Gezellig ontspannen wandelingetje.. not!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Pauline, Punk en Cosmic

Pffffff, nou, mijn adrenaline zit weer tot in mijn neus.

Ik kom er tegenwoordig openlijk voor uit - ik heb vooroordelen en ben bang van bepaalde rassen/typen honden. Ja, misschien is dat slecht van mij, maar het is niet anders. De slechte ervaringen blijven zich opstapelen.

Vanavond heb ik bij mijn vader en mijn stiefmoeder gegeten. Zij hebben een Griekse zwerver in huis, soort harig.. ding, haha. Afijn. Rond 10 uur gingen mijn vader en ik even een rondje doen met mijn honden en die van hen. Mijn stiefmoeder wil bij hun in de buurt niet meer wandelen. Hun hond is al meerdere keren slachtoffer geworden van agressieve honden. Als ze al met de hond naar buiten moet (en dan dus bij voorkeur niet in die buurt) draagt ze altijd zo'n kasje mee wat een storend geluid voor honden produceert waardoor ze verstijven, afgeleid raken, o.i.d.

Maar goed. Ik ging dus met mijn vader. En laat mij nou in een wandeling van 10 minuten DRIE van mijn gevreesde bevooroordeelde honden tegenkomen.. Nummer één stond aan de overkant van de straat, vergezeld door twee mannen. We liepen rustig, aan de andere kant van de straat, door. Op het moment dat we passeerden (er zat dus een weg tussen) zag ik dat de hond zijn lip helemaal op trok. We liepen snel verder.

Halverwege de wandeling kwamen we wederom een exemplaar tegen. We zagen hem niet aankomen want hij kwam ineens om de hoek. Punk wilde hem gaan begroeten (die heeft blijkbaar geen vooroordelen) waarop er door de eigenaar geschreeuwd werd dat ik mijn hond bij moest houden. Terecht, want ze liep los, en dat mag daar niet. Ik riep haar bij me en we liepen verder.

Toen kwamen we in een parkje. Er is een "omheind" voetbalveldje voor kinderen in het parkje. Honden zijn in dit parkje niet toegestaan, overal staan bordjes, en wij liepen er daarom langs. Komen we wederom twee mannen tegen met een hond. Ik dacht dat het dezelfde waren als die we eerder tegen kwamen, maar dit was niet zo. Toen de man die de hond vast had ons aan zag komen ging hij achter het hekje staan. Ik dacht nog, als hij hem maar niet los laat. Het veldje is namelijk niet volledig omheind, er zitten plekken tussen, rond een boom, waar je er makkelijk vanaf kan, en aan één kant staat er helemaal geen hek. We liepen langs en de hond sprong tegen het hek, ging enorm te keer, waarop zijn eigenaar hem tegen zijn kop sloeg en tegen de grond aan werkte, en riep dat hij rustig moest doen. We liepen snel verder, waren bijna het park uit, toen ik de man ineens hoorde schreeuwen. Ik keek om en zag de hond als een idioot los door het park rennen, onze richting op. Ik waarschuwde mijn vader, die het op een lopen zette, ik deed mijn best om Punk op te tillen, aan haar tuig, omdat ze niet zo snel meer is, en liep/rende snel achter hem aan. De hond veranderde ineens van koers, en rende de andere kant op achter een kat aan het park uit.

We schoten snel de hoek om en hebben daar even flink uit staan puffen. Heb enorme koppijn van de adrenaline-stoot die los kwam, en de emoties die daarna los kwamen, ik was zo geschrokken dat ik eenmaal thuis in tranen uit barstte toen de spanning van me af viel.

Even gezellig ontspannen wandelen? Mja, vergeet het maar, bij mijn vader in de buurt.. Ik drink normaal niet maar ga toch maar even aan de borrel om tot rust te komen. Ik heb de afgelopen maand meer gedronken dan de afgelopen tien jaar, haha. Wat ben ik blij dat ik daar niet woon, ik zou, net als mijn stiefmoeder, geen voet meer buiten zetten..

honden page profiel RandjeRandje 3 doggies

honden foto van Randje

Poeh, heftig wandelingetje. Een voordeel, des te meer waardeer je je eigen buurt weer ':-)

honden foto van Pauline, Punk en Cosmic

Dat is waar! Er zitten ook super veel mensen daar buiten met bankstellen voor de deur, kratjes bier, sommigen hadden zelfs een TV buiten staan.. Hier in de buurt is het zo rustig, zeker nu in de vakantie, er is niemand op straat, denk dat iedereen weg is.

honden page profiel RandjeRandje 3 doggies

honden foto van Randje

Zou mijn buurt niet zijn. Een vriendin van me woont in zo'n buurt waar iedereen bij elkaar binnen loopt brrrrr Moet er niet aan denken.

honden page profiel .. 3 doggies

honden foto van .

Fles al leeg? ;-) ...

Nee even zonder grap zulke wandelingen met zoveel spanningen zijn nooit fijn, kan wel snappen dat je er een beetje gestrest van wordt ondertussen, maar meid echt je moet eens hier komen wandelen. en dat meen ik je beeld veranderd van deze rassen. er lopen hier 2 waar ik een blokje voor omloop. en dat is niet eens omdat ze agressief gedrag vertonen naar alle honden maar 2 reutjes waarbij haantjes gedrag wat meer naar voren komt met mijn kleine opdonder Dusty. en omdat deze honden nog best veel pikken van hem maar ik geen situaties ga opzoeken die kunnen escaleren ontloop ik dat liever, des ondanks zijn het zulke schatten, Je komt echt net dat handje vol verkeerde tegen denk ik. 

die eerste situatie hoeft niet eens perse agressie te zijn, kan ook heel goed onzekerheid zijn en lijnfrustratie. die tweede situatie tja meerdere redenen hadden het geval kunnen zijn dat je baas wilde dat punk bij je bleef, die derde situatie is natuurlijk naar, Heel rot voor het katje wat daarna de pineut van opjagen werd maar ook dat is met een sisser afgelopen. Baasje had zijn hond aan de riem moeten hebben daar. 

zo dat was mijn zinnige moment van objectief zijn ;-). Haal een paar keer diep adem en ga eens opzoek naar goede ervaringen... je wilt ook niet dat jou energie straks op 1 van je honden overslaat en die je angst over gaan nemen. Er zijn hier zoveel mensen met stabiele honden uit deze rasgroepen die werkelijk waar je oordeel kunnen veranderen, je kunnen helpen waarop te letten en hoe je moet reageren in situaties.

honden foto van Pauline, Punk en Cosmic

Ik heb een hele lieve, stabiele mogen ontmoeten via het forum, die van Claudia, Layka. Ik was serieus positief verrast dat het met álle honden die in de duinen liepen goed ging. Behalve met Cosmic dan, haha, want Layka's manier van spelen was "worstelen" en Cosmic's manier van spelen was "rennuuuuuuh"! Niet echt een goed combinatie, Cosmic was errug bang.

Ik moet dus een NIET agressief maar ook NIET opdringerig/druk/wild spelend exemplaar vinden.. Iemand eentje in de aanbieding..? :-D

honden page profiel AnnemiekAnnemiek 3 doggies

honden foto van Annemiek

Ik weet niet of het ook over Am bullen gaat..
Maar hier loopt een vreselijk blij ei rond ;-)

Niet helemaal rustig, maar wel super lief.

honden foto van Pauline, Punk en Cosmic

Die vind ik ook eng.. maar wel minder.. alleen van een blij ei is Cosmic bang, denk ik. Ze vindt grote en enthousiaste honden spannend, laat staan een mix daarvan, haha. Ze heeft vandaag uit zichzelf aan een enorme uit de kluiten gewassen Berner gesnuffeld. Was super trots op d'r :-D

honden page profiel AnnemiekAnnemiek 3 doggies

honden foto van Annemiek

Kijk, da's nog eens goed nieuws 


Tja, misschien is Nero nog ietsje tè vrolijk nu, wellicht als ie wat ouder is.

honden page profiel RoosjeRoosje 3 doggies

honden foto van Roosje

Dat is zeker schrikken!

Maar in het vervolg kan je beter niet gaan rennen ;-) Ik gok dat Punk niet de lichtste is, dus het is niet goed voor je rug, maar het is ook niet goed voor jouw hond. Je maakt door te rennen jezelf juist een jacht object.

Safed by the cat.. ;-)
(Nu maar hopen dat de kat het ook overleefd heeft..)

honden foto van Pauline, Punk en Cosmic

Mja, ik doe eigenlijk de stomste dingen wanneer zoiets gebeurd. Rennen, hond optillen.. Ik moet een cursus volgen hoe ik moet reageren in zo'n situatie, hihi.

honden page profiel RoosjeRoosje 3 doggies

honden foto van Roosje

Je volgte het voorbeeld van je pa, dat is heel normaal ;-)

Gelukkig heb ik het 'instinct' om gelijk goed te reageren ;-) Maar ik kan me je reactie volledig voorstellen.

honden foto van Pauline, Punk en Cosmic

Ik heb het instinct om in iedere situatie (ook niet hond-gerelateerde situaties) verkeerd te reageren :-D

honden page profiel AnnemiekAnnemiek 3 doggies

honden foto van Annemiek

'S avonds een straatje om..  liever niet in die buurt.
Ik kan mij heel goed jouw schrik voorstellen.

Soms ben ik best blij dat ik in een kneuterig dorp woon.

honden page profiel Claudia en Tibetaantjes Sarah en ChenpoClaudia en Tibetaantjes Sarah en Chenpo

honden foto van Claudia en Tibetaantjes Sarah en Chenpo

Het is menselijk Pauline :-) En zoals gezegd je volgde je vader. Beste is voor je hond gaan staan.
Besliste stap naar voren doen en luid en duidelijk
te zeggen/korte bulder van "weg" of iets dergelijks voorzien van arm gebaar naar voren is het beste.
Hoe beslister zelfverzekerder hoe beter.
Ren je ben je prooi en een hond is toch sneller.
En pak je op dan heb je kans dat een hond in je arm hangt.
Al kan ik me wel voorstellen dat je in sommige situaties
er voor kiest toch op te pakken hoor maar zou dat alleen doen
als het echt echt echt niet anders kan.

honden page profiel judithjudith

honden foto van judith

Best wel een heel oud topic ;-)

honden page profiel Claudia en Tibetaantjes Sarah en ChenpoClaudia en Tibetaantjes Sarah en Chenpo

honden foto van Claudia en Tibetaantjes Sarah en Chenpo

" Best wel een heel oud topic ;-) "


zie het nu haha.
Het stond ergens bovenaan bij de topics heb verder niet gekeken LOL.

Volgende forumvraag: Gesloten
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^