijn.. Dusja daar zijn we nu eerst mee bezig om te trainen (op de cursus wel wat geleerd om dat te doen dus ik denk dat dat wel moet gaan verbeteren). 

Met rust heeft het niets te maken, als ze voldoende uitgerust is doet ze het ook, het is geen overprikkeling... Maar haar manier van spelen.

honden page profiel -- 3 doggies

honden foto van -

Ik denk dat ik ondertussen wel mag zeggen dat ik ervaren ben met happen O-)
Max is 15 maanden en hij doet het nog steeds wanneer hij gefrustreerd is of wanneer hij hééééél ongeduldig is.....

Wat ik nu doe met het happen is op mijn hurken gaan en dan mezelf rustig praten... Hij concentreert zich dan op mijn gebrabbel, en hoe rustiger ik word hoe minden hij hapt....

Het is nog een lange weg te gaan voor ons. Maar dit helpt tot nu toe het beste, hoe zeer het ook doet.....

honden page profiel Denise; Nova & VanchaDenise; Nova & Vancha

honden foto van Denise; Nova & Vancha

Oh dat is een hele goede! Dat heb ik nog niet geprobeerd. Klinkt heel logisch: ik raak er zelf gefrustreerd van, dus als ik rustig ben zou zij het ook moeten worden.. Ga ik uit proberen!

honden page profiel -- 3 doggies

honden foto van -

Ik raak er inderdaad ook gefrustreerd van.. En hoe rustiger ik word, hoe minder leuk Max het happen vindt. Want er is geen uitdaging meer aan.....
Succes en het komt allemaal goed! :-D

honden page profiel Denise; Nova & VanchaDenise; Nova & Vancha

honden foto van Denise; Nova & Vancha

Upje voor de rest van mijn vragen!

honden page profiel MikeMike 3 doggies

honden foto van Mike

Hoe oud is je pupje als ik vragen mag?

honden page profiel Denise; Nova & VanchaDenise; Nova & Vancha

honden foto van Denise; Nova & Vancha

3 maanden, erg jong dus nog. Maar al lekker groot zodat ze overal bij kan haha.

honden page profiel Liedeke, Pepper †, Helmer † & RoefLiedeke, Pepper †, Helmer † & Roef 3 doggies

honden foto van Liedeke, Pepper †, Helmer † & Roef

Dat van de bank hadden wij hier ook met Pepper. Die bleef er maar op springen en haar eraf halen was in haar ogen ook aandacht. Wij hebben toen op advies van de hondenschool haar aan een kort lijntje gehouden in huis op de momenten dat ze veel aan het klieren was.

Als ze op de bank sprong haalde we haar eraf door gewoon het lijntje te pakken. Dan moest ze op een kussentje naast de bank liggen terwijl ik het lijntje vast hield. Ze ging er in happen, sprong omhoog, ging nog meer klieren. Maar dit negeerde we en als ze in de lijn beet hielden we het lijntje omhoog (niet de hond ophangen). Op het moment dat ze rustig was, ging liggen of rustig zitten kreeg ze aandacht. Dit hebben wij consequent volgehouden en waren vrij snel van het op de bank springen af.

Hoop dat het verhaaltje wat ik heb geschreven te volgen is. ':-)

honden page profiel Denise; Nova & VanchaDenise; Nova & Vancha

honden foto van Denise; Nova & Vancha

Haha ja ik snap het! Haar eraf halen is inderdaad ook genoeg aandacht voor haar, we hebben het geprobeerd met eraf tillen zonder iets te zeggen / aan te kijken, maar goed dan staat ze op de grond en springt ze er weer op (ook als je haar af aan het leiden bent.. ik ben denk ik nog niet leuk genoeg).

Maar oke, dat lijntje klinkt goed. Hoe kort is kort? En hoe kom ik aan zo'n ding? :-D

honden page profiel Liedeke, Pepper †, Helmer † & RoefLiedeke, Pepper †, Helmer † & Roef 3 doggies

honden foto van Liedeke, Pepper †, Helmer † & Roef

Ik kreeg een heel kort lijntje bij een puppy pakket. Was dacht ik een meter lang.
Anders kan je ook een gewone lijn gebruiken, maar eentje die kapot mag. Want dat kan makkelijke gebeuren. En je moet die dan wat korter nemen en zorgen dat er niet aan het uiteinde gebeten kan worden. :-)

Denk dat ze wel bij de dierenwinkel te krijgen zijn.

honden page profiel Denise; Nova & VanchaDenise; Nova & Vancha

honden foto van Denise; Nova & Vancha

Ben pas van lijn veranderd (Van een puppylijn naar een politielijn, die is veel makkelijker in langer/korter maken) dus ik zou gewoon de puppylijn kunnen gebruiken en dan kort houden?

Ik bedenk me nu: ze zal dan waarschijnlijk in de lijn gaan bijten, en ik probeer dat tijdens het wandelen nu juist te stoppen... ga ik mezelf hier niet tegen werken dan?

honden page profiel Manon, Silver Sky&MalaikaManon, Silver Sky&Malaika 3 doggies

honden foto van Manon, Silver Sky&Malaika

Heb ooit ergens iets gehoord over aluminiumfolie op de bank te leggen. Werkt niet bij elke hond, sommige geven er niks om.

honden page profiel Denise; Nova & VanchaDenise; Nova & Vancha

honden foto van Denise; Nova & Vancha

Okee.. hoe moet ik me dat voorstellen?

honden page profiel Manon, Silver Sky&MalaikaManon, Silver Sky&Malaika 3 doggies

honden foto van Manon, Silver Sky&Malaika

gewoon op de bank leggen, had ik ergens gehoord. Misschien omdat als hij er dan op klimt het een irritant geluid maakt en dat het raar aan voelt fzo hij er niet meer op wil

honden page profiel Liedeke, Pepper †, Helmer † & RoefLiedeke, Pepper †, Helmer † & Roef 3 doggies

honden foto van Liedeke, Pepper †, Helmer † & Roef

Wel uitkijken dat het dan niet opgegeten wordt lijkt me. :-)

honden page profiel Denise; Nova & VanchaDenise; Nova & Vancha

honden foto van Denise; Nova & Vancha

Ik heb het gevoel dat Nova het vooral als leuk speelgoed zal zien, maar ik kan het eens proberen!

honden page profiel MikeMike 3 doggies

honden foto van Mike

Hey allereerst wat een prachtige pup ;-)

Over op het bank springen kan ik je wel wat tips geven. Ik heb een pup van 4,5 maand die dat ook doet! Volgens mij zit het gewoon ingebakken in het brein van elke pup dat op de bank springen een must is haha.
Ik heb het alsvolgt gedaan, allereest heb ik een aantal kussens ter beschikking gesteld die ik niet nodig had. vervolgens heb ik op de kussens wat ammoniak verspreid, de kussens op de lege plekken op de geplaatst. Mn pup kwam toen wel naar de bank toe maar sprong er niet op door de vreselijke geur van het ammoniak. Dit heb ik 4 dagen volgehouden en VOORLOPIG is het bank probleem verleden tijd. 
Het zou kunnen werken bij jou!

Wat betreft dat bijten moet je gewoon volhouden met negeren en afleiden en hard NEE roepen. Ik weet precies wat je doormaakt, die van mij was ook bijtgraag in de ergste vorm haha. Dit gaat echt vanzelf stukken minderen als je volhoud aan je maatregelen, gelloof me echt! Die van mij doet dat bijten nog wel eens maar veel veel minderen, als hij nu begint te bijten in de handen dan weet ik dat hij even moet gaan slapen.

honden page profiel Denise; Nova & VanchaDenise; Nova & Vancha

honden foto van Denise; Nova & Vancha

Haha, ja we vinden haar ook echt prachtig en lopen met trots met haar over straat :-D.

Dat van die ammoniak is wel een goed idee. 1 probleem: ik heb geen kussens op de bank haha. De bank is half leer half stof, dus dan zou ik het spul op de bank zelf doen. Opsich geen heel groot punt want het is een oude tweedehandsbank, maar als het anders opgelost kan worden dan graag. Wat ik misschien wel kan doen is azijn, ze haaaat die geur. En volgens mij verkleurd dat ook niets. In ieder geval; bedankt voor de tips!

honden page profiel MikeMike 3 doggies

honden foto van Mike

Je kan ook watten gebruiken, daaronder leg je folie zodat het niet doorlekt. Is maar een idee

honden page profiel Denise; Nova & VanchaDenise; Nova & Vancha

honden foto van Denise; Nova & Vancha

Oh, een top idee, zo had ik nog helemaal niet gedacht!

honden page profiel MikeMike 3 doggies

honden foto van Mike

+ die van mij beet/bijt vreemden mensen nooit als ze hem aaien! nee die likte hij en wil al te graag geaaid worden! Maar als de mensen die thuis wonen en waarmee hij dag en nacht is, hap hap hap :P

honden page profiel Denise; Nova & VanchaDenise; Nova & Vancha

honden foto van Denise; Nova & Vancha

Ja ik weet precies wat je bedoeld, bij andere mensen draait ze gelijk op haar rug van "aaaaai me"! Maar bij ons liggen de handjes open haha.

honden page profiel Mimi Mimi 3 doggies

honden foto van Mimi

Je zou om te beginnen een kleed of mand net voor de bank kunnen leggen met daarop een heerlijk bot of de kong ( Weet je wat dat is?) Mocht de pup dan naar de bank gaan lopen zodra je er zelf op zit kun je de kong of bot daar neerleggen of er zelf naast gaan zitten. Als die dan slaapt kun je zelf weer op de bank gaan zitten. Hij wil kennelijk graag bij jullie zitten op de bank, is ook veel fijner.Mocht hij er toch op gaan dan zou ik hem er gewoon af lokken met je hand.

Áls een pupje blaft op deze leeftijd naar een andere hond is het vaak een beetje spanning. Je kunt een paar dingen doen, op je hurken gaan zitten, zo steun je hem, als hij niet meer blaft kijken of je hem kunt gaan roepen en dan een zoekspel laten doen, of de afstand wat vergroten. Kijk maar wat bij jou pup past.
Jou pup zit momenteel in de natuurlijk fase dat ze net even iets banger kunnen zijn. ALs ze in de tuin blaft, ok, maar probeer haar dan maar te roepen zodat je haar uit haar blaf haalt.
Als een van jullie uit zicht is even afleiden met iets leuk.
Happen is meestal een teken van: het is teveel. Hoe lang slaapt je pup, hoe lang speel je, hoe vaak ziet je pup honden, hoe lang wandel je. je zegt dat je haar veel hebt gesoicaliseerd, ik denk dat het momenteel wat teveel is. Belangrijk bij socialiseren is niet veel doen, maar goede ervaringen op laten doen. alles met mate maar wel regelmatig.
ALs een pup op deze leeftijd trekt aan de lijn kan het zijn dat de wandeling te lang is. Hele korte wandelingen maken en net op het goede moment stoppen ( voordat de pup veel gaat zitten, riem bijten, liggen )
Sommige adviezen zou ik even kijken of dit bij je pup kan, ik heb hem niet gezien dus is het moeilijk om zo via de computer advies te geven. Even bij de puppy cursus vragen hoe je dat op kunt lossen.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Problemen waar we tegen aan lopen.." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 2 12
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^