rauwe voeding

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel HondenboelHondenboel

honden foto van Hondenboel

ik lees net een stukje over rauwe voeding in het clubblad van mijn kc, hier staat in dat je niet alleen rauwe voeding mag geven want dit is geen complete voeding en dat je daarnaast ook groenten moet geven maar deze moet male in de blender omdat een hond ging groenten kan verteren die in zijn geheel wordt geven, ik geef benji altijd 4x per week smuldier en de 3x peer week vis met bonen en rijst maar die bonen zijn altijd verteerd en toen een kennis zijn hond op dieet moest zij de da ook dat hij bonen moest eten, gewoon zo zonder blender etc.sta een beetje perplex wat vinden jullie
joyce en benji

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "rauwe voeding" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker

honden foto van Angela • Bodhi

Dierenartsen weten nauwelijks iets van voeding en geven vaak rare adviezen omtrent voeding. Bij rauwe voeding gepureerde groenten geven, komt van het BARF-idee. Wolven eten namelijk de maaginhoud van hun prooien en de groenten zijn daar dus al in gemalen. Volgens mij is het helemaal niet erg om de groenten zo te geven hoor, maar gepureerd schijnt iets makkelijker te verteren.

honden page profiel MexxMexx

honden foto van Mexx

Ik voer via de NRV methode en dat is zonder groente. Wij geven dus wel alleen spiervlees bot en orgaanvlees maar we geven vuile organen dus daar zitten nog granen en groente in. Zoveel eten ze daar nu ook weer niet van.
Daarnaast krijgt Mexx 1x per week haaksbarf waar 15% groente inzit (barf methode) en erbij restjes eten, dus gekookte groenten en een aardappel.

De sperziebonen die de DA aanraad zijn om af te vallen, het geeft maagvulling maar doet verder niks. Maar je geeft het dus omdat de hond dan het idee heeft dat zijn maag vol is. En de eigenaar kan dan makkelijker het dieet volhouden omdat hij de hond niet meer zo zielig vind omdat ie zo weinig eten krijgt :-p

honden page profiel maaike maaike

honden foto van maaike

Dierenartsen weten inderdaad bijna niets over vers voer. Laatst vertelde ik een keer dat ik Haaks Barf voerde. Had ie nog nooit van gehoord.
Je kunt ook kiezen voor kompleet vers voer. (KVV) daar zit gewoon alles in wat je hond nodig heeft.
Ik stel zo nu en dan ook een periode zelf samen en maak voor een aantal weken dan een puree van rauwe groenten. (wortelen, broccoli en knoflook met wat water) Die verdeel ik dan over een paar ijsblokjes vormen en dat gaat dan de vriezer in. Zo kan ik voor elke maaltijd een blokje er uit halen en toevoegen. Is heel makkelijk.
Gepureerd om wat Angela al aangaf. Het spijsverteringskanaal van een hond is te kort om goed groente goed te verteren en er de benodigde stoffen uit te halen. Het is trouwens echt niet elke dag nodig om groente te geven.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "rauwe voeding" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Rode peper
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^