Alleen thuis?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Nog even hondenloosNog even hondenloos

honden foto van Nog even hondenloos

Hallo allemaal!
Al jaren zouden mijn partner en ik al een hond willen, maar hebben we het vanwege tijd/ruimte niet gedaan. Mijn partner is minder gaan werken en qua ruimte zijn we er ook op vooruit gegaan en onze jongste (2e) kind is bijna 3 en kan ik dus ook "leren" met de hond om te gaan. Dus willen wij toch aan een hond gaan beginnen.

De keuze is gevallen op een mooie Dobermann. We zijn al in contact met een goede fokker en gezien er nog een dekking plaats moet vinden zal het nog wel even duren. Maar geduld is een schone zaak in deze.
Ikzelf heb al enige ervaring met Dobermanns daar ik met ze opgegroeid ben. Mijn partner heeft er nog geen ervaring mee. Natuurlijk zijn we ons beide goed aan het inlezen en voorzien van informatie. We willen beide een goed gevoel hebben waar we aan beginnen. Het moet niet zo zijn een hond te nemen om na een korte periode al tot de conclusie te komen dat we het niet kunnen/willen.
We zijn ons er van bewust dat zeker met de pup we in het begin ook 's nachts er mee bezig kunnen zijn en dat er veel tijd in gaat zitten maw de "negatieve" kanten. Vandaar dat als we de pup, als deze 8 weken is, krijgen we ervoor zorgen dat de eerste 6 weken daarna altijd iemand thuis is.
Dus al met al (naar mijn mening) pakken we het wel goed aan.

Maar nu dan hetgeen ik mee zit:
De periode na die 6 weken. Mijn partner (ik werk full time) moet dan ook weer 3 dagen per week werken. (Misschien over 1 jaar nog 2 dagen) Wat dus in gaat houden dat de hond op deze dagen ongeveer 8 uur alleen zal blijven. We willen hem dan in de keuken/gang laten waar hij beschikking heeft over zijn bench, drinken, speeltjes en eventueel radio.

Kan dit? Hoe train ik hier naar toe?

We hebben ook besproken dat mijn partner in haar pauze de hond gaat uitlaten (ongeveer 15min)
Natuurlijk krijgt de hond als we thuis zijn alle aandacht en beweging die het nodig zal hebben. Lekker lopen op de hei of in het bos etc...

Let wel: we hebben de hond dus nog niet en zijn nu informatie aan het inwinnen!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Alleen thuis?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel sneeuwwitje en de dwergsneeuwwitje en de dwerg

honden foto van sneeuwwitje en de dwerg

Fantastisch dat jullie hier zo goed over nadenken!Vind het super dat jullie zich zo goed inlezen en hier advies komen vragen :-).

Heb je dit probleem reeds voorgelegd aan de fokker?Wat zegt deze er van?Naar mijn idee zou het voor een volwassen hond 'eens' mogelijk kunnen zijn, echter laten de meeste mensen hun hond maximum 5-6 uur alleen.Als ik jullie was, zou ik zeker omdat het nog een pup betreft, kijken voor opvang, of iemand die de pup kan uitlaten deze dagen.

Indien de hond volwassen is kan er mits er bijvoorbeeld tijd is(zoals je aangeeft)tijdens de pauze iemand de hond uitlaten.

honden page profiel Kim en CasperKim en Casper

honden foto van Kim en Casper

Er pup kun je zolang echt niet alleen laten. Na een week of 6 is dat vaak maar 1-2 uurtjes. Geen 8! Dit is zelfs voor een stabiele volwassen hond erg lang.

Ik zou dus iemand regelen die zeker 2 keer komt kijken, uitlaten en eten geven. Na een tijdje kun je dit uitbouwen naar 1 keer. Of naar een uitlaatservice.

honden page profiel Jacqueline, Jackie en JoyJacqueline, Jackie en Joy

honden foto van Jacqueline, Jackie en Joy

Eens met kim en casper...na die tijd kan een pup echt nog niet zo lang alleen zijn .
Ik zou zorgen voor een oppas of een uitlaat service voor zeker de eerste 6/7 maanden.

honden page profiel CabasjaCabasjagoedgekeurde fokker

honden foto van Cabasja

8 uur aan 1 gesloten is te lang!
Zelf ben je miss wel al 3 x naar de wc geweest.....en je verwacht dat je hond met zn beentjes over elkaar blijft wachten op je.
Er zijn honden die dat ook.nog eens kunnen.
Maar of dit nu prettig is voor de hond?

Is er geen mogelijkheid dat iemand een uurtje tussendoor naar huis komt?
Of vrienden/familie?

honden page profiel Landseer ectLandseer ect

honden foto van Landseer ect

Een goedemorgen deze morgen.

Mooi om te lezen dat jullie info aan het zoeken zijn..

Ja, ik ben absoluut niet iemand die het nodig vind dat een pup hele dagen een baasje om hem heen moet hebben.
Maar zoals je het voorbeeld geeft, is het voor mij toch ook net iets....te..... lang alleen op die leeftijd.
Dat jullie de pup tussen de middag even uitlaten is prima natuurlijk.
Maar waar je tegenaan loopt, tenminste wat je wel eens ziet gebeuren.
Stel dat je pup bij thuiskomst de hele keuken heeft onder gekliederd met z''n maaginhoud of is aan de dunne..heeft iets gesloopt.?
Je komt thuis, en hebt 15 minuten om hem even buiten te laten.
Even vreemd denkend hoor, maar ga je dan eerst de boel opruimen.?
Nee, waarschijnlijk niet, want je hebt maar heel weinig tijd.
Pup ziet jou binnen komen,ziet het baasje even boos kijken, riem wordt gepakt want er moet gewandeld worden, en baasje vertrekt weer.??
Dus wat leer je zo'n kleintje op dat moment.?

Het kan best allemaal lukken,ik ben echt geen zwartkijkert.
Maar 8 uur , met onderbrekking van 15 minuten voor een doberpup (die volgensmij toch erg baas gericht zijn) is naar mijn idee geen goed idee.

Een doberpup (er weer even vanuit gaande dat het baasgerichte honden zijn) op laten halen door een familielid, of uitlaatservice.??
Tja, wordt daar je band met de hond beter van, als een paar keer per week opeens een ander baasje hem gaat leren dat hij moet luisteren.
Naar wie gaat hij dan luisteren.?

Ik begrijp je enthousiastme...absoluut..
Maar....pfff, hoe lastig ook..ik zou nog even wachten met een pup.

Is het een idee om eens contact op te nemen met de dobervereniging.?
Ik bedoel...stel dat ze een herplaatser hebben van een overleden baasje, een prima opgevoede dober , maar die door prive (scheiding, woonomstandigheden) weg moet.

Je wilt een pup omdat je dan veel invloed kan hebben op de opvoeding .
Maar...in plaats daarvan gaat de pup het 2 keer per dag 4uur zelf uitzoeken wat hij wel en niet mag.??
Tegenstrijdig.! ;-)

honden page profiel silkesilke

nee geen 8 uur alleen 1 of 2 uur
8 uur te veel

honden page profiel Nog even hondenloosNog even hondenloos

honden foto van Nog even hondenloos

@landseer (en anderen) ik hoor wat je zegt.
Mocht het inderdaad voorkomen dat de keuken een rotzooi is dan moet onze discipline zijn de boel netjes op te ruimen en de hond alsnog volledig uit te laten. Het was niet de fout van de hond maar van ons, wij besloten hem die tijd alleen te laten (maw, we kunnen de hond hier niet op aankijken). Dat de pauze van mijn partner dan iets langer duurt is op zich geen probleem (mag alleen geen standaard worden)

Ik had inderdaad nog niet nagedacht over het binden met het baasje als je ook een familielid/service inschakelt. Dat is weer stof tot nadenken en op zoek gaan naar ervaringen van anderen.

En voor we besluiten dat we misschien toch nog moeten wachten wil ik (zoals je waarschijnlijk wel zal begrijpen ;-)) toch kijken wat er nog voor eventuele mogelijkheden/ervaringen zijn.
Daarvoor beginnen we dus met de vragen voor we de hond nemen! :-D

honden page profiel Alexandra & MikeyAlexandra & Mikey

honden foto van Alexandra & Mikey

Ik denk dat 6 weken te kort is om naar zo'n lange tijd alleen te trainen. Met dan dus 14 weken (ong. 4 maandjes) denk ik dat je heel blij mag zijn als je hond dan 4 uurtjes alleen kan blijven. Daarbij vind ik persoonlijk dat een hond niet 8 uur alleen moet zitten. Maar er zijn honden die het kunnen, dus dat blijft een persoonlijke keuze.

Misschien is het een optie om hem/haar voor een dagdeel ergens onder te brengen? (buren? familie? vrienden?)
Dan zit de hond ong. 4 uurtjes alleen (en dat is al een prestatie op zich!) en dan voor de overige 4 uurtjes bij iemand anders of dat er iemand bij jullie in huis bij de hond komt zitten.

Het opbouwen met alleen zijn zou ik de eerste week nog niet doen. Het is een kwestie van vertrouwen. Hoe vertrouwder de pup is met zijn nieuwe omgeving en met jullie natuurlijk, hoe beter het opbouwen gaat.
Begin in de eerste week eerst met het leuk en veilig maken van de bench, en/of met het vertrouwd laten worden van de gang en keuken waar de hond straks alleen moet blijven.  Pas als dit een vertrouwde plek is geworden voor je hond kun je gaan opbouwen met het alleen blijven.
Het staat hier simpeler dan het is hoor ;-) Van nature zijn er maar weinig honden die een bech leuk vinden en het kost al best wat oefening en geduld om ervoor te zorgen dat jullie hond zich prettig voelt in de bench of in een aparte ruimte :-) (het is natuurlijk een roedeldier dat zich ongelukkig voelt bij buitensluiting)
Misschien blijkt zelfs wel dat een bench helemaal niet past bij jullie pup straks (iedere hond is anders).

Dan steeds hele kleine stapjes. Strooi een handje snoepjes/brokjes op de grond, ga zelf de gang uit en deuren dicht. Dan (vrij snel) weer zo neutraal mogelijk naar binnen - zonder iets te zeggen. Op deze manier leert de pup dat de deuren sluiten en openen en jullie komen en gaan zonder dat dit een hele nare ervaring is. En dat dit heel gewoon is. 
Als je wat langer gaat opbouwen dan kun je ook een kong vullen met iets lekkers, zodat de pup wat langer bezig is (en afgeleid is) zodat hij ook wat langer alleen kan blijven. Pas als dit soort dingen goed gaan een keer naar buiten en gelijk weer terug, en zo verder opbouwen.

Buiten dat de pup zijn behoefte waarschijnlijk nog niet onder controle heeft na die 6 weken, is het ook gewoon nog een jonge hond die aandacht/uitdaging nodig heeft. Dus het kan zijn dat er problemen ontstaan als hij/zij te lang alleen moet blijven wanneer de pup zelf iets gaat verzinnen om bezig te blijven. Daarom zou ik zelf proberen te werken naar max. 4 uurtjes zodat je voorkomt dat het mis gaat. Probleemgedrag voorkomen is 1000x makkelijker dan het te moeten oplossen. En dan is het misschien de eerste maandjes even aanpassen - daar krijg je veel meer voor terug dan wanneer je te snel gaat.

Gr. Alexandra

honden page profiel Nog even hondenloosNog even hondenloos

honden foto van Nog even hondenloos

@Alexandra: Dank! Voor het heldere verhaal en uitleg.

Aan alle antwoorden zie ik al dat het gewoon te lang is en dat we dus naar andere oplossingen moeten gaan zoeken. Bv onderbrengen bij familie. (liever niet bij buren want het enige wat hun hond ziet is de woonkamer en achtertuin en verder eigenlijk geschreeuw :'()
Maar hierbij wil ik inderdaad wel de tip van landseer meenemen mbt de "2 baasjes".

Even over de bench. Plaats ik die eerst in de woonkamer "bij het gezin" en ga ik dan oefenen met deze te verplaatsen in de keuken om dan het alleen zijn te trainen/oefenen? Of laat ik deze in de woonkamer en ga ik dan het alleen zijn oefenen? Maar dan zal hij toch een keer naar de keuken moeten...

honden page profiel Alexandra & MikeyAlexandra & Mikey

honden foto van Alexandra & Mikey

Met de bench kan eigenlijk allebei. Het is een kwestie van afstand inbouwen en dit kan door zelf eerst zo dicht mogelijk bij de bench te blijven en dan steeds verder weg, of de bench bij jullie te houden en dan de bench steeds iets verder weg.

Waar komt de pup te slapen eigenlijk? Want slapen in de bench zal de eerste nachtjes ook wel spannend zijn.
Er zijn mensen die de eerste nachtjes vlak naast de bench slapen (op de uiteindelijke plek van de bench) en zelf steeds verderweg gaan. Of andersom dat de bench van de slaapkamer naar de uiteindelijke plek wordt verplaatst. Het hangt er maar net vanaf wat praktisch is in jullie huis en in jullie situatie. (Op een matrasje in de keuken is misschien niet erg ideaal :-) )

Gr. Alexandra

honden page profiel Nog even hondenloosNog even hondenloos

honden foto van Nog even hondenloos

We zijn er eigenlijk nog niet over uit of we inderdaad bij de hond gaan slapen (of hij bij ons) of dat we deze 's nachts alleen laten. En de buren inlichten ;-)
Ik twijfel nog wat de beste methode is.

honden page profiel Liesbeth... Jack - Max † - BlixemLiesbeth... Jack - Max † - Blixem

honden foto van Liesbeth... Jack - Max † - Blixem

Mooi om te lezen hoe jullie je voorbereiden op de eventuele komst van een pup... ;-)

De pup met 14 weken 8 uur alleen laten zou ik niet doen.

Onze Max is nu 17 weken en ik heb zelf in de eerste week dat ik weer moest werken, hij was toen 12 weken geregeld dat er oppas voor hem was.
Na mijn vakantie was Max 16 weken en heb ik op de lange dagen dat ik moest werken (werk in de zorg en we plannen zelfstandig) geregeld dat mijn nichtje Max uitliet... hierdoor was Max maximaal 4 uur alleen en tussendoor was mijn nichtje er, heeft met hem gespeeld, uitgelaten en dergelijke.

Ik vind persoonlijk 14 weken te jong voor de pup om 8 uur alleen te zijn.
Je schrijft dat je partner tussendoor de pup kan uitlaten voor circa 15 minuten... Hoe lang is de pup dan alleen?
Je kan er natuurlijk wel naar toe gaan werken dat de pup eerst 4 uur alleen kan zijn en dan dit opbouwen... de pup is maximaal 3 dagen 8 uur alleen, zorg er dan goed voor dar daar buiten de pup zijn/haar energie kwijt kan.

honden page profiel Nog even hondenloosNog even hondenloos

honden foto van Nog even hondenloos

De pup zou dan eigenlijk 50/50 alleen zijn. Dus 4 uur alleen, dan 15 min wandelen met partner en dan 4 uur alleen.
En natuurlijk ga ik met mijn pup wandelen zodra ik uit huis kom. Zo lang als de pup mag. En daarna natuurlijk weer slapen en spelen en 's avonds weer wandelen. Ik ga niet een hond nemen om hier niets mee te doen. Dan moet je er niet aan beginnen; een hond kost tijd en die moet je er met liefde aan willen spenderen.

Ik ga op mijn werk ook kijken of ik op 1 van de 3 dagen misschien een hele of halve dag thuis kan gaan werken tot minimaal de 7e of 8e maand. Dan is de pup iig al 1 dag nog maar maximaal 4 uur alleen.
En daarnaast ga ik ook kijken wat voor mogelijkheden er overblijven voor de 2 resterende dagen. Hopelijk kunnen mijn ouders hier iets in gaan betekenen. Zij hebben meer dan genoeg ervaring.

Het gaat sowieso de bedoeling worden om de hond zo min mogelijk alleen te laten. Vandaar dat we ons van tevoren goed geïnformeerd willen hebben.

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Ik vind het ook erg lang, zeker voor zo'n jonge pup. In 8 uur tijd maar 1 keer een plas kunnen doen... denk dat je daar best wat problemen mee kunt gaan krijgen.

Zelf heb ik het eerste jaar dat wij de hond hadden ook nog (bijna) full-time gewerkt.
Ik zit in het onderwijs, Mellow kwam op mijn eerste vakantiedag (van de 6 weken vrij), zij was toen 4 maanden. Toen ik weer ging werken kwam ik ook tussen de middag thuis om haar uit te laten, elke woensdagmiddag vrij en vaak vakantie. Maar het ging me opbreken. Geen tijd om te lunchen, want de hond moet plassen, eind van de dag boodschappen doen, hond uitlaten, eten koken. Mijn hele werkweek bestond eigenlijk uit haast, haast, haast. 

Inmiddels werk ik nog maar halve dagen. Mellow kan prima 8 uur alleen zijn trouwens, maar als dat 5 keer per jaar voorkomt is het al veel ;-)

Is er geen mogelijkheid dat een van jullie vanuit huis gaat werken? Of alleen de middagen thuis werken, zodat er 's morgens iemand kan komen om de pup een plas te laten doen en hij/zij 's middags gewoon gezelschap heeft van een van jullie.

honden page profiel kitokito

honden foto van kito

Wij zijn onze pup gaan halen toen die 8.5, week was. Mijn vriend zat toen in de ziektewet voor nog een maand. Dus de eerste 4 weken was er non stop iemand thuis. Echter heeft hij op de bovenverdieping zijn eigen hobby namelijk muziek sorteren.
Dus ging hij met regelmaat  eventjes  naar boven en kwam vaak beneden kijken of alles in orde was. En dan lag onze pup meestal te slapen.
Wanneer hij wakker was ging hij vaak onderaan de trap liggen zonder piepen. Dan wist hij wel er is iemand thuis maar toch was hij ook op zichzelf.
De eerste 2 weken heeft onze akita puppy beneden los geslapen in de woonruimte die doorloopt in de keuken en naar de tuin. Het was goed weer dus de achterdeur bleef ook open bij ons. Aangezien onze pup al zindelijk was bij aankomst had hij s'nachts dan ook de gelegenheid om zelf naar buiten te lopen voor zijn boodschapjes. Omdat ik een overgang wilde maken naar ons werkritme ging hij na 2 weken wanneer hij zich gerust voelde in ons huis. S'nachts in de keuken. De keuken is afgescheiden dmv een babypoortje van de woonruimte dus hij kan er perfect door kijken. En nog steeds staat de achterdeur open. De eerste 2 dagen heeft hij welgeteld 7 minuten gepiepd.  De ene week zit onze hond 4 uur alleen de andere week 7 uurs. Ik vind dat 8 uur wel moet lukken met een hond.
Zolang het maar niet dagelijks is.
Ik moet wel zeggen ik gebruik geen bench . En hij kan zijn boodschappen dan ook doen indien nodig.
Dit hangt natuurlijk af van jullie situatie wil je met een bench werken ja of nee.
Ik vind persoonlijk met een bench werken tegen mijn gevoel ingaan.
S'nachts moet de hond in de bench begrijpelijk. Dan sta je op iemand van jullie huisgezin zal waarschijnlijk een ochtend wandeling maken voor jullie naar het werk gaan. Bij aankomst gaat de hond weer in de bench voor 8 uur. Ik vind dat een hond dan erg veel in een bench zit . En kan dan ook begrijpen dat er ongewenst gedrag kan ontstaan.

Dus mijn advies naar jullie probeer in de 6 weken de hond ook al eens alleen te laten niet voor lang natuurlijk maar kijk hoe hij reageert.
En bouw het op.
Als jou hond thuis geen stress ervaart dan denk ik dan de overgang na die 6 weken geen probleem hoeft te zijn.

honden page profiel Nog even hondenloosNog even hondenloos

honden foto van Nog even hondenloos

Wij gaan sowieso gebruik maken van een bench... MAAR deze zal niet afgesloten worden als wij er niet zijn. Dan blijft deze open en heeft de pup zijn vertrouwde plek om te kunnen slapen.
Zodra het weer goed genoeg is kan de hond naast alle (denk) speeltjes ook gebruik gaan maken van onze grote tuin.

Maar je vertelde dat je pup al zindelijk was bij 8,5 week???

honden page profiel kitokito

honden foto van kito

Ja akita's zijn heel vroeg zindelijk naar het schijnt vanaf 6 weken begint dit erg goed te gaan. Werd ons verteld door meerdere fokkers. En bij mijn fokker zaten ze overdag lekker buiten in een buitenren en s'nachts in een binnenren in de woonkamer met kattebak.
In denk dat hij alles bij mekaar 2 ongeluksplasjes heeft gedaan in huis.
De eerste 2 weken heb ik hem wel altijd mee begeleid naar de tuin na het slapen na het eten ongeveer na 2 uurtjes .
En dit doe ik nog steeds wanneer ik thuis kom ondanks dat de achterdeur open staat. Ik kom normaal binnen hij dwarrelt langs mijn hand dus ik maak wel contact . Leg mijn spullen op tafel en loop met hem naar buiten om een plasje te doen. Omdat ik wil vermijden dat hij van die geluksplasjes gaat maken. En dat werkt goed. Ik maak nooit geen heisa bij vertrek of aankomst dit is de normaalste zaak van de wereld. Knuffel tijd gebeurd de hele dag door op voorwaarde dat zijn 4 voeten op de grond blijven springt hij op dan draai ik me om . En dan gaat hij mooi zitten.

Ik heb ook lang bij het opstaan met hem meteen in mijn pyjama mee naar buiten gelopen voor het eerste plasje. Maar dat doe ik sinds 3 weken niet meer. Omdat ik weet dat hij graag en lang slaapt .

honden page profiel Nog even hondenloosNog even hondenloos

honden foto van Nog even hondenloos

Ik heb ondertussen contact opgenomen met verschillende Dobermann fokkers en hun onze (aankomende) situatie uitgelegd.
Als eerste reactie kregen we steeds terug dat we het goed aan het voorbereiden waren ;-)
Verder vertelden ze dat hoe we het wilde oplossen prima zal werken en dus geen enkel probleem is.
Ik denk dat hiermee de knoop voor ons door is! :-D

honden page profiel Landseer ectLandseer ect

honden foto van Landseer ect

Werklijn...of showlijn.??

(zit soms echt mega verschil in).

honden page profiel Alexandra & MikeyAlexandra & Mikey

honden foto van Alexandra & Mikey

;-) Leuk hoor :-)

En jullie hebben nog tijd zat om naar dingen voor te bereiden die in jullie geval het beste werken.

8,5 week zindelijk kan best, maar ik zou er niet zomaar vanuit gaan ;-) 
Mikey had echt binnen 2 dagen wel door wat de bedoeling was en deed ook alles buiten op een enkel plasje na MAAR ik ging dan ook om het 1,5 uur naar buiten en extra na het spelen, slapen en eten :-) Soms als het 'druk' was, bijvoorbeeld met visite of als ze gewoon een drukke bui had ging ik even om het half uur, om kleine plasje binnen te voorkomen :-)
Maar wij hadden geen tuin, 1 hoog, dus ik denk dat je daarin wel een groot pluspuntje hebt :-)

Gr. Alexandra

honden page profiel Nog even hondenloosNog even hondenloos

honden foto van Nog even hondenloos

Showlijn. Zit zeker verschil in.

En ja, nu de knoop door is gaan we ons noch meer voorbereiden ed. (Dat dat kon? :-))

honden page profiel Helene en TyborHelene en Tybor

honden foto van Helene en Tybor

Mivida, ik vind dat de fokker het erg mooi voorstelt.Elke pup is anders met allemaal een ander karaktertje.de ene pup zal met een paar weken zindelijk zijn de ander doet er 10 maanden over.En dat heeft niet met ras te maken maar alles met die specifieke pup.Hetzelfde geld voor het opbouwen om alleen te zijn,zoals Kito het schrijft ging het snel omdat haar vriend boven aan het werk was en de pup hem toch hoorde.Heerlijk als het zo gaat maar helaas zijn er ook honden die na twee jaar zich nog steeds niet plezierig voelen om alleen thuis te zijn, en dat laten merken door te slopen te blaffen of hun behoefte in huis te doen.Hoop dat jullie bedenken dat het heel makkelijk kan gaan maar ook heel moeilijk,zou me nogmaals afvragen of je niet wat anders kan bedenken voor de dagen dat hij tweemaal 4uur per dag alleen zou moeten zijn.Een oppas,of een pension.

honden page profiel Nog even hondenloosNog even hondenloos

honden foto van Nog even hondenloos

@helene Dank voor je reactie. Elke vorm wordt gewaardeerd.
Even voor de duidelijkheid. Ik heb contact met 4 vérschillende goed aangeschreven fokkers opgenomen. Deze fokkers zijn alleen bezig met Dobermanns. Geen broodfokkers, maar de juiste met liefde voor het dier en het vak. Zij zijn allen niet de fokker waar ik op dit ogenblik al mee bezig ben. En al deze 4 fokkers heb ik het complete verhaal uitgelegd,waarbij ook aangegeven al in contact te zijn met een andere fokker. Maw zij konden mij allen een onafhankelijk antwoord geven, er viel voor hun geen winst te behalen.
Stuk voor stuk gaven zij aan dat het geen probleem zal zijn, en natuurlijk is er bij elk ras altijd de uitzondering.
Doordat zij allen enkel alleen maar positief waren over de aangegeven manier van aanpak was de knoop voor ons dus door. Het is dus niet onze "eigen" fokker geweest die aangaf dat het kon.

Los van dit alles zullen wij altijd kijken in hoeverre we het alleen zijn nog verder kunnen beperken.

honden page profiel Helene en TyborHelene en Tybor

honden foto van Helene en Tybor

Mivida, zie dat jullie je goed aan het voorbereiden zijn en dat is alleen al toe te juichen.Het is ook zeker niet mijn bedoeling jullie van je plan af te halen,maar jullie er alleen op te wijzen dat er problemen kunnen gaan voorkomen,waar bij je eenmaal aan het werk niet één twee drie iets kan doen.Het zou zo jammer zijn als je dan met je handen in het haar komt te zitten.Verder wens ik jullie heel veel plezier toe met het uit zoeken van een fokker ,één waar jullie je prettig bij voelen en die een grote liefde heeft voor het ras,en alle leuke dingen die er bij komen kijken voor het zover is dat jullie je pup mogen gaan halen.

honden page profiel Nog even hondenloosNog even hondenloos

honden foto van Nog even hondenloos

@helene Zo had ik het ook zeker niet opgevat (om ons van ons plan te halen). Juist zulke mededelingen helpen in het nemen van een goed besluit. Nogmaals dank ;-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Alleen thuis?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Plassen in huis
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^