Maylo heeft een schok gekregen....+ moedeloos...

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel liesbeth en de bende .. liesbeth en de bende .. 3 doggies

honden foto van liesbeth en de bende ..

eigenschuld zou ik zo zeggen ..

zowiezo moet je hond aangelijnt als het geen losloopgebied is..

en je neefje? ebn die andere kids? tjah, bij ons word er geleerd dat je niet zomaar naar elk dier mag gaan, want als dat schaap bijt, ben ook jij weer verantwoordelijk.. en niet de herder..

de herder moet normaal zelfs geen waarschuwing uithangen dat het hek onder stroom staat ofzo ..

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Maylo heeft een schok gekregen....+ moedeloos..." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel chrischrisgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van chris

Hier hangt ook een bordje aan de draad om op te passen, maar dat is niet overal te lezen (dan zou ik een slinger van bordjes moeten maken) regelmatig komt er dus wel eens een mens of dier aan de draad. Ze komen er al of niet met 'de schrik' vanaf.

Zoals eerder genoemd gelukkid dat jouw hond de draad tegenkwam en niet achter de schapen aanholde. Hopelijk is hij slim en maakt de verbinding met de draad.
Het is belangrijk dat als het gebeurt, jij niets zegt en vooral hem niet roept.

Mbt je neefje van anderhalf: ik neem aan dat hij niet lezen kan en het voor hem dus geen verschil uit maakte of er wel of niet een bordje hing.

honden page profiel RoosjeRoosje 3 doggies

honden foto van Roosje

De eerste fout die je maakte was dat je je niet luisterende puber los had. De 2e fout was dat je te vaak de commando's zei en op verschillende tonen. De 3e fout was dat je achter hem aan ging. De 4e fout was dat je te laat op de juiste manier handelde, waardoor je hond door kon schieten naar de schapen.

Ik zou zo'n hond onder geen beding los laten. Laat hem eerst maar eens opnieuw leren wat 'hier' betekend.

En een andere tip: als je hond niet luisterd, verstop je zodat je hond je kwijt is of loop met een stevige pas de totaal andere kant als de hond op en kijk NIET om! Niet roepen, helemaal niets, gewoon door lopen. Komt hij bij je? Zeg je niets, geeft hem geen straf, lijnt hem aan en blijft stevig door lopen.

honden page profiel B met D&A†B met D&A† 3 doggies

honden foto van B met D&A†

Ga gewoon weer een tijd oefenen aan de lange lijn.
Eerst op plekken waar er weinig prikkels zijn en voer geleidelijk aan de prikkels op door drukkere plaatsen op te zoeken.

Wissel ook echt genoeg af met soorten beloningen zodat het een verrassing blijft wat hij krijgt.
Kaas, frikandel, koekjes, rodi worst, knakworst, pensstaafjes, gedroogde kip. Misschien kan je een bal als beloning gebruiken, werkt bij Djago ook heel goed.

Niet de moed opgeven ;-)
Bij Djago heeft het ook lang geduurd.
Nu kan ie buiten los als er katten lopen. Alleen vogels is nog een probleem haha.

honden page profiel Gina HeuvelslandGina Heuvelsland 3 doggies

honden foto van Gina Heuvelsland

Vervelend voor jou en Maylo dat dit gebeurd is. Erover doorzeuren wat jij of wat de herder had moeten doen heeft geen zin. Belangrijk is dat Maylo nu geleerd moet worden dat hij schapen en evt. andere dieren gaat negeren. Dat betekent dat hij de eerste tijd aangelijnd moet worden, geen vrijheid meer in de nabijheid van schapen, alleen aandachtsoefeningen met hem doen. Ik ben Quincy nu aan het trainen dat hij grotere honden negeert omdat hij na een bijtincident agressief werd naar grotere honden toe. Op internet heb ik raad gevraagd bij een hondentherapeut. Ik ben hiermee aan de slag gegaan en merk bij Quincy al een hele verbetering op. Ik ben er nog lang niet, maar ik ga wel de goede kant op. Alhoewel jouw probleem heel anders ligt kan je er wellicht ook iets mee. Het doel van deze oefeningen is dat je hond onder alle omstandigheden zijn aandacht bij zijn baasje houdt. Het is aan te raden de oefeningen te doen aan de lange lijn.

1. Wanneer je gaat wandelen neem zijn favoriete snacks en leuke speeltjes mee. Ga naar een de weide waar schapen staan. Houd voldoende afstand van deze dieren. Met voldoende afstand bedoel ik die hoeveelheid meters die nodig zijn om GEEN reactie van je hond naar de schapen te krijgen. Je blijft dus onder het stressniveau. Dit is echt heel belangrijk.

3. Laat je hond zitten en beloon hem. Herhaal dit waarbij je de schapen (op voldoende afstand!) aan zijn zijkant (links of rechts) houdt. Zodra hij (al zittend) kijkt naar de schapen maar geen opgewonden reactie vertoont, beloon je hem. Je roept dus heel enthousiast "goed zo!" en speelt een spelletje met hem en beloont hem met iets lekkers. Dit herhaal je een paar keer.

4. De volgende dag doe je hetzelfde maar ga je een meter dichterbij de schapen staan. Let erop dat je het stressniveau bij je hond laag houdt. Herhaal de oefening zoals vermeld onder stap 3.

5. Op deze manier wordt je hond getraind normaal op andere dieren zoals schapen te reageren.

Neem ruim de tijd voor deze training. Je kan deze training ook afwisselen met de training "volgen"en "hier komen". Je hond is een puber, dus het is even doorbijten en blijven oefenen.

Veel succes en hopelijk gaat het goed met Maylo ;-)

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Laura.... als je goed kijkt , kan je altijd zien of er stroom op staat , er zitten kleine witte , meestal witte klosjes aan het draad, strak gespannen dat betekend dat er stroom dan op staat.

Nietemin het is gebeurd, je hond heeft een optater gehad, een vervelende les.

Voor jou is het om moedeloos te worden dat de hond niet komt, wat je ook doet, snoepjes , roepen lief en boos, niets helpt, dat weet je eigenlijk best wel, het zal niet alleen vandaag zijn toch ? :-D

ga mooi oefenen met de lijn, zolang je hond niet luisterd hou je hem aangelijnd aan een korte en lange lijn. oefen dat een paar x met uitlaten, en als tie komt hoef je in het geheel niets te voeren, een uitgebreide knuffel sessie doet ook wonderen, laat het fijn zijn als je hond bij het baasje komt. :-D


en geen eigen schuld dikke bult, het overkomt ons hondeneigenaars toch allemaal wel eens, dat we de hond loslaten terwijl het eigenlijk niet mag. !!

honden foto van Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura

Even een update:

Net gewandeld met Maylo, bepakt me volle moed en een zakje vol met cervelaat worst...die o zo heerlijk stinkt.

Op naar de weides, eerst langs de schapen (aan de lijn natuurlijk). Er langs begeleid, want hij twijfelde toch wel even van moet ik nou tegenstribbelen of gewoon mee lopen? Zonder een woord te wisselen meegenomen en langs de schapen gelopen.

In de tweede wei, waar hij in principe los mag. De lijn op de grond laten vallen en hem mee begeleid. Mocht hij zich omkeren of iets anders uit gaan halen, kan ik daar op stappen. Lijn zit aan het tuigje vast dus geen belasting voor zijn nek.

Maylo bleef braaf bij me en ik beloonde hem uitbundig met worst als hij meteen kwam als ik riep 'Kom hier'. Was een leuke wandeling, hij heeft zelfs mensen genegeerd die voorbij liepen. Meestal gaat hij er als een dolle achteraan, om een aandacht te vragen.

Vanavond weer een zakje worst mee nemen en oefenen, dan lopen er namelijk ook meerdere honden deze route. Kan ik ook daar mooi mee gaan oefenen.

Meneer ligt nu te relaxen op de bank, met 4 poten in de lucht.

;-)

honden page profiel judithjudith 3 doggies

honden foto van judith

Die is helemaal moe van zijn avontuur :-) Goed dat je gelijk bent begonnen met oefenen en fijn dat het zo goed ging!

honden page profiel B met D&A†B met D&A† 3 doggies

honden foto van B met D&A†

Top dat het zo goed ging ;-)

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Laura. ondanks dat je even moedeloos was van het gedrag van je Maylo, ben je toch weer gegaan. hartstikke goed.

dat blijf je mooi zo oefenen, je kan de lijn steeds meer inkorten, kijken of dat gaat. zo doorgaan.

;-)

honden page profiel Gina HeuvelslandGina Heuvelsland 3 doggies

honden foto van Gina Heuvelsland

Goed zo, komt allemaal goed ;-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Maylo heeft een schok gekregen....+ moedeloos..." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Zwemmen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^