Goed plan.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Pooh en TeigetjePooh en Teigetje 3 doggies

honden foto van Pooh en Teigetje

Ik heb niet alles gelezen....

Vanuit Sociale Dienst perspectief gezien (don't schoot me):

We zien nu steeds meer mensen de bijstand instromen die van (zeer) hoog inkomen richting bijstand vallen. Dat kan kan iedereen gebeuren momenteel (vooral zelfstandigen kunnen hard en diep vallen). Gevoelsmatig is het heel goed te volgen dat mensen, vanuit een goede situatie gekozen hebben voor een huisdier (of meerdere) en dus ineens geconfronteerd worden met geldgebrek. Toch kunnen wij daar niets mee.... 
(Volgens mij voorzien sommige voedselbanken wel in dierenvoeding enzo)
In wezen is de bijstand bijvoorbeeld ook niet hoog genoeg om een auto te kunnen rijden.... Dus waar ligt de grens....!?
Het zijn keuzes die mensen maken...
Tegenprestatie ? Helaas komt een vergoeding vaak uit het ene potje en staat de tegenprestatie los van dat potje....
Los daarvan is het al niet haalbaar om alle bijstandsgerechtigden een tegenprestatie te laten doen, te weinig werk (want mag geen reguliere arbeiders beconcurreren) maar ook, helaas, onwil bij grote groepen klanten (bijstandsgerechtigden). 

Een dierenkliniek die zich sociaal opstelt, dat is heel mooi....
Maar vanuit de gemeentes zou ik voorlopig niet te veel verwachten... De budgetten worden alleen maar minder...

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

is waar, budgetten worden minder van de gemeente, en zolang men auto rijd,keuzes maken zal je moeten maken.

maar vind het toch mooi dat in Rotterdam een minima budget is voor mensen die het minder hebben, goed plan.

Anoniem (Gast)

Rond uit belachelijk hoe ik dit lees en dat mensen er van uit gaan dat je er op uit bent om geld ergens uit wil trekken, het gaat om situaties die niet voor spelt waren zelf kreupel en doe echt me best om mijn beestjes alles te geven wat ze nodig hebben, ik vecht voor ze al loop ik er niet echt goed bij zei maken me blij, en geven mij het gevoel dat ik niet beoordeeld word wat ik ook mankeer! Mijn dochter kreeg een hond, wat met vader was afgesproken dat hij ze hond zou onderhouden, en ja nog geen jaar en ik kon het doen met het mina, ik ook bespaar alles gaat op aan het nu 2 jr hondje van me dochter die 11 jr is! Geeft niet dit heb je over voor beestje lief, nu 2 jaar veder en hondje lief  nog niet in een maand aan onderzoek met wat ze heeft aan haar pot 1000 euro kwijt, ik leef van 200 per maand, aan wat ik te eten heb voor me dochter, kat en hond en hou ik me er nog buiten! Nu probeer ik aan alle kante te bedenken hoe ik nu 1100 op tafel kan krijgen voor de operatie voor de hond! Denk erom mensen dat iedereen het niet altijd kan voor zien, dat ze zelf ook wat kunnen mankeren! En door dat ook het beste willen voor hun beestjes, of zie je liever dat ze gedumpt naast de weg staan om dat ze wat mankeren! Wie goed doet wie goed ontmoet! Wees blij dat mensen zijn met een hart!!!  

Flow (Gast)

Toch even reageren, ook al is het een oud topic....Helaas door een gebroken rug en chronische ziekte volledig afgekeurd en op uitkeringsniveau beland. Juist mijn hondje (miniformaat, asieldiertje) helpt mij in beweging te blijven en de sociale contacten te onderhouden. Voor geen goud gaat ze weg! Gelukkig hier in de buurt een speciaal tarief voor leden van de Dierenbescherming (kosten €14 per jaar), hiermee kun je iedere woensdag bij (een overigens geweldige, begripvolle) dierenarts terecht. Consult kost dan slechts €10.... Wat een uitvinding! Niet alleen voor minima overigens, elk lid van de Dierenbescherming mag daar gewoon voor gereduceerd tarief naar de DA. 

honden foto van teckelventje Lobke Lodewijk en de rest.

zo wil ook nog even reageren,de minimax in rotterdam is voor minima een uitkomst maar je mag maar 1huisdier laten helpen  voor een tweede of derde betaal je gewoon de volle pot, Ikhad Lobke ook verzekerd, dat werd steedsduurder op een gegeven moment bijna 49 euro per maand, heb nooit gebruik gemaakt van dit alles, je gaat tenslotte niet met een kerngezonde hond naar een dieren arts ,dat geld gaat nu in een pot . en nog even dit zonder mijn dieren had ik al lang niet meer op deze wereld geweest, ik heb het geluk om een scootmobiel te hebben nu kan ik wel de goedkoperewinkels bereiken .voor heen was alleen de dure winkel vooraan te bereikenop de winkel laan , nu is er de aldi en jumbo voor mij teberijken, daar mee kan ik rondkomen. verder heb ik een hele goede dierenarts waar ik evt op afbetaling mag betalen. als ik met mijn kat Vlaai kom dan betaal ik geenconsult krijg de medicatie voor inkoops prijs vaak geeft ze mij nog een gescheurde zak voer mee dat geef ik weer aan de zwerfkatten dames , het is geven en nemen en weten hoe je jou geld uitgeeft  na Lobke en Lodewijk komt er weer een hondjezeker weten. dan maar geen boterham met vleeswaren geen luxe dingen  maar zonder hondje Nooitmeer Hein.

pagina 4 van 4 12 3 4
Volgende forumvraag: Talgproductie
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^