Happen/bijten

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel NikkyNikky

honden foto van Nikky

Hoi allemaal!

Ik heb een hond van 5 jaar een kruising met een herder maar ze bijt/hapt in kuiten/bil.
Ik heb haar 3 jaar geleden uit het asiel gehaald en toen merkte ik al dat ze bij sommige mannen ging blaffen als ze bij me thuis kwamen. Ik heb gekeken of een houding is haar kleur is of dat aan lengte van mannen waartegen ze blafte maar niks komt overeen.
Ik deed nooit zo wat mee wat corrigeerde en het was goed.
Maar ik woon nu voor paar maanden bij me moeder en haar man en dar blafte ze ook al tegen ze is daar al eerder geweest als op vakantie waren of dag weg maar dan blafte ze alleen tegen hem.
Toen dar ging wonen had ze de eerste dag al de buurman in ze kont gehapt... In onze woonkamer.
Daarna begon ze ook de man van me moeder te happen in ze kuiten en word nu alleen maar erger het blaffen het happen/willen happen.
Iemand enig idee wat het zou kunnen zijn waarom ze het opeens hapt/bijt??
En hoe mee om moet gaan.


Groetjes Nicole

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Happen/bijten" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel RoosRoos

honden foto van Roos

Ik heb zelf geen ervaring met deze problematiek maar lijkt me erg vervelend. Even een upje voor jou.

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

Proberen te voorkomen,en laten zien dat zij niks hoeft te regelen.

Ze vindt mannen dus enger/vreemd,ze wil ze liever op afstand houden.
Door het blaffen(wat een afstand vergrotende communicatie is) houdt ze ze op afstand,ze praat.
Nu is vaak ook zo dat mensen direct terug deinzen als een hond op een defensieve manier tegen ze blaft,wat de voor de hond ook goed laat zien dat het werkt,samen met dat jij haar niet goed beschermt/af schermt. Dat is niet bedoelt als verwijt,maar om aan te geven waar dit gedrag vandaan komt.
Door al deze dingen heeft ze geleerd dat ze voor zichzelf op moet komen als ze zich onveilig en bedreigd voelt.

Nu gaat dat steeds een stapje verder,ook happen in billen en kuiten is nog steeds afstand vergrotende communicatie.

Probeer als je weet dat je visite krijgt,haar aan te lijnen en bij je te houden.Zodra ze rustig blijft liggen geef je haar een beloning,óf je legt haar neer op een kleed/haar mand/bench en geeft haar van te voren iets lekkers.

Voor de man van je moeder,moeten jij en je moeder goed alert zijn.Let goed op de hond als die man op staat ,als je goed op let ,dan kun je haar op tijd stoppen,er voor 'springen'haar terug sturen naar haar plekje.
Wat meer grenzen geven en ook laten weten wat je wél van haar verwacht.
Als de man van je moeder thuis komt,dan kun je hetzelfde doen als met visite,aanlijnen,en met kalmte belonen met iets lekkers.

Alles wat ik aan geef,bedoel met de zachte intentie ,alles met geduld en kalmte,hoe stabieler je als mens overkomt hoe stabieler je hond wordt en ook goed naar jou gaat kijken,wat doet mijn mens in zo'n geval.Hoe meer jij laat merken dat jij het wel voor haar oplost en haar veilig houdt,hoe meer zij rust zal vinden.
En met veilig laten voelen bedoel ik ook:
-mannen op afstand houden,zowel in huis als buiten,laat haar buiten vooral aan jou andere kant lopen als er een man aan komt lopen op dezelfde stoep,zorg dat jij tussen de man en je hond loopt tijdens het passeren.Laat haar goed naast je lopen,houdt de lijn kort,maar niet strak met spanning.Zorg ook dat zij op jou gaat letten,zie je dat ze ook maar een beetje gaat versnellen(dat doen onzekere honden als ze het enge bijna benaderen),dan kun je ook plots stil gaan staan,en vraag haar aandacht,beloon met wat lekkers( in huis kun je dat aandacht vragen al extra goed gaan oefenen,in huis heb je weinig prikkels,dus een  goede basis om het heel normaal te maken dat wanneer jij haar aandacht vraagt zij jou oogcontact geeft en jij haar daarvoor beloont met iets héél lekkers)
-in huis zorg je voor haar veiligheid door weer enge mannen op afstand te houden,dan doe je door; haar weer aan te lijnen en op de grootste afstand te gaan zitten dan waar de man gaat zitten die op bezoek komt.Je kan haar ook in haar bench doen als ze die heeft of in de mand laten liggen,ook de bench/mand moet staan op een  rustige plek,zo ver mogelijk bij de visite vandaan,rust moet in haar koppie komen,er moet voor haar een veilige afstand gecreëerd worden.

Laat visite ook altijd geen contact maken met de hond!!Niet aankijken,niet aanraken en niet tegen de hond praten,ze moéten haar compleet negeren.
Honden niet zich niet veilig voelen als er vreemde mensen in huis komen,zullen zich juist nóg veel onveiliger voelen zodra ze aandacht gaan krijgen,daar waren ze juist niet naar op zoek.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Happen/bijten" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: becks doet het goed !
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^