Tja, zo heb ik haar dat aangeleerd..

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Pauline, Punk en CosmicPauline, Punk en Cosmic

honden foto van Pauline, Punk en Cosmic

Ik kreeg vanmiddag visite. Mijn visite zat op de bank en Cosmic wilde steeds op schoot, en dat wilde deze persoon niet. Ik wil haar dus, met iets te kluiven, op haar kussen leggen. Ik stond in de kamer, met het kussen links van me en wees er naar en zei "plaats". Cosmic ging voor mij zitten. Ik zuchtte zachtjes, draaide mezelf om, zodat het kussen rechts van me lag, wees er weer naar, en zei "plaats". Cosmic ging meteen op haar kussen zitten en kreeg haar kluif.

Mijn visite keek mij stomverbaasd aan, waarop ik doodleuk vertelde dat ik het haar op deze manier geleerd had en het vanaf de andere kant nog moet leren. Ze was verbaasd dat dit voor een hond zoveel verschil maakte, plaats is toch plaats? Nee dus, voor Cosmic niet, wederom een puntje waarvan ik dan denk: pfffffffff, maf beest! En vervolgens betrap ik mezelf er op dat ik altijd aan dezelfde kant, op dezelfde manier in bed stap en ook niet op de andere helft wil slapen.. O-)

Hebben jullie honden ook zo van die "eigenaardigheden" die ze op de ene manier wel doen en op de andere manier niet?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Tja, zo heb ik haar dat aangeleerd.." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel wendywendy 3 doggies

honden foto van wendy

Murphy weet PRECIES wat zijn plaats is, en zijn plaats veranderd af en toe van plek, maar plaats is zijn matrasje.

Is al lang geleden dat dit gebeurde, maar hij ging altijd naar zijn plaats als ik het zei (hoewel niet voor lang).

Op een dag was er een vriendje van mijn broertje hier, dooooooodsbang voor honden, dus ik had Murphy op zijn plaats, jongetje ging zitten. Murphy staat weer op, en ik zeg: Murphy, op je plaats!

Hij neemt een aanloop en nestelt zich in op schoot bij het bange jongetje. Was nog nooit gebeurd. Ik voelde me superschuldig, had het niet zien aankomen, maar 10 min. later zat hij murphy bij zich te roepen, was ook wel weer heel erg schattig :-)

honden page profiel Annika & BinkyAnnika & Binky 3 doggies

honden foto van Annika & Binky

Haha, mooi verhaal.
Binky heeft het bijvoorbeeld als we gaan wandelen en hij staat bij een lantaarnpaal ofzo te snufffelen..ik loop door, maar Binky loopt precies de andere kant op zodat ik terug zou moeten omdat de riem om de paal slaat...snap je? ;-) Nou meneer gaat echt ng niet luisteren, maar we zijn dit wel aan het aanleren. ;-)

honden page profiel Pauline, Punk en CosmicPauline, Punk en Cosmic

honden foto van Pauline, Punk en Cosmic

Dat snapte Cosmic als eerste. Het commando "andere kant". Dit doet ze altijd foutloos, haha, maar andere commando's? Vergeet het maar O-)

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Haha, ik gebruik óók "andere kant".

Inderdaad zo'n beetje het eerste commando wat hij leerde. Anders bleef ik namelijk gewoon staan als een zoutpilaar tot hij wel de goede kant van de boom/paal nam.

honden page profiel Thera, Kyra, Tess en LivThera, Kyra, Tess en Liv 3 doggies

honden foto van Thera, Kyra, Tess en Liv

Kyra loopt het liefst links naast me en dat is zo sterk, dat ze tijdens behendigheid uit haarzelf wisselt, zodat ze links van me terecht komt.

Het probleem van Annika heeft Kyra zelf geleerd, omdat ik elke keer bleef staan en eerst: 'Deze kant' zei en daarna haar terug leidde naar mijn kant. Nu hoort ze 'deze kant' en ze loopt automatisch de goede kant langs het object, heel handig!!!

honden page profiel LieslLiesl 3 doggies

honden foto van Liesl

Hier idem, bij 'deze kant' lopen ze allebei automatisch aan mijn kantje :-D

honden page profiel Marloes, vrouwtje van Nyx, Skye & AmayaMarloes, vrouwtje van Nyx, Skye & Amaya 3 doggies

honden foto van Marloes, vrouwtje van Nyx, Skye & Amaya

dat hebben we hier met het commando "spreek"
als ie staat komt er een hooguit een klein kefje uit, maar als ie zit geeft hij luidkeels een blaf. Achja...hij doet het wel ;P

honden page profiel RoosjeRoosje 3 doggies

honden foto van Roosje

Hahaha, dat heb ik nog nooit gehoord of meegemaakt! :-)

Dribbel wil wel aan de linkerkant de auto in, maar niet aan de rechterkant. Dit komt omdat mijn auto met de rechterkant tegen ons huis aan staat en ik meestal zo parkeer dat we aan de linkerkant de stoep hebben. Ik gebruik eigenlijk altijd de linker kant omdat dat voor mijzelf handiger is (ik stap links uit en ga dan niet om de auto om haar rechts uit te laten stappen ;-)).

Maar bij de trimster zit er een drukke weg aan de linker kant. Ik wilde haar dus rechts uit laten stappen en in laten stappen, maar dat moet ik haar dus ook echt helemaal leren, want uit zichzelf wilde ze dat absoluut niet! Ze moest en zou aan de linkerkant instappen.. En nogsteeds staat ze wel eens druilerig te doen aan die rechterkant..

honden page profiel Tamara - Abby, Anna & JamieTamara - Abby, Anna & Jamiegoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Tamara - Abby, Anna & Jamie

Hihi, gekke Cosmic...

Hier een voorbeeldje van Odi's eigenaardigheden: Odi wil de auto pas in als ik poeslief 'auto?' tegen hem zeg.... O-) Als ik dit vergeet te zeggen, kun je alles doen wat je wilt, maar hij verzet geen poot.

honden page profiel -- 3 doggies

honden foto van -

Ik leerde mag aan om zijn voorpoten op de kofferbak rand te zetten, omdat hij van mij niet mocht springen van mij...

Dus gaf ik het commando: "pootjes" en nu wil hij nog altijd dat ik zijn achterste in de auto zet xD

honden foto van Lien, Luca† en Wifi  /wi:fi:/

haha, dat doet Wifi ook, en als ik haar poep de lucht niet in duw kijkt ze 'zeg baasje, geef je eens een zetje'

honden page profiel Miss M.Miss M. 3 doggies

honden foto van Miss M.

ik leer becka's eigenaardigheden leren.. ben heel benieuwd ;-)

honden page profiel Nathalie, Harley & Mr. DeeksNathalie, Harley & Mr. Deeks 3 doggies

honden foto van Nathalie, Harley & Mr. Deeks

Hahah ik ben met Clooney het "plaats" nog heel hard aan het oefenen. In huis is dat zijn kussen en dat weet hij perfect. Buiten is dat zijn riem. Bij familie thuis of in de tuin snapt hij dat, in het bos waar we altijd wandelen ook, maar wil ik nu op de hei met hem oefenen, snapt hij er helemaal niks meer van. Gek dier!
Maar goed, ik heb ook genoeg eigenaardigheden O-)

honden page profiel DogsDogs 3 doggies

honden foto van Dogs

Lucky moet en zal rechts lopen! Geplast op het veld links, klaar hup naar rechts. Hij moet ook mee naar buiten om de brokjes te halen die in het schuurtje staan, zodra ik dr voederbox dichtklik rent ie als een dolle naar binnen met allemaal gekke sprongen:-)

honden page profiel LoesLoes 3 doggies

honden foto van Loes

Ravik heeft natuurlijk ook zo zijn eigenaardigheden. De leukste vind ik toch wel bij het commando 'luid'. We hebben hem op commando leren blaffen door op de grond te zitten en hem te frustreren met een speeltje totdat hij ging blaffen waarbij hij meestal ook ging liggen.
Als we hem nu op commando laten blaffen gaat hij er ook altijd bij liggen. Dat is natuurlijk fantastisch met het reddingswerk omdat hij dan niet zo eng overkomt met zijn 72cm, maar met pakwerken is het juist de bedoeling dat hij imposant overkomt. Maar ja, dan heeft de rest op de club ook weer wat te lachen.:-D

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Haha, ik zie het al voor me. Liggen, aanblaffen, man in pak denkt huh? ;-)

honden page profiel ineke ineke

honden foto van ineke

" Haha, mooi verhaal.
Binky heeft het bijvoorbeeld als we gaan wandelen en hij staat bij een lantaarnpaal ofzo te snufffelen..ik loop door, maar Binky loopt precies de andere kant op zodat ik terug zou moeten omdat de riem om de paal slaat...snap je? ;-) Nou meneer gaat echt ng niet luisteren, maar we zijn dit wel aan het aanleren. ;-) "


Ha,dit probleem hebben wij van jongs af aan verholpen!
Wanneer hij aan de verkeerde kant wil gaan geef ik het bevel: 'langs hier!' En dat gaat prima! Wanneer het toch eens mis gaat zeg ik : 'terug' en komen ze langs dezelfde weg terug vanwaarze gekomen zijn...
Is inderdaad super handig,zeker wanneer je met twee honden wandelt! :-)

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Ik leg altijd een hoofdkussen voor Lance op terras of in de tuin. Dat kussen verhuist regelmatig van hier naar daar. Maar als ik ernstig beveel    nestje ! Dan loopt hij naar zijn kussen, waar het ook ligt. Dat heb je met kussen , dat hebben ze liever denk ik, wij toch ook :-D

honden page profiel Lady & de (ex-)Vagebond Lady & de (ex-)Vagebond

honden foto van Lady & de (ex-)Vagebond

Lady heeft meerdere 'plaatsen' in huis.. En ook als we bij mn ouders zijn en een handdoek in de tuin leggen o.i.d is dat ook plaats.. en ze luistert daar altijd erg goed naar. Alleen soms bij visite moet ik haar een paar keer terugsturen als ze enthousiast is, maar goed, de aanhouder wint ;-).
Wel is heel typisch dat bij mijn ouders thuis ze regelmatig als ze naar haar plaats word gestuurd ze net met 1 poot er op gaat liggen..en dan met de rest van haar lichaam ernaast.. en dan kan ze echt zo eigenwijs en een tikkeltje arrogant kijken van 'ja, maar ik ben toch op mn plaats'.. Maar toen heb ik haar 'helemaal op de plaats' aangeleerd..dan gaat ze in dr geheel er op liggen. Maar ik kan er wel om lachen, net een klein kind af en toe, zo lekker eigenwijs..

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Dt is best een verstandige hond....die verstaat dus het verschil tussen plaats en helemaal op plaats ;-)

honden page profiel team border lollyteam border lollygoedgekeurde fokker

honden foto van team border lolly

nee dit heb ik niet ben wel een (zo bekende) beter persoon.

ik zeg naast:
kia gaat iets scheef
ik zeg beter:
tada...
stiekemerd.. is er dus gewoon zo in geslopen....

honden page profiel Ina, Misty en AysaIna, Misty en Aysa

honden foto van Ina, Misty en Aysa

Dat doet Misty met 'naast zitten'....., als ze het nut er niet zo van in ziet, ploft haar kont ergens in een cirkel van een meter bij mijn been vandaan ;-) pas als ik 'beter' zeg, komt ze keurig naast zitten.

Het vervelende is dat bij haar 'beter' dus nu betekend, naast mijn been zitten, ook als ik het commando bij iets anders geef als 'plaats' of 'af' ...., dan zit ze hop naast mijn been ;-)

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Haha, slimmerik.

Hier zoiets met "lopen" en "dóórlopen". Dobby is een echte in de wegsta en -ligger. Of het nou zijn verlatingsangst is, of controleren, of in combinatie, ik weet het niet. Maar hij ligt vaak genoeg pontificaal midden in. Hij weet intussen wel dat hij moet opstaan, maar dan gaat hij achterom staan kijken terwijl ik bij wijze van spreken al met mijn knieën tegen zijn kont aan sta te bonken. Dus "lopen" is in beweging gaan en voor me uit. Maar soms doet hij dat zo traag en dan moet ik "dóórlopen" zeggen. Dan moet hij opzij of sneller.

*zucht*

honden page profiel S&F.S&F.

honden foto van S&F.

Hahaha ja Faya heeft ook zoiets.

In de winter heeft ze hier twee plekken. Een kussen voor de kachel en haar bench. In de zomer heeft ze haar bench, een kleedje en een kussen buiten.

En je moet alles precies zo opnoemen als wat het is anders raakt ze in de war. Plaats of kooi is dus de bench. De kussen is kussen en kleedje is kleedje.

Zeg je ga naar je plaats en wijs je naar het kussen doet ze niets. Zeg je naar je bench en wijs je er naar. Weer niets. Soms is dat wel grappig wanneer ik het even vergeet. Dan geef ik haar perongeluk in de tuin het commando plaats en dan loopt ze met een zucht naar binnen en gaat in de bench liggen. Arme hond.

Moet het ook wel vaker tegen mijn broertje zeggen die in de tuin dan naar haar kussen staat te wijzen maar plaats zegt. Ze blijft je gewoon droog aan zitten kijken. 'Ehm Bo dat is d'r kussen', hij veranderd het commando en huppa daar ligt ze in 1 keer O-)

Bulldogs...... ;-) ;-)

honden page profiel Willemke en OdieWillemke en Odie

honden foto van Willemke en Odie

Odie heeft de neiging om tijdens het plassen alle posities uit te proberen die maar mogelijk zijn...
eerst de linkerpoot, dan de rechter en dan gehurkt...
als hij tegen een boom probeert te plassen plast hij ook altijd mis...

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Tja, zo heb ik haar dat aangeleerd.." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Wat zijn goede clickers?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^