Iemand met ervaring met kunstgras en een graafgrage hond?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel ElphieElphie

honden foto van Elphie

Zoals gezegt toen we Layka kregen is het nu dan echt tijd om onze tuin flink aan te pakken en huskyproof te maken.
Eerst was het idee huppekee allemaal bestrating erin en geen hond die daar nog doorheen komt ;-)
Na een paar dagen broeden is mijn man tot de conclusie gekomen dat hij dat wel erg saai vind en hij houd niet van potten met beplanting.. Dus was zijn heldere idee.... GRAS.... Ehmm schat dat vind ik nou niet zo'n geweldig idee aangezien ik verwacht dat er binnen twee dagen een joekel van een gat inzit.. ;-)
Nou na een hele discussie welles nietes kwam hij op kunstgras, ik heb me mee laten nemen naar een bedrijf gespecialiseerd in kunstgras en eerlijk is eerlijk het is net echt, voelt heerlijk zacht en ziet er mooi uit. Het zit op een hele stevige onderlaag waar volgens de kenners geen hond doorkomt.. Ok leuk verhaal maar ik blijf sceptisch..
Is er hier iemand die hier ervaring mee heeft? Over een paar dagen zal ik het zeker weten want meneer was verkocht en de rollen liggen al in de tuin en gaan er dit weekend in, maar ik probeer me voor te bereiden op alle mogelijke scenario's ;-)

Layka vermaakt zich ondertussen meer dan prima in de tuin die nu een maanlandschap lijkt hahaha

Ps als er iemand nog op zoek is naar ongeveer 6 m² sierbestrating mag dat dit weekend gratis opgehaald worden

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Iemand met ervaring met kunstgras en een graafgrage hond?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Alaska's Finest!

Je zou 1 plekje vrij kunnen laten, waar Layka naar hartelust mag graven. Dan is ze misschien minder geneigd aan het gras te beginnen O-)

honden page profiel Sophie & BeauSophie & Beau 3 doggies

honden foto van Sophie & Beau

Ik denk ook dat het wel helemaal goed komt als je voor Layka een stukje overlaat waar ze wel mag graven. Haar dat even duidelijk maken en je gras is wel veilig, denk ik ;-)

honden page profiel Lien, Luca† en Wifi  /wi:fi:/Lien, Luca† en Wifi /wi:fi:/speciaal aangestelde fokker 3 doggies

honden foto van Lien, Luca† en Wifi  /wi:fi:/

goh, ik heb 4 jaar vakantiewerk in een kunstgrasfabriek gedaan ... ik hielp bij de kwaliteitstesten, maar heb nooit een husky in het labo gehad ;-)

honden page profiel ElphieElphie

honden foto van Elphie

Hahaha dat zou nou eens een ultieme test zijn ;-) nou ik zal mijn eigen "test" ervaring hier voor jullie neerzetten hahaha

Mijn man heeft zoiets van tuuuuuuuurlijk een graafplekje voor Layka... En hoe ga je haar dat uitleggen? Nou ehhh....?? Geloof niet dat hij erg onder de indruk was van dat plan.

Voor nu is het hilarisch om te zien hoe Layka door de tuin heen hupst en springt en rolt, zij vind het zo het leukst geloof ik :-D

honden page profiel FienFien 3 doggies

Wij hebben ook kunstgras, moet er wel bij zeggen dat wij het niet strak hebben laten vastleggen.Onze pup trekt aan het kunstgras, gaat er vervolgens onder en gaat dan rustig zitten graven. Ook kauwt ze op het kunstgras. In de voortuin ligt gewoon gras maar, vind het kunstgras een stuk fijner. In de voortuin komt dus ook kunstgras en het grappige is dat niemand het ziet.

honden page profiel Claire & Tess & BonnyClaire & Tess & Bonnygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Claire & Tess & Bonny

Ik heb ook aan kustgewogen zitten denken... En uitgetest bij vrienden met onze honden... En oh wat vonden ze het leuk... Om los te halen en op te kauwen.. Zucht....

Wij zijn uiteindelijk uit gekomen op heel fijn klein grind.... Het lijkt hier net een strand.... (Onze tuin staat nu ook bekend als "soest aan zee"... En de honden vinden het prachtig (lekker koel als het buiten heel warm is).. Ze kunnen ravotten wat ze willen.. 1x aanharken en je ziet er niets meer van...

honden page profiel TamaraTamaragoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Tamara

Hier ook kunstgras.
Wij hebben ook nog een gedeelte echt gras en dat vinden ze leuk om te graven.
Het kustgras vinden ze heerlijk om op te liggen maar graven doen ze er niet op.

honden page profiel ElphieElphie

honden foto van Elphie

Ik ben echt heel benieuwd hoe het zal gaan, het word bij ons wel gespannen en vastgezet.

Voor nu vind Layka het superrrrrr buiten hahaha

honden page profiel luzluz 3 doggies

honden foto van luz

Ik heb een grote overkoepeling aan mijn achterdeur: 9 op 4m.
er lag alleen een cemente vloer. Omdat ik het vloeren voorlopig te duur vond kwam ik op het idee om er voorlopig kunstgras op te leggen.
Ze trekken er niet aan en liggen er heel graag op maar ze plassen er ook op!
Blijkbaar zit er een geurtje op wat aantrekt want daarvoor deden ze het nooit. Fijn zo'n plasgeur onder het afdak...
Heb al alle huis en tuin middeltjes geprobeert, maar niets helpt. Nu geef ik hun eten op die plaats in de hoop dat ze het gaan zien als een stukje van het binnenhuis (ver gezocht van mezelf)

honden page profiel ElphieElphie

honden foto van Elphie

Oei Luz dat is inderdaad minder fijn, vooral omdat er beton onder ligt, die geur trekt er dan inderdaad in.
Wij hebben dat met een kat gehad die ineens in huis ging plassen iewww dat stinkt echt enorm, eerst maakte ik schoon met veel chloor maar dat blijken ze lekker te vinden ruiken dus dat hielp niks.
In mijn wanhoop heb ik er een keer een fles alcohol 70% uit mijn praktijk erover gegooid en dat vond ze vreselijk stinken blijkbaar! 
Maar goed geen idee of dat ook bij honden werkt en natuurlijk supergoed uitkijken dat ze er niet aan gaan likken ofzo.

Bij ons is de ondergrond aarde met daarbovenop 10 cm zand, dan nog hoop ik niet dat Layka het als nieuw toilet ziet hoor maar mocht ze er een plas op doen dan gaat het erdoor en trekt net als regen etc de grond in.
Nu ik erover nadenk lijkt het me ook niet lekker als ze er op gaat zitten poepen ofzo.. Het schoonmaken dan hè.. Hmm laat ik maar hopen dat ze niet meer gaat vergeten hoe zindelijk ze is ;-)

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

Denk dat het bij jou wel zal proper regenen.
Heb hun nu al 3 dagen eten gegeven onder het afdak. Heb gene plas meer gevoeld. (Daarvoor moet ik met blote voeten stilletjes voelen want zien kan je het niet, brrrr...maar ik wil het hun zo snel mogelijk afleren.)
Afwachten maar en heb toch voor alle zekerheid nog een paar doosjes peper uitgestrooid O-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Iemand met ervaring met kunstgras en een graafgrage hond?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^