Allergie - Kleine Wondjes

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Goele & CasGoele & Cas

honden foto van Goele & Cas

Hoi Allemaal,

Ik heb even jullie raad nodig.

Mijn hond Cas is sinds een maand gecastreerd. We zijn sinds een week naar Royal Canine voeding voor gecastreerde honden overgeschakeld in samenspraak met onze DA.

Nu heeft hij sinds eergisteren / gisteren allemaal kleine wondjes. Sommigen onder zijn oksels (als dat tenminste zo heet bij een hond), op zijn nek en op zijn billen.
Eerst dacht ik dat ik een teek had gevonden, maar bleek dat het korstjes waren, wanneer ik deze wat aan de kant schoof kwam er een wondje tevoorschijn.

De hond van mijn ouders heeft ook een voedselallergie gehad, en dit waren ongeveer dezelfde wondjes.

Als pup kreeg Cas ook eens brokken van Royal Canine en kreeg er toen enorme diaree van, vandaar dat mijn eerste gedacht naar de brokken gaat.

Nu is mijn vraag of iemand van jullie hier al ervaring mee heeft.
We gaan vanavond sowieso naar de DA. Ik wil wel zeker zijn van de diagnose.

Groetjes,
Goele & Cas

honden page profiel judithjudith 3 doggies

honden foto van judith

Veel honden kunnen niet goed tegen de toevoegenen en granen die in Royal canin zit. Welk voer gaf je eerst? en ging dat wel goed?

Je zou kunnen gaan kijken naar een graanvrij voer, zoals bv taste of the wild, acana of orijen.

Je zou ook naar vers vlees kunnen kijken. dat is ook heel goed voor je honden maar dat moet je net liggen natuurlijk.

Het speciale voer voor castratie's is vaak wat luchtiger, zodat je hond er niet te dik van wordt, maar je kunt natuurlijk ook gewoon wat minder voer geven van het normale voer.

honden page profiel silkesilke 3 doggies

judhit heeft gelijk ;-)

honden page profiel Goele & CasGoele & Cas

honden foto van Goele & Cas

Hij heeft altijd Hill's gekregen, en graag gegeten ook.
Dus ik denk dat ik terug ga overschakelen op Hill's. 

Ik ben benieuwd naar de mening van de da. Ik wil voor de zekerheid toch even langs gaan, zodat het niet van iets anders is dat hij de wondjes heeft. Maar omdat er verder niets veranderd is in zijn leven, en ik ook geen teken heb gevonden die tot infecties kunnen leiden, is mijn eerste gedacht echt de voeding.

Het graanvrij voer ga ik ook eens even onder de loep nemen.
Vers vlees wil ik ook wel geven, maar ik weet niet of we daar meer kans hebben dat hij sneller dik gaat worden?

honden page profiel judithjudith 3 doggies

honden foto van judith

Hill's zit ook veel granen is, dus graanvrij voer zou wel beter zijn.. Aan de andere kant.. als jouw hondje het daar goed op deed...

Ik zie volgens mij dat je een cairn terrier hebt? Want dit ras heeft al snel last van huidklachten en allergieën.

Van vers vlees hoeven ze niet dik te worden hoor, dat is net zoals met brokken.. Geef je teveel worden ze er dik van, maar met de juiste hoeveelheid worden ze er erg mooi van met een mooie stralende vacht.
Ik voer zelf geen vers, dus kan je daar verder niet meer over vertellen, maar als je daar graag wat meer informatie over wilt zou je daar een topic over kunnen starten (of topics doorlezen) In het versvlees hoekje.

honden page profiel Goele & CasGoele & Cas

honden foto van Goele & Cas

Dank je voor de fijne reactie!

Cas is inderdaad een cairn terrier, nooit last gehad van zijn huid en is ondertussen 2,5 jaar oud. Aangezien het zo kort is na de brokkenwissel kwam bij mij direct dat idee in mijn hoofd.

Maar inderdaad, zoals je zegt, kunnen ze snel last krijgen van huidklachten. Daarom toch maar even de da inschakelen.

Ik ga me ook eens een beetje verdiepen in de verse voeding. Indien hij ook niet goed meer reageert op Hill's, heb ik al een back-up ;-)

Dank je voor de info, Judith!

honden page profiel judithjudith 3 doggies

honden foto van judith

Graag gedaan en succes ermee!

honden page profiel MarijkeMarijke 3 doggies

Ik vind Royal Canin helemaal niks als hondenvoer. Ik heb er meerderen honden en een kat op gehad en ben steeds van de Royal Canin afgegaan omdat de dieren problemen kregen. Voer samengesteld volgens het barfprincipe zijn het beste.
De dierenartsen verdienen gigantisch aan het verkopen van voer in de praktijk. Volgens mij is het een verkooppraatje om een gecatreerde hond een speciaal dieet te geven. Daar is niks mis mee, mits het het juiste voer is. Er zijn ook dierenartsen die prima voer hebben. Probeer eens voer met een andere samenstelling. Goede dieet adviezen zijn op dit forum te vinden. Succes en beterschap!

honden page profiel LiekeLieke

Lekker terug op het voer waarhij het goed op deed! Eerlijk gezegd vind ik het niet echt van kundigheid getuigen dat een hond gelijk na castratie een ander voer krijgt aangesmeerd door een dierenarts. Alsof een brok met een net iets een andere samenstelling voor gecastreerde dieren ideaal is, en normaal voer echt niet meer kan...

honden page profiel Goele & CasGoele & Cas

honden foto van Goele & Cas

Hebben we nu inderdaad ook gedaan. De wondjes zijn nog niet helemaal weg, maar het is wel al veel beter. Veranderen van voeding zal ik niet snel meer doen, hij heeft er zo'n last van gehad...

honden page profiel MattieMattie 3 doggies

Wij voeren Specific Hypo-allergeen obv zalmolie. Wil eventueel ook vers voeren maar dan moet de huid van onze hondveerst rustig zijn.

Volgende forumvraag: weer diarree...
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^