Blaffen in de auto.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel FerryFerry

honden foto van Ferry

Als ik Zoë meeneem met de auto, wil ze nog wel eens periodes blaffen. Vaak is dat als ze een andere hond ziet, of omdat ze enthousiast wordt omdat ze ziet dat we in het bos aankomen.

Hoe kan ik ervoor zorgen dat ze minder, of beter, niet meer blaft. Want het doet letterlijk pijn aan mijn trommelvliezen. En het leidt enorm af als ik aan het rijden ben.
Ik zit meestal alleen met haar in de auto.

Groetjes Ferry en een vriendelijke blaf van Zoë ;-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Blaffen in de auto." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel .. 3 doggies

honden foto van .

Hoi Ferry,

Loekie blaft (blafte) ook enorm in de auto maar dan van begin tot eind en inderdaad dat doet enorm zeer aan je trommelvliezen. Liefjes tegen d'r praten, iets te geven om af te leiden, een bench, het hielp allemaal niks. Ze was gewoon zo enorm enthousiast en (te) ongeduldig dat ze contineu blafte en ook compleet opgewonden/gestrest de auto uitkwam. Een drie weken geleden heb ik hier opnieuw met de trainer van de hondenschool naar gekeken want ik was al gestopt met autorijden met d'r (zag het echt niet meer zitten) en als het dan echt moest had ik oordoppen in :-)

Met Loekie eerst begonnen om rustig de auto in en uit te gaan (maar dat is wat ik lees bij jouw geen probleem). Daarna moet ze gaan liggen in de auto en ook blijven liggen, doet ze dit goed dan belonen met een voertje. Dit moment van belonen moet ik nu steeds verder/langer gaan uitstellen. Gaat ze toch staan op de achterbank dan moet ik stoppen en haar opnieuw commando "af" geven. Mocht het zo zijn dat ze gaat blaffen dan moet ik, zonder verder op haar te reageren, uitstappen tot ze weer rustig is (als ware time-out), dan weer instappen en indien nodig commando "af" en weer stukje rijden en als ze rustig blijft liggen een voertje.

Ik ben nu dus een drie weken bezig(zit eigenlijk ook altijd alleen met haar in de auto) en moet zeggen dat het erg goed gaat. Ze blijft nog heel snel opgewonden maar ze heeft precies door wat er van haar verwacht wordt (nu moet ze alleen d'r enthousiasme en ongeduld zelf in bedwang zien te gaan houden...). De stukken die we nu rijden zijn nog niet heel groot (zeg eigenlijk maar gewoon klein). Als we bv naar training gaan dan doe ik het eerste stukje met haar oefenen en zodra ik echt de weg opdraai waar ik niet meer zomaar kan stoppen krijgt ze een lekkere kluif als afleiding en dat gaat tot nu toe heel goed. Je merkt ook aan haar dat ze veel ontspannender uit de auto komt.

Het blaffen naar andere honden in de auto, als Loekie gewoon ligt dan ziet ze die niet :-) maar mocht ze zijn gaan staan dan dus wel :( opdat moment stap ik ook uit en kom pas terug als ze rustig is.

Ik hoop dat je er wat aan hebt!

Groetjes Elvira en poot van Loekie

honden page profiel FerryFerry

honden foto van Ferry

Hey Elvira,
bedankt voor je vele tips. Ik ga er morgen direct mee aan de slag!

En je hoort nog of het gaat werken. Tot over een weekje.

Grts Ferry

kees (Gast)

Wat een onzin verhaal bij ons was ook gezegd negeren een uur lang tot ik het zat werd.En hem een ruk aan de slip ketting gaf dat hij tussen de bank neer kwam toen was het klaar op treden moet je als je dit niet doe zit je straks met een hond die naar een gedrag school moet en geloof me maar die gaan het zelfde als ik doen.

honden foto van Monique van Lotje en Kwibus!!! ***Flos en Buster en Morris***

Hoi Ferry,

Dat jouw hond blaft in de auto, kan ik mij wel iets bij voorstellen. Je gaat namelijks iets leuks doen en dat zorgt voor wat extra spanning. Ik heb dat bij onze Flos ook gehad. Hij blafte dan niet, maar hij was constant aan het piepen, tot we eindelijk bij het bos aankwamen! En piepen in de auto is ook knap irritant...Ik heb dit probleem opgelost om hem in de auto te leggen en hem daar wat lekkers te geven. BV de kong of een botje. Daarna ben ik hele kleine stukjes gaan rijden, met als eindbestemming ons huis. Toen hij uiteindelijk niet meer piepte in de auto, ben ik met hem naar het bos gereden, wederom met iets lekkers op de achterbank. Maar tussendoor ging ik ook nog vaker een rondje nutteloos rijden. Of ik nam hem even mee naar de winkel en liet hem in de auto achter. De auto in betekende nu niet meer "joepie naar het bos"....en onze Flos was na een paar weekjes stil in de auto....Dus ik zou gewoon gaan oefenen en je hond eventueel wat lekkers geven op de achterbank. Zo is ze toch afgeleid en even bezig.

Succes...
Groetjes Monique

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Blaffen in de auto." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Rode peper
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^