Poepfrustraties

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel HuHuHuHu

honden foto van HuHu

Ik word soms knettergek van onze hond ;-) Iemand tips??
Het gaat om het volgende:

Onze hond is tijdens het uitlaten ontzettend druk met alles wat er in de omgeving gebeurd: Ieder geluidje/geurtje/beweging leidt m af. Ik denk dat dit de oorzaak is van het feit dat hij bijna nooit wil poepen tijdens de wandelingen, met name als het savonds donker is is dit een drama. het gevolg: Direct na de wandeling rent hij naar de tuin om daar zijn darmen te legen.
Wat kan ik hier aan doen? Wat ik bijvoorbeeld al heb geprobeerd is als hij naar de tuin wil rennen hem direct weer meenemen voor een nieuwe wandeling, maar hij weigert te poepen.
Stiekem moet ik er wel om lachen, maar ik wil m dit toch graag afleren

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Poepfrustraties" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel SanneSanne 3 doggies

honden foto van Sanne

Misschien een commando proberen aan te leren? Jamie plast bijvoorbeeld op commando, erg handig.

Geen idee of het bij jouw hond zal werken maar je kunt het proberen.

honden page profiel .. 3 doggies

honden foto van .

wat kan helpen om eens een drolletje uit de tuin op te vissen en deze op een vaste plek vlak bij huis neer te leggen. Ga daar iedere keer heen tijdens de wandeling en als hij nog niet gepoept heeft aan het eind nog een keer. kan zijn dat in de tuin zijn vertrouwde geur zo hangt dat hij dit er fijn vind om daar te poepen. 

met Gaya ging in de puppentijd altijd naar een vast plekje op het grasveld hier voor het huis. ze was ook zo met haar omgeving bezig dat ze gewoon vergat wat we ook al weer gingen doen buiten ;-), eenmaal thuis bedacht ze zich weer dat ze ook nog wat kwijt moest. nu weet jou hond dat het niet meer binnen hoort en doet het in de tuin, maar denk dat het principe het zelfde blijft. 

blijf ook gewoon eens een tijd staan op die plek. al is het 10 minuten wedden dat je een keer succes behaalt. hij moet overigens wel degelijk nodig poepen...  op dat moment ga uit je dak en beloon uitbundig. tuindeur na de wandeling even dichthouden zodat hij niet toch weer daar kan poepen tot je hem zo ver hebt dat hij netjes buiten de tuin zijn ontlasting doet. na het poepen is het speeltijd in de tuin.

zo heb ik dat hier gedaan, wie weet heb je er wat aan... succes ;-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Poepfrustraties" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^