Goede gedragstherapeut Utrecht e.o. gezocht

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Ellen FritzEllen Fritz

honden foto van Ellen Fritz

Hallo allemaal,

Mijn hond valt sinds een paar maanden aan de lijn uit naar andere (vreemde) honden. Ik heb hier eerder een honden gedragstherapeut over geraadpleegd, maar zonder het gewenste resultaat. Zij was meer op trainen gericht, terwijl ik juist meer wil weten over de oorzaak van zijn gedrag. Ik wil nu graag met hem aan de slag met de hulp van een hele goede gedragstherapeut.
Elke gedragstherapeut heeft natuurlijk geweldige recensies op zijn of haar site staan, maar graag hoor ik meer van jullie. Hebben jullie goede of juist slechte ervaringen met therapeuten uit de regio Utrecht? En raden jullie iemand aan?
Ik hoop van jullie te horen.

Groeten Ellen

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Goede gedragstherapeut Utrecht e.o. gezocht" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

Margje van het forum hier,zit in Utrecht en is een goede GT
http://www.hondengedragscentrum.nl/artikel/lichaamstaal/51/

Het uitval gedrag aan de lijn is niet zo moeilijk om een antwoord op te geven,dat doen honden om aan de ander te communiceren dat ze op afstand moeten blijven,ze voelen zich niet prettig in de situatie,de andere hond is té dichtbij,ze raken onzeker,de benadering is dan ook vaak recht op elkaar af(zo op de stoep)en dan moet er gecommuniceerd worden O-)

Wat goed helpt is meer afstand nemen,voor de ene hond is 2/3 meter voldoende aan meer afstand nemen,voor weer andere moet je beginnen te over steken om hem kalm te kunnen houden en zich veilig te laten voelen.

Wat je zo'n tijd heeft gekost om je hondje zo te krijgen,zo duurt het ook een tijdje voordat je je hondje weer stabiel hebt.
Hij moet namelijk weer leren te voelen en gaan ervaren dat hij niet hoeft te handelen met al die hondjes die hij tegen komt en te dreigend vindt,omdat jij voortaan in grote bochten(de normale  en beleefde honden omgangsvorm) en hem niet meer in die situaties terecht laat komen die hij niet aan kan.
Doe je dit een paar weken achter elkaar dan ga je verschil merken aan je hondje,het stress niveau wat nu erg hoog ligt,krijgt de kans om te gaan zakken en heeft hij ook weer meer ruimte in zijn koppie om dingen bij te leren en het vertrouwen terug te vinden..en zal tegen die tijd als je dan toch eens per ongeluk ineens toch te dicht op een hondje komt te staan,niet direct uitvallen maar het beter en kalmer kunnen handelen.

honden page profiel SaartjeSaartje

honden foto van Saartje

Ik heb gehoord dat Joyce Rookhuizen goed is, zelf heb ik haar nooit ontmoet. Ze woont in houten.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Goede gedragstherapeut Utrecht e.o. gezocht" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: idioot..
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^