De pannetjes worden nat!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Pauline, Punk en CosmicPauline, Punk en Cosmic

honden foto van Pauline, Punk en Cosmic

Het regent, het regent! ;-)

Oh oh, wat zijn wij blij met het weer van vandaag! Goed, eerlijk is eerlijk, ik ga geen uren wandelen in de regen, maar wat is dit véél fijner dan de hitte van de afgelopen tijd! Punk hijgt niet meer, ze heeft het zó zwaar gehad!

En we hebben vandaag, voor de tweede keer van onze jassen kunnen genieten! Zo vaak regent het dus niet in Nederlands! ;-)


Genoeg met de foto's, gaan we nu? Cosmic kijkt intens zielig, haha. Komt denk ik voornamelijk omdat je haar oortjes/staartje niet ziet, en opgeprikte oortjes en een kwispelend staartje maken een hond vrolijk, toch? ;-)


Eenmaal buiten waren ze er tóch wel blij mee! :-) Als je eventjes wandelt zakt de kraag een beetje zodat de oortjes eruit piepen, dan zien ze er ook minder zielig uit, hihi! Je kunt de kraag strak trekken met een koortje maar dat vind ik dan weer zo sneu O-)

En voor de "honden-hebben-geen-jas-nodig"-mensen onder ons.. Klopt! Alleen wil Cosmic niet naar buiten als het regent, en mét jas wel, ze heeft ook een winterjas voor als het vriest, ze heeft een erg dun vachtje en is aan de onderkant zelfs haarloos. En Punk heeft artrose en last van stijve spieren en gewrichten als ze koud en nat wordt. Oh ja, en ook niet onbelangrijk - ik hoef geen honden meer af te drogen wanneer ik thuis kom ;-) Verder ben ik het totaal met jullie eens, dat (de meeste) honden geen jasjes nodig hebben, en vooral modieuze jurkjes e.d. vind ik ook vreselijk.

Hoe zijn jullie deze regenachtige dag doorgekomen? :-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "De pannetjes worden nat!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel judithjudith 3 doggies

honden foto van judith

haha geweldig!!! Ik had mijn lange wandelronde goed gepland.. Vanmorgen vroeg een eind gelopen hier in het bos en het was prachtig weer! Lekker droog en prima wandeltemperatuur!
Ik heb trouwens ook genoten van de warme dagen en hoop dat er nog een paar mooie dagen in de planning zijn, want we gaan volgende week op vakantie..

honden page profiel Pauline, Punk en CosmicPauline, Punk en Cosmic

honden foto van Pauline, Punk en Cosmic

Oeh dan is wat "beter" (beter is natuurlijk relatief, voor ons is dit weer beter, hihi) weer wel fijn ja! Blijven jullie in Nederland? :-) Ik twijfelde of ik vanmorgen of vanavond naar het bos zou gaan. Ben vanmorgen niet gegaan, maar het regent hier nog steeds pijpenstelen, dus toch maar een rondje door de buurt! :-)

honden page profiel judithjudith 3 doggies

honden foto van judith

Meestal kies ik het verkeerde moment, maar nu heb ik echt goed gekozen :-D
We gaan een paar dagen naar bovenin belgie en daarna 10 dagen in de buurt van eindhoven. Dus een beetje mooi weer zou dan wel heel erg leuk zijn, vooral omdat het zo lang warm was en net als wij gaan slecht weer wordt.. maarja.. je hebt niet te kiezen he?! ;-)

Ik ben voor jou blij dat het wat minder warm is, zeker als je honden er zoveel last van hebben.

honden page profiel Pauline, Punk en CosmicPauline, Punk en Cosmic

honden foto van Pauline, Punk en Cosmic

Ik maak me erg veel zorgen om Punk als het zo warm is. Er is me verteld dat als we een erg warme zomer kregen, ze haar 14e verjaardag misschien niet meer ging halen. En ze heeft het ook écht zwaar. De hele dag hijgen, niet vooruit te branden, van de week liep zelfs haar tong een keer blauw aan, schrok me kapot :(

honden page profiel judithjudith 3 doggies

honden foto van judith

Ja dat is dan echt schrikken ja! Ons oudje heeft hier niet veel last van. heeft altijd al goed tegen de warmte gekund en ook nu met haar 16 jaar werd ze haast levendiger met de warmte, was ze veel meer buiten aan het rondlopen en dan weer binnen aan het afkoelen. Nu is het bij ons in huis ook wel altijd lekker koel door de stenen vloer, dat scheelt denk ik ook wel.

Gelukkig voor Punk is het nu minder warm, kan die een beetje bijkomen (en waarschijnlijk is het nu ook wel over voor deze zomer)

honden page profiel Ina, Misty en AysaIna, Misty en Aysa 3 doggies

honden foto van Ina, Misty en Aysa

Hahaha...., hier ook één die vond dat ik terug moest lopen om haar regenjas te halen :-D

Aysa ging na een snelle plas pontificaal met haar kont boven de grond zitten en weigerde om nog een stap te lopen.
Ze knijpt dan haar ogen tot spleetjes, oren plat in de nek...., en ze zet het nog net niet op een brullen ;-)..., gelukkig maakte een koekje alles weer goed en huppelde ze even later weer vrolijk mee, maar wel om de 10 meter ernstig uitschudden en bij thuiskomst moest 'al dat water'  er natuurlijk weer afgeraced worden O-)

honden page profiel Pauline, Punk en CosmicPauline, Punk en Cosmic

honden foto van Pauline, Punk en Cosmic

Haha, die blik ken ik! Dichtgeknepen oogjes en zo :-D

honden page profiel HondenbaasjeHondenbaasje 3 doggies

honden foto van Hondenbaasje

O hahaha, wat prachtig!
Ik moest stiekem echt hard lachen (en wordt hier op werk echt raar aangekeken)

Moby vind regen niet boeiend. Onze vorige hond vond het echter maar niks! Dan stak ie zijn kop naar buiten, keek in het rond en ging dan snel zijn mand weer in met een blik van ga maar lekker zelf naar buiten ;-)

honden page profiel Miss M.Miss M. 3 doggies

honden foto van Miss M.

misschien een beetje rara vraag maar ik vraag me dat gewoon uit nieuwschierigheid af, maar waarom hebben jou hondjes "regenkleding" ? het zijn toch honden ...?

honden page profiel Pauline, Punk en CosmicPauline, Punk en Cosmic

honden foto van Pauline, Punk en Cosmic

Hihi, ik had de vraag al verwacht, en daarom staat het antwoord ook al in de beginpost, maar ik zal hem even kopiëren en hier nog een keer neerzetten :-)

"En voor de "honden-hebben-geen-jas-nodig"-mensen onder ons.. Klopt! Alleen wil Cosmic niet naar buiten als het regent, en mét jas wel, ze heeft ook een winterjas voor als het vriest, ze heeft een erg dun vachtje en is aan de onderkant zelfs haarloos. En Punk heeft artrose en last van stijve spieren en gewrichten als ze koud en nat wordt. Oh ja, en ook niet onbelangrijk - ik hoef geen honden meer af te drogen wanneer ik thuis kom   Verder ben ik het totaal met jullie eens, dat (de meeste) honden geen jasjes nodig hebben, en vooral modieuze jurkjes e.d. vind ik ook vreselijk."

honden page profiel Miss M.Miss M. 3 doggies

honden foto van Miss M.

oh shit sorry ik heb dat over het oog gezien haha ^^


Becka is nog heen klein, maar voor in de winter (berlijnse winters gaan weken lang onder het vriespunt) wil ik wel een "vachtje"  voor haar regelen...! :-D

honden page profiel Pauline, Punk en CosmicPauline, Punk en Cosmic

honden foto van Pauline, Punk en Cosmic

Haha, geeft niet, ik vind het vooral voor een hond als Punk "onzin", zo'n jasje, aangezien ze gewoon een goede vacht heeft. Of had. Nu ze ouder wordt komt ze niet meer door de rui, en lijkt ze het echt koud te hebben als ze nat wordt, met als gevolg de volgende dag spierpijn. 

Ik denk dat Becka heel blij zou worden van een vachtje. Waar ik de jasjes besteld heb heb je regenjassen, winterjassen, zomerjassen, fleece-jasjes, pyjama's, haha. Maar toch is het absoluut niet voor mensen die hun honden uit fashion-overtuigingen aankleden, alle jasjes zijn praktisch, en de meeste van haar klanten hebben bibberende windhondjes, alle jassen die uiteindelijk niet passen e.d. worden ook gedoneerd aan windhonden-opvangen.

honden page profiel Ina, Misty en AysaIna, Misty en Aysa 3 doggies

honden foto van Ina, Misty en Aysa

Hahaha, geen rare vraag hoor :-D

Ik denk dat je vraag aan Pauline is gericht, maar qua type hond komen Aysa en Cosmic overéén, dus ik reageer ook maar even.

Onze eerste hond Misty (de black&tan) maakt absoluut geen probleem van regen...., behalve onweer, vind ze verder alles best..., hoe harder de storm hoe beter ;-)

Onze Galgo echter is gewoon niet gebouwd op kou en nat...., niet dat ze van mij nu een regenjas aan krijgt, maar ik zou haar daar absoluut niet mee straffen.

Zodra de temperatuur zakt hebben ze het koud, ze kunnen er niets aan doen...., er zit geen vet op, een super dun huidje en ook nog eens (bijna) geen haar...., dus dan is nat worden gewoon niet fijn.

En warm lopen werkt maar deels, omdat ze door hun bouw gevoeliger zijn voor long problemen is het raadzaam daar rekening mee te houden.

honden page profiel ManjaManja 3 doggies

honden foto van Manja

Ziet er leuk uit :-D 
Temperatuur is inderdaad een stuk aangenamer, lijkt me niet leuk om je hond zo te zien :'(
Ik moest gister de hele dag werken, mijn vriend was vrij. Ik heb mijn vriend 's middags gebeld en voorgesteld om 's avonds naar het bos te gaan omdat Toby na al die warme dagen wel een leuke boswandeling verdiend had. Na het eten hebben we onze laarzen en regenjas van zolder gepakt, onderweg Senna een Shi Shu, hondje van zijn tante opgehaald (die ons voor gek verklaarde maar ons wel heel dankbaar was want nu hoefde zij zelf niet door de regen te lopen O-)) en zijn we naar het bos gereden. Bij het bos aangekomen.. SPOELDE het! Maar goed we hadden ons voorgenomen om helemaal doorweekt naar huis te rijden dus dat zou wel lukken ;-) we hebben heerlijk door alle waterplassen gerend en gespeeld, was ondanks de regen echt een heerlijke wandeling!
Op de terugweg hebben we een film gehuurd, Senna zwart weer thuis gebracht haar shampoo stond al klaar :-D Thuis Toby lekker met een handdoek afgedroogd toen moest hij natuurlijk nog even rondjes door de kamer rennen. Wij snel douchen, slobber kleren aan en zijn heerlijk op de bank geploft met thee, chocolade en de film!

honden page profiel Pauline, Punk en CosmicPauline, Punk en Cosmic

honden foto van Pauline, Punk en Cosmic

Wauw dat klinkt echt super gezellig! :-D

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "De pannetjes worden nat!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Het percentage koolhydraten in KVV
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^